Tähdissä soditaan pian uudelleen: Kolme uutta Star Wars elokuvaa tulossa vuodesta 2022 alkaen Kommentit pois päältä artikkelissa Tähdissä soditaan pian uudelleen: Kolme uutta Star Wars elokuvaa tulossa vuodesta 2022 alkaen

ilmoitti julkaisevansa lähivuosien aikana kolme uutta elokuvaa, joista ensimmäinen ilmestyy elokuvateattereihin joulukuun 16. päivä vuonna 2022. Toisen elokuvan tavoiteltu julkaisu sijoittuu joulukuun 20. päivään vuonna 2024 ja viimeisen joulukuun 18. päivään vuonna 2026.

Ilmoituksen yhteydessä ei mainittu elokuvien nimiä eikä sitä toimivatko ne uutena trilogiana vai ovatko ne yksittäisiä, toisistaan erillään esitettäviä tarinoita. faneja koetellaan nyt kolmen vuoden tauolla, jahka joulukuun 20. päivä ilmestyvä Star Wars: The Rise of Skywalker -elokuva on nähty.

Tulevat Star Wars eivät ole ainoat tähtisumussa tapahtuvat suunnitelmat. Parhaillaan sekä työstävät uutta triologiaa, jota ohjaa Star Wars: The Last Jedi -elokuvan kirjoittaja ja ohjaaja Rian Johnson. Johnsonin tarinakokonaisuus esittelee galaksin tähän mennessä tutkimatonta aluetta ja sieltä löytyviä hahmoja.

Elokuvayhtiöt ovat kertoneet toteuttavansa uusia Star Wars -elokuvia myös Game Of Thrones -sarjan luojien David Benioffin ja D.B. Weissin kanssa. Tulevan projektin luonteesta tai elokuvien laajuudesta ei ole kerrottu syvemmin. Benioff sekä Weiss aloittavat työstämään Star Wars -projektia, kun on päättynyt. Toisin sanoen maaliskuun lopulla.

Elokuva-alalla uskotaan Rian Johnsonin projektin kuitenkin ilmestyvän ensimmäisenä, sillä se oli ensimmäinen tiedotettu yhteistyö.

Kommentoi

Näitä asioita toimittaja toivoo näkevänsä uudessa Obi-Wan Kenobi -sarjassa Kommentit pois päältä artikkelissa Näitä asioita toimittaja toivoo näkevänsä uudessa Obi-Wan Kenobi -sarjassa

Star Warsin ikonisen jediritari Obi-Wan Kenobin oma minisarja saapuu vihdoin ja viimein suoratoistopalvelu :aan ensi viikosta alkaen. Virallinen julkaisupäivä on 27.toukokuuta, jolloin palvelu julkaisee sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa katsottavaksi kyseisestä kuusiosaisesta minisarjasta.

Tarina alkaa 10 vuotta Star Wars: Revenge of the Sith -elokuvan dramaattisten tapahtumien jälkeen, jossa Obi-Wan Kenobi koki suurimman tappionsa – hänen paras ystävänsä ja jedi-oppilaansa Anakin Skywalker kääntyi pimeälle puolelle muuttuen pahaksi sithlordi Darth Vaderiksi.

Sarjan pääosassa nähdään Ewan McGregor, joka palaa ikonisen jedimestarin rooliin, ja sarja merkitsee myös Hayden Christensenin paluuta Darth Vaderin rooliin. Muissa rooleissa nähdään Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell ja Benny Safdie.

Obi-Wan Kenobin on ohjannut Deborah Chow ja vastaavina tuottajina toimivat Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Deborah Chow, Ewan McGregor ja Joby Harold.

Allekirjoittanut myöntää olevansa vahvastikin kallellaan Star Warsin kaukaisiin galakseihin, joten miksipäs tässä ei sitten antaisi ilmi omaa vahvaa nörttiyttään (tai vahvaa voimaa?) maailmalle pienen toivelistan kera. Näitä asioita toivon näkeväni tulevalta Disney+ spektaakkelilta!

Obi-Wanin ja Darth Vaderin tunteellinen kohtaaminen

Esiosissa Anakin Skywalkeria näytellyt Hayden Christensen palaa sarjassa ikonisen Darth Vaderin rooliin. Näyttelijä Ewan McGregor on myös vihjaillut vahvasti, että kaksikko tullaan näkemässä jonkin sortin uusinta mittelössä tulevan sarjan tapahtumissa. Mikäs olisikaan sen mahtavampaa, kuin nähdä kohtaus, jossa Obi-Wan kohtaa jälleen entisen jedioppilaansa, joka yllätyksekseen onkin elossa, mutta myöskin muuttunut jo ”puoleksi koneeksi, puoleksi ihmiseksi”. Oikein toteutettuna tästä kohtaamisesta voisi tulla yksi Star Wars-maailman eeppisimmistä, mutta myöskin tunteellisimmista hetkestä.

