Suosittu The Settlers -strategiapelisarja tekee tänään paluun PC:lle – katso julkaisuvideo Kommentit pois päältä artikkelissa Suosittu The Settlers -strategiapelisarja tekee tänään paluun PC:lle – katso julkaisuvideo

The Settlers: New Allies

tuo 30-vuotiaan The Settlers -pelisarjan tänään helmikuun 17. päivä :lle. Peli on tulossa ensi kuussa myös pelikonsoleille. Voit katsoa julkaisuvideon alta.

Jo 1990-luvulta lähtien pelaajia viihdyttänyt The Settlers -strategiapelisarja tunnetaan paitsi jouhevasta pelattavuudestaan, myös silmiä hivelevästä piirrosgrafiikasta ja taktisesta lähestymistavastaan. Düsseldorf -pelistudion kehittämä The Settlers: New Allies on nykyaikaistettu näkemys pitkäikäisestä pelisarjasta. Sen uusin osa tuo monipuolisen infrastruktuurin ja polveilevan talousjärjestelmän reaaliaikaisen taistelumekaniikan rinnalle. Nämä yhdessä tekevät pelistä miellyttävän monipuolisen kokonaisuuden, joka on helppo hallita ja sujuva pelata.

Pelin alussa pelaajan ohjattavana on vain pieni ryhmä uudisasukkaita, jotka tutkivat ja asuttavat ympäröivää maailmaa. Ensimmäisen asutuksen jälkeen on aika rakentaa kylään lisää rakennuksia ja määrittää suunta, johon yhteisö kehittyy. Erilaisten rakennusten ja tuotantoketjujen sekä puolustusjoukkojen myötä kyläyhteisö vahvistuu ja kehittyy kohti entistä isompaa yhteiskuntaa. Lisäksi pelaaja pääsee tutkimaan uusia keksintöjä sekä taloudellisella että sotilaallisella näkökulmalla. Nämä osaltaan muodostavat yhteiskunnan viemisen seuraavalle tasolle teknologisin kehitysaskelein. Näitä myös tarvitaan, sillä kilpailevat yhdyskunnat tarjoavat pahimmillaan kovan vastuksen.

The Settlers: New Allies -pelissä on kolme pääasiallista pelimuotoa. Näitä ovat tarinavetoinen pelikampanja, moninpelitila ja erityinen haastetila. Pelikampanjassa kotimaastaan häädetty kansa joutuu etsimään asukasjoukolleen uuden ympäristön ja tekemään siitä kodin omalle väelleen. Tapahtumien myötä uudisasukkaat kohtaavat monia eri haasteita, kuten muita kansoja ja ryösteleviä joukkoja, joista asukkaiden täytyy selviytyä viedessään uuden kotinsa kohti parempaa tulevaisuutta.

Moninpelissä on luvassa erilaisia vaihtoehtoja, kuten yksittäiset kahakat tekoälyvastustajaa vastaan yksin tai yhteistyössä toisen pelaajan kanssa. Kohokohtana on peräti kahdeksan pelaajan moninpelitaistelu, jossa kukin pelaaja valitsee heimonsa kolmesta eri vaihtoehdosta. Haastepelissä pelaaja saa kokeilla osaamistaan ja sopeutumistaitojaan vaikeissa tehtävissä, jotka vaihtelevat rajoituksiltaan ja tavoitteillaan tilanteesta toiseen.

Ubisoftin omalla Snowdrop-pelimoottorilla kehitetty peli vie pelaajan keskiaikaiseen fantasiamaailmaan täynnä yksityiskohtia ja lumoavia hahmoanimaatioita. Mukana on 13 erilaista ja toisistaan poikkeavaa pelikarttaa täynnä tekemistä ja haasteita.

Peli tulee myyntiin kahtena eri versiona. Perusversio sisältää peruspelin, kun taas Deluxe-versio sisältää pelin ohella lisäsisältöä peliin, digitaalisen taidekirjan ja pelimusiikkialbumin. Lisäksi mukana tulee Explorer-lisäpaketti täynnä pelisisältöä.

The Settlers: New Allies ilmestyy tänään helmikuun 17. päivä :lle Epic Games Store- ja Store -kauppapaikoilla. Lisäksi peli on kehitysvaiheessa Xbox-, PlayStation ja Nintendo Switch -pelikonsoleille. Tietokoneversion lisäksi peli julkaistaan Xbox One-, PlayStation 4- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille 23. maaliskuuta 2023. Pelikonsolien yhteensopivuusominaisuuden ansiosta peliä voidaan pelata myös Xbox Series- ja PlayStation 5 -pelikonsoleilla.

Kommentoi

Avoimen maailman LEGO ajopeli ilmestyy toukokuussa – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Avoimen maailman LEGO ajopeli ilmestyy toukokuussa – katso traileri

LEGO 2K Drive

Pelijulkaisija 2K ja suosituista leluista tuttu LEGO Group tuovat yhteistyössä LEGO-palikoilla leikkimisen ja luovuuden ilon osaksi hauskaa ajamista ja rakentelua. Katso pelin alta.

on suuren mittaluokan korkeatasoinen ajopeli, jossa yhdistyvät suositut LEGO-palikat ja avoimen pelimaailman ajokisat osaksi tutkimista, rakentamista ja luovaa hauskanpitoa. 2K:n ja LEGO Groupin yhteistyössä julkaisema ja Visual Concepts -pelistudion toteuttama ajopeli tarjoaa pelaajalle mahdollisuuden suunnitella ja rakentaa oma autonsa sekä tavoitella ajokisojen mestaruutta tullakseen legendaariseksi LEGO-kuljettajaksi.

on ensimmäinen peli 2K:n ja LEGO Groupin välisessä yhteistyössä, jonka tarkoituksena on kehittää ja julkaista useita korkeatasoisia huippuluokan pelejä. 2K tunnetaan ammattitaidostaan ja kyvystään luoda valloittavia viihdekokemuksia, kun taas LEGO Groupin asema kulttuurissa leluineen on kiistattoman ikoninen. Kahden alansa huippuluokan yrityksen välinen yhteistyö onkin vertaansa vailla tämän ja tulevien pelien osalta.

Lisäksi ajopelissä nähdään merkittävä yhteistyö super- ja hyperautoistaan tutun McLaren Automotiven kanssa. Tämän ansiosta pelissä mukana ovat McLaren Solus GT- ja McLaren F1 LM -urheiluautot, joilla juhlistetaan Bruce McLarenin perustaman yhtiön 60-vuotista uraa huippuluokan ajokkien parissa. Nämä erikoisautot tuodaan osaksi Bricklandia-palikkamaan korkeaoktaanista tunnelmaa tarjoamaan upeita hetkiä vauhdinjanoisille kuljettajille.

LEGO 2K Driven keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu tarinavetoinen kokemus avarassa ja avoimessa pelimaailmassa. Pelaaja matkaa halki monimuotoisen Bricklandian haastamalla taipaleen varrelta kilpailevia, mutta yhtäältä karismaattisia kisakuljettajia. Tavoitteena pelaajan ohjaamalla päähahmolla on voittaa arvostetun Sky Cup -kilpailun haluttu palkintopokaali.

Pelaaja voi kuitenkin itse valita, miten hän haluaa pelissä edetä. Edessä on valtava maailma täynnä ajokisoja, minipelejä, erikoishaasteita ja kerättäviä esineitä. Palikoista koottu maailma on myös tehty rikottavaksi ja toisaalta uudestaan koottavaksi. Niinpä pelaaja pääsee halutessaan kokoamaan erilaisista LEGO-teemoista tuttuja kulkuneuvoja. Mukana ovat tutut LEGO-teemat, kuten kaupunkiaiheinen City, luovuutta ruokkiva Creator ja vauhdikas Speed Champions sekä monia muita tuttuja rakennelmia.

Pelissä ajaminen on vauhdikas kokemus rajoja rikkovalla tavalla. Lukemattomat erilaiset radat tarjoavat runsaasti vaihtelua ja lisäksi pelaajalla on käytössään ainutlaatuisia erikoiskykyjä, joilla voidaan vaikuttaa kilpailuihin ja ajamisen kulkuun.

