Super Mario 64 Plus tuo klassikopeliin permadeath -tilan sekä 60 fps -tuen Kommentit pois päältä artikkelissa Super Mario 64 Plus tuo klassikopeliin permadeath -tilan sekä 60 fps -tuen

on yleisesti pidetty julkaisu ja monien mielestä kaikkien aikojen paras Super Mario -peli. Super Mario 64 julkaistiin uudestaan Super Mario 3D All Stars -paketin mukana Nintendon -konsolille. Kokoelma oli saatavilla vain maaliskuun loppuun asti, joten uudella raudalla peliä pelaamaan haluavat fanit joutuvat tavoittelemaan nyt viimeisiä jälleenmyyjiltä löytyviä kopioita . Onneksi nyt :n puolella on luvassa Super Mario 64 seikkailuja ilman rajoituksia. Hiljattain internetissä on julkaistu fanin tekemä Super Mario 64 -projekti, joka tuo peliin uusia ominaisuuksia sekä päivityksiä pelin visuaaliseen ilmeeseen.

Fanin kehittämä PC-peli tuo klassikopeliin 60 fps -tuen, permadeath -tilan sekä Mario Odyssey -pelin kaltaisia ominaisuuksia. MorsGamesin kehittämä Super Mario 64 Plus on nyt ladattavissa ja myös Youtuben puolelta löytyy video, jossa esitellään pelin uusia ominaisuuksia. Video on katsottavissa alapuolelta.

Yksi kiinnostavimpia uusia ominaisuuksia on permadeath -tila, jonka voi kytkeä asetuksista erikseen päälle. Tila tuo varmasti uutta haastetta kokeneille pelaajille. Pelin visuaalista ilmettä on myös paranneltu faniversioon, jonka lisäksi pelissä on nyt myös 60 fps -tuki sekä kameran liikkeitä on pyritty saamaan sulavammaksi. Ohjausta on samalla herkistetty ja uudistusten rinnalla myös muutamia peliä riivanneita bugeja on siivottu pois. On hienoa, että Nintendon vanhemmat julkaisut voivat vielä hyvin fanien ylläpidon avulla. Nähtäväksi jää onko Nintendolla aikeita poistaa Super Mario 64 Plus pelaajien saatavilta, joten peli kannattaa ladata vielä kun siihen on mahdollisuus.

Resident Evilin herättäneen yrityksen tavoitteena on tuoda lisää Capcom-klassikoita PC:lle. Kommentit pois päältä artikkelissa Resident Evilin herättäneen yrityksen tavoitteena on tuoda lisää Capcom-klassikoita PC:lle.

, digitaalinen pelialusta, joka tunnetaan laajalti DRM-vapaista peleistään ja sitoutumisestaan pelien säilyttämiseen, on jälleen kerran tehnyt vaikutuksen pelimaailmaan. Äskettäinen -trilogian julkaisu :lle on osoitus yhtiön omistautumisesta pelastaa klassikkopelit unohdukselta.

Resident Evil -trilogia on ollut PC-pelaajille vuosia tavoittamattomissa, sillä yhteensopivuusongelmat ja niukkuus ovat vaikeuttaneet näiden merkittävien selviytymiskauhupelien kokemista. GOG:n päätös tuoda ne takaisin on herättänyt valtavan innostuksen, mikä osoittaa alustan kyvyn vastata todelliseen kysyntään klassikkopelisuojelun suhteen.

Tehtävä säilyttää

GOG:n pelinvalinta perustuu yhteisön palautteeseen. Yhtiö analysoi huolellisesti yhteisönsä toivelistaa ja priorisoi pelejä, joita kaivataan eniten mutta joita on vaikea hankkia. Resident Evil -trilogia on täydellinen esimerkki tästä: rakastettu sarja, genren perusta ja peli, joka oli kadonnut digitaalisesta maailmasta.

”Haluamme varmistaa, että nämä pelit ovat kaikkien saatavilla, myös tuleville sukupolville, joilla ei ehkä ole ollut mahdollisuutta kokea niitä julkaisun yhteydessä”, liiketoiminnan kehitysjohtaja Paczyński selittää. ”Kyse on pelien historian säilyttämisestä ja sen nautinnollisesta kokemuksesta kaikille.”