Qui-Qonn Jinn palaa voimahaamuna

Näyttelijä Liam Neeson palasi Star Warsin pariin lyhyesti ääninäyttelemällä Obi-Wanin jedimestari Qui-Qon Jinniä ”The Clone Wars” -sarjassa. Olisi myös loogista, että yksin Tatooinella aikaansa viettävä Obi-Wan silloin tällöin ottaisi yhteyttä voimahaamuna esiintyvään edesmenneeseen jedimestariinsa. Virallista sanaa Liam Neesonin paluusta ei ole tosin annettu, mutta olisihan tämä melkoinen jytky varmasti muillekin, kuin allekirjoittaneelle mikäli hahmo tekisi paluun. Jos edes pienen cameon saisimme?

Alkuperäisen trilogian lisäksi nyt nuoleskeltaisiin myös esiosien ystäviä

Star Warsin uudelleentulemisen myötä sarjan alkuperäisen trilogian faneja on mielistelty jo vähän liiankin varman päälle. Toki myönnettäköön, että pieniä hatunnostoja esiosien maailmaankin on nähty. Ehkäpä nyt kun ollaan ajassa hyvin lähellä ”Sithin Koston” aikakautta, tyylin sopisi olevan vielä sopiva sekoitus uutta- sekä vanhaa. Trailereiden perustella meillä onneksi jokseenkin on odotettavissa myös kevyttä episodi 1-3 ”lookkia”. Kun Disney tietyllä tapaa munasi uuden trilogian lupaavista lähtökohdista huolimatta, on esiosien arvostus noussut katsojien keskuudessa täysin uusiin sfääreihin.

Obi-Wanin hahmo saa syvällisen käsittelyn – tarina & käsikirjoitus edellä, jookos?

Olkoon hahmokehitys vahva tulevassa sarjassa! Toivottavasti näemme laadukasta käsikirjoittamista etenkin hahmokehityksen osalta. Täällä ainakin odotetaan suurella innolla, kuinka jediritari Obi-Wanista hitaasti ja varmasti kehittyy lopulta se erakkomainen hahmo, joka pelastaa Luke Skywalkerin Tuskenien kynsistä ”Uudessa Toivossa”.

Darth Vaderista olemmekin saaneet jo lupaavaa infoa. Katsojilla ei siis ole lupa odottaa sitä samaa arvovaltaansa vakiinnuttanutta Sithin Lordia, minkä näemme alkuperäistrilogiassa. Sen sijaan näemme kasvutarinaa läpi käyvän Anakin Skywalkerin, joka hitaasti ja varmasti sisäisineen konflikteineen on ohjautumassa kohti tuota lopullista minäänsä.

Ja hei, vielä yksi juttu. Arvon Lucasfilmin/Disneyn väki. Olettehan tällä kertaa menneet tarina edellä, ettei vaan kävisi kuten esimerkiksi uuden trilogian kanssa kävi? Tiedättehän…

Kommentoi

Disney+ -suoratoistopalvelu on saavuttanut jo 103 miljoonaa tilaajaa Kommentit pois päältä artikkelissa Disney+ -suoratoistopalvelu on saavuttanut jo 103 miljoonaa tilaajaa

Disney+ -suoratoistopalvelu raportoi hiljattain alkuvuoden tilikauden tuloksiaan ja ilmoitti palvelun tilaajamääräksi huimat 103.6 miljoonaa käyttäjää.

Palvelun kilpailijat ovat myös ilmoittaneet lukujaan viime aikoina. Netflixillä on palvelussaan noin 208 miljoonaa tilaajaa, Amazon Primella 200 miljoonaa, HBO Maxilla 44 miljoona ja Peacock TV:llä 42 miljoonaa. HBO Max ja Peacock TV -suoratoistopalvelut eivät ole saatavilla Suomessa.

Disney+ on kasvattanut tilaajamääriään noin 70 miljoonalla tilaajalla viime vuodesta. Se on yllättänyt suosiollaan myös Disneyn, sillä yhtiö asetti palvelun tavoitteeksi 90 miljoonaa käyttäjää vuoteen 2024 mennessä. Palvelu saapui myös Suomeen viime vuoden syyskuussa. Suoratoistopalvelu on tilattavissa 8,99 euron kuukausihintaan ja se sisältää suosittuja sarjoja sekä elokuvia esimerkiksi Marvelin, Pixarin, Disneyn ja Foxin tuotannoista.  

Lue listaus kaikista palvelussa saatavilla olevista elokuvista ja sarjoista täältä.

Kommentoi