Steamiin uusia ei-toivottua sisältöä pois suodattavia ominaisuuksia Kommentit pois päältä artikkelissa Steamiin uusia ei-toivottua sisältöä pois suodattavia ominaisuuksia

on tehnyt lisää muutoksia kehittääkseen kauppakokemusta. Keskeinen uusi ominaisuus pelien löytämiseksi on ainakin kehittäjien ja julkaisijoiden kotisivujen mahdollistaminen. Tietysti tästä on hyvin vähän apua uusille indiekehittäjille, koska näkyvyysetu on edelleen suurilla tekijöillä ja pienempien julkaisijoiden, joilla ei ole selkeää tyyliä saati ole erityisen standardoitu, käyttäminen omaan peliin ei tuo ainakaan tämän päivityksen myötä lisäarvoa.

Käyttäjälle selkein parannus on suodatettavien avainsanojen määrän lisääminen kolmesta kymmeneen, joka tuo liikkumavaraa myös ei-kiinnostavien peligenrejen poistamiseen kaupan etusivulta. Tämä on hyödyllinen heille, jotka eivät halua kauppasivultaan alastomuutta sisältäviä pelejä, kuten selviytymispeli pois, mutta sen sijaan pääsisivät eroon tympeistä hentai-peleistä.

Steam jatkaa myös työtään peliväärennösten (Unity Asset Storesta ostettu valmispeli, julkaistu hyvin pienillä muutoksilla jotain tunnetumpaa julkaisua muistuttavalla nimellä), poistamiseksi.

Tältä näyttää tuleva The Rogue Prince of Persia – katso esittelyvideo Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää tuleva The Rogue Prince of Persia – katso esittelyvideo

The Rogue Prince of Persia

on julkaisemassa uutta The Rogue -peliä, joka yhdistää perinteisen tasohyppelyn ja roguelite-pelaamisen ainutlaatuisella tavalla. Voit katsoa pelin esittelyvideon alta.

yhdistää perinteisen ja kaksiulotteisen tasoloikkatoiminnan osaksi suosittua roguelite-pelityyliä. Verraton lajityyppifuusio onkin tuulahdus pelisarjan perinteitä ajalta, jolloin sankariprinssi loikki sivuttain avautuvassa maailmassa ansoja vältellen ja vihollisia vastaan taistellen. Uutta sen sijaan on jatkuvuutta kuolemankin kautta tarjoava roguelite-pelattavuus, jossa hahmo voi jatkaa matkaansa kokemusta kartuttaneena myös viikatemiehen vierailun jälkeen.

-pelistudion persoonallinen ja värikylläinen luomus yhdistää toisiinsa sulavaa liikkumista, kaunista hahmoanimaatiota ja palkitsevaa pelaamista. Pelin päähahmona nähdään uudenlainen prinssi, joka saa vastaansa Persiaan hyökänneen hunniarmeijan. Synkkää shamanistista taikuutta avukseen käyttäneet barbaarijoukot eivät ole helppoja vastuksia, joten prinssiltä vaaditaan nokkeluutta, nopeutta ja sopeutumiskykyä.

Apunaan prinssillä on taikavoimilla varustettu bola-ase, joka palauttaa prinssin kuolon jälkeen takaisin elävien kirjoihin turvalliseen paikkaan. Tässä tapauksessa paikkana on autiomaan keidas, josta sankari löytää itsensä liian vaaralliseksi käyneen yhteenoton jälkeen.

Vielä kehitysvaiheessa oleva peli saapuu -pelipalvelun early access -testivaiheeseen toukokuun puolivälissä. Tällöin pelaajat pääsevät kokemaan vielä viimeistelyä vaille olevan pelin toiminnallisuuden, vauhdikkuuden ja pelattavuuden, ja samalla antamaan palautetta pelitiimille. Samanaikaisesti pelistudio hioo peliä paremmaksi, jouhevammaksi ja toimivammaksi sekä lisää sisältöä pelaajia silmällä pitäen ennen pelin virallista julkaisua.

Aitoon roguelite-tyyliin pelin kentät uudistuvat jokaisen yrityskerran myötä, mikä tarkoittaa, että aarteet, ansat ja viholliset vaihtavat paikkaa, tehden näin uusista pelikerroista yllätyksellisiä ja vaihtuvia. Samalla pelaajan käyttöön avautuu uusia etenemisväyliä, joten jokainen hahmokuolemaankin päätynyt pelikerta vie kokonaisuutta eteenpäin.

Prinssi osaa myös hyödyntää seinäjuoksentelun jaloa taitoa, mikä mahdollistaa epätavallisen liikkumistavan kentistä toiseen. Tämä yhdistettynä vauhdikkaisiin loikkiin tekee prinssistä erityisen liikkuvaisen ja antaa pelaajalle mahdollisuuden ratkoa pulmia luovilla tavoilla. Erilaiset tasot, pylväät ja muut ulokkeet mahdollistavat ainutlaatuisia tilanteita vihollisen yllättämiseen ylhäältä käsin. Pelaajan on myös syytä pitää silmänsä auki oville, jotka saattavat johdattaa hahmon aarrekammioihin.

Viholliset ja vastukset tarjoavat monipuolista taisteluhupia monella eri tavalla, joten sankarilta edellytetään nopeita reaktioita, järjen käyttöä ja tilanteeseen sopeutumista. Aseita vaihtelemalla tilanteiden mukaan vihollisia voidaan taltuttaa monin eri tavoin. Yhdistelemällä toisiinsa lähitaistelua, kaukohyökkäyksiä ja nopeita liikkeitä vaikeatkin viholliset kaatuvat osaavan pelaajan käsittelyssä.

The Rogue Prince of Persia -toimintapeli saapuu Steam-pelipalveluun early access -versiona 14. toukokuuta 2024. Pelin virallinen julkaisu ja pelialustat ilmoitetaan myöhemmin. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Huhu: Uusi Prince of Persia peli saapuu myöhemmin tänä vuonna Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu: Uusi Prince of Persia peli saapuu myöhemmin tänä vuonna

Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Uusi -peli nimeltä ”” huhutaan saapuvan myöhemmin tänä vuonna, ja sen on kehittänyt Dead Cellsin yhteiskehittäjä .

Pelin sisäpiiriläisen Tom Hendersonin mukaan peli tulee olemaan ”roguelite”-kokemus, mikä tarkoittaa, että se sisältää satunnaisesti luotuja tasoja ja pysyvää kuolemaa. Toisin kuin perinteiset Prince of Persia -pelit, tämä julkaistaan Early Access -versiona Steamissa, jossa se saa ”jatkuvia ilmaisia päivityksiä” pelaajien palautteen perusteella.

On tärkeää huomata, että tämä on vain huhu, mutta Hendersonilla on hyvä maine vuodoissa. ei ole virallisesti ilmoittanut pelistä.

Lähde: Nintendo Life