Suloinen fantasiapeli lapsille- sekä lapsenmielisille – arvostelussa My Fantastic Ranch Kommentit pois päältä artikkelissa Suloinen fantasiapeli lapsille- sekä lapsenmielisille – arvostelussa My Fantastic Ranch

My Fantastic Ranch

My Fantastic Ranch (Nintendo Switch)

5 / 10
Hyvää Helppo pelata. Hyvät musiikit. Viikon lopussa oleva raportti ja ajankelaus. Olentojen monipuolinen ulkonäkö. Huonoa Suomen kielen puutos. Lyhyt tarina. Grafiikat ei ole Switch tasolla, vaan muistuttavat enemmän vanhoja Wii:n pelejä. Hahmot usein jumittavat paikallaan. Kallis katsottuna sisältöön. Yhteenveto My Fantastic Ranch on simppeli simulaatiopeli värikkäällä grafiikalla ja rennolla tunnelmalla. Peli on arvokas siihen nähden, miten vähän tekemistä pelissä on loppupeleissä, joka muuttuu hyvin nopeasti rutiininomaiseksi ja jää kaipaamaan peliltä lisää. Suomen kieltä pelissä ei ole tarjolla, mikä on suuri miinus lapsia ajatellen.

My Fantastic Ranch on suloinen simulaatio peli lapsille ja lapsenmielisille. Pelissä pääsee rakentamaan oman farmin, jossa perinteisten maatilaeläinten sijaan pääsetkin kouluttamaan yksisarvisia sekä lohikäärmeitä! Pelistä löytyy kaksi eri pelimuotoa, jotka ovat normaali rakentelu- ja koulutustila sekä vapaampi Dreamer-pelitila.

Pelin alussa tulee pelaajalle tutuksi Faritella, pelaajan henkilökohtainen avustaja keiju, joka ohjaa läpi pelin perusteet. Faritella kertoo myös pelin perimmäisen idean, mikä on tulla kuuluisimmaksi tilaksi koko lumotussa kuningaskunnassa. Pelin rahana toimii jalokivet, joita voi ansaita järjestämällä tunteja tai ottamalla oppilaita asumaan asuntolaan.

Fantasiaolentoja varten sinun täytyy rakentaa heille sopivat tilat: tallit, jossa olennot pääsevät lepäämään, varustehuone, jossa säilytetään satulat ja suitset, tarha, jossa olennot pääsevät syömään ja leikkimään sekä ladon, jossa säilytetään niiden ruokia. Yhteensä tilallasi voi olla 24 otusta tilojen päivitysten ja rakennusten maksimimäärän jälkeen. Olentoja on tosiaan kahdenlaisia: yksisarvisia ja lohikäärmeitä, joista on molemmista neljää eri ”tyyppiä”.

Palkkaa farmillesi henkilökuntaa huolehtimaan fantasiaolennoistasi. Henkilökuntaa pystyy myös palkkaamaan 24 kappaletta päivitysten ja rakennusten maksimimäärän ansiosta. Jokaisella heillä on oma taito missä he ovat hyviä, yleisesti he ovat hyviä siivoamisessa tai ruokkimisessa, mutta on myös niitä, jotka ovat hyviä olentojen käsittelyssä tai opetuksessa. Henkilökunnalle pitää maksaa joka viikko palkkaa, joten ei kannata käyttää kaikkia jalokiviä!

My Fantastic Ranchin yksi pää ominaisuuksista on ratsastustunnit ja oppilaat. Ratsastustunteja on neljää erilaista: kouluratsastus, tarkkuusammunta, sirkus ja taitolento. Jokaisella oppilaalla on myös preferenssi siitä, kummalla fantasiaolennoista haluavat mennä. Mitä parempi pari oppilas ja olento ovat, sitä enemmän palkkiota saat. Voit ansaita olennoille, oppilaille ja henkilökunnalle ”erikoistaitoja” treenien avulla. Kun rakennat asuntolan tilallesi, oppilaat saattavat haluta jäädä tilallesi tietyksi aikaa. Tämän avulla saat viikoittaisen jalokivien tulon ja mahdollisuuden osallistua turnajaisiin. Viidennellä tasolla saat avattua festivaaliareenan, jossa voit järjestää prinssille ja prinsessalle spesiaalit turnajaiset.

Pelissä tulee säännöllinen yhteenveto, josta näet menot ja tulot menneen viikon aikana. Tulot ja menot lajitellaan omiin yksittäisiin kategorioihin, joten on helppo seurata mistä on ansainnut jalokiviä, ja mihin ne kaikki on sitten kulunut. Pelistä löytyy myös 25 kappaletta saavutuksia, jotka ovat kiva lisä hiukan toistuvaan pelinkulkuun.

Pelin grafiikat ovat hyvin muovailuvahamaiset ja muistuttavat MySims-pelistä. Muutenkin pelin ulkonäkö on hyvin aikakausimaista. Olennot jäävät harmittavan usein jumittamaan paikalle tuntien jälkeen tai muuten vain keskellä tyhjää pihaa. Simppelit animaatiot, joista ei oikein jäänyt kummempaa sanottavaa. Musiikki on peliin juuri sopiva, söpö ja fantasiamainen. Hiukan jäi harmittamaan, että vain avustajakeijulla Faritellalla oli ääninäyttelyä vahvalla brittiaksentilla. Kuninkaallisilla olisi mielestäni saanut olla ääninäyttelyä, kun olivat ”isossa” roolissa pelin tarinaa.

My Fantastic Ranch pelin on valmistanut ja julkaissut Nacon. Peli on julkaistu 17.11.2022 ja se on saatavilla 5, PlayStation 4, One ja Nintendo Switch -konsoleille että PC:lle. Pelin Xbox One -versio on yhteensopiva myös ja S-pelikonsolien kanssa. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Arvostelu: Säde Saari

Kommentoi

Huippukokki esittelee tulevaa Chef Life -ravintolasimulaatiota uudella videolla Kommentit pois päältä artikkelissa Huippukokki esittelee tulevaa Chef Life -ravintolasimulaatiota uudella videolla

Chef Life

Chef Life: A Restaurant Simulator -ravintolasimulaattorissa pelaaja keskittyy luomaan ja kehittämään omaa ravintolaansa. Uran aikana pelaajan kontolle jää ruoan valmistus, ravintolan ylläpito ja kehittymisen kautta arvostettujen Michelin-tähtien tavoittelu.

Uudella esittelyvideolla Top Chef -ohjelmasta tuttu huippukokki Mickaël Braure tutustuu pelin tyyliin ja vertailee sitä omaan huippukeittiöönsä. Samalla Braure vastailee kysymyksiin ravintoloitsijana ja reagoi pelin tyyliin.

Chef Life – A Restaurant Simulator tulee saataville 23. helmikuuta sekä 5, PlayStation 4, ja One -konsoleille että :lle. Pelin One -versio on yhteensopiva myös ja S -konsolien kanssa.

Kommentoi

Chef Life -kokkipeli yhteistyöhön Michelin-ravintolaoppaan kanssa Kommentit pois päältä artikkelissa Chef Life -kokkipeli yhteistyöhön Michelin-ravintolaoppaan kanssa

Chef Life

Finlandin jakelema ja NACONIn julkaisema Chef Life – A Restaurant Simulator on ainoa ravintolasimulaatio, joka tekee yhteistyötä Michelin-ravintolaoppaan kanssa.

Pelin luomassa maailmassa pelaaja syventyy oman ravintolan kehittämiseen ja valmistamaan ruoka-annoksia, jotka vievät niin sanotusti kielen mennessään. Suurimpana tavoitteena on viedä ravintola parhaalle mahdolliselle tasolle ja voittaa kuuluisan Michelin-ravintolaoppaan myöntämät tähdet omalle ravitsemusliikkeelleen. Tämä ei kuitenkaan onnistu hetkessä, sillä tähtiin vaaditaan paitsi huippuluokan murkinaa myös parhaita mahdollisia raaka-aineita ja miellyttävä ravintolaympäristö.

Oman ravintolan pyörittäminen vaatii ruoanlaiton lisäksi suurempia linjauksia, kuten päätöksiä ruokapaikan rahankäytöstä ja bisnespuolesta. Tähän vaaditaan vaikeiden päätösten tekemistä, riskinottokykyä ja uusien asioiden oppimista. Kun bisnes alkaa kukoistaa, voi oman ravintolan ruokaohjeita jalostaa pidemmälle ja tavoitella haluttuja Michelin-tähtiä. Jotta näitä arvostettuja arvostuksenosoituksia voi ravintola saada, täytyy ravintolan täyttää useat vaaditut eri ehdot. Aivan kuten oikeassakin elämässä, nimetön Michelin-tarkastaja arvioi ravintolakokemuksen monin eri tavoin.

Ravintola voi esimerkiksi saada Bib Gourmand -merkinnän, joka kertoo erittäin hyvästä hinta-laatusuhteesta. Varsinaisten Michelin-tähtien ansaitseminen on vaikeampaa, sillä niiden saavuttamisen ehdot vaativat monien eri asioiden oikein menemistä. Näihin vaikuttavat muun muassa ruoan ja raaka-aineiden laatu, makujen sopusointu, kokin lautaselle loihtima persoonallisuus ja ravintolan tarjoama kokonaiskokemus. Merkintöjen ja tähtien saaminen onkin kiehtova osa pelaamista, sillä se tarjoaa paljon haasteita pelaajalle edistymisen myötä.

Chef Life – A Restaurant Simulator tulee saataville 23. helmikuuta sekä PlayStation 5, PlayStation 4, ja One -konsoleille että PC:lle. Pelin Xbox One -versio on yhteensopiva myös ja S -konsolien kanssa.

Kommentoi