Spotify suunnittelee hinnankorotuksia – taustalla äänikirjojen tuomat lisäkustannukset Kommentit pois päältä artikkelissa Spotify suunnittelee hinnankorotuksia – taustalla äänikirjojen tuomat lisäkustannukset

Suoratoistopalvelu on ilmoittanut hinnankorotuksista viidellä markkina-alueellaan, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Hintoja nostetaan muun muassa Iso-Britanniassa, Pakistanissa ja Australiassa. Yhdysvalloissa hintojen odotetaan nousevan myöhemmin tänä vuonna.

Uudet hinnat tulevat voimaan vaiheittain, ja korotus on 1-2 dollaria kuukaudessa. Tämä on jo toinen hinnankorotus Spotifylle vuoden sisällä. Edellinen korotus ei vaikuttanut negatiivisesti asiakasmääriin, ja palvelu kasvoi merkittävästi viime vuonna.

Hinnankorotuksen taustalla ovat äänikirjojen tuomat lisäkustannukset. Spotify tarjoaa osassa markkinoitaan kuukaudessa 15 tuntia äänikirjoja. Vaikka äänikirjat eivät ole tuoneet lisää liikevaihtoa käyttäjiltä, hinnankorotusten myötä tilanne muuttuu.

Lisäksi Spotify suunnittelee uusia tilausmalleja. Yksi näistä malleista on edullisempi tilaus ilman äänikirjoja, jotka ovat saatavilla lisämaksulla. Toinen vaihtoehto on korkeampaa äänenlaatua tarjoava kalliimpi kuukausitilaus.

Spotify kokeilee musiikkivideoita, mutta Suomi jää (toistaiseksi) ulkopuolelle Kommentit pois päältä artikkelissa Spotify kokeilee musiikkivideoita, mutta Suomi jää (toistaiseksi) ulkopuolelle

on ottamassa käyttöön uuden beta-ominaisuuden, joka mahdollistaa käyttäjien katsella musiikkivideoita suosikkikappaleidensa kanssa. Mutta tässä on pieni mutta meille pohjoisen tallaajille: toistaiseksi ominaisuus on saatavilla vain valituilla markkinoilla, eikä Suomi ole niiden joukossa.

Ominaisuus on tällä hetkellä rajoitettu Spotifyn Premium-tilaajille 11 maassa, mukaan lukien Iso-Britannia, Saksa ja Brasilia. Käyttäjät voivat päästä käsiksi musiikkivideoihin ”Vaihda videoon” -painikkeen avulla ”Nyt soitetaan” -näytöllä tuetuille kappaleille.

Vaikka Suomi ei ole mukana alustavassa käyttöönotossa, Spotify kertoo suunnitelmistaan laajentaa ominaisuus ”tuhansiin” kappaleisiin ja useampiin maihin tulevaisuudessa.

Korva tarkkana! – striimauspalveluissa on miljoonia feikki-kappaleita Kommentit pois päältä artikkelissa Korva tarkkana! – striimauspalveluissa on miljoonia feikki-kappaleita

, , , .. Viimeaikainen tutkimus paljastaa, että striimauspalvelut ovat täynnä feikki-kappaleita suosikkiartisteilta. Kappaleita on modifioitu juuri sen verran, että ne pääsevät algoritmin läpi, eikä niitä tunnisteta alkuperäisen artistin kappaleiksi. Esimerkiksi kappaletta hidastetaan tai sävelkorkeutta muutetaan karvan verran, niin, ettei kuuntelija kuitenkaan huomaisi helposti eroa. Näin ollen kappaleiden esittäjille ei niiden kuunteluista kerry rojalteja, vaan manipuloituja versioita kyhäävät tahot saavat niistä artisteille kuuluvat palkkiot. Pex nimisen yhtiön perehtyessä asiaan tuli ilmi, että joidenkin kappaleiden kohdalla kuuntelumäärät saattoivat olla jopa yli 25 miljoonaa kertaa. Pex on erikoistunut striimauspetoksien tutkintaan.

Striimauspalvelut ovat alkaneet yrittää korjata tilannetta, mutta modifioitujen kappaleiden määrä tekee työstä erittäin haastavaa. Ole siis korva tarkkana, kun kuuntelet suosikkikappaleitasi, ettet tule tukeneeksi tekijänoikeusrikkomuksilla itseään elättäviä tahoja.