Spotify panostaa äänenlaatuun- HiFiä luvassa Premium-tilaajille Kommentit pois päältä artikkelissa Spotify panostaa äänenlaatuun- HiFiä luvassa Premium-tilaajille

kehittää uutta premium-tilausta, joka tarjoaa HiFi-äänenlaadun omistautuneimmille käyttäjille. Tämä päivitys tulee maksamaan noin 5 euroa enemmän kuukaudessa, mutta avaa samalla oven rikkaampaan ja yksityiskohtaisempaan äänimaailmaan.

Uusi taso saattaa sisältää myös parannettuja työkaluja soittolistojen ja musiikkikirjaston hallintaan. Tarkat hinnoittelutiedot ovat vielä salaisuus, mutta keskimäärin voi odottaa noin 40 prosentin korotusta. Tämä uutinen seuraa Spotifyn viimeaikaista hinnankorotusta olemassa oleville tilauksille.

Vaikka HiFi-ominaisuuden käyttöönottoa on viivästytetty sen alkuperäisestä vuoden 2021 julkaisusta, Spotifyn premium-tilaajien määrä kasvaa edelleen. Tilaajamäärä nousi 14 prosentilla vuodessa ja saavutti 239 miljoonaa käyttäjää vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Yhtiö ennustaa, että heillä on noin 631 miljoonaa kuukausittaista aktiivista käyttäjää toisen neljänneksen loppuun mennessä.

Uuden HiFi-tason käyttöönotto osoittaa Spotifyn sitoutumista äänenlaatuun ja pyrkimystä vahvistaa asemaansa musiikkistriimausmarkkinoiden johtajana. Tämä askel voi houkutella uusia tilaajia, jotka etsivät parasta mahdollista äänenlaatua suoratoistopalvelussaan.

Mitä mieltä olet uudesta HiFi-tasosta? Oletko valmis maksamaan enemmän paremmasta äänenlaadusta?

Spotify on korottamassa hintojaan Yhdysvalloissa – Suomessa seurataan todennäköisesti perässä Kommentit pois päältä artikkelissa Spotify on korottamassa hintojaan Yhdysvalloissa – Suomessa seurataan todennäköisesti perässä

on ollut viimeaikoina otsikoissa melko negatiivisessa valossa. Yritys on muun muassa muuttanut rojaltisysteemiä niin, että moni artisti jää kokonaan sen ulkopuolelle, jonka lisäksi henkilökuntaa on vähennetty rajusti. Myös kuukausimaksua on nostettu tasaisesti vuosien aikana.

Nyt suoratoistojätti tiedottaa jälleen aikovansa nostaa kuukausimaksua. Yksittäisen käyttäjän maksu nousee peräti 12 dollariin, kun taas Duo-premium nousee 17 dollariin. Viimeksi Suomi seurasi korotuksissa perässä, joten saa nähdä, nousevatko hinnat myös täällä.

Suomessa Spotifyn käytöstä maksetaan enemmän kuin useimmissa muissa maissa. Esimerkiksi ruotsalaiset maksavat palvelusta puolitoista euroa vähemmän.

Spotify perustelee tilausmaksujen korottamista tarpeella ”jatkaa investointeja ja innovaatioita tuotteisiimme ja tarjota käyttäjille paras käyttökokemus”.

Spotify suunnittelee hinnankorotuksia – taustalla äänikirjojen tuomat lisäkustannukset Kommentit pois päältä artikkelissa Spotify suunnittelee hinnankorotuksia – taustalla äänikirjojen tuomat lisäkustannukset

Suoratoistopalvelu on ilmoittanut hinnankorotuksista viidellä markkina-alueellaan, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Hintoja nostetaan muun muassa Iso-Britanniassa, Pakistanissa ja Australiassa. Yhdysvalloissa hintojen odotetaan nousevan myöhemmin tänä vuonna.

Uudet hinnat tulevat voimaan vaiheittain, ja korotus on 1-2 dollaria kuukaudessa. Tämä on jo toinen hinnankorotus Spotifylle vuoden sisällä. Edellinen korotus ei vaikuttanut negatiivisesti asiakasmääriin, ja palvelu kasvoi merkittävästi viime vuonna.

Hinnankorotuksen taustalla ovat äänikirjojen tuomat lisäkustannukset. Spotify tarjoaa osassa markkinoitaan kuukaudessa 15 tuntia äänikirjoja. Vaikka äänikirjat eivät ole tuoneet lisää liikevaihtoa käyttäjiltä, hinnankorotusten myötä tilanne muuttuu.

Lisäksi Spotify suunnittelee uusia tilausmalleja. Yksi näistä malleista on edullisempi tilaus ilman äänikirjoja, jotka ovat saatavilla lisämaksulla. Toinen vaihtoehto on korkeampaa äänenlaatua tarjoava kalliimpi kuukausitilaus.