Taktinen Blood Bowl 3 -fantasiapalloilu viheltää pelin käyntiin tänään – katso julkaisuvideo Kommentit pois päältä artikkelissa Taktinen Blood Bowl 3 -fantasiapalloilu viheltää pelin käyntiin tänään – katso julkaisuvideo

PAN Vision Finlandin jakelema ja NACONin julkaisema -fantasiaurheilupeli tuo Warhammer-pelimaailmasta tutut fantasiarodut vauhdikkaaseen pallopeliin.

Blood Bowl 3 perustuu legendaariseen lautapeliin, jossa miniatyyrihahmoilla kuvatut fantasiapalloilijat ottavat toisistaan mittaa vauhdikkaassa ja vaarallisessa joukkuelajissa. Vaaralliseksi lajin tekevät sen väljät säännöt, joiden mukaan vastustajapelaajia saa taklata perin rajusti. Usein tämä johtaakin joukkotappeluita muistuttaviin tilanteisiin, joissa pelaajia murjotaan joka puolelta palloilun lähes unohtuen tekemisen ohessa. Peliä ei kuitenkaan voiteta nujakoimalla, vaan maaleja tekemällä. Tässä mielessä pallon kantaminen tai heittäminen pelaajalta toiselle muistuttaa amerikkalaista jalkapalloa ja rugbya.

Hurttia huumoria tarjoava Blood Bowl 3 perustuu lautapelin uusimpaan sääntölaitokseen, joka sujuvoittaa ja selkeyttää vauhdikasta pelaamista. Koska kyseessä on hyvin taktinen laji, pelimekaniikka on vuoropohjainen ja antaa näin joukkueenjohtajille mahdollisuuden laatia hyökkäys- ja puolustuskuvioita. Tämä mahdollistaa eri pelipaikkoja pelaavien ottelijoiden oikeanlaisten kykyjen ja taitojen hyödyntämisen. Viime kädessä noppa ratkaisee, miten tilanteissa käy ja joskus peli tuntuukin uskomattoman epäreilulta tai vaihtoehtoisesti todellisten onnenpotkujen sarjalta.

Fantasianomaista Blood Bowlista tekee sen erilaisten fantasiarotujen kirjo. Mukana ovat ihmispelaajien ohella niin kääpiöt, haltiat, örkit ja peikot kuin puumiehet, epäkuolleet ja kaaosmutantitkin. Kun näiden ohella mukaan otetaan erilaiset kielletyt aseet ja lisävälineet, on mukana menossa melkoisen kaoottinen ja energinen tunnelma.

Kampanjavetoisen yksinpelin lisäksi Blood Bowl 3 sisältää kiehtovat moninpelitilat, jotka nostavat pelissä koettavan jännityksen uudelle tasolle. Mikään ei ilahduta niin paljoa kuin toisen ihmispelaajan voittaminen. Blood Bowlissa on myös mahdollisuus räätälöidä omaa tiimiään lukemattomin eri tavoin, aina joukkuepelaajien asuista käytössä oleviin välineisiin ja cheerleadertanssijoihin.

Lisäksi ensimmäistä kertaa Blood Bowl -videopelien historiassa on mukana kausikohtainen järjestelmä. Jokainen kausista kestää kolme kuukautta ja tuo mukanaan uuden ryhmittymän sekä muuta sisältöä. Peleihin osallistumalla edetään Blood Pass -järjestelmässä, joka palkitsee joukkueenjohtajan kiehtovilla pelinsisäisillä palkinnoilla.

Blood Bowl 3 ilmestyy tänään , , ja S, sekä Nintendo -konsoleille että :lle.

Seuraava Doom -peli vie pelaajat keskiajalle Kommentit pois päältä artikkelissa Seuraava Doom -peli vie pelaajat keskiajalle

Doom Eternal

Näyttäisi siltä, että seuraava -peli vie pelaajat aiemmin tutusta scifimaailmasta suoraan keskiajalle. Nimittäin huhujen mukaan seuraava peli kantaisi nimeä .

Aiemmin Year Zero -koodinimellä tunnettu projekti on ollut työn alla jo neljä vuotta ja sen kerrotaan olevan ”keskiaikaishenkinen Doom-maailma”.

Pelistä ei vielä sen tarkemmin tiedetä mitään, mutta alustavien tietojen mukaan peli saatetaan paljastaa kesäkuun 9. päivä järjestettävässä Games Showcase -tapahtumassa. Pelin on määrä ilmestyä :lle sekä , että Xbox -konsoleille.

