Suoratoistopalvelu Netflix päätti virallisesti DVD-vuokrauspalvelunsa Kommentit pois päältä artikkelissa Suoratoistopalvelu Netflix päätti virallisesti DVD-vuokrauspalvelunsa

Multimiljardiluokan suoratoistopalvelu Netflix aikoo uusimpien huhujen mukaan korottaa tilaustensa hintaa.

Multimiljardiluokan suoratoistopalvelu Netflix ilmoitti lähettäneensä viimeisen DVD-levynsä perjantaina, 29. syyskuuta, merkiten yrityksen 25 vuoden jakson päättyvän DVD-lainaajana.

Huhtikuussa ilmoitti yleisölle ja asiakaskunnalleen, että se lähettäisi viimeiset levynsä vuoden 2023 loppuun mennessä.

Netflix aloitti DVD-vuokrausyrityksenä vuonna 1998 ja toimitti elokuvia ja sarjoja kotiin, houkutellen asiakkaita, jotka eivät enää halunneet matkustaa videovuokraamoihin henkilökohtaisesti.

”25 vuoden ajan määrittelimme uudelleen, miten ihmiset katsoivat elokuvia ja sarjoja kotona ja jakoimme jännityksen, kun he avasivat postilaatikkonsa ikonisiin punaisiin kuoriimme,” Netflix kirjoitti perjantaina.

”Se on erään aikakauden loppu, mutta DVD-liiketoiminta loi perustan tuleville vuosille – antaen jäsenille ennennäkemättömän valinnan ja hallinnan, laajan valikoiman otsikoita, joista valita, ja vapauden katsoa niin paljon kuin he haluavat,” yritys jatkoi.

Asiakkaat, jotka ovat luottaneet Netflixin vuokrapalveluun, eivät enää voi tehdä tilauksia alustalla.

Netflixin viimeisen DVD-lähetyksen valossa yritys julkaisi luettelon tosiasioista ja tilastoista vuokrapalvelustaan. Ensimmäinen DVD, jonka se lähetti, oli Beetlejuice, joka postitettiin 10. maaliskuuta 1998. Netflix kertoo lähettäneensä punaisia kuoria 239 000 postilaatikkoon koko toimintansa aikana.

Yritys saavutti yhden miljoonan DVD-vuokraajatilaajan vuonna 2003 ja kasvatti tilaajapohjaansa 20 miljoonaan vuoteen 2011 mennessä.

Christopher Nolanin menestyselokuva Oppenheimer keräsi jälleen komeita pystejä, eikä seura ollut mikään kovin vaatimaton Kommentit pois päältä artikkelissa Christopher Nolanin menestyselokuva Oppenheimer keräsi jälleen komeita pystejä, eikä seura ollut mikään kovin vaatimaton

Järjestyksessään 89. äänestys New York Film Critics Circle Awards -tapahtumassa on päättynyt, ja voittajat on julkistettu.


NYFCC-voittajalista on yksi odotetuimmista palkintokausien aikana. Se toimii tiekarttana Oscar-gaalaan. Yksi syy tähän odotukseen on se, että NYFCC on ensimmäinen suuri kriitikkoryhmä, joka myöntää palkintoja vuosittain. Lisäksi sen jäsenistö, johon kuuluvat muun muassa IndieWiren Kate Erbland ja David Ehrlich, on poikkeuksellisen laadukas. NYFCC:llä on maine suosia aitoa elokuvafilmiä palkintokauden tarinoiden sijaan. Täydellinen voittajalista on nähtävissä alla.

Elokuvat Killers of the Flower Moon, Oppenheimer ja May December voittivat kukainenkin kaksi palkintoa. Flower Moon voitti parhaan elokuvan pääpalkinnon sekä parhaan naisnäyttelijän palkinnon Lily Gladstonelle.

Christopher Nolan voitti parhaan ohjaajan palkinnon Oppenheimerista, joka voitti myös parhaan kuvauksen palkinnon Hoyte van Hoytemalle. Nämä kaksi elokuvaa, Applelta ja Universalilta, näyttävät olevan nyt erittäinkin vahvoilla vielä alkuvaiheessa olevalla palkintokaudella.

Todd Haynesin -draama menestyi myös erittäin hyvin. Vuoden 2023 New York Film Festivalin avauselokuva voitti parhaan miessivuosan palkinnon läpimurtotähti Charles Meltonille sekä parhaan käsikirjoituksen palkinnon käsikirjoittaja Samy Burchille.

The Witcher -kirjat saavat jatkoa Kommentit pois päältä artikkelissa The Witcher -kirjat saavat jatkoa

The Witcher

Seuraava Andrzej Sapkowskin kirjoittama Witcher-kirja tulee olemaan itsenäinen tarina, joka keskittyy Geraltiin, kuten tekijä on vahvistanut. Kyseessä on samantyylinen teos kuin Season of Storms.

Sapkowski kertoi Beyond Pixels -haastattelussa, että seuraava kirja, jolla ei toistaiseksi ole nimeä, ei tule olemaan osa suurempaa Witcher-maailmaan sijoittuvaa sarjaa.

”Ei, se ei ole suunnitelmani nyt”, Sapkowski vastasi, kun kysyttiin, olisiko teos yhteydessä muihin Witcher-tarinoihin. ”Tämä uusi kirja tulee olemaan itsenäinen, mutta ehkä, kuka voi sanoa. Kirja käsittelee suoraan Geraltia, mutta en kerro enempää. Se on ulkona pentalogiasta.”

Tämä asettaa sen samaan tyyliin kuin Season of Storms, kahdeksas ja viimeisin Witcher-kirja, joka julkaistiin ja ainoana itsenäisenä teoksena. Tämä tarkoittaa, että vaikka se on osa muuta kirjasarjaa ja mainitsee tapahtumia muualta, se ei kerro tarinaa, joka on yhteydessä tai rinnakkainen pää Witcher-saagaan, joka kerrotaan uudelleen -sarjassa.