Syyskuun kiehtovimmat peliuutuudet VR-pelaajille Kommentit pois päältä artikkelissa Syyskuun kiehtovimmat peliuutuudet VR-pelaajille

Virtuaalitodellisuuden maailma laajenee jatkuvasti uusilla ja jännittävillä pelijulkaisuilla, jotka tarjoavat pelaajille mahdollisuuden astua uusiin ulottuvuuksiin ja seikkailla aivan uusissa maailmoissa. Tässä kuukausittaisessa artikkelisarjassamme esittelemme teille, rakkaat lukijamme, parhaat ja mielenkiintoisimmat -pelijulkaisut kuluvalle kuukaudelle.

Olitpa sitten kokenut virtuaalipelaaja tai vasta-alkaja, löydät varmasti jotain kiinnostavaa ja ainutlaatuista jokaisesta kuukausittaisesta listauksestamme.

Inverse (Quest)

Julkaisu 7.9.2023

Inverse on MassVR:n kehittämä peli, joka sijoittuu samannimiseen maailmaan täynnä kauhistuttavia olentoja, jotka tunnetaan nimellä Nul. Pelissä neljän Agentin tulee selviytyä viiden pelaajan otteluissa aktivoimalla ohjauspisteitä eri puolilla laitosta ja estämällä Nul-olentojen pakeneminen Anomalia-portaalin kautta. Peli on aiemmin ollut saatavilla varhaisessa käyttöönotossa ja on nyt ilmestynyt pääasialliselle Quest Store -kauppaan.

Toss (PC VR, PSVR 2, Quest)

Julkaisu 7.9.2023

Toss! on Vertigo Gamesin julkaisema banaaneihin keskittyvä tasohyppelypeli, joka on saatavilla suurimmalla osalla merkittäviä VR-alustoja. Pelissä pääset ohjaamaan apinaa ja kohtaat monenlaisia haasteita: kiipeilet tikapuita, heilut oksasta toiseen ja suoritat muita tasohyppelyyn liittyviä tehtäviä samalla, kun keräät banaaneja matkallasi.

Yupitergrad 2 (PC VR)

Julkaisu 7.9.2023

Yupitergrad 2: The Lost Station on GameDustin kehittämä VR-toimintaseikkailupeli, jonka julkaisu on tapahtunut porrastetusti. Alun perin peli oli aikarajoitettu yksinoikeusjulkaisu Pico Neo 3 Linkille ja Pico 4:lle, kunnes se lopulta saapui Quest-alustalle heinäkuussa. SteamVR on seuraavana vuorossa.

Alvo (PSVR 2)

Julkaisu 14.9.2023

Alvo on ammuntapeli, joka julkaistiin alun perin PSVR-yksinoikeutena ja joka on rakennettu PlayStation Aim -ohjaimen ympärille. Peli tukee PSVR 2:n Sense Controllerin hapettista palautetta ja adaptiivisia liipaisimia. Ristiin pelattava moninpeli on saatavilla PSVR:n, Questin ja Picon versioissa.

Behind The Frame VR (PC VR, PSVR 2, Quest)

Julkaisu 14.9.2023

Behind The Frame: The Finest Scenery on peli, joka yhdistää maalaamisen ja point-and-click-seikkailun ainutlaatuisella tavalla. Peli seuraa nousevaa taiteilijaa nimeltä Amber, joka käy läpi menneisyyttään ja kohtaa arkielämän haasteita samalla, kun hän keskittyy viimeistelemään mestariteostaan. Peli on saanut suoraa inspiraatiota tunnetulta ohjaajalta Hayao Miyazakilta ja se ilmestyi ensimmäisen kerran jo kaksi vuotta sitten.

Gazzlers (PC VR, Pico, PSVR 2, Quest)

Julkaisu 14.9.2023

Gazzlers on on-rails arcade VR-ammuntapeli, jossa on roguelite-genrestä inspiroitunut kohtaamisjärjestelmä. Peli haastaa sinut suorittamaan tehtäviä, keräämään romua, päivittämään taitojasi ja kohtaamaan vihollisia matkallasi kohti Final Stationia. Peli tulee olemaan saatavilla kaikilla suurilla pelialustoilla.

Twistex (Quest)

Julkaisu 14.9.2023

Twistex on pulmapeli, jossa tehtävänäsi on pyörittää sylinterimäistä ruudukkoa ja täyttää se erilaisilla muodoilla. Peli tarjoaa kaksi pelitilaa heti julkaisussa, ja Quest-versio tukee läpikuultavia ympäristöjä, joissa objektit ovat reaaliaikaisen valaistuksen vaikutuksen alaisia. Myöhemmin tänä vuonna seuraa SteamVR-versio, joka ei tue läpikuultavia ympäristöjä.

