Suomalainen Full ADHD -mobiilipeli voitti arvostetun palkinnon Kommentit pois päältä artikkelissa Suomalainen Full ADHD -mobiilipeli voitti arvostetun palkinnon

FULL ADHD

Suomalainen ADHD-tietoisuuteen kehitetty mobiilipeli voitti The Most Valuable Patient Education Award -palkinnon Reuters Pharma Awards Europe 2022 tapahtumassa eilen. Noin 800 ehdokkaan joukosta parhaimmaksi karsiutunut peli on suomalaisen peliyhtiön ja Takedan yhdessä kehittämä. Kehitystyössä mukana olivat myös asiantuntijapsykiatri sekä ADHD-liitto. Tämä on jo neljäs palkinto joita eri teollisuuden alat ovat myöntäneet pelille.

FULL ADHD on interaktiivinen mobiilipeli, joka perustuu tieteelliseen tutkimustietoon sekä ADHD-henkilöiden kuvailemiin tosielämän kokemuksiin. Peli kehitettiin lisäämään tietoisuutta aikuisten ADHD:sta, sen oireista sekä sen vaikutuksista jokapäiväiseen elämään.

Pelaaja hyppää nuoren Eetu Vaarakallion tapahtumarikkaaseen ADHD-arkeen. Tehdessään Eetun elämää ohjaavia valintoja, jaksamisen rajat pelaajalle asettaa toiminnanohjauksen resurssi, joka kuvaa Eetun kykyä organisoida, keskittyä, ponnistella, muistaa sekä säädellä tunteita ja toimintaansa. Eetun kaltaisella ADHD-ihmisellä resurssit saattavat loppua kesken yllättäen, jolloin tarina voi jatkua ennalta arvaamattomaan suuntaan.

Peli kuvaa ADHD-kokemusta samaistuttavan tarinan keinoin. Lisäksi pelin valintatilanteissa on läsnä Brownin teoreettiseen toiminnanohjauksen malliin perustuva pelimekaniikka. Peli on tyyliltään visuaalinen novelli. Peliä on helppo ymmärtää eikä pelaaminen edellytä pelaajalta erityisiä pelitaitoja. Lisäksi peliin kuuluu laaja tietokirjasto, josta löytyy artikkeleita pelin käsittelemistä teemoista.

FULL ADHD julkaistiin maaliskuussa 2021 Apple App Store ja Google Play Store -sovelluskaupoissa osana laajempaa tietoisuuskampanjaa “Miltä ADHD tuntuu?”. Kampanjan aikana peli sai kokonaisarvosanan 4,1 / 5,0 App Store ja Play Store -kaupoissa ja se on saanut paljon positiivista palautetta pelaajiltaan.

Tähän päivään mennessä FULL ADHD on palkittu jo neljästi. Se on voittanut Suomen Lääketeollisuuden myöntämän Vuoden lääkeinformaatioteko -palkinnon ja Suomen Peliteollisuuden myöntämän Vuoden hyötypeli -palkinnon. Lisäksi pelin julkaisukampanja “Miltä ADHD tuntuu?” voitti kansainvälisen 2022 EMEA SABRE Award -palkinnon Consumer Health -kategoriassa. Nyt marraskuun 17. päivä se voitti The Most Valuable Patient Education Award -palkinnon Reuters Pharma Awards Europe 2022 -tapahtumassa.

Psyon Games ja julkaisevat pian kirjallisen raportin menestyksekkäästä ADHD-tietoisuustyöstään Suomessa. Psyon Games nostaa tällä hetkellä rahoitusta operaatioiden globaaliin laajentamiseen.

”Olemme tosi ylpeitä tästä pelistä ja palkinnosta. Suomessa kehitetty idea on osoittanut potentiaalinsa kansainväliseen skaalaukseen sekä sen, että Takeda voi toimia suomalaiselle startupille kasvukumppanina ja ponnahduslautana kansainvälisille markkinoille.”

liiketoimintayksikön johtaja Laura Aulanko Takedalta.

”On ollut upea kokemus pienelle startupille päästä globaalin innovatiivisen lääkeyrityksen kanssa luomaan tiedettä ja taidetta yhdistävä peli, joka viestii ADHD:sta poikkeuksellisen tehokkaalla tavalla. Takedan kanssa tehty yhteiskehitys on yksi mieleenpainuvimmista tuotannoistamme.”

kertoo Psyon Games in toimitusjohtaja Olli Rundgren.

Nuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia ilmestyy PC:lle ja Switchille maaliskuun alussa – katso uusi traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Nuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia ilmestyy PC:lle ja Switchille maaliskuun alussa – katso uusi traileri

Snufkin: Melody of Moominvalley

Ruotsalainen julkaisija ja norjalainen studio ovat julkaisemassa musiikillista seikkailupeliä :lle ja Nintendo Switchille maaliskuun 7. päivä.

