Spotify aikoo tarjota käyttäjilleen paremman äänenlaadun HiFi-palvelun Kommentit pois päältä artikkelissa Spotify aikoo tarjota käyttäjilleen paremman äänenlaadun HiFi-palvelun

Suoratoistomaailman jättiläinen aikoo antaa käyttäjilleen mahdollisuuden kuunnella musiikkia jatkossa hieman paremmalla kuuntelulaadulla. Uusi Spotify HiFi -palvelu aiotaan ottaa käyttöön vielä vuoden 2021 aikana.

Uuden palvelun kerrotaan tarjoavan ”CD-laadun” kuuntelukokemuksen häviöttömässä 16-bitin formaatissa, jonka mainostetaan mahdollistavan syvemmän ja selkeämmän kuuntelukokemuksen.

Spotify ei ole vielä kertonut erikseen, kuinka paljon enemmän HiFi-palvelun käyttö tulee kustantamaan kuukausitilaajilleen, mutta kyseessä on luultavasti muutamia euroja kalliimpi tilausmuoto.

Spotifyn suurimmat kilpailijat, kuten ja , ovat jo ottaneet aikaisemmin käyttöön omat paremman äänenlaadun tilausmahdollisuutensa. Parempi äänenlaatu on ollut yksi pyydetyimmistä ominaisuuksista Spotifyn käyttäjien toimesta – parempien rojaltien ohella, siis.

Ilmoituksensa kylkeen Spotify julkaisi videon, jolla tämän hetken menestyksekkäimpiin pop-artisteihin lukeutuva Billie Eilish keskustelee äänenlaadun merkityksestä tuottaja-veljensä Finneaksen kanssa.

Lisää aiheesta voit käydä lukemassa täällä.

Kommentoi

Tämä iPod pystyy soittamaan Spotify-kappaleita suoraan verkosta Kommentit pois päältä artikkelissa Tämä iPod pystyy soittamaan Spotify-kappaleita suoraan verkosta

iPod Classic x Spotify

Aikaa ennen musiikin striimausta MP3-soittimet ja etenkin iPodit olivat suuressa suosiossa. Sittemmin niiden käyttö on vähentynyt, mutta eräs iPod-fani on tehnyt klassisesta soittimestaan -yhteensopivan verkkoyhteyttä myöten.

Guy Dupont on nimittäin modannut vanhan iPod Classic -soittimen täysiveriseksi kannettavaksi Spotify-soittimeksi. Se pystyy striimaamaan musiikkia suoraan verkosta.

Juurikaan alkuperäistä laitteistoa tästä vempeleestä ei kuitenkaan löydy, sillä Guy Dupont on joutunut vaihtamaan sen sisukset melkeinpä kokonaan. Laitteeseen on sullottu Raspberry Pi -mikrotietokone, värillinen LCD-näyttö, haptinen tuki sekä uusi akku.

Modaus on kuitenkin tehty vanhaa kunnioittaen ja käyttöliittymä huokuu vanhaa kunnon Applen toimivaa yksinkertaisuutta, kuitenkin tyyliteltynä Spotifyn mustalla ja vihreällä. Myös laitteen alkuperäinen rullaohjain on täysin toimiva.

Kommentoi