Superliminal tuo mukavan pelikokemuksen uudella perspektiivillän Kommentit pois päältä artikkelissa Superliminal tuo mukavan pelikokemuksen uudella perspektiivillän

Superliminal (Switch)

8.3 / 10
Hyvää Vaikka ei ihan samalle tasolle ylläkään, on Superliminal lähes yhtä viihdyttävä kuin Portal samantyyppisenä puzzle-pelinä. Juoni on tarpeeksi koherentti pitääkseen mielenkiintoa yllä. Huonoa Peli voisi olla aavistuksen verran pidempi. Yleisesti Pakotettuun perspektiiviin perustuva Portalin ja Stanley Parablen visuaalinen sukulainen on mukavaa ajanvietettä, ja vaikka parin kympin hintaan piirun verran liian lyhyt, kannattaa se ehdottomasti poimia mikäli päätyy alennukseen.

Superliminalin koukku on siinä, miten se käyttää hyväkseen kuvakulmaa ja etäisyyttä. Jos otat pienen shakkinappulan läheltä, ja pidät sitä kuvassa huoneen vastapäisen kulman tuntumassa, se näyttää isolta. Tähän, eli pakotettuun perspektiiviin, perustuu Superliminalin ydinmekaniikka, joka on esineiden koon muuttaminen niiden sijoittamisen perusteella.

Pelin ensivaikutelma on erittäin hyvä, ja hyvä vaikutelma myös jatkuu pelin loppuun asti. Peliin sijoitetuissa kasettinauhureissa puhuva ääni tuo mieleen Portalin, jota pelin rytmi suuresti muistuttaa ja Stanley Parablen, joka on estetiikkansa puolesta Superliminalin lähimpiä sukulaisia. Pelin ydinmekaniikka on toteutettu hyvin ja tarpeeksi uskottavasti ollakseen hyvä kokemus. Peli muuttuu myös asteittain haastavammaksi jättämättä kuitenkaan pelaajaa jumiin. Stanley Parablen kaltainen unenomaisuus tekee pelistä myös kiinnostavan, vaikka sitä on moitittu tyylilliseksi kopioksi, jota se ei missään nimessä ole.

toimii myös varsin mainiosti Switchillä ja myös kannettavassa moodissa. Vajaan parin kympin hintalappu on parin tunteroisen pelistä hieman liikaa, mutta pienelläkin alennuksella neuvoisin hankkimaan, mikäli vähän rauhallisempi puzzlepeli kiinnostaa, ja miksi ei myös muille.

Kommentoi

Ilmaista pelattavaa viikonlopuksi – kauhupeli Layers of Fear ja puzzleilu Q.U.B.E. 2 Kommentit pois päältä artikkelissa Ilmaista pelattavaa viikonlopuksi – kauhupeli Layers of Fear ja puzzleilu Q.U.B.E. 2

Layers of Fear

On jälleen se aika viikosta kun Epic Games Store jakaa ilmaispelejä. Tällä viikolla tarjolla on visuaalisesti näyttäviä pelejä – psykologinen kauhupeli Layers of Fear ja pulmanratkonta jatko-osa Q.U.B.E. 2.

Vuonna 2016 ilmestynyt ensimmäisen persoonan kauhupeli Layers of Fear, joka tukeutuu vahvaan tarinankerrontaan ja tutkimiseen. Pelissä sukelletaan mielensä menettäneen maalarin mielen syövereihin ja selvitellään tämän hulluuden salaisuutta. Audiovisuaalisesti näyttävä peli vetää tunnelmaltaan helposti vertoja esim. P.T. -peliin.

Q.U.B.E. 2 on myöskin ensimmäisen persoonan peli, mutta enemmän pulmanratkontaan suuntautuva. Jatko-osassa mysteeriseen maailmaan haaksirikkoutunut arkeologi Amelia Cross joutuu selvittämään sarjan pulmia päästääkseen takaisin kotiin. Ainakin -pelin fanien kannattaa ladata tämä peli talteen.

Voit ladata kyseiset pelit ilmaiseksi Epic Game Storesta PC:lle aina lokakuun 31. päivään asti.

Kommentoi