Suomalaisopiskelijoiden tekemä peli on moderni vastine klassiselle matopelille Kommentit pois päältä artikkelissa Suomalaisopiskelijoiden tekemä peli on moderni vastine klassiselle matopelille

KAMKBALL

Kajaanin ammattikorkeakoulu KAMK:in toisen vuosikurssin opiskelijat kehittivät täysin uuden pelin, joka nostettiin korkeakoulun yhteishakukampanjan keskiöön ja tulee näkymään Kampissa sekä Rautatientorilla. Koukuttavaa KAMKBALLia voi pelata osoitteessa kamkball.fi.

Pelialan koulutuksestaan tunnetussa Kajaanin ammattikorkeakoulu KAMK:issa syntyi tammikuussa idea, joka on nyt jalostunut täysiveriseksi peliksi. -pelitiimi voitti tuolloin Kajaanissa järjestetyn yön yli kestäneen hackathon-tapahtuman.

Tuloksena oli viikonloppuna julkaistu , jossa pelaajat pääsevät kuljettamaan valkoista pallo ympäri pelialuetta väistellen punaisia palloja ja keräten pisteitä. Pelissä on kaikuja aikoinaan supersuosiota nauttineesta matopelistä.

”Jo ideointivaiheessa tajusimme, että pelistä pitää tehdä simppeli, ja matopeli onkin ollut yksi esikuva. Samaan aikaan halusimme siitä kuitenkin haasteellisemman, jotta se koukuttaisi mahdollisimman monet. Peli on kuitenkin selkeästi suunniteltu kaiken tasoisille pelaajille, ja sitä voi pelata niin tietokoneella kuin kännykänkin näytöllä”, kertoo Radical Red Gamesin tuottaja Jari Räisänen.

Radical Red Games muodostuu KAMK:in toisen vuoden opiskelijoista, ja siihen kuuluu Räisäsen lisäksi Antti Koponen ja Mikael Luukkonen. Lupaava pelikehittäjäkolmikko on innoissaan saadessaan pelinsä nyt isomman yleisön eteen KAMK:in innostuttua käyttämään sitä kevään yhteishaun markkinoinnissa.

”Tällä hetkellä on vähän hyvällä tavalla perhosia vatsassa. Aiempia pelejämme on pelannut korkeintaan sata ihmistä, ja nyt pelillä voi yhtäkkiä tulla pelaamaan tuhansia ihmisiä. Kyllä se lisää paineita, mutta tosi hyvällä mielellä julkaisemme pelin”, Räisänen toteaa.

KAMKBALL näkyy ja kuuluu

KAMKBALL tulee näkymään maaliskuun aikana näyttävästi muun muassa Helsingin Narinkkatorin ja rautatieaseman suurilla mainosnäytöillä. Myös KAMK:in rehtori Matti Sarén lupaa haastaa muiden ammattikorkeakoulujen rehtorit KAMKBALL-kisaan ja lisäksi KAMK:in sisällä tullaan seuramaan oppilaiden saamia pisteitä leikkimielisessä kilvassa.

”KAMKBALL sekä sen kehittäneet kolme nuorta virtuoosia osoittavat jälleen, kuinka laadukasta työtä opettajamme tekevät. KAMK on ylpeä ja iloinen voidessaan tarjota koko Suomelle koukuttavan pelielämyksen. Eikä peli ole niin helppo kuin ensin näyttää! Kokeilkaa vaikka”, Sarén nauraa.

KAMK:in pelialan koulutus on kansainvälisestikin tunnustettua ja Radical Red Gamesin tiimi kokee ammattikorkeakoulun ihanteellisena paikkana oppia pelialaa.

”Väliilä tulee absurdi olo, kun opettaja kehottaa oppitunnilla pelaamaan jotain peliä. Että voiko opiskelu olla näin siistiä. Kajaanissa on kaikki lähellä ja tämä on sellainen kiva pieni opiskelijakaupunki, jossa on helppo keskittyä olennaiseen”, Räisänen toteaa.

KAMKBALL on pelattavissa osoitteessa kamkball.fi. selaimella tai puhelimella.

