Suomalaispelit ehdolla Nordic Game Awardseissa Kommentit pois päältä artikkelissa Suomalaispelit ehdolla Nordic Game Awardseissa

Nordic Game Awards 2020

Vuosittainen Nordic Game -tapahtuma vietetään jälleen tänä vuonna toukokuun 27.-29. Koronaviruksen takia tapahtuma järjestetään täysin digitaalisesti.

Palkintokategorioita tapahtumassa on yhteensä yhdeksän ja ehdolla ovat suomalaisista peleistä mm. , , Druidstone ja Barotrauma. Muiden ehdolla olevien pelien joukossa ovat mm. , Minecraft Earth ja .

Puhujina tapahtumassa nähdään ja kuullaan mm. Baba is You -pulmanratkontapelin kehittäjä Arvi Teikari, Ghost Ship Gamesin toimitusjohtaja Søren Lundgaard sekä -mobiilipelin luoja Tim Garbos.

Tässä vielä palkintokategoriat ja ehdokkaat:

Pohjoismaiden vuoden peli
Baba is You, Hempuli Oy, Suomi
Control, Remedy Entertainment, Suomi
LEGO Builder´s Journey, Light Brick Studios, Tanska
Mosaic, Krillbite Studio, Norja
Sayonara Wild Hearts, Simogo, Ruotsi

Pohjoismaiden vuoden peli (pienet näytöt)
LEGO Builder´s Journey, Light Brick Studios, Tanska
Mosaic, Krillbite Studio, Norja
Sayonara Wild Hearts, Simogo, Ruotsi
Tick Tock: A Tale for Two, Other Tales Interactive, Tanska
What the Golf?, Triband, Tanska

Paras taide
Control, Remedy Entertainment, Suomi
Draugen, Red Thread Games, Norja
LEGO Builder´s Journey, Light Brick Studios, Tanska
Little Misfortune, Killmonday Games, Ruotsi
Sayonara Wild Hearts, Simogo, Ruotsi

Paras pelisuunnittelu
Baba is You, Hempuli Oy, Suomi
Control, Remedy Entertainment, Suomi
Degrees of Separation, Moondrop, Norja
Sayonara Wild Hearts, Simogo, Ruotsi
What the Golf?, Triband, Tanska

Paras teknologia
Control, Remedy Entertainment, Suomi
Deep Rock Galactic, Ghost Ship Games, Tanska
Minecraft Earth, Mojang, Ruotsi
Tom Clancy's The Division 2, Ubisoft Massive, Ruotsi
Trailmakers, Flashbulb, Tanska

Paras äänimaailma
Control, Remedy Entertainment, Suomi
Moons of Madness, Rock Pocket Games, Norja
Mutazione, Die Gute Fabrik, Tanska
Rain of Reflections: Chapter I, Lionbite, Ruotsi
Sayonara Wild Hearts, Simogo, Ruotsi

Paras ”hauskaa kaikille”
Baba is You, Hempuli Oy, Suomi
LEGO Builder´s Journey, Light Brick Studios, Tanska
Minecraft Earth, Mojang, Ruotsi
The Stretchers, Tarsier Studio, Ruotsi
What the Golf?, Triband, Tanska

Paras debyytti
Barotrauma, FakeFish, Undertow Games, Suomi
Burning Daylight, Burning Daylight Team, Tanska
Druidstone: The Secret of the Menhir Forest, Ctrl Alt Ninja Ltd., Suomi
My Friend Pedro, Deadtoast, Ruotsi
Tick Tock: A Tale for Two, Other Tales Interactive, Tanska

Paras VR/XR
Budget Cuts 2: Mission Insolvency, Neat Corporation, Ruotsi
Curious Tales of the Stolen Pets, Fast Travel Games, Ruotsi
Ghost Giant, Zoink Games, Ruotsi
Glyph, Bolverk Games, Tanska
Waltz of the Wizard: Extended Edition, Aldin Dynamics, Islanti

The Division 2 -pelin viidennen pelivuoden toinen kausi tarjoaa uutta pelattavaa – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa The Division 2 -pelin viidennen pelivuoden toinen kausi tarjoaa uutta pelattavaa – katso traileri

The Division 2

laajentaa suositun Tom Clancy's -toimintapelin eeppistä tarinaa viidennen pelivuoden toisella kaudella. Katso traileri alta.

