Suomalainen Full ADHD -mobiilipeli voitti arvostetun palkinnon Kommentit pois päältä artikkelissa Suomalainen Full ADHD -mobiilipeli voitti arvostetun palkinnon

FULL ADHD

Suomalainen ADHD-tietoisuuteen kehitetty mobiilipeli FULL ADHD voitti The Most Valuable Patient Education Award -palkinnon Reuters Pharma Awards Europe 2022 tapahtumassa eilen. Noin 800 ehdokkaan joukosta parhaimmaksi karsiutunut peli on suomalaisen peliyhtiön ja Takedan yhdessä kehittämä. Kehitystyössä mukana olivat myös asiantuntijapsykiatri sekä ADHD-liitto. Tämä on jo neljäs palkinto joita eri teollisuuden alat ovat myöntäneet pelille.

FULL ADHD on interaktiivinen mobiilipeli, joka perustuu tieteelliseen tutkimustietoon sekä ADHD-henkilöiden kuvailemiin tosielämän kokemuksiin. Peli kehitettiin lisäämään tietoisuutta aikuisten ADHD:sta, sen oireista sekä sen vaikutuksista jokapäiväiseen elämään.

Pelaaja hyppää nuoren Eetu Vaarakallion tapahtumarikkaaseen ADHD-arkeen. Tehdessään Eetun elämää ohjaavia valintoja, jaksamisen rajat pelaajalle asettaa toiminnanohjauksen resurssi, joka kuvaa Eetun kykyä organisoida, keskittyä, ponnistella, muistaa sekä säädellä tunteita ja toimintaansa. Eetun kaltaisella ADHD-ihmisellä resurssit saattavat loppua kesken yllättäen, jolloin tarina voi jatkua ennalta arvaamattomaan suuntaan.

Peli kuvaa ADHD-kokemusta samaistuttavan tarinan keinoin. Lisäksi pelin valintatilanteissa on läsnä Brownin teoreettiseen toiminnanohjauksen malliin perustuva pelimekaniikka. Peli on tyyliltään visuaalinen novelli. Peliä on helppo ymmärtää eikä pelaaminen edellytä pelaajalta erityisiä pelitaitoja. Lisäksi peliin kuuluu laaja tietokirjasto, josta löytyy artikkeleita pelin käsittelemistä teemoista.

FULL ADHD julkaistiin maaliskuussa 2021 App Store ja Google Play Store -sovelluskaupoissa osana laajempaa tietoisuuskampanjaa “Miltä ADHD tuntuu?”. Kampanjan aikana peli sai kokonaisarvosanan 4,1 / 5,0 App Store ja Play Store -kaupoissa ja se on saanut paljon positiivista palautetta pelaajiltaan.

Tähän päivään mennessä FULL ADHD on palkittu jo neljästi. Se on voittanut Suomen Lääketeollisuuden myöntämän Vuoden lääkeinformaatioteko -palkinnon ja Suomen Peliteollisuuden myöntämän Vuoden hyötypeli -palkinnon. Lisäksi pelin julkaisukampanja “Miltä ADHD tuntuu?” voitti kansainvälisen 2022 EMEA SABRE Award -palkinnon Consumer Health -kategoriassa. Nyt marraskuun 17. päivä se voitti The Most Valuable Patient Education Award -palkinnon Reuters Pharma Awards Europe 2022 -tapahtumassa.

ja julkaisevat pian kirjallisen raportin menestyksekkäästä ADHD-tietoisuustyöstään Suomessa. Psyon Games nostaa tällä hetkellä rahoitusta operaatioiden globaaliin laajentamiseen.

”Olemme tosi ylpeitä tästä pelistä ja palkinnosta. Suomessa kehitetty idea on osoittanut potentiaalinsa kansainväliseen skaalaukseen sekä sen, että voi toimia suomalaiselle startupille kasvukumppanina ja ponnahduslautana kansainvälisille markkinoille.”

liiketoimintayksikön johtaja Laura Aulanko Takedalta.

”On ollut upea kokemus pienelle startupille päästä globaalin innovatiivisen lääkeyrityksen kanssa luomaan tiedettä ja taidetta yhdistävä peli, joka viestii ADHD:sta poikkeuksellisen tehokkaalla tavalla. Takedan kanssa tehty yhteiskehitys on yksi mieleenpainuvimmista tuotannoistamme.”

kertoo in toimitusjohtaja Olli Rundgren.