LEGO-palikoille ominaiselle tavalle pelaaja pääsee myös räätälöimään omia ajoneuvojaan oman maun mukaan. Mukana on yli tuhat erilaista LEGO-palikkaa, joilla omaa ajokkiaan pääsee tuunaamaan ja säätämään mitä erikoisimmilla tavoilla. Eri palikoiden ohella kulkuneuvoa pääsee hienosäätämään monin eri värein, tarroin ja hehkuin.

Kiehtovan yksinpelin lisäksi mukana on sekä yhteistyömuotoinen että kilpailullinen mahdollisuus moninpeliin. Tämä on tarjolla sekä jaetulla ruudulla vaikkapa perheen ja kaverien kesken että verkossa muiden samantasoisten pelaajien parissa.

”Videopelit ovat olleet jo kauan tärkeä osa ja tapa kokea LEGO-lelujen valloittavuus. 2K on meille täydellinen yhteistyökumppani ikonisten ja korkeatasoisten LEGO-pelien parissa heidän vahvan kokemuksensa korkeatasoisen laadun parissa ja innovatiivisten pelien julkaisijana. Aloittamalla yhteistyömme LEGO 2K Drive -ajopelillä voimme tuoda faneillemme ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea LEGOn huumori ja ilo tavalla, josta meidät tunnetaan.”

kommentoi LEGO GAME -tuotteiden johtaja Remi Marcelli

”LEGO Group on ikoninen brändi, jonka tunnettuus ja innovatiivinen tyyli on kestänyt vuosikymmeniä. Olemme innoissamme yhteistyöstämme heidän kanssaan ja voidessamme laajentaa 2K:n tuotevalikoimaa täysin uudelle yleisölle maailmanlaajuisesti. on uskomaton ensimmäinen askel yhteistyömme parissa ja taatusti mullistava kokemus LEGO-pelien sarjassa.”

kommentoi 2K:n toimitusjohtaja David Ismailer

Pelin perusversion ohella julkaistavat Awesome Edition ja Awesome Rivals Edition sisältävät peruspelin lisäksi eri määrän uusia ajoneuvoja, lisävärejä ja pelin sisäisiä LEGO-hahmoja. Lisäksi paketteihin sisältyy pelin ensimmäisen vuoden kausikortti, joka kattaa uuden pelialueen sekä neljä uutta julkaisun jälkeistä päivityspakettia uusine autoineen ja peliteemoineen.

julkaistaan sekä 5, Series X ja S, 4, Xbox One ja Nintendo Switch -konsoleille että :lle 19. toukokuuta 2023. Pelin ikäraja on PEGI 7.

Kommentoi

Yksi vuoden odotetuimmista peleistä on vihdoin täällä – Resident Evil 4 saa ikävöimään äitiäkin Kommentit pois päältä artikkelissa Yksi vuoden odotetuimmista peleistä on vihdoin täällä – Resident Evil 4 saa ikävöimään äitiäkin

Resident Evil 4

PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema 4-pelin uusversio on saapunut tänään sekä PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X ja S ja Xbox One -konsoleille että PC:lle.

Suosikkipelin uusversion tarina on sarjan faneille tuttu, mutta uusille pelaajille hämärän peitossa. Täpärän pelastumisen jälkeen jatkavat Leon S. Kennedy ja Ashley Graham tutkimusmatkaansa Los Illuminados -kultin hallitsemissa paikoissa. Tutkimustyö vie heidät vanhaan linnaan, hylättyihin kaivoksiin ja moniin muihin kutkuttaviin paikkoihin täynnä tartunnan saaneita kyläläisiä, mielipuolisia kultin jäseniä ja muita vihollisia. Las Plagasista tarttunut loinen on vaikuttanut elollisiin olentoihin järkyttävällä tavalla, minkä takia Leon ja Ashely joutuvat alituisiin vaaratilanteisiin.

Peli ei ole kuitenkaan pelkkää taistelua, sillä toimintaa rytmitetään kiehtovilla pulmatilanteilla ja mysteerien ratkomisilla. Nämä ovatkin oivallisia tilanteita purkamaan kauhun aiheuttamaa jännitystä ja stressiä, joka kuuluu olennaisesti osana pelisarjan luonteeseen.

Me toimituksessamme olemme myös arvostelleet kyseisen ja meidän mielipiteemme pelistä löytyy tämän linkin takaa.

Kommentoi