Steamin työpöytäversio sai varsin näppäriä päivityksiä Kommentit pois päältä artikkelissa Steamin työpöytäversio sai varsin näppäriä päivityksiä

Steam (Valve)

on beta-testannut -asiakasohjelman päivitystä huhtikuun lopusta lähtien. Ilouutisena mainittakoon, että nyt tuo testattu versio on saatavilla kaikille.

Päivityksen suurimmat muutokset ei näy suoraan käyttäjille. Keskiössä oli koodin optimointi työpöytäasiakasohjelman, televisiotilan ja Steam Deckin välillä. Näiden muutosten ansiosta uusien ominaisuuksien lisääminen ja päivittäminen onnistuu entistä nopeammin. Monet päivityksen toiminnot (kuten yhteisönäkymän muistiinpanot) julkaistaan jaetun koodikannan vuoksi yhtä aikaa myös Steam Deckillä.

Päivitys parantaa myös käyttökokemusta ja visuaalisia elementtejä kaikkialla Steamissä. Valintaikkunat, valikot, fontit ja värit ovat nyt uudessa kuosissa. Esimerkkejä käyttöliittymän muutoksista ovat uudistetut ylä- ja alatunnisteet, asetukset ja kuvakaappausten hallinnointi.

Steamin ilmoitukset ovat päivityksen myötä entistä käytännöllisempiä. Vihreä kellomerkkivalo loistaa vain silloin, jos käyttäjällä on uusi ilmoituksia. Ikkuna näyttää vain uudet ilmoitukset. Vanhempia ilmoituksia voi tarkastella klikkaamalla Näytä kaikki. Tarjolla on nyt myös uusia ilmoitusasetuksia, joten voit hallinnoida mitä ilmoituksia näet ja missä.

Shift+Tab on uudistettu kokonaan. Päivitetty käyttöliittymä tarjoaa uusia ominaisuuksia ja muokkausvaihtoehtoja. Uudesta työkalupalkista pääset kaikkiin pelin aikana tarvittaviin toimintoihin: kaverichattiin, saavutusten edistymiseen, oppaisiin, keskusteluihin, selaimeen ja muuhun. Olemme valinneet muutaman oletusikkunan, mutta voit itse valita yhteisönäkymän sisällön. Asetukset tallennetaan jokaiselle pelille.

Uudella Muistiinpanot-toiminnolla voit tehdä muistiinpanoja pelistä, jota pelaat paraikaa. Muistiinpanot tukevat rikastettua tekstimuotoilua (RTF) ja kuvien liittämistä. Samalle pelille voi kirjoittaa useita muistiinpanoja, ja toimintoa voi käyttää myös offline-tilassa. Muistiinpanot tallennetaan pelikohtaisesti ja synkronoidaan muille tietokoneille (tai Steam Deckeille), joilla kirjaudut sisään. Muistiinpanot löytyvät myös yhteisönäkymän ulkopuolella pelin tietosivulta.

Nyt voit kiinnittää yhteisönäkymän ikkunoita, jotta ne näkyvät peli-ikkunan päällä pelin aikana. Ikkunoiden läpinäkyvyyttä voi säätää, ja vain ikkunan sisältö kiinnitetään, otsikkoa ja muita käyttöliittymän tarpeettomia osia lukuun ottamatta. Tätä uutta toimintoa voidaan käyttää verkkoselaimen, oppaiden, keskustelujen ja muistiinpanojen kiinnittämiseen. Ominaisuus on oiva keino seurata edistymistä tai oppaita pelin aikana. Se sopii monta asiaa yhtä aikaa tekeville höyrypäille, jotka katsovat pelatessaan mielellään taustalla elokuvaa.

Eikä siinä vielä kaikki! Yhteisönäkymässä on nyt pelin yleiskatsauspaneeli, josta näet kerralla, mitä pelissä on tapahtunut sitten edellisen pelikertasi. Näet esimerkiksi saavutusten edistymisen, peliä pelaavat kaverit, parhaat oppaat, uutiset ja muuta. Lisäksi päivitettiin selain, saavutukset ja kuvakaappausten hallintaikkunat (sekä yhteisönäkymässä että pöytäkoneen asiakasohjelmassa).

Strategiapeli Field of Glory II: Medieval ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Strategiapeli Field of Glory II: Medieval ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Field of Glory II: Medieval

Vuonna 2021 julkaistu on nyt saatavilla täysin ilmaiseksi :lle Steamissä 17. heinäkuuta asti.

Kyseessä on vuoropohjainen taktinen strategiapeli, joka sijoittuu korkeaan keskiaikaan vuosien 1040 ja 1270 välille. Pelaaja pääsee komentamaan monia historiallisia armeijoita, kuten anglosakseja, normanneja, mongoleja, puolalaisia, teutoniritareita, viikinkejä, unkarilaisia ja monia muita. Taisteluita käydään sekä valmiiksi suunnitelluissa skenaarioissa että itse luoduissa kamppailuissa, joissa taktikointi ja yksikköjen sijoittelu ovat avainasemassa.

Peli on saanut positiivista palautetta erityisesti historiallisesta tarkkuudestaan ja taktisesta syvyydestään. Siinä on yli 100 yksikkötyyppiä, 57 armeijalistaa ja runsaasti vaihtoehtoja sekä yksinpelille että moninpelille.

Jos keskiajan sotastrategia kiinnostaa, nyt on oiva hetki napata tämä nimike kokoelmaan – täysin ilmaiseksi.

PlayStation-klassikko teki laittoman loikan Xboxille – ja katosi yhtä nopeasti Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation-klassikko teki laittoman loikan Xboxille – ja katosi yhtä nopeasti

Konsolisodat saivat hiljattain uuden, koomisen käänteen, kun yksi PlayStationin ikonisimmista peleistä, futuristinen kaahailupeli , ilmestyi täysin yllättäen myyntiin Microsoftin Xbox-kauppapaikalle. Moni hieraisi silmiään ihmetyksestä: olivatko vanhat kilpakumppanit Sony ja Microsoft tehneet salaa sovinnon? Todellisuus oli kuitenkin paljon yksinkertaisempi ja samalla häpeämättömämpi.

Kyseessä ei suinkaan ollut virallinen julkaisu, vaan peli oli naamioitu nimellä ”Anti-Gravity Racing WipEout”. Todellisuudessa paketti sisälsi heikosti emuloidut versiot alkuperäisestä -pelistä Wipeout sekä sen jatko-osasta. Tämän luvattoman käännöksen takana oli tuntematon pelitalo LLS Games, joka oli paitsi käyttänyt luvatta Sonyn omistamaa peliä, myös ”lainannut” YouTubesta fanin tekemän modernisoidun intro-videon ja liittänyt sen osaksi peliään.

Huijaus ei kuitenkaan kestänyt kauan. Pelialan teknisiin analyyseihin keskittyvä Digital Foundry -kanava julkaisi videon, jossa se paljasti karun totuuden pelin surkeasta teknisestä toteutuksesta. Peli pyöri heikosti, kärsi graafisista ongelmista ja oli kaikin puolin huonompi versio rakastetusta klassikosta. Videon myötä tieto laittomasta porttauksesta levisi kulovalkean tavoin pelaajien keskuudessa.

Kun asia nousi julkisuuteen, reaktio oli nopea. Microsoft poisti pelin ripeästi kauppapaikaltaan, ja Sonyn tavaramerkkiä rikkonut peli katosi yhtä äkkiä kuin oli ilmestynytkin. Vaikka monet fanit ovat vuosien varrella haaveilleet Wipeoutin saapumisesta muillekin alustoille, tämä röyhkeä yritys rahastaa klassikolla ei ollut se tapa, jolla sen toivottiin tapahtuvan. Tapaus jää historiankirjoihin huvittavana esimerkkinä siitä, kuinka digitaalisilla kauppapaikoilla voi joskus nähdä mitä kummallisimpia yllätyksiä.