Tällainen on OnePlