Steamin työpöytäversio sai varsin näppäriä päivityksiä Kommentit pois päältä artikkelissa Steamin työpöytäversio sai varsin näppäriä päivityksiä

Steam (Valve)

on beta-testannut -asiakasohjelman päivitystä huhtikuun lopusta lähtien. Ilouutisena mainittakoon, että nyt tuo testattu versio on saatavilla kaikille.

Päivityksen suurimmat muutokset ei näy suoraan käyttäjille. Keskiössä oli koodin optimointi työpöytäasiakasohjelman, televisiotilan ja Steam Deckin välillä. Näiden muutosten ansiosta uusien ominaisuuksien lisääminen ja päivittäminen onnistuu entistä nopeammin. Monet päivityksen toiminnot (kuten yhteisönäkymän muistiinpanot) julkaistaan jaetun koodikannan vuoksi yhtä aikaa myös Steam Deckillä.

Päivitys parantaa myös käyttökokemusta ja visuaalisia elementtejä kaikkialla Steamissä. Valintaikkunat, valikot, fontit ja värit ovat nyt uudessa kuosissa. Esimerkkejä käyttöliittymän muutoksista ovat uudistetut ylä- ja alatunnisteet, asetukset ja kuvakaappausten hallinnointi.

Steamin ilmoitukset ovat päivityksen myötä entistä käytännöllisempiä. Vihreä kellomerkkivalo loistaa vain silloin, jos käyttäjällä on uusi ilmoituksia. Ikkuna näyttää vain uudet ilmoitukset. Vanhempia ilmoituksia voi tarkastella klikkaamalla Näytä kaikki. Tarjolla on nyt myös uusia ilmoitusasetuksia, joten voit hallinnoida mitä ilmoituksia näet ja missä.

Shift+Tab on uudistettu kokonaan. Päivitetty käyttöliittymä tarjoaa uusia ominaisuuksia ja muokkausvaihtoehtoja. Uudesta työkalupalkista pääset kaikkiin pelin aikana tarvittaviin toimintoihin: kaverichattiin, saavutusten edistymiseen, oppaisiin, keskusteluihin, selaimeen ja muuhun. Olemme valinneet muutaman oletusikkunan, mutta voit itse valita yhteisönäkymän sisällön. Asetukset tallennetaan jokaiselle pelille.

Uudella Muistiinpanot-toiminnolla voit tehdä muistiinpanoja pelistä, jota pelaat paraikaa. Muistiinpanot tukevat rikastettua tekstimuotoilua (RTF) ja kuvien liittämistä. Samalle pelille voi kirjoittaa useita muistiinpanoja, ja toimintoa voi käyttää myös offline-tilassa. Muistiinpanot tallennetaan pelikohtaisesti ja synkronoidaan muille tietokoneille (tai Steam Deckeille), joilla kirjaudut sisään. Muistiinpanot löytyvät myös yhteisönäkymän ulkopuolella pelin tietosivulta.

Nyt voit kiinnittää yhteisönäkymän ikkunoita, jotta ne näkyvät peli-ikkunan päällä pelin aikana. Ikkunoiden läpinäkyvyyttä voi säätää, ja vain ikkunan sisältö kiinnitetään, otsikkoa ja muita käyttöliittymän tarpeettomia osia lukuun ottamatta. Tätä uutta toimintoa voidaan käyttää verkkoselaimen, oppaiden, keskustelujen ja muistiinpanojen kiinnittämiseen. Ominaisuus on oiva keino seurata edistymistä tai oppaita pelin aikana. Se sopii monta asiaa yhtä aikaa tekeville höyrypäille, jotka katsovat pelatessaan mielellään taustalla elokuvaa.

Eikä siinä vielä kaikki! Yhteisönäkymässä on nyt pelin yleiskatsauspaneeli, josta näet kerralla, mitä pelissä on tapahtunut sitten edellisen pelikertasi. Näet esimerkiksi saavutusten edistymisen, peliä pelaavat kaverit, parhaat oppaat, uutiset ja muuta. Lisäksi päivitettiin selain, saavutukset ja kuvakaappausten hallintaikkunat (sekä yhteisönäkymässä että pöytäkoneen asiakasohjelmassa).

Rakenna ja valloita – Nomads of Driftland: The Forgotten Passage ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Rakenna ja valloita – Nomads of Driftland: The Forgotten Passage ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Nomads of Driftland: The Forgotten Passage

-pelikauppapaikka tarjoaa parhaillaan ilmaiseksi ainutlaatuiseen strategiamaailmaan sijoittuvaa -lisäosaa.

Pelissä hallitset kiertelevää heimoa, joka selviytyy ja taistelee alati liikkuvalla, sirpaleisella planeetalla. Käskytä heimonsi jäseniä reaaliajassa ja muokkaa maastoa strategiseksi eduksesi. Laajennus sisältää 10 uutta skenaariota, jotka tarjoavat monipuolisia haasteita ja syventävät kokemusta.

: The Forgotten Passage on parhaillaan ladattavissa ilmaiseksi :lle täältä. Laajennus on osa alkuperäistä Nomads of Driftland -peliä, joka on myöskin ladattavissa ilmaiseksi.

Parkourseikkailu Aerial_Knight’s Never Yield ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Parkourseikkailu Aerial_Knight’s Never Yield ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Aerial_Knight's Never Yield

Intensiivinen parkour-seikkailu Aerial_Knight's Never Yield on parhaillaan ladattavissa ilmaiseksi :lle Epic Games Storesta.

Tässä värikkäässä kolmiulotteisessa tasohyppelypelissä pelaaja ohjaa Wallya, joka joutuu juoksemaan väsymättä, välttää esteitä sekä selvittää mysteerin. Pelissä yhdistyy vauhdikas seikkailu ja haasteelliset tasot, tyylikkäällä ulkoasulla kuorrutettuna.

Voit ladata Aerial_Knight's Never Yield -pelin ilmaiseksi PC:lle täältä aina ensi viikon torstaihin asti.