Paper Beast (PSVR 2)

Julkaisu 27.9.2023

Twistex on pulmapeli, jossa tehtävänäsi on pyörittää sylinterimäistä ruudukkoa ja täyttää se erilaisilla muodoilla. Peli tarjoaa kaksi pelitilaa heti julkaisussa, ja Quest-versio tukee läpikuultavia ympäristöjä, joissa objektit ovat reaaliaikaisen valaistuksen vaikutuksen alaisia. Myöhemmin tänä vuonna seuraa SteamVR-versio, joka ei tue läpikuultavia ympäristöjä.

Resident Evil 4 sai tänään uuden Separate Ways -lisäosan Kommentit pois päältä artikkelissa Resident Evil 4 sai tänään uuden Separate Ways -lisäosan

Resident Evil 4

Tänään julkaistu Separate Ways -pelilaajennus tuo uuden tarinallisen kulman -kauhupelin tapahtumiin. Siinä syvennytään synkkiin ja kauhupitoisiin hetkiin Ada Wongin saappaissa. Samalla tarina kuitenkin risteää myös alkuperäisen pelin keskushahmon, sankari Leon S. Kennedyn kanssa.

Samalla Separate Ways esittelee hienoisia uudistuksia ja muutoksia pelimekaniikkaan, mikä osaltaan tekee sivuseikkailusta uudenlaisen ja raikkaan kokemuksen. Selviytymiskauhu ja kuumottava jännitys ovat kuitenkin vahvasti läsnä myös pelilaajennuksessa, joten luvassa on toisaalta myös tuttua herkkua pelisarjan faneille.

Oman seikkailutarinan ohella Resident Evil 4 saa myös odotetun Mercenaries-pelitilansa. Se tuo pääpelistä poikkeavia haastekokemuksia kaikkien pelaajien iloksi. Mercenaries-tilassa pelattavista hahmoista ovat mukana myös sekä Ada Wong että hänen pahamaineinen työnantajansa, Albert Wesker.

Uudet lisäykset kruunaa pelin alkuperäismusiikki, joka on nyt saatavilla useimmissa musiikin suoratoistopalveluissa. Mukana on peräti 80 musiikkikappaletta tunnelmoivaa musisointia pelin eri vaiheista.

Resident Evil 4 -pelin uusversio on saatavilla nyt , , ja S sekä -pelikonsoleille että :lle. Pelin -versio julkaistaan myöhemmin tulevana talvena. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Ghostbusters VR-seikkailu ”Rise of the Ghost Lord” sai uuden trailerin Kommentit pois päältä artikkelissa Ghostbusters VR-seikkailu ”Rise of the Ghost Lord” sai uuden trailerin

Ghostbusters VR

Uusi traileri pelistä : Rise of the Ghost Lord on nyt julkaistu, tarjoten yleisölle laajemman katsauksen pelin toimintaan. Peli ilmestyy sopivasti Halloweenin alla eli 26. lokakuuta.

San Franciscon tunnistettavissa maisemissa pelaajat joutuvat pelastamaan kaupungin pahamaineiselta Ghost Lordilta. Toiminnantäyteinen traileri esittelee erilaisia ympäristöjä, kummituksia, mukautusvaihtoehtoja ja pelimekaniikkoja.

”Pelissä korostetaan syventävää, yhteistyössä tapahtuvaa moninpeliä. Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord -pelin pelaajat voivat sukeltaa peliin varustaen itsensä virtuaalisella Proton-repulla, ratkaista arvoituksia ja kokeilla uutta varustusta – kauko-ohjattavista tornitykeistä kummitusviritelmiin. Jokainen tiimin jäsen on avainasemassa, olipa kyseessä sitten pimeän PKE:n kerääminen, välimaailman porttien sulkeminen tai Ghost Trapin heittäminen. Niille, jotka haluavat pelata yksin, on tarjolla vaihtoehto, johon sisältyy kummituskaveri.

Lisänä traileriin julkaisi kehittäjien kierrospöydän, joka tarjoaa syvemmän katsauksen peliin ja PlayStation VR2:n eksklusiivisiin ominaisuuksiin, kuten silmien seurantaan, mukaansatempaavaan valaistukseen ja mukautuviin liipaisimiin. Pelaajat voivat jopa tuntea kuinka heitä roiskitaan.

”Yeah, I got slimed…”