Division-agenttien tarina entisessä pääkaupungissa Washington D.C.:ssä haarautuu moneen suuntaan, kun tehtävien kirjo kattaa kadonneiden ihmisten etsintää, The Castle -tukikohdan uudisrakentamista ja pahamaineisten kohteiden metsästystä. Viidennen pelivuoden toinen kausi, Puppeteers, tarjoaa sekä uusia varusteita ja asusteita kerättäväksi että tuo mukanaan pelihistorian haastavimmat tehtäväkokonaisuudet.

Ensimmäisessä -pelissä nähdyt Incursion-tehtävät edustavat kaikkein kokeneimmille ja osaavimmille pelaajille tarkoitettua loppupään haastekokonaisuuksia. Nyt Incursion-tehtävät nähdään ensimmäistä kertaa myös The Division 2 -pelissä ja näistä ensimmäinen on Paradise Lost. Se sijoittuu Mereth Estaten alueelle, jonka Cleaners-jengi on ottanut haltuunsa. Mikä pahinta, paikka on liekeissä.

Raid-tehtävien tapaan tämä Incursion-tehtävä on enintään neljän pelaajan tiimille, jolta odotetaan keskinäistä strategiaa ja kommunikointia tehtävän läpäistäkseen. Huomiota tulee kiinnittää myös hahmokohtaisiin varusteisiin, sillä huonolla valmistelulla Incursion-tehtävä loppuu ennenaikaiseen epäonnistumiseen. Palkinnoksi suorituksesta pelaajat ansaitsevat exotic-luokitustason esineen monista vaihtoehdoista. Nämä erikoispalkinnot ovat saatavilla vain Paradise Lost -tehtävästä.

Lisäksi viidennen pelivuoden toinen kausi sisältää uuden ilmaisen pass track -palkintoväylän, josta pelaajat saavat saavutusten ja etenemisen mukaan erilaisia palkintoja. Näitä ovat muun muassa exotic-tason rintapanssari ja ase sekä valikoima tavallisempia varusteita. Pass track -väylän premium-puoli tarjoaa harvinaisempia varusteita ja kosmeettisia lisäyksiä, jotka eivät sisälly perustason palkintoväylään.

Lisäksi uuteen pelikauteen sisältyy kaksi varustetapahtumaa, jotka sisältävät valikoiman kosmeettisia lisäyksiä agenttihahmoille. Näistä ensimmäinen, Nexus, alkaa 17. lokakuuta ja sisältää neonteemaisia varustepäivityksiä. Lähempänä joulua on luvassa talviteemainen tapahtuma, jossa on luvassa asianmukaisia varustepäivityksiä.

Puppeteers-pelikauden uudet tehtävät vaativat toimiakseen sekä peruspelin että Warlords of New York -lisäosan omistamisen.

The Division 2 on saatavilla , , ja S sekä -pelikonsoleille, että :lle.

The Division -pelisarjan tulevaisuutta avattiin Division Day -lähetyksessä Kommentit pois päältä artikkelissa The Division -pelisarjan tulevaisuutta avattiin Division Day -lähetyksessä

The Division Heartland

Suositun -pelisarjan jatkosuunnitelmat julkistettiin viime yönä Ubisoftin järjestämässä Division Day -lähetyksessä, jossa julkaistiin tukkukaupalla tietoa pelisarjan tulevista julkistuksista.

Lähetyksessä juhlistettiin moninpelivetoisen The Division -pelisarjan seitsemättä pelivuotta. Syntymäpäivätapahtuman humussa julkistettiin -pelin viidennen pelivuoden ensimmäisen kauden sisältö ja tulevan Tom Clancy's -pelin testivaiheet sekä annettiin lisätietoja -mobiilipelistä.

Lähitulevaisuuden kuvitteellisen pandemian jälkitapahtumin sijoittuva The Division -peliuniversumi on muodostunut yhdeksi Ubisoftin merkittävimmistä ja arvostetuimmista pelisarjoista. Tämän ansiosta pelisarja laajenee uusille vesille ja tarjoaa kiehtovaa lisäpelattavaa monella eri alueella.

The Division 2

The Division 2 -pelin viides pelivuosi alkaa kesäkuussa Broken Wings -kaudella ja tuo mukanaan muun muassa uuden Descent-pelimuodon. Sen testiversio on nyt koepelattavissa pc-alustan julkisilla testipalvelimilla, joissa kyseistä pelimuotoa ja sen toimivuutta testataan pelaajien kanssa. Peliin sisään 25. huhtikuuta ja 9. toukokuuta välisenä aikana kirjautuneet pelaajat saavat käyttöönsä -pelisarjasta tutun Leon Kennedy RPD -asusteen hahmolleen.

Neljään kauteen jaettu viides pelivuosi tuo ensimmäisenä mukanaan roguelite-pelimuodon, joka tarjoaa erilaisia haasteita sekä pelin konkareille että uusille pelaajille. Manhunt-tehtäviin on tarjolla uusia käänteitä, jonka lisäksi jatkoa tarjotaan myös Castle Settlementin uudisrakennukselle. Premium-kausikortin omistajille on luvassa Splinter Cell -teemainen asu Washingtonin ja New Yorkin läpi taisteluun.

Viidennen pelivuoden muut osat eli Puppeteers, Vanguard ja Black Diamond tarjoavat kohtaamisia muun muassa Cleaners-jengin kanssa, uusia juonenkäänteitä Rogues-liittoumaan nivoutuen sekä lopulta uuden tarinalinjan uusine tapahtumapaikkoineen. Lisäksi jokaisella pelikaudella on luvassa uusia Manhunt-tehtäviä, liigapäivityksiä ja erilaisia tapahtumia. Tarinalliseen sisältöön vaaditaan pelaajalta Warlords of New York -lisäosa.

The Division Heartland

The Division Heartland -moninpeli vie pelaajansa Yhdysvaltojen keskilänteen pois suurkaupungeista. Pandemia on tehnyt tuhojaan ympäri maata eikä keskilännen alue ole poikkeus. Keskiössä on Division-agenttien tukikohta, jossa pelaajahahmoa varustellaan, muokataan ja aseistetaan tehtävistä saaduilla tarvikkeilla ja alati kasvavalla arsenaalilla. Koska tehtävät ja niiden luonne vaihtelevat, myös pelaajien pitää sopeutua erilaisiin haasteisiin eri tarvikkein ja taktiikoin. Valittavana on eri hahmoluokkia, joiden taidot ja pelityylit vaihtelevat toisistaan.

Kiehtovaksi pelin tekee pelaajien keskinäinen pelimuoto, jossa myös tekoälyn ohjaamat ympäristöuhat ja viholliset ovat keskeisessä osassa yhteenottoa ja taisteluita. Peliä hiotaan alati ja pelaajat voivat jo nyt rekisteröityä sen tuleviin testivaiheisiin kokeilemaan pelin toimivuutta ja näin edesauttamaan sen kehitystä paremmaksi pelikokemukseksi.

The Division Heartlandin näyttävän elokuvamaisen esittelyvideon voi katsoa alta.

Pidemmän kehittäjävideon voi katsoa alta.

The Division Resurgence

Lisää The Division -herkkua on luvassa kesällä julkaistavan The Division Resurgence -mobiilipelin myötä. Se tarjoaa iOS- ja Android-pelaajille mahdollisuuden kokea The Division -pelimaailmasta tutut tahot, liittoumat ja pelityylin uudenlaisella tavalla. Peliin voi rekisteröityä ennakkoon täällä. Sen myötä saa lisätietoa pelin tulevista vaiheista sekä mahdollisuuden osallistua pelin pelaamiseen sen avautuessa.

Lisäksi suoratoistolähetyksessä kerrottiin myöhemmin tänä vuonna julkaistavista Caleb Dunne- ja Brian Johnson -keräilyfiguureista. Näiden ohella ensi vuonna on luvassa verkkosarjakuva, joka laajentaa peliuniversumin tarinaa teksasilaisen opettajan kuvakulmasta koettuna.

Tom Clancy's The Division 2 -toimintapeli on saatavana sekä , , ja S sekä -konsoleille että PC:lle. Lisäksi peli on saatavilla +-palvelussa.