Tämä kauniisti luotu peli loihtii kirjailija Tove Janssonin rakastetun Muumimaailman eloon kutsuen pelaajat ihmetystä herättävälle matkalle täynnä syvällisiä tarinoita ja koskettavan tunteikkaita hetkiä.

”Miljoonat kaikenikäiset lukijat ovat rakastuneet Muumi-tarinoihin. Heille tämä peli tarjoaa uuden tavan tutustua tuttuihin hahmoihin tilanteissa, jotka olisivat voineet tapahtua alkuperäisissä tarinoissa, mutta jotka heräävät nyt eloon uudessa ja upeassa ympäristössä. Peli esittelee samalla hahmot upeasti sellaiselle yleisölle, jolle muumit eivät ole tuttuja ja jotka löytävät varmasti suosikkinsa sen hahmokatraan joukosta.” 

toteaa Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström.

Nuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia on tarinoiden täyttämä musiikkiseikkailu, jossa Nuuskamuikkunen entisöi laaksoa ja auttaa sitä kodikseen kutsuvia veikeitä ja unohtumattomia hahmoja ja otuksia. Muumilaaksoon on ilmestynyt joukko kammottavia puistoja, jotka häiritsevät sen maisemaa ja luonnonharmoniaa. Pääset Nuuskamuikkusena harhauttamaan konstaapeleita, irrottamaan kylttejä ja kaatamaan väärin asetettuja patsaita, kun yrität palauttaa luonnon ja asukkien kodit entiselleen ja estää samalla uutteran puistonvartijan suunnitelmat.

  • Hyppää lämminhenkiseen ja tarinoiden täyttämään seikkailupeliin, joka on luotu satukirjojen tyyliin.
  • Aja niuho puistonvartija ja hänen kamalat puistonsa pois Muumilaaksosta luotettavan huuliharppusi, hiiviskelyn ja matkalla tapaamiesi ystävien avulla.
  • Tapaa yli 50 ihastuttavaa hahmoa ja olentoa, jotka kutsuvat Muumilaaksoa kodikseen.
  • Koe kertomuksellinen peli ja ihastuttavia tarinoita ja tehtäviä, joiden keskiössä ovat Tove Janssonin rakastetut hahmot.
  • Tutki Muumilaakson avointa maailmaa ja ratkaise matkan varrella musiikki- ja ympäristöpulmia selvittääksesi mitä laaksolle on tapahtumassa.
  • Sukella kauniiseen äänimaailmaan, jonka musiikki ja melodiat on sävelletty yhteistyössä Sigur Rósin kanssa.

Nuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia ilmestyy PC:lle ja Nintendo Switchille maaliskuun 7. päivä. Pelin voi ennakkotilata jo tänään. - ja -versiot julkaistaan myöhemmin.

[Steam item=”1808680″]

Turtle Beachin uusi lippulaivaohjain Stealth Ultra on nyt saatavilla Suomessa Kommentit pois päältä artikkelissa Turtle Beachin uusi lippulaivaohjain Stealth Ultra on nyt saatavilla Suomessa

Turtle Beach Stealth Ultra Wireless Smart Game Controller

on julkaissut odotetun Stealth Ultra -langattoman ohjaimen Xbox -konsoleille Suomessa.

Ohjain on saanut kiitosta kriitikoilta ja tarjoaa pelaajille monipuolista hallintaa ja mukautettavuutta eri alustoilla. Se käyttää Turtle Beachin omaa langatonta teknologiaa Xbox- ja Windows-laitteiden kanssa ja tukee Bluetoothia Smart TV:issä sekä -laitteissa.

Muihin ominaisuuksiin kuuluu myös magneettiset hallitehosteiset sauvat, tarkat mikrokytkinpainikkeet ja erikoinen Connected Command Display -näyttö.

“Kun Stealth Ultra on saanut paljon kiitosta kriitikoilta ja siitä on tullut Turtle Beachin historian nopeimmin myydyin ohjain, siitä on selvästi tullut ehdottomasti haluttu ohjain. Tiimimme on jälleen kerran toimittanut asiantuntevasti ensiluokkaiset komponentit, rakenteen laadun ja ominaisuudet, jotka nostavat Stealth Ultra -ohjaimen markkinoiden muiden ohjainten yläpuolelle ja kohottavat koko tuoteryhmän rimaa. Tämä virstanpylväs korostaa sitoutumistamme siihen, että tarjoamme pelaajille huipputeknologiaa ja vertaansa vailla olevan pelikokemuksen.”

toteaa Cris Keirn, Turtle Beach Corporationin väliaikainen toimitusjohtaja ja globaalista myynnistä vastaava vanhempi varajohtaja.

Turtle Beachin Designed for Xbox Stealth Ultra Wireless Smart Controller on saatavilla 199,99 euron hintaan valmistajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä Suomessa.