Suosittu Anno 1800 -strategiapeli on pelattavissa ilmaiseksi kahden viikonlopun ajan Kommentit pois päältä artikkelissa Suosittu Anno 1800 -strategiapeli on pelattavissa ilmaiseksi kahden viikonlopun ajan

Anno 1800

on ilmoittanut, että -peli on ilmaiseksi pelattavissa marraskuun 2. päivästä 11. päivään 2023.

Ensin vuorossa ovat -pelaajat, joille Anno 1800 avaa ovensa ilmaiseksi 2.-11. marraskuuta. Pelikonsolipelaajat ovat vuorossa viikkoa myöhemmin, sillä - ja /S-pelaajille ilmaispeli on tarjolla 9.-13. marraskuuta.

Tietokoneilla suosituksi tullut Anno 1800 -strategiapeli tuo kaupunkisuunnittelun, valtion teollistumisen ja teknisen kehityksen osaksi isompaa kokonaisuutta. Näitä aiheita käsittelevä ja tietokoneilla hyvin menestynyt pelisarja tuodaan nyt ensimmäistä kertaa pelikonsoleille. Samalla peli on muokattu hallittavuudeltaan ja ohjattavuudeltaan konsolipelaamiseen sopivaksi, mikä tarkoittaa muun muassa keskeisiä uudistuksia käyttöliittymän osalta. Näiden muutosten ansiosta Anno 1800 vetää konsoliversiona vertoja sen tietokoneversiolle.

Anno 1800 on monipuolinen ja yksityiskohtainen historiaan sijoittuva strategiapeli, jossa pelaaja keskittyy suunnittelemaan ja rakentamaan omaa valtakuntaansa rakennuksista infrastruktuuriin avoimessa pelimaailmassa. Kaupungin monet tontit, rakennelmat ja katuverkostot ovat pelaajan suunniteltavissa. Jotta asuinyhteisö ja sen talous palveluineen voisi kukoistaa, on tärkeää sijoittaa myös kulttuuriin, viihteeseen ja yleiseen hyvinvointiin.

Puistojen ja erilaisten tapahtumapaikkojen ohella tarvitaan myös kaupankäynnin ja tuotannon rakennuksia, unohtamatta aikakaudelle hyvin keskeistä laivateollisuutta. Myös maanpuolustukselliset ratkaisut ovat tärkeitä muistaa valtion turvallisuuden nimissä.

Rakentamisen, sotilasvarustelun ja kaupunkisuunnittelun lisäksi diplomatia, tutkimusmatkat, kaupankäynti ja jopa mahdollinen sodankäynti ovat pelaajien päätettävissä. Koska kaikki eri seikat ja tekijät vaikuttavat toisiinsa, joutuu pelaaja toisinaan vaikeiden päätösten eteen tasapainoa etsiessään. Yksinpelin lisäksi Anno 1800 sisältää moninpelitilan, joka haastaa pelaajat yksinpelistä poikkeavalla tavalla tarjoten tekemistä lukemattomiksi tunneiksi.

Pelin perusversion lisäksi saatavilla on Deluxe-versio, joka sisältää kaikki suuret päivitykset ja kolme lisäosaa, jotka täydentävät pelin valikoimaa kosmeettisin lisäyksin. Lisäksi peliä on mahdollista päivittää erikseen myytävillä kosmeettisilla täydennyspaketeilla. Pelimusiikkia sisältävä Anno 1800 Post Launch Compilation part 2 -ääniraita julkaistaan 31. maaliskuuta suoratoistopalveluissa. Se täydentää jo olemassa olevaa ääniraitaa uusilla kappaleilla ja samalla juhlistaa pelisarjan 25-vuotista taivalta.

Anno 1800 on saatavilla Xbox Series X ja S sekä PlayStation 5 -pelikonsoleille. Tämän lisäksi Anno 1800 on saatavilla digitaalisesti Ubisoft Store- ja Epic Games -kauppapaikoista PC:lle.

Robin Hoodin tarinan hieman toisella tyylillä kertova Gangs of Sherwood -peli on julkaistu tänään Kommentit pois päältä artikkelissa Robin Hoodin tarinan hieman toisella tyylillä kertova Gangs of Sherwood -peli on julkaistu tänään

Gangs of Sherwood

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema -toimintapeli julkaistiin tänään ja sekä S -konsoleille että :lle.

Erinomaisena jousenkäyttäjänä, karismaattisena johtajana ja hyväntahtoisena köyhien auttajana tunnettu Robin Hood on rohkea ja liikkuvainen sankari. Taktisessa Gangs of Sherwood -toimintapelissä jokainen joukon hahmoista muodostaa oman tärkeän roolinsa seikkailuissa ja vauhdikkaissa viholliskohtaamisissa. Pelin sankarijoukkoa onkin mahdollista pelata joko yksin tekoälyn ohjatessa muita hahmoja tai jopa kolmen kaverin seurassa jokaisen pelaajista ohjatessa yhtä monista hahmoista.

Gangs of Sherwood esittelee totutusta poikkeavan näkemyksen Robin Hoodin tyylistä, sillä tässä pelissä maailma on teknologisesti kehittynyt taianomaisen kiven ansiosta. Siksi muuten keskiaikaistyyliseen maailmaan on ilmestynyt ainutlaatuista tekniikkaa, kuten muun muassa lentäviä koneita ja tehokkaita tykkejä. Erikoislaatuinen Robin Hood -näkemys tarjoaa kiehtovan asetelman toimintavetoiselle pelille, jossa Sherwoodin pahamaineinen seriffi joukkoineen on Robin Hoodin ja tavallisen kansan kiusana.

Arviossamme Gangs Of Sherwood pärjäsi hyvin.

Japanilaisia roolipelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta Kommentit pois päältä artikkelissa Japanilaisia roolipelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta

Edge of Eternity

Edullisista pelipaketeista tunnettu tarjoilee parhaillaan pelipakettia, joka sisältää erinomaisia japanilaisia roolipelejä kuten Symphony of War: The Nephilim Saga, Edge of Eternity sekä Dark Deity.

Paketti maksaa yhteensä 13,69 euroa ja se sisältää nämä pelit:

  • Symphony of War: The Nephilim Saga
  • Mato Anomalies
  • Edge of Eternity
  • Symphony of War: The Nephilim Saga – Legends -45% alennuskuponki
  • Bug Fables: The Everlasting Sapling
  • Nexomon: Extinction
  • Eiyuden Chronicle: Rising
  • Dark Deity

Paketin voi hankkia itselleen täältä. Kaikki ovat Steam -koodeja :lle. Osa peleistä toimii myös :llä. Paketti on hankittavissa ainoastaan joulukuun 20. päivään asti.