Starfield ja Redfall -pelit viivästyvät ensi vuoden puolelle Kommentit pois päältä artikkelissa Starfield ja Redfall -pelit viivästyvät ensi vuoden puolelle

on ilmoittanut, että kovasti odotettu -avaruusroolipeli viivästyy ensi vuoden keväälle. Pelin piti ilmestyä alunperin tämän vuoden marraskuussa.

Samalla myös toinen Bethesdan alaisen studion kehittämä räiskintäpeli Redfall viivästyy ensi vuoden puolelle. Molempien viivästyksien syynä on, että pelien viimeistely vie odotettua enemmän aikaa. Tämä sama kaava on toistunut viime aikoina monien suurten pelien tapauksissa.

Starfield on Bethesdan kovasti odotettu ”Skyrim avaruudessa”, eli aiempien The Elder Scrolls -pelien kaltainen roolipeli, joka sijoittuu avaruuteen.

Redfield on puolestaan avoimen maailman co-op räiskintäpeli, jossa pelaajat taistelevat vampyyrilegioonaa vastaan eristetyllä saarella. Pelin taustalla ovat ja -pelien kehittäjä .

Xbox-yksinoikeudet saattavat pian ilmestyä myös PlayStation 5:lle – tuleva Indiana Jones ensimmäisten joukossa Kommentit pois päältä artikkelissa Xbox-yksinoikeudet saattavat pian ilmestyä myös PlayStation 5:lle – tuleva Indiana Jones ensimmäisten joukossa

Suositut brändit kuten ja saattavat tulevaisuudessa saapua :lle, kertovat The Verge ja XboxEra.

Tämä viittaa mahdolliseen muutokseen Microsoftin lähestymistavassa pelien yksinoikeuksiin, kun tietyt Xbox-pelit näyttävät ilmestyvän myös muille alustoille, kuten Switchille ja PS5:lle.

, joka on määrä julkaista Xboxilla ja PC:llä joulukuussa 2024, saattaa olla ensimmäinen esimerkki. Lähteiden mukaan se voisi saapua PS5:lle ”muutaman kuukauden kuluttua” jonkin aikaa kestävän yksinoikeusjakson jälkeen.

Starfield, Bethesdan odotettu avaruusroolipeli, löytyy myös huhujen listalta. XboxEra väittää, että Microsoft saattaa julkaista sen PS5:lle ”Shattered Space” -laajennuksen jälkeen vuonna 2024.

Bethesdan tuleva Indiana Jones -seikkailu näyttäisi päätyvän Xbox-yksinoikeudeksi Kommentit pois päältä artikkelissa Bethesdan tuleva Indiana Jones -seikkailu näyttäisi päätyvän Xbox-yksinoikeudeksi

Indiana Jones

Microsoft on neuvotellut uusiksi sopimuksensa Disneyn kanssa tehdäkseen Bethesdan tulevasta -pelistä Xboxin ja PC:n yksinoikeuden, hylkien -version.

Alkuperäinen sopimus oli monialustainen peli, mutta Microsoft onnistui vakuuttamaan Disneyn antamaan heille pelin yksinoikeudet. Tämä johtuu todennäköisesti Xbox Game Pass -tilauspalvelun suosiosta, mikä mahdollistaa pelaajille pääsyn peliin ensimmäisenä päivänä.

Päätös tehdä Indiana Jonesista Xboxin yksinoikeus on merkki Microsoftin sitoutumisesta vahvaan ensimmäisen osapuolen pelivalikoimaan. Yritys on hankkinut aggressiivisesti studioita viime vuosina, ja tämä on yksi tapa osoittaa, että se panostaa omiin immateriaalioikeuksiinsa.

Se on myös tapa erottaa Xbox PlayStationista, jolla on vahvempi kolmannen osapuolen pelivalikoima. Tehdessään Indiana Jonesista Xboxin yksinoikeuden Microsoft toivoo vakuuttavansa enemmän ihmisiä ostamaan Xbox-konsolin.