Kommentoi

Tanssipeli Just Dance 2023 ilmestyi tänään konsoleille Kommentit pois päältä artikkelissa Tanssipeli Just Dance 2023 ilmestyi tänään konsoleille

Just Dance 2023

Maailman suosituin tanssipelisarja saapuu bailaajien ja bilettäjien iloksi 2023 Edition -versiona. Uuden sukupolven tanssikokemus sisältää uudistetun verkkopelitilan, aiempaa monipuolisemman pelikokemuksen ja aikansa kuumimmat tanssikappaleet.

Ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa on luvassa kokonaisvaltainen ja sosiaalinen verkkopelikokemus. Tämä mahdollistaa jopa viiden ystävän tai tanssikaverin kanssa bailaamisen ympäri maailmaa. Yhteiseen verkkopelisessioon liittyvät pelaajat voivat näin olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa hauskalla kuvakejärjestelmällä. Lisäksi he voivat yhdessä valita kappaleita sekä tanssia keskenään samojen biisien tahdissa.

Nämä verkkopelikokemukset ovat koettavissa pelialustasta riippumatta eli pelialustojen välisenä ristiinpelikokemuksena. Verkkopelin ohella mukana on perinteinen yhden ja saman pelilaitteen äärellä nautittava moninpeli.

Monipuolisemman pelattavuuden ohella myös pelin käyttöliittymää on uudistettu ja muokattu entistä ilahduttavampaan suuntaan. Pelin värikäs ulkoasu on pirteä ja kolmiulotteinen kokemus täynnä kauniita sävyjä ja valaisevaa energiaa. Ennen kaikkea käytettävyys on sujuvaa ja pelivalikoissa liikkuminen helppoa.

Uudenlaisen henkilökohtaisesti räätälöidyn suositusjärjestelmän ansiosta peli osaa suositella pelaajalle kappaleita ja soittolistoja pelaajan tykkäämien kappaleiden mukaan. Pelaaja voi myös kerätä pisteitä omista tanssisuorituksista, joilla mitataan edistymistä tanssijoiden pistelistalla. Mitä paremmin ja taidokkaammin pelaaja suoriutuu tanssista, sitä suurempi pistepotti on luvassa palkinnoksi.

Kerätyillä pisteillä voidaan lunastaa käyttöön hauskoja kosmeettisia lisäyksiä ja koristeita omalle tanssihahmolleen. Lisäksi pelaaja voi tuunata tanssikokemustaan muokkaamalla tanssien taustoja, värivalintoja, nimikylttiään ja paljon muuta. Pisteillä voi myös avata käyttöön uudenlaisia viestitarroja, joilla voi viestiä muiden verkkopelaajien kanssa.

Pelin kruunaa alati päivittyvä sisältö. Näitä ovat uudet kappaleet, pelitilat ja kausikohtaiset tapahtumat. Mukana on 40 kuumaa suosikkikappaletta, jonka lisäksi pelaaja voi lunastaa käyttöönsä lisää biisejä Just Dance+ -palvelusta. Se sisältää yli 150 erilaista hittiä aiemmista Just Dance -peleistä. Mukana oleva kappalelista on kattava:

 • The Just Dancers – If You Wanna Party
 • CLiQ Ft. Ms. Banks, Alika – Anything I Do
 • Harry Styles – As It Was
 • BTS Ft. Halsey – Boy With Luv
 • Evanescence – Bring Me To
 • Justin Timberlake – CAN’T STOP THE FEELING!
 • Electric Six – Danger! High Voltage
 • The Trammps – Disco Inferno
 • Olivia Rodrigo – drivers license
 • BTS – Dynamite
 • Charli XCX – Good Ones
 • Glass Animals – Heat Waves
 • Taylor Swift – I Knew You Were Trouble
 • Bruno Mars – Locked Out of Heaven
 • Zara Larsson – Love Me Land
 • Kylie Minogue – Magic
 • Apashe ft. Wasiu – Majesty
 • Ava Max – Million Dollar Baby
 • Ft. Madison Beer, (G)I-DLE, Lexie Liu, Jaira Burns & Seraphine – MORE
 • Linkin Park – Numb
 • Dua Lipa – Physical
 • Red Velvet – Psycho
 • Imagine Dragons – Radioactive
 • Clean Bandit Ft. Jess Glynne – Rather Be
 • RuPaul – Sissy That Walk
 • The Kid LAROI & Justin Bieber – STAY
 • Ava Max – Sweet But Psycho
 • Lady Gaga Ft. Beyoncé – Telephone
 • Billie Eilish – Therefore I Am
 • Shawn Mendes, from Sony’s Lyle, Lyle, Crocodile – Top of the World
 • Britney Spears – Toxic
 • Top Culture – Walking On Sunshine
 • ITZY – WANNABE
 • Major Lazer, The Flexican, FS Green & Busy Signal – Watch Out for This (Bumaye)
 • Disney’s Encanto – We Don’t Talk About Bruno
 • Bea Miller – Welcome to the Playground
 • Apashe Ft. Alina Pash – Witch
 • Doja Cat – Woman
 • The Sunlight Shakers – Wouldn’t It Be Nice
 • Tigermonkey – Zooby Doo

Tanssiliikkeitä peli seuraa älypuhelimen avulla, johon voidaan ladata ilmainen Controller -sovellus. Se on saatavilla iOS- ja -versioina.