Ubisoft+ Classics -pelikirjasto laajenee kuudella klassikkojulkaisulla Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft+ Classics -pelikirjasto laajenee kuudella klassikkojulkaisulla

Ubisoft Classics

+ Classics -pelipalveluun on tulossa kuusi uutta peliä huhtikuun, toukokuun ja kesäkuun aikana. Uudet pelit ovat:

Huhtikuu

  • : Avoimen maailman moottoriurheilupeli, jossa pelaajat voivat kilpailla autoilla, moottoripyörillä, veneillä ja jopa pienkoneilla.
  • : Vauhdikas bilepeli, joka on kuin modernisoitu versio polttopallosta.

Toukokuu

  • : Reaaliaikainen strategiapeli, jossa pelaajat rakentavat asutusyhteisöjä ja taistelevat ryövärilaumoja vastaan.
  • : Toimintaseikkailupeli hakkeroinnin maailmasta.

Kesäkuu

  • : Teollisen ajanjakson alkupuolelle sijoittuva strategiapeli, jossa pelaajat rakentavat kaupunkiympäristöä tyhjästä.
  • : Toimintapeli, jossa pelaajat joutuvat keskelle kuvitteellisen Kyratin valtion sisällissotaa.

Ubisoft+ Classics -pelipalvelu on saatavilla PlayStation-pelikonsoleille ja :lle. Tilaus maksaa 7,95 euroa kuukaudessa ja sen voi peruuttaa milloin tahansa.

Palvelussa on tällä hetkellä yli 50 peliä vuosien varrelta, ja valikoima laajenee jatkuvasti. Uusia pelejä lisätään noin kuukauden välein.

Ubisoft+ Classics on hyvä vaihtoehto pelaajille, jotka haluavat pelata vanhempia Ubisoft-pelejä edullisesti ja helposti.

Sea of Thieves saavutti 40 miljoonan rosvon rajapyykin Kommentit pois päältä artikkelissa Sea of Thieves saavutti 40 miljoonan rosvon rajapyykin

Sea of Thieves Season 11

Merirosvoseikkailupeli on saavuttanut vaikuttavan 40 miljoonan pelaajan rajapyykin juuri ennen sen rantautumista :lle, pelin kehittäjä ilmoittaa.

Vuodelle 2018 sijoittuvassa blogikirjoituksessa johtava tuottaja Joe Neate kertoo 40 miljoonan pelaajan jakautuvan Xboxin, Windows 10:n ja Steamin pelaajien kesken. Rare on julkaissut yli 100 ilmaista päivitystä pelin julkaisun jälkeen Onelle ja :lle kuusi vuotta sitten. Pian julkaistava 12. kausi tuo mukanaan uusia lisäyksiä, kuten heittoveitset ja Bone Callerin.

Sea of Thieves saapuu PlayStation 5:lle huhtikuun 30. päivä. Premium-versio tarjoaa viiden päivän ennakkotilaajille pääsyn peliin jo huhtikuun 25. päivästä alkaen. Edistyminen ja esineet siirtyvät Xbox- ja PS5-version välillä, ja pelissä on ”vain PlayStation” palvelimet, joilla pelaajat voivat halutessaan poistaa käytöstä moninpelin eri alustojen välillä. Suorituskykyvaihtoehdot vastaavat Xbox Series X -versiota, ja PS5-versiossa on 60 peruspokaalia sekä Platina-pokaali nimeltä ”Merirosvojen Perfektionisti”.

Sea of Thieves

Sea of Thievesin julkaisua pidettiin aikanaan Rarelle kriittisen tärkeänä pelinä, sillä studio oli tehnyt muutaman Kinect Sports -pelin ennen kuin luopui liiketunnistamislisälaitteesta. Sea of Thievesistä on kuitenkin tullut Rarelle menestys ja yksi sen kautta aikojen eniten pelatuista peleistä. Tulevaisuuden suunnitelmista ei ole vielä tietoa, mutta Rare työstää edelleen vuonna 2019 julkistettua Everwildia, jolla ei ole vielä virallista julkaisupäivää.

Sea of Thieves on viimeisin Xbox-peli, joka hyppää kilpaileville alustoille. Aiemmin vastaavan siirtymän ovat tehneet Obsidianin Grounded ja Pentiment sekä Tango Gameworksin Hi-Fi Rush. Microsoft testaa nyt multialustastrategiaa tällä kvartetilla ja saattaa tulevaisuudessa julkaista lisää omia ensisijaisia pelejään myös muille kuin Xbox-konsoleille.

Lähde: IGN