System Shock 3 -pelin oikeudet myyty takaisin alkuperäiselle kehittäjälle Kommentit pois päältä artikkelissa System Shock 3 -pelin oikeudet myyty takaisin alkuperäiselle kehittäjälle

Tulevan 3 -pelin oikeudet ovat siirtyneet ruotsalaiselta yhtiöltä takaisin alkuperäiselle kehittäjälle OtherSide Entertainmentille. hankki oikeudet pelin julkaisuun vuonna 2017 ja osallistui myös pelinkehitykseen rahoittajan roolissa. Nyt kuitenkin yhtiö on joutunut taloudellisiin vaikeuksiin ja oikeudet julkaisuun on myyty.

Pelien uusintaversioihin keskittynyt Night Dive Studios osti oikeudet System Shock nimikkeeseen vuonna 2015 ja alkoi kehittämään uusintaversiota vuonna 1994 ilmestyneestä alkuperäisestä System Shock versiosta. aloitti samana vuonna System Shock 3 -pelin kehityksen Night Dive Studiosin siunauksella. Mukana peliä on kehittämässä ensimmäisen System Shockin tuottaja, legendaarinen Warren Spector.

Kommentoi

System Shock -uusinnon pelattava demo ladattavissa Steamistä ja GOGista Kommentit pois päältä artikkelissa System Shock -uusinnon pelattava demo ladattavissa Steamistä ja GOGista

System Shock

Nightdive Studios on julkaissut tulevan -uusinnon uuden demon Steam ja GOG -palveluissa.

Alunperin vuonna 1994 julkaistu peli on tuotu tähän päivään täysin uudistetuin grafiikoin sekä parannetuilla kontrolleilla. Pelistä on aiemmin ollut saatavilla vain videomateriaalia, mutta nyt peliä päästään vihdoin käpistelemään kunnollisesti.

Kehittäjä on luvannut, että vaikka peliä on visuaalisin osin päivitetty on kuitenkin sen alkuperäinen fiilis pyritty säilyttämään. Esimerkiksi pelissä kuullaan ikonisen pääpahis SHODAN -tekoälyn alkuperäinen ääninäyttelijä.

Pelattavaa demossa on n. 40-60 minuuttia ja sen voi ladata Steam ja GOG -palveluista. System Shock -uusinto ilmestyy tänä vuonna PC:lle.

Pelisarja on saamassa jatkoa myös -pelin muodossa, jonka kiinalainen Tencent otti juuri haltuun OtherSide Entertainmentilta.

Kommentoi

Tencent ottaa haltuun System Shock 3 -pelin kehityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Tencent ottaa haltuun System Shock 3 -pelin kehityksen

System Shock 3

Kiinalainen pelijätti Tencent on ottamassa haltuun OtherSide Entertainmentin 3 -projektin ja mahdollisesti myös sen jatko-osan.

OtherSide Entertainment varmisti asian Twitter -tilillään. -pelin kehitys alkoi jo vuonna 2015 ja mukana oli myös pelisarjan ensimmäisen osan tuottaja Warren Spector. Projekti ajautui kuitenkin vaikeuksiin vuonna 2018, kun pelin julkaisija ajautui taloudellisiin ongelmiin.

OtherSide kuitenkin irtaantui Starbreezestä vuoden 2019 alussa ja vannoi pelin kehityksen olevan puolessavälissä ja jatkuvan normaalisti. Saman vuoden syyskuussa kuitenkin huhut kehittäjien lähtemisestä alkoivat kiertelemään netissä.

Nähtäväksi jäänee jatkaako OtherSide projektin parissa vai otetaanko kehitykseen mukaan joku muu taho. Tencent on myös avaamassa ensimmäistä omaa pelistudioaan Yhdysvalloissa.

Itse System Shock -pelisarjan omistusoikeudet ovat tällähetkellä Nightdive Studiosin hallussa. Kyseinen taho on parhaillaan kehittämässä uusintoa pelisarjan ensimmäisestä osasta. OtherSidellä on ollut ainoastaan rajoitettu lisenssi jatko-osan kehitykseen.

Kommentoi