Taktinen Blood Bowl 3 -fantasiapalloilu viheltää pelin käyntiin tänään – katso julkaisuvideo Kommentit pois päältä artikkelissa Taktinen Blood Bowl 3 -fantasiapalloilu viheltää pelin käyntiin tänään – katso julkaisuvideo

PAN Finlandin jakelema ja NACONin julkaisema 3 -fantasiaurheilupeli tuo Warhammer-pelimaailmasta tutut fantasiarodut vauhdikkaaseen pallopeliin.

3 perustuu legendaariseen lautapeliin, jossa miniatyyrihahmoilla kuvatut fantasiapalloilijat ottavat toisistaan mittaa vauhdikkaassa ja vaarallisessa joukkuelajissa. Vaaralliseksi lajin tekevät sen väljät säännöt, joiden mukaan vastustajapelaajia saa taklata perin rajusti. Usein tämä johtaakin joukkotappeluita muistuttaviin tilanteisiin, joissa pelaajia murjotaan joka puolelta palloilun lähes unohtuen tekemisen ohessa. Peliä ei kuitenkaan voiteta nujakoimalla, vaan maaleja tekemällä. Tässä mielessä pallon kantaminen tai heittäminen pelaajalta toiselle muistuttaa amerikkalaista jalkapalloa ja rugbya.

Hurttia huumoria tarjoava 3 perustuu lautapelin uusimpaan sääntölaitokseen, joka sujuvoittaa ja selkeyttää vauhdikasta pelaamista. Koska kyseessä on hyvin taktinen laji, pelimekaniikka on vuoropohjainen ja antaa näin joukkueenjohtajille mahdollisuuden laatia hyökkäys- ja puolustuskuvioita. Tämä mahdollistaa eri pelipaikkoja pelaavien ottelijoiden oikeanlaisten kykyjen ja taitojen hyödyntämisen. Viime kädessä noppa ratkaisee, miten tilanteissa käy ja joskus peli tuntuukin uskomattoman epäreilulta tai vaihtoehtoisesti todellisten onnenpotkujen sarjalta.

Fantasianomaista Bowlista tekee sen erilaisten fantasiarotujen kirjo. Mukana ovat ihmispelaajien ohella niin kääpiöt, haltiat, örkit ja peikot kuin puumiehet, epäkuolleet ja kaaosmutantitkin. Kun näiden ohella mukaan otetaan erilaiset kielletyt aseet ja lisävälineet, on mukana menossa melkoisen kaoottinen ja energinen tunnelma.

Kampanjavetoisen yksinpelin lisäksi 3 sisältää kiehtovat moninpelitilat, jotka nostavat pelissä koettavan jännityksen uudelle tasolle. Mikään ei ilahduta niin paljoa kuin toisen ihmispelaajan voittaminen. Bowlissa on myös mahdollisuus räätälöidä omaa tiimiään lukemattomin eri tavoin, aina joukkuepelaajien asuista käytössä oleviin välineisiin ja cheerleadertanssijoihin.

Lisäksi ensimmäistä kertaa Bowl -videopelien historiassa on mukana kausikohtainen järjestelmä. Jokainen kausista kestää kolme kuukautta ja tuo mukanaan uuden ryhmittymän sekä muuta sisältöä. Peleihin osallistumalla edetään Blood Pass -järjestelmässä, joka palkitsee joukkueenjohtajan kiehtovilla pelinsisäisillä palkinnoilla.

3 ilmestyy tänään PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S, sekä Nintendo Switch -konsoleille että :lle.

Kommentoi

Blood Bowl 3 -fantasiapalloilu päivittyi – ilmainen kausipassi tarjolla Kommentit pois päältä artikkelissa Blood Bowl 3 -fantasiapalloilu päivittyi – ilmainen kausipassi tarjolla

PAN Vision Finlandin jakelema ja NACONin julkaisema fantasiaurheilupeli päivittyi muun muassa peliyhteisöltä saadun palautteen perusteella.

