Suomi mukana Gran Turismo 7:ssa – Huippusuunnittelija Sasu Kauppi suunnitteli auton ikoniseen PlayStation-peliin Kommentit pois päältä artikkelissa Suomi mukana Gran Turismo 7:ssa – Huippusuunnittelija Sasu Kauppi suunnitteli auton ikoniseen PlayStation-peliin

Gran Turismo 7 x Sasu Kauppi

Muun muassa Kanye Westin kanssa työskennellyt suomalainen muotisuunnittelija Sasu Kauppi on suunnitellut yhteistyössä PlayStationin kanssa oman Suomi-auton PlayStationin hiljattain julkaistuun Gran Turismo 7 -peliin. Kaupin designeissä nähdään kaikille suomalaisille rakkaita teemoja kuten mämmi, Jääkiekon MM-95 ja sauna. Design on ladattavissa kaikille Gran Turismo -pelaajille.

Yhteistyön tarkoituksena on esitellä :n Livery Editor -tilaa, jossa pelaajat pääsevät suunnitelmaan omat uniikit designit autoihinsa. PlayStation haastoi Sasu Kaupin luomaan Gran Turismon maailmaan jotain erehtymättömän suomalaista.

Tuloksena oli auto, jossa nähdään suomalaisuuden symboleita aina saunasta jääkiekon MM95-voiton kautta mämmiin.

”Kun lähdin miettimään sopivaa designia, ensimmäisenä tuli mieleen Suomen lippu (jota olen aiemminkin hyödyntänyt vaatemallistoissani) sekä hot rod-tyyliset liekit. Näiden kahden kantavan teeman yhdistelmästä syntyi pohja, johon haluisin lisätä stereotyyppisiä suomalaisuuteen linkittyviä ajatuksia. Logot kiehtovat minua ja se, miten mainokset voivat olla tärkeä osa tuotteen estetiikkaa. Samankaltaista lähestymistapaa olen hyödyntänyt aiemmin muun muassa lätkäpelipaidoissa.”

Kauppi kertoo visiostaan

Suomi-designia kantava auto löytyy hakemalla pelin Livery Editor -tilasta hakusanalla sasukauppi tai sonyplaystationsuomi.

Sasu Kaupin taidonnäytteitä on aiemmin nähty myös muun muassa Marimekon kuoseissa, Karhun kenkämallistossa sekä hänen omassa SSSU-vaatemallistossaan. Hän on myös tunnettu yhteistyöstään rap-supertähti Kanye Westin kanssa. Mahdollisuus päästä jättämään kädenjälki yhteen PlayStationin ikonisimmista pelisarjoista sekä tilaisuus näyttää luovuutta myös autojen parissa olivat Kaupille mahdollisuus, jota hän ei halunnut jättää käyttämättä.

”Gran Turismo on minulle tuttu sarja jo vuosien takaa ja arvostan suuresti, että PlayStation luotti juuri minun estetiikkaani tämän projektin kanssa.”

Mahdollisuus editoida jopa 420 autoa.

julkaistiin maaliskuun 4. päivä ja se on tähän mennessä kerännyt Suomessa ja maailmalla loistavia arvioita pelikriitikoilta.

Livery Editor -tilassa pelaajien on mahdollista editoida yli 420 pelissä nähtävää autoa ja jo mukana olevat suunnitteluvaihtoehdot tarjoavat lähes rajattomasti tuunausmahdollisuuksia. Pelaajat voivat myös jakaa luomuksensa maailmalle sekä mikä tärkeintä – viedä ne ajoradalle.

on saatavilla yksinoikeudella PlayStation 5 ja -konsoleille.

Kommentoi

Keskiaikainen Mordhau -taistelupeli saapuu konsoleille Kommentit pois päältä artikkelissa Keskiaikainen Mordhau -taistelupeli saapuu konsoleille

Mordhau

Kehittäjä Triternion on ilmoittanut julkaisevansa suositun keskiaikaisen Mordhau -taistelupelin ja Xbox -konsoleille.

Hektisiin ja valtaviin lähitaisteluihin keskittyvä peli sai alkunsa Kickstarter -joukkorahoituskampanjan myötä ja ilmestyi :lle vuonna 2019.

ilmestyy 5, PlayStation 4, ja S sekä One -konsoleille. Tarkka julkaisuajankohta on vielä toistaiseksi pimennossa.

Kommentoi

Hogwarts Legacy myöhästyy ensi vuoden puolelle Kommentit pois päältä artikkelissa Hogwarts Legacy myöhästyy ensi vuoden puolelle

Hogwarts Legacy

Kovasti odotettu Harry Potter -aiheinen avoimen maailman Hogwarts Legacy -peli piti ilmestyä tämän vuoden lopulla, mutta nyt julkaisua on viivästetty ensi vuoden puolelle.

Viivästyksestä kertoi peliä kehittävän Avalanche Studiosin yhteisön johtaja Chandler Wood.

Avoimen maailman roolipeli sijoittuu luonnollisesti Harry Potter -kirjoista tuttuun maailmaan ja paikkoihin. Se sijoittuu 100 vuotta aikaan ennen kuin aloittaa koulunsa.

Hogwarts Legacy ilmestyy Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series ja Xbox One -konsoleille sekä :lle helmikuun 10. päivä 2023. Switch -konsolin julkaisuajankohta paljastetaan myöhemmin.

Kommentoi