Talkkarin retropainajainen – Steam Deck -arvostelussa Janitor Bleeds Kommentit pois päältä artikkelissa Talkkarin retropainajainen – Steam Deck -arvostelussa Janitor Bleeds

Janitor Bleeds -pelin pelikuvaa

Janitor Bleeds (Steam Deck/Steam)

8.9 / 10
Hyvää Rytmitys, kenttäsuunnittelu, tunnelma äänineen ja kuvineen. Huonoa Voisi olla ohjainystävällisempi (ruuvit) Onko Steam Deck -yhteensopiva Kyllä!

On lahjoja jotka vain jatkavat antamistaan ja yksi sellainen on Haunted PS1 -yhteisö. Kyseessä ei ole varsinainen kollektiivi, vaan keskenään muun muassa taiteellisista arvoistaan kommunikoiva yhteisö, jonka kokoelmalevyille yksittäiset kehittäjät ja tiimit saavat saattaa tuotoksiaan. Yksi näistä peleistä on Janitor Bleeds, joka kuuluu ehdottomasti mikrokauhun kuninkuussarjaan.

Pelin premissinä on, että pelaaja on ajanut kolarin ja ajautuu harhailemaan metsikköön, kunnes löytää vanhan hylätyn pelihallin jossa alkaa tapahtua kummia. Peliä rytmittävät 2600 -henkisessä virtuaalikabinetissa pelattava talonmiespeli, jossa siivotaan lätäköitä ja avataan pelaajalle ovia. Tähän nivotaan tarina, johon mukaan liittyy pitkin pelihallin käytäviä vaeltava pahis ja pelihallin viimeiset hetket ennen täydellistä hylkäämistä.

Pelissä on pientä jankia, kuten tämän mittakaavan peleissä usein on, tosin sen vähäinen määrä on huomiotaherättävää. Se miten viimeisen päälle peliä on hiottu nostaa sen pisteitä, ja tunnelma musiikkeineen ja kahden tilan välissä kulkemisineen on mukaansatempaava. Mikään näistä ei edes ole pelin varsinainen vahvuus, vaan sen rytmitys nostaa sen genrensä A-ryhmään. Pieniä palapelimaisia osuuksia, etsimistä on erinomaisesti rytmitetty pakenemisen ja toiminnallisten kohtausten kanssa, jotka pitävät mielenkiinnon päällä sen verran hyvin, että pelisessiot venyvät usein pidemmiksi kuin oli suunniteltu.

on kertakaikkiaan erinomainen mikrokauhupeli, joka kannattaa poimia. Pelasin peliä Steam Deckillä, jolla se toimii erinomaisesti sitä lukuunottamatta, että ruuvaamiseen täytyy täpätä ruutua ja se oli hieman odottamatonta.

Kommentoi