2023 Edition on saatavilla tänään Switch, PlayStation 5 ja Xbox Series X sekä S -pelikonsoleille. Pelin suositusikäraja on PEGI 3.

Kommentoi

Yhdet kuulokkeet kaikkeen – arviossa Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX Kommentit pois päältä artikkelissa Yhdet kuulokkeet kaikkeen – arviossa Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX

Turtle Beach 700 MAX

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX

7.5 / 10
Hyvää Yhteensopivuus yli laitevalmistajien rajojen
, akun kesto (keskimäärin 40 tuntia)
 sekä mikrofonin äänenlaatu (langattomaksi laitteeksi) yllättävän hyvä
. Huonoa 2.4Ghz yhteyden kantama on surkea
, ääni vuotaa melko pahasti
 sekä ei sovellu ihan kaikille "pääkopille". Isopäisimmille kavereille sopivuus voi olla todella tiukka.


Stealth 700 Gen 2 MAX -kuulokkeet tulivat markkinoille alkukesästä 2022. Suomessa niiden hinnat liikkuvat, tätä kirjoittaessa, keskimäärin parissa sadassa eurossa. Mitä ihmettä siihen hintaan sitten saa?

Xboxille brändätyt kuulokkeet toimivat viimeisimpien boksi-sukupolvien lisäksi myös Playstationilla, Switchillä, Playstationeilla (4 ja 5) ja mobiilipuolen (iOS, Android) lisäksi myös tietokoneella (PC, Mac). Sen massiiviset 50mm elementit sisältävät 7.1 surround äänen ja tietenkin myös näkymättömiin taittuva mikrofonin.

On selvää, että kuulokkeiden premium-hintaa perustellaan sillä, että ne käyvät useamman valmistajan laitteille ja ne ovat niin ikään päivitys Turtle Beachin aikaisemmille tuotteille. Yhdet kuulokkeet hallitsemaan kaikkea! Luvattu, yli 40 tunnin akunkesto, on vaikuttava ja keskimäärin pitää myös paikkansa, joten laitetta ei tarvitse jatkuvasti pitää latauksessa.

Katso Stealth 700 Gen 2 MAX -unboxaus video

Äänenlaatu on konsolikäytössä ongelmatonta ja hyvää, mutta PC:n kanssa voi törmätä ongelmiin esimerkiksi volyymitasojen kanssa. Positiivista on ollut huomata, että mikrofonin äänenlaatu verkkopelien parissa on yksi langattomien laitteiden parhaimmistoa. Musiikkia kuunnellessa laitteen äänenlaatu ei mitenkään erikoinen tai massasta erottuva ole.

Noin 400 grammaiset kuulokkeet eivät päässä tunnu painavilta, mutta aluksi ne tuntuvat jopa epämukavan tiukoilta. Memory foam -pehmustetut kuulokkeet tosin mukautuvat melko nopeasti pelaajan päähän. Kuulokkeiden isoin ongelma on kuitenkin se, että ne eivät Välttämättä kaikkein isopäisimmille kavereille sovellu.

Toisena ongelmana on pakko mainita, että kuulokkeet vuotavat todella paljon jos pelaajalla on mikrofoni käytössä ja volyymi suhteellisen kovalla kuulokkeissa niin pelikaveri saattaa kuulla oman äänensä kaikuna.

Turtle Beachin omalla Audio Hub -mobiilisovelluksella voi kuulokkeita säätää lennosta ja säätää haluamansa toiminnon kuulokkeiden mode-nappulalle ja ylimääräiselle rullalle. Hieman oudosti Audio Hub -softan tietokoneversiolla ei voi muuta kuin päivittää kuulokkeiden ja langattomaan yhdistämiseen käytettävän donglen firmware-laiteohjelmiston.

Jokaisesta kuulokemikrofonista mitä markkinoilla löytyy aina ne hyvät ja huonot puolensa. Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX -kuulokkeet varmasti saavat kritiikkiä hintansa puolesta, sillä halvemmalla saa parempaa äänenlaatua, mutta ei laitesoveltuvuutta. Täysin langattomaksi ratkaisuksi pelaajalle, joka haluaa yhdistää laitteen nopeasti konsolista toiseen Turtle Beachit ovat mainio valinta.

Kommentoi