Tarinallinen taideteos – arvostelussa Senua’s Saga: Hellblade II Kommentit pois päältä artikkelissa Tarinallinen taideteos – arvostelussa Senua’s Saga: Hellblade II

Senua's Saga: Hellblade II

Senua's Saga: Hellblade II (PC)

7 / 10
Hyvää Grafiikat. Äänimaailma ja -näyttely. Senuan ilmeet. Huonoa Erittäin suoraviivainen. Ei juurikaan haasteita. Vaisut taistelukohtaukset. Oudot fps romahtamiset.

Palkitun Hellblade: Senua's Sacrificen jatko-osassa, Seanua's Saga: Hellblade II, palaa raa'alle selviytymismatkalle läpi viikinkiajan Islannin myyttien ja kärsimysten. Senuan aikomuksena on pelastaa tyrannian kauhujen uhreiksi joutuneet, ja hänen edessään on taistelu sekä sisäisen että ulkoisen pimeyden kukistamiseksi.

Aiempaa peliä arvostelija ei ole pelannut, joten tämä peli on ensikosketus kyseiseen pelisarjaan. Elokuvamainen, tarinaan painottuva peli, joka kuvaa hyvin psykoosin oireita ja hallusinaatioita. Peli onkin tehty yhteistyössä ammattilaisten ja psykoosista kärsineiden ihmisten kanssa.

Pelin tarina sijoittuu 900-luvun Islantiin. Senua on jäänyt tahallaan ihmiskaappaajien vangiksi, löytääkseen näiden päällikön ja lopettaakseen ihmisten kaappaamiset. Miksi he kaappaavat ihmisiä? Kuka on kaiken takana ja mitä salaisuuksia saari ja sen asukkaat piilottelevat?

Senua

Jokaisella taistelulla on tarinansa

Senua's Saga: Hellblade II tarjoaa brutaaleja ja kiihkeitä taisteluja Senuan kamppaillessa selviytymisestä sekä ulkoisia, että sisäisiä vihollisia vastaan. Taistelusysteemi on melko simppeli: sinulla on kevyt ja raskas hyökkäys, sekä väistö ja blokkaus.

Haasteita pelissä ei valtavasti ole, pois lukien riimupuiden ja muiden piilotettujen salaisuuksien etsiminen.
Pulmia pelissä on muutamia, mutta nekään eivät ole mahdottoman hankalia. Käytännössä Senua on vuorovaikutuksissa erilaisten esineiden kanssa, jotka omalta osaltaan muuttavat maailmaa, avaten ja sulkien reittejä kohti pulmien ratkaisuja. Näitä vaihtelemalla pelaaja pääsee askel askeleelta pelissä ja pulmien ratkonnassa eteenpäin.

Kuten useimmissa nykypeleissä, grafiikat ovat tässäkin erinomaiset. Elokuvamainen laajakuva (mustat palkit ylhäällä ja alhaalla) oli välillä ärsyttävä, mutta teemallisesti sopiva. Senuan ilmeet olivat erinomaisesti tehty ja kauhun, paniikin sekä surun ja epäilyksen pystyi näkemään helposti kasvoilta.
Peli ei myöskään säästele raakuuden kanssa, vaan näyttää miten ihmiset toisiaan kohtelevat, kun se kaikista pahin tapahtuu.

Senua

Välillä pelissä oli selittämättömiä kuvataajuuden (fps) romahtamisia, jolloin ne tippuivat 70:stä alle 10:neen. Tällaisi romahduksia sattui muutamaan otteeseen ja ne tekivät pelistä lähes mahdottoman pelata, etenkin jos fps romahti ennen taistelua tai sen aikana. Tämä teki mahdottomaksi väistää tai blokata vihollisten hyökkäyksiä.

Vaikka Senua's Saga: Hellblade II on graafisesti ja tarinallisesti erinomainen peli, jotain jäi puuttumaan. Oliko se pelin pituus? Kenties erittäin suoraviivainen pelin eteneminen? Tai hieman tylsät taistelukohtaukset? Jotain pelistä jäi joka tapauksessa hieman kaipaamaan, jonka seurauksena voi Steamin 49.99€:n hintaa hieman kyseenalaistaa. Parempi kenties heittää toivelistalle ja odottaa alennuksia.

Arvosanaksi pelinä Senua's Saga: Hellblade II saa 7/10, juurikin edellä mainittujen puutteiden/ongelmien takia. Mutta jos siihen suhtautuu interaktiivisena elokuvana tai taiteena, voisi arvosana olla helposti 9/10. Kokemuksena erinomainen, pelinä vähän vaisu.