
Pelaajien oikeuksia puolustava Stop Killing Games -kampanja on ylittänyt tavoitteensa sekä Britanniassa että EU:ssa, mutta onnistumisen taustalle on alkanut hiipiä huolia, ovatko kaikki allekirjoitukset aitoja?
Kampanjan keulahahmo Ross Scott kertoi aiemmin, että allekirjoituksia oli kertynyt liian hitaasti ja aikaa alkoi olla vähän. Mutta sitten alkoi tapahtua: kampanja sai huomiota ja allekirjoituksia alkoi tulvia ovista ja ikkunoista. Iso-Britannian vetoomus ylitti vaaditun 100 000 allekirjoituksen rajan ja etenee parlamenttikäsittelyyn, ja EU:n kansalaisaloite keräsi yli miljoona nimeä, mikä velvoittaa Euroopan komission ottamaan asian käsittelyyn.
Mutta ilo voi jäädä lyhytaikaiseksi. Scott kertoi, että osa allekirjoituksista saattaa olla väärennettyjä. Verkossa on jaettu ohjeita tekaistujen allekirjoitusten syöttämiseen, erityisesti keskustelupalstoilla kuten Discordissa ja 4chanissa. Scott varoittaa vakavasti ettei tämä ei ole mikään Change.org-vetoomus. Tämä on virallinen hallinnollinen prosessi. Nimien väärentäminen on rikos.
Vaikka tekaistut nimet eivät mitätöi kampanjaa, ne voivat hämärtää kuvaa todellisesta kannatuksesta ja saada ihmiset luulemaan, ettei heidän nimensä enää vaikuta. Scottin mukaan oikeita allekirjoituksia saattaa olla noin 600 000–700 000, mutta hän ei enää tiedä, mihin voi luottaa.
Scott myös varoittaa Stop Killing Games -nimikkeellä liikkeellä olevasta kryptovaluutasta, kampanjalla ei ole sen kanssa mitään tekemistä, ja kyseessä on todennäköisesti huijaus.
Vaikka lopulliset seuraukset ovat vielä epäselviä, yksi asia on varma: keskustelu digipelien omistajuudesta ja palvelinten sulkemisista käy kuumana, eikä pelimaailmassa olla enää valmiita nielemään kaikkea purematta.