Summer in Maran kesälomalla käy välillä aika pitkäksi Kommentit pois päältä artikkelissa Summer in Maran kesälomalla käy välillä aika pitkäksi

Summer in Mara (PC/Steam)

6.5 / 10
Hyvää Hienot animaatiot, grafiikka ja tunnelma. Huonoa Loputon grindaaminen ja itseään toistava pelaaminen Yleisesti Summer in Mara on kelpoa ajanvietettä jos ei haittaa sen toistavan välillä pahastikin itseään.

on piirrosmaisiin seikkailupeleihin erikoistuneen Chibigin neljäs peli ja siinä pelaaja astuu Koa -tytön saappaisiin viljelemään kasveja, hoitamaan eläimiä ja tekemään pieniä tehtäviä lähisaarten asukkaille. Tehtävät pitävät usein sisällään joidenkin tavaroiden, joita saa viljeltyä tai etsittyä ympäristöstä, hankkimista.

Summer in Maran ehdoton vahvuus on hieno tunnelma, upea, piirrosmainen grafiikka ja kaksiulotteiset animaatiopätkät, joita suurempien tapahtumien välissä on. Ohjaaminen on tehty myös helposti lähestyttäväksi ja sen takia peli sopii myös nuoremmalle väellä (kunhan osaavat lukea englantia).

Mielenkiintoista on, mihin Summer in Mara sijoittuu aikana jolloin kovan luokan farmijuusoille sopivia pelejä on Harvest Moonista ja Stardew Valleysta Farming Simulatoreihin ja kasuaalimmille kylähengareille taas Animal Crossingin tyyppisiä pelejä.

Visuaalisesti ja aika monessa muussakin osa-alueessa Summer in Mara tuo mieleen My Time at Portian, joista yksi on valitettavasti grindaaminen. Näitä polkuja mä tallaan on tuttu sävel näitä polkuja tallatessa ja raijatessa jälleen yhtä vakallista turnipseja jollekin kissamiehelle. Pelaajan hahmona oleva lapsiparka on koko saaren yleinen nakkikone jolle tattina paikallaan seisovat tyypit syytävät häpeämättä noutokeikkoja – yleensä ilman palkkaa.

Varsinkin siinä kohdassa kun ahne, Dame Ednan maskuliinisuudella varustettu pankkiiri laittaa Koan maksamaan pulskien kauppiastätien velat koska näitä ei nyt vain kinosta, alkaa kukkahattu nousta päähän ja google laulaa että voikohan fiktiivisistä hahmoista tehdä lastensuojeluilmoitusta.

Mario Kart Worldin valintaruudussa piilee salainen sävel Kommentit pois päältä artikkelissa Mario Kart Worldin valintaruudussa piilee salainen sävel

-fanit ovat jälleen löytäneet uuden piilotetun yllätyksen, eli niin kutsutun easter eggin, tuoreesta -pelistä. Tällä kertaa kyseessä on varsin ikoninen sävelmä, joka on hiipinyt vuosien varrella kymmeniin Nintendo-peleihin lähes huomaamatta – Totakan laulu on palannut.

Kyseinen kappale on pelisäveltäjä Kazumi Totakan käsialaa, ja se on tunnettu siitä, että se löytyy piilossa peleissä kuten , , . ja . Nyt se on bongattu myös Mario Kart Worldin hahmovalintaruudusta – eikä miten tahansa, vaan Yoshin hyräilemänä.

Temppu toimii näin: valitse Yoshi hahmolistasta ja jätä vihreä dinosaurus seisoskelemaan paikalleen. Hetken kuluttua se alkaa hyräillä tuttua sävelmää, aivan kuten :ssakin. Ensimmäisenä löydöstä raportoi -käyttäjä charizardtelephone, joka sattui jättämään ruudun päälle hetkeksi ja kuuli Yoshin hyräilyn.

Samaan aikaan Mario Kart World kiitää myyntitilastoissa. Japanissa peli on jo ohittanut alkuperäisen Switchin julkaisuhitin Zelda: Breath of the Wildin fyysiset myynnit, kiitos muun muassa -konsolin mukana tulevan pelipaketin.

Yoshin hyräily on pieni, mutta nostalginen kunnianosoitus Totakalle, jonka sävel elää edelleen Nintendo-pelien sielussa.

Grave Seasons yhdistää viljelyn, murhamysteerin ja kimchin Kommentit pois päältä artikkelissa Grave Seasons yhdistää viljelyn, murhamysteerin ja kimchin

Kuvittele tämä, olet juuri muuttanut maaseudun pikkukylään aloittaaksesi uuden elämän farmarina. Kaikki vaikuttaa aluksi kuin suoraan Stardew Valleysta: kyläläiset toivottavat sinut tervetulleeksi, alat kasvattaa porkkanoita ja säilöä kaalia. Mutta sitten, bam! – löydät pelloltasi irtileikatun käden. Tervetuloa Grave Seasonsiin, peliin, jossa cozy farming kohtaa kauhumysteerin.

Blumhouse Gamesin ja Perfect Garbagen kehittämä näyttää ensi silmäyksellä tutulta, värikäs pikseligrafiikka, työkalupyörä, kyläläisiä, joille voi antaa lahjoja. Mutta kun ensimmäisiä vihanneksia on juuri istutettu, alkaa peli tiputella tummempia sävyjä: outoja esineitä, verisiä koruja ja kaupunkilaisia, jotka eivät ehkä ole ihan sitä miltä näyttävät.

Pelissä on mukana myös deittailua ja dialogia, joka on kirjoitettu persoonallisesti ja hauskasti, vaikka ystävälliset eleet, kuten kimchin lahjoittaminen, eivät aina saa toivottua vastaanottoa. Demon loppuhuipennus jättää kuitenkin kylmät väreet, muotisuunnittelija Pilar revitään kappaleiksi metsässä, eikä pelaaja voi kuin seurata järkyttyneenä vierestä.

Vaikka pelistä on toistaiseksi nähty vasta lyhyt esittely, se onnistuu yhdistämään arkipäiväisen viljelyn ja painajaismaisen kauhun poikkeuksellisen kiinnostavalla tavalla. Grave Seasons julkaistaan :lle ja konsoleille ensi vuoden aikana, ja se lupaa tuoda uudenlaista jännitystä sinulle, joka olet jo ehtinyt kyllästyä tavallisiin porkkananistutuksiin.