Suomen peliala juhli menestystä hillitysti sukkasillaan Kommentit pois päältä artikkelissa Suomen peliala juhli menestystä hillitysti sukkasillaan

Noita

Viime vuonna yhdeksän prosenttia kasvanut ja pandemiasta toistaiseksi erinomaisesti selvinnyt Suomen peliala juhli menestyksekästä vuottaan Supercellin toimitiloissa Helsingissä.

Illan voitokkain tiimi oli Nolla Games omaperäisellä pelillään Noita. Se oli illan tuplavoittaja saadessaan illan pääpalkinnon eli Vuoden 2020 kotimaisen pelin lisäksi Vuoden 2020 tietokone- ja konsolipelin palkinnon.

Gaalaillan aikana jaettiin useita muitakin perinteisiä palkintoja ja muita tunnustuksia. Pelinkehittäjien kansainvälisen IGDA-järjestön Suomen osasto, ry palkitsi vuoden 2020 vapaaehtoisena Joni Finnen. IGDA Finlandin elämäntyöpalkinto meni Suomen IGDA:n entiselle ja kansainvälisen IGDA:n nykyiselle puheenjohtajalle Natasha Skultille. Aiemmin pidetyn korkeakoulujen Bit1-pelikilpailun pääpalkinto luovutettiin Script Deprivedille, jonka peli DreamScript voitti kilpailun viime keväänä. Vuoden tulokkaana palkittiin Boom Corp, luovasta saavutuksesta sai tunnustuksen Action Studios ja vuoden mobiilipeliksi valittiin Merge Mansion.

Perinteikäs The Finnish Game Awards -palkintogaala järjestettiin uudenlaisella hybridimallilla. Sadan hengen pukugaala järjestettiin peliyhtiö Supercellin puisessa uudisrakennuksessa Helsingin Jätkäsaaressa. Tänä vuonna kutsuvieraslista koostui lähes kokonaan suomalaisten pelistudioiden henkilökunnasta. Gaalan pääjärjestäjä Suomen Pelinkehittäjät ry halusi tarjota jäsenilleen mahdollisuuden tavata ja juhlia pitkän pandemian aiheuttaman tapahtumatauon jälkeen. Paikalla ollut gaalaväki juhli kotoisasti sukkasillaan startup-tyyliin, kun samaan aikaan gaala esitettiin myös YouTubessa suorana videostriiminä.

Gaalan järjestelyistä vastasivat Suomen pelinkehittäjät ry ja Neogames Finland ry. Vuoden 2021 peligaalaa sponsoroivat Supercell, Boom Corp, Colossal Order, Electronic Arts Finland, Fingersoft, Housemarque, Lightneer, Metacore Games, Next Games, Seepia Games, Digital Entertainment, Skunkworks Games, Small Giant Games, Supremacy Games, RedLynx ja Zaibatsu Interactive.

Tämän vuoden The Finnish Game Awards -voittajat ovat:

IGDA Finlandin Vuoden vapaaehtoinen 2020 (Volunteer of the Year 2020): Joni Finne
IGDA:n toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön ja tänä vuonna perinteisen Volunteer of the Year -palkinnon sai Joni Finne. Hän on toiminut mm. IGDA:n hallituksen jäsenenä vuodesta 2018.

IGDA Finlandin Elämäntyö-palkinto (Lifetime Achievement): Natasha Skult
Natasha Skult on toiminut Suomen IGDA:ssa jo vuosia ja hänet nimitettiin 2021 huhtikuussa kansainvälisen IGDA:n hallituksen puheenjohtajaksi. Natasha on myös ollut aktiivisesti mukana IGDA:n alle 18-vuotiaille suunnatussa IGDA Future -toiminnan kehityksessä.

Vuoden 2020 tulokas (Rookie of the Year 2020): Boom Corp
Boom Corp on 10 henkeä työllistävä tamperelainen pelistudio, joka on julkaissut Boom Slingers -mobiilipelin. Peli on saavuttanut lyhyessä ajassa miljoonayleisön ja yhtiö keräsi myös yli 1,5 miljoonan euron rahoituksen tänä vuonna.

