Summer in Maran kesälomalla käy välillä aika pitkäksi Kommentit pois päältä artikkelissa Summer in Maran kesälomalla käy välillä aika pitkäksi

Summer in Mara (PC/Steam)

6.5 / 10
Hyvää Hienot animaatiot, grafiikka ja tunnelma. Huonoa Loputon grindaaminen ja itseään toistava pelaaminen Yleisesti Summer in Mara on kelpoa ajanvietettä jos ei haittaa sen toistavan välillä pahastikin itseään.

on piirrosmaisiin seikkailupeleihin erikoistuneen Chibigin neljäs peli ja siinä pelaaja astuu Koa -tytön saappaisiin viljelemään kasveja, hoitamaan eläimiä ja tekemään pieniä tehtäviä lähisaarten asukkaille. Tehtävät pitävät usein sisällään joidenkin tavaroiden, joita saa viljeltyä tai etsittyä ympäristöstä, hankkimista.

Summer in Maran ehdoton vahvuus on hieno tunnelma, upea, piirrosmainen grafiikka ja kaksiulotteiset animaatiopätkät, joita suurempien tapahtumien välissä on. Ohjaaminen on tehty myös helposti lähestyttäväksi ja sen takia peli sopii myös nuoremmalle väellä (kunhan osaavat lukea englantia).

Mielenkiintoista on, mihin sijoittuu aikana jolloin kovan luokan farmijuusoille sopivia pelejä on Harvest Moonista ja Stardew Valleysta Farming Simulatoreihin ja kasuaalimmille kylähengareille taas Animal Crossingin tyyppisiä pelejä.

Visuaalisesti ja aika monessa muussakin osa-alueessa tuo mieleen My Time at Portian, joista yksi on valitettavasti grindaaminen. Näitä polkuja mä tallaan on tuttu sävel näitä polkuja tallatessa ja raijatessa jälleen yhtä vakallista turnipseja jollekin kissamiehelle. Pelaajan hahmona oleva lapsiparka on koko saaren yleinen nakkikone jolle tattina paikallaan seisovat tyypit syytävät häpeämättä noutokeikkoja – yleensä ilman palkkaa.

Varsinkin siinä kohdassa kun ahne, Dame Ednan maskuliinisuudella varustettu pankkiiri laittaa Koan maksamaan pulskien kauppiastätien velat koska näitä ei nyt vain kinosta, alkaa kukkahattu nousta päähän ja laulaa että voikohan fiktiivisistä hahmoista tehdä lastensuojeluilmoitusta.

Kommentoi

Lightyear Frontier -pelissä yhdistyvät Stardew Valley, No Man’s Sky ja mechit Kommentit pois päältä artikkelissa Lightyear Frontier -pelissä yhdistyvät Stardew Valley, No Man’s Sky ja mechit

Lightyear Frontier

Lightyear Frontier on uusi avoimen maailman peli, jossa yhdistyy maanviljely, seikkailu, rakentelu, resurssien hallinta sekä tukikohdan rakentaminen. Se on kuin yhdistelmä ja No Man’s Sky -pelejä ihmismäisillä roboteilla eli mechoilla.

Pelissä yhdestä neljään pelaajaa voi co-op tilassa etsiä ja kasvattaa kasveja, kesyttää villieläimiä sekä selviytyä muukalaismaailman sääolosuhteissa rakentamalla oman tukikohdan.

Kaikki tämä tapahtuu mecha-puvun sisältä käsin ohjattuna. Resursseja keräämällä voit parantaa robottikulkinettasi ja pääset tutkimaan planeettasi kaukaisimpia kolkkia. Tutkittavana on myös kadonneen rodun jättämiä raunioita.

Lightyear Frontier tulee ilmestymään ainakin PC:lle sekä Xbox Series X sekä S -konsoleille. Pelin kehityksestä vastaa ruotsalainen Frame Break -pelifirma.

Kommentoi

Humble Bundlen uusin pelipaketti tarjoilee seikkailupelejä edullisesti Kommentit pois päältä artikkelissa Humble Bundlen uusin pelipaketti tarjoilee seikkailupelejä edullisesti

ABZU

on julkaissut uuden Down to Earth -pelipaketin, joka tarjoilee seikkailupelejä pilkkahintaan. Pakettiin kuuluu mm. ABZÛ, sekä Lost Ember.

  • Maksamalla ainoastaan 1 euron saat sekä Yono and the Celestial Elephants -pelit.
  • Jos pulitat 9,75 euroa saat aiempien lisäksi myös ABZÛ, ARIDA: Backland’s Awakening ja Never Alone -pelit.
  • Mikäli maksat vähintään 11,91 euroa saat kaikkien edeltämainittujen lisäksi myös Beyond Blue, sekä Lost Ember -pelit.

Humble Bundlen tuttuun tapaan osa tuotoista suunnataan hyväntekeväisyyteen ja tällä kertaa kohteena on Adrienne Arsht-Rockefeller Foundation Resilience Center, joka keskittyy mm. ilmastonmuutos-, muuttoliike- ja turvallisuushaasteisiin. Voit hankkia paketin täältä aina huhtikuun 30. päivä klo 11.00 asti.

Kommentoi