Helmikuussa julkaistu ja sitä kehittänyt Cyanide-pelistudio eivät ole jääneet lepäämään laakereillaan, vaan peliä on ahkerasti sekä korjattu että päivitetty heti julkaisun myötä. Pelintekijät ovatkin seuranneet tarkasti peliyhteisöltä saatua palautetta ja reagoineet pelin teknisiin ongelmiin sekä huoliin pelin mikromaksujärjestelmästä. Peliin työstetään tällä hetkellä iso määrä erilaisia päivitystoimenpiteitä, joilla pelistä tehdään aiempaa nautittavampi ja parempi kokemus.

3 -fantasiapalloilu on suunniteltu alusta alkaen pitkäkestoiseksi ja alati kehittyväksi urheilupeliksi, johon tuodaan tasaisin väliajoin uusia ominaisuuksia ja erilaisia sisältöpäivityksiä jatkokehityksen myötä. Pelintekijät tiedostavat, että pelin rungon ja keskeisten ominaisuuksien täytyy olla kunnossa, jotta pelaajat voivat nauttia vauhdikkaasta ja tapahtumarikkaasta pelistä heti alusta alkaen.

Tänään julkaistu pelipäivitys korjaa yhden yleisimmistä mikromaksukysymyksistä. Nyt pelissä ostetut tai ansaitut common-, rare- tai epic-tason varusteet ovat käytössä rajoittamattomasti eri joukkueissa saman pelipaikan pelaajilla. Tämän myötä erillisiä kypäriä tai olkasuojauksia ei tarvitse ostaa erikseen saman pelipaikan muille pelaajille. Tähän jo rahaansa käyttäneille pelaajille ostosumma hyvitetään palauttamalla näille pelin sisäistä Warpstone-valuuttaa.

Lisäksi pelintekijät päivittävät pelin mekaniikoita ja toimintoja ahkerasti turnausta edeltävän esikauden aikana. Päivityksissä huomioidaan erityisesti pelaajayhteisöltä saatu palaute, joiden myötä peliin voidaan tehdä tärkeitä muutoksia ennen kisakauden alkamista. Erityistä huomiota kiinnitetään kisakauden toimintoihin, kuten rankkausjärjestelmään, otteluparien löytämiseen ja ylläpitotyökaluihin. Ensimmäinen kisakausi alkaa toukokuussa, joten hienosäätöihin ja korjauksiin ehditään reagoida hyvissä ajoin.

Pelistudio haluaa myös palkita pelin pelaajat kärsivällisyydestään tarjoamalla näille ilmaiseksi pelin ensimmäisen kisakauden kausikortin. Se sisältää uuden joukkuetyypin, tukun lisäominaisuuksia ja 50 palkintotasoa.

Samalla pelintekijät haluavat kiittää pelaajia saamastaan palautteesta, tuesta ja kärsivällisyydestä pelin kehittämisen ja korjausten kanssa.

on saatavilla PlayStation 5, PlayStation 4, ja S, Xbox One -konsoleille että PC:lle.

Kommentoi

Shakkia ja sotalaivoja tarjolla Epic Gamesin viikon ilmaispeleissä Kommentit pois päältä artikkelissa Shakkia ja sotalaivoja tarjolla Epic Gamesin viikon ilmaispeleissä

Chess Ultra

Epic Games Store jakaa tällä viikolla ilmaiseksi Chess Ultra -shakkipeliä sekä World of Warships -pelin Ishizuchi aloituspakkausta.

Chess Ultra on alunperin vuonna 2017 ilmestynyt korkealaatuisilla 4K-grafiikoilla varustettu digitaalinen shakkipeli. Pelistä löytyy verkkomoninpelin lisäksi shakin suurmestarien hyväksymä tekoäly sekä VR-tuki. Voit ladata pelin täältä.

Lisäksi Epic Games Store tarjoilee ilmaiseksi Ishizuchi -aloituspakkausta World of Warships moninpeliin. Pakkaus sisältää japanilaisen Tier IV sotalaivan Ishizuchin sekä lisäksi satamapaikan, 11 Epic tason camoa, 11 Common tason bonusta sekä 5 Award -pakkausta. Voit lunastaa paketin täältä.

Kommentoi