Haasteiden voittaminen

Klassikkopelit nykyaikaisille järjestelmille tuominen ei ole helppoa. Tekniset esteet, kuten yhteensopivuusongelmat ja vanhentunut koodi, on voitettava. Lisäksi pelien oikeuksien hankkiminen ja kustantajien vakuuttaminen potentiaalisista hyödyistä voi olla pitkä ja haastava prosessi.

GOG:lla on kuitenkin tiimi erittäin taitavia teknikkoita, joilla on paljon kokemusta pelien säilyttämisestä. Heidän asiantuntemuksensa alueilla, kuten DRM-poisto, ohjainyhteensopivuus ja graafinen parantaminen, on ratkaisevan tärkeää näiden klassikkopelin muuttamisessa nykyajan pelaajille nautinnollisiksi kokemuksiksi.

Säilyttämisen valoisa tulevaisuus

Resident Evil -trilogian menestys on vahvistanut GOG:n asemaa pelisuojelun johtajana. Kasvavan yhteistyön Capcomin kanssa ja yhteisön valtavan positiivisen vastaanoton myötä alusta on valmis tuomaan vielä enemmän klassikkopelit PC:lle. Vaikka yksityiskohdat ovat vielä salaisia, Paczyński vihjaa jännittävistä tulevista ilmoituksista.

GOG:n sitoutuminen DRM-vapaisiin peleihin on toinen tärkeä osa sen säilyttämispyrkimyksiä. Poistamalla digitaaliset rajoitukset yritys antaa pelaajille mahdollisuuden omistaa pelinsä kokonaan, mikä varmistaa pitkäaikaisen saatavuuden ja estää pelien katoamisen digitaalisista kaupoista.

Pelialalla jatkuvasti kehittyessä sen historian säilyttäminen on yhä tärkeämpää. GOG:n omistautuminen pelastaa klassikkopelit unohdukselta on kiitettävä pyrkimys, josta hyötyvät sekä pitkäaikaiset fanit että uudet pelaajasukupolvet. Intohimonsa säilyttämiseen ja kasvavan rakastettujen pelien valikoiman avulla GOG muovaa pelien tulevaisuutta kunnioittamalla niiden menneisyyttä.

Assassin’s Creed Shadows herättää henkiin poistetun Assassin’s Creed 3 -animaation Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed Shadows herättää henkiin poistetun Assassin’s Creed 3 -animaation

Ubisoft on herättänyt henkiin viime näkemättömästä Assassin's Creed 3 -esittelyversiosta tutun eliminointianimaation tulevaa Japanissa sijoittuvaa Assassin's Creed Shadowsia varten.

Tämän yksityiskohdan havaitsi Reddit-käyttäjä BrunoHM, joka huomasi vastaavan liikkeen Shadows-pelin tuoreessa trailerissa verrattuna vuoden 2012 PAX East -messuilla esiteltyyn Assassin's Creed 3 -esittelyversioon. Animaatiossa hahmo hyppää vihollisen selkään, iskee tätä ja kierähtää sitten eteenpäin säilyttääkseen vauhtinsa.

Tätä Assassin's Creed 3 -animaatiota ei koskaan julkaistu yleisölle, vaan sitä näytettiin vain lehdistölle ja alan sisäpiirille PAX East -messuilla. YouTube-kanava Kuriatsu julkaisi kuitenkin videota, jossa nähtiin tämä animaatio.

Vaikka kyseessä ei teknisesti ole uudelleenkäytetty animaatio, koska sitä ei ollut lopullisessa Assassin's Creed 3 -pelissä, fanit ovat silti innoissaan nähdessään tämän poistetun liikkeen palaavan Assassin's Creed Shadowsiin, joka sijoittuu Japaniin.

Assassin's Creed Shadowsin pääosissa nähdään kaksi hahmoa: hiivittelevä shinobi Naoe ja historiallinen hahmo Yasuke, joka oli tosielämän afrikkalainen soturi japanilaisen sotaherran palveluksessa. Peli on määrä julkaista 12. marraskuuta 2024 erikoisversiot ostaneille, ja perusversio seuraa perässä 15. marraskuuta Peli saapuu , , Xbox Series ja alustoille.