Vuoden 2020 luova saavutus (Best Creative Achievement of the Year 2020): Iron Danger / Action studios
Iron Danger on helsinkiläisen Action Studiosin kehittämä ja Daedalic Entertainmentin julkaisema taktinen roolipeli. Se on ottanut paljon inspiraatiota suomalaisesta kulttuuriperimästä ja erityisesti Kalevalasta.

Vuoden 2020 tietokone- ja konsolipeli (Big Screen Game of the Year 2020): Noita / Nolla Games
-tietokoneille julkaistu omaperäinen, retromainen ja armottoman vaikea Noita on valloittanut niin arvostelijoiden kuin pelaajienkin sydämet ympäri maailman.

Vuoden 2020 mobiilipeli (Small Screen Game of the Year 2020): Merge Mansion / Metacore Games
Aiemmin älykelloille pelejä tehnyt helsinkiläinen Metacore Games vaihtoi kehityssuuntaa ja nimeä vuonna 2020. Mobiilipeleihin keskittyminen kannatti, sillä esikoispeli Merge Mansion on ollut merkittävä hitti, jota on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa.

Pääpalkinto: Vuoden 2020 kotimainen peli (Finnish Game of the Year 2020): Noita / Nolla Games
-tietokoneille julkaistu omaperäinen, retromainen ja armottoman vaikea Noita on valloittanut niin arvostelijoiden kuin pelaajienkin sydämet ympäri maailman.

Kommentoi

Avaruuskääpiöpeli Deep Rock Galactic saapuu PlayStation -konsoleille alkuvuodesta 2022 Kommentit pois päältä artikkelissa Avaruuskääpiöpeli Deep Rock Galactic saapuu PlayStation -konsoleille alkuvuodesta 2022

Deep Rock Galactic

Ruotsalaisen Ghost Ship Games kehittäjän toimintamoninpeli on saapumassa vihdoin Sonyn ja PlayStation 5 -konsoleille tammikuussa 2022.

Kehittäjä kertoi aiheesta Twitter -tilillään ja julkaisi samalla pelin roadmapin, josta paljastuu tulevia pelin sisäisiä tapahtumia, uusia kosmeettisia kilkkeitä sekä uusia aseita.

Muista myös lukea Errorin arvostelu: Avaruuskääpiöiden matkassa on hyvä olla – arvostelussa Deep Rock Galactic

on parhaillaan saatavilla PC:lle Steam -palvelun kautta sekä Xbox -konsoleille. Peli saapuu ja 5 -konsoleille tammikuussa 2022.

Kommentoi

Icarus avaruusselviytymispeli sai 20-minuuttisen näytellyn trailerin Kommentit pois päältä artikkelissa Icarus avaruusselviytymispeli sai 20-minuuttisen näytellyn trailerin

Icarus

Huomenna perjantaina ilmestyvän Icarus -avaruusselviytymispeli on saanut tyylikkään näytellyn 20-minuuttisen trailerin, jonka voit katsoa alta. Peli on suositun DayZ -pelin kehittäjän Dean Hallin ja tämän RocketWerkzin uusi projekti.

Pelin 1.0 versio tulee olemaan saatavilla Steam -palvelusta 10% alennuksella kahden viikon ajan julkaisusta eteenpäin. Julkaisun jälkeen peli tulee saamaan seitsemän beta-viikonloppua, jolloin peliin saadaan uusia ominaisuuksia sekä bugikorjauksia.

Pelin piti alunperin olla ilmaispelattava, mutta sittemmin siihen on tehty paljon muutoksia. Pelattavaa tulee olemaan julkaisun yhteydessä 64 neliökilometrin verran sekä 35 tehtävän verran. Tehtävien pituudet vaihtelevat päivistä viikkoihin.

Pelissä pelaaja joutuu selviytymään muukalaisplaneetalla rakentaen ja keräten resursseja. Tehtävään on ainoastaan rajallinen aika joka saattaa vaihdella pelin ajassa puolesta tunnista useampaan päivään. Ennen ajan loppumista sinun täytyy ehtiä kohtaamispaikalle. Mikäli et ehdi, menetät kaiken. Pelata voi joko yksin tai kavereiden kanssa co-op tilassa.

Icarus ilmestyy PC:lle joulukuun 3. päivä.

Kommentoi