Summer in Maran kesälomalla käy välillä aika pitkäksi Kommentit pois päältä artikkelissa Summer in Maran kesälomalla käy välillä aika pitkäksi

Summer in Mara (PC/Steam)

6.5 / 10
Hyvää Hienot animaatiot, grafiikka ja tunnelma. Huonoa Loputon grindaaminen ja itseään toistava pelaaminen Yleisesti Summer in Mara on kelpoa ajanvietettä jos ei haittaa sen toistavan välillä pahastikin itseään.

on piirrosmaisiin seikkailupeleihin erikoistuneen Chibigin neljäs peli ja siinä pelaaja astuu Koa -tytön saappaisiin viljelemään kasveja, hoitamaan eläimiä ja tekemään pieniä tehtäviä lähisaarten asukkaille. Tehtävät pitävät usein sisällään joidenkin tavaroiden, joita saa viljeltyä tai etsittyä ympäristöstä, hankkimista.

Summer in Maran ehdoton vahvuus on hieno tunnelma, upea, piirrosmainen grafiikka ja kaksiulotteiset animaatiopätkät, joita suurempien tapahtumien välissä on. Ohjaaminen on tehty myös helposti lähestyttäväksi ja sen takia peli sopii myös nuoremmalle väellä (kunhan osaavat lukea englantia).

Mielenkiintoista on, mihin Summer in Mara sijoittuu aikana jolloin kovan luokan farmijuusoille sopivia pelejä on Harvest Moonista ja Stardew Valleysta Farming Simulatoreihin ja kasuaalimmille kylähengareille taas Animal Crossingin tyyppisiä pelejä.

Visuaalisesti ja aika monessa muussakin osa-alueessa Summer in Mara tuo mieleen My Time at Portian, joista yksi on valitettavasti grindaaminen. Näitä polkuja mä tallaan on tuttu sävel näitä polkuja tallatessa ja raijatessa jälleen yhtä vakallista turnipseja jollekin kissamiehelle. Pelaajan hahmona oleva lapsiparka on koko saaren yleinen nakkikone jolle tattina paikallaan seisovat tyypit syytävät häpeämättä noutokeikkoja – yleensä ilman palkkaa.

Varsinkin siinä kohdassa kun ahne, Dame Ednan maskuliinisuudella varustettu pankkiiri laittaa Koan maksamaan pulskien kauppiastätien velat koska näitä ei nyt vain kinosta, alkaa kukkahattu nousta päähän ja google laulaa että voikohan fiktiivisistä hahmoista tehdä lastensuojeluilmoitusta.

Kommentoi

Stardew Valleyn ilmainen päivitys kartuttaa loppupelin sisältöä Kommentit pois päältä artikkelissa Stardew Valleyn ilmainen päivitys kartuttaa loppupelin sisältöä

Stardew Valley

Suosittu maatilasimulaatio on saamassa 1.5 päivityksen, jonka myötä pelin loppuosa saa uutta sisältöä.

Vielä ei ole varmaa mitä sisältöä päivitys tarkalleen tuo peliin, mutta huhujen mukaan banaanit saattaisivat ilmestyä peliin kasvatettavaksi.

Stardew Valley onnistui rikkomaan yli 10 miljoonan myydyn kappaleen rajan tammikuussa 2020.

Kommentoi

5 Animal Crossing: New Horizons -sisältöä jotka on nähtävä omin silmin Kommentit pois päältä artikkelissa 5 Animal Crossing: New Horizons -sisältöä jotka on nähtävä omin silmin

Nintendo Switchin : New Horizonsista on tullut korona-aikojen puhutuin peli, koska se antaa muuta ajateltavaa ihmisten ollessa kotonaan eristyksissä. Pidemmittä puheitta, seuraavaan listaan on koottu sekä sisältöjä että videoita, joista näkee minkälainen yhteisöllinen kokemus pelistä on tullut.

5. K.K.Slider -coverit

Animal Crossing- sarjassa esiintyvä K.K.Slider on tunnettu paitsi pyöreistä kulmakarvoistaan myös herttaisen midimäisistä lauluistaan. Hahmon äänellä on tehty jo ennen New Horizons-peliä lukuisia covereita, joista katsotuimpien joukkoon menevät tubettaja Clay Kramerin tuotokset, jotka löytyvät myös Spotifysta. Mikäli haluat tehdä itse K.K.Slider -covereita, kymmenen vuotta vanhan, vielä varsin mainiosti FL Studiolla toimivan soundfontin saa ladattua soundfonteja tukevaan audiotyöasemaan täältä.

Bonus: Artikkelin kirjoittaja on myös tehnyt K.K.Slider -version eräästä hyvin tunnetusta suomihitistä:

4. Kilpajuoksu hämähäkin kanssa

Twitter-käyttäjä @CesarioStuffs pakenee pistollaan pyörtymisen aiheuttavaa tarantellaa talojen, vesiputouksen ja erilaisten koristeiden välistä ja loppukliimaksi on näkemisen arvoinen

3. Käyttäjien tekemät pintamateriaalit polkuja varten

Pelaajan saaren ollessa kolmen tähden arvoisesti sisustettu ja asutettu, tulee K.K.Slider esiintymään ja pelaajan käyttöön tulee Island Designer -ominaisuus, jonka avulla voi vesialueiden ja rinteiden muokkaamisen lisäksi luoda teitä, joista yhden voi tehdä pelin omalla piirtotyökalulla, joka tekee luonnonkauniista saaresta ihan uudella tavalla omannäköisen. Twitteristä löytyy lukuisia materiaaleja ja ohessa muutama hyödyllinen:

2. Läpällä tehdyt vaatteet

Animal Crossing houkuttelee vaatesuunnittelijoiden ja pikselitaiteilijoiden lisäksi myös hupailijoita tekemään sisältöä. Peliin löytyy varsinkin QR-koodien avulla runsaasti meemisisältöä. Esimerkiksi suomalaisuutta kuvaavia tekeleitä löytyy myös muutamia.

Pelistä löytyy ”Sporty Shades” -nimiset nopeet lasit, mutta sen kanssa tarvitaan myös liekkipipo. Tämän ja muita löydät seuraavasta artikkelistamme:

Suomalaista huippudesignia Animal Crossingissa

Mikä kuvaa suomalaisuutta paremmin kuin kiitollisuus toisessa maailmansodassa sotineita veteraaneja kohtaan? Legendaarinen, allekirjoittaneen tekemä kiitospaita on myös saatavilla seuraavalla koodilla.

Image

ACGoneWildin pelaajahahmon ihon värisissä paidoissa voi päästää sisäisen viuhahtajansa irti.

1. Se, kun Elijah Wood tuli pelaajan saarelle myymään turnipseja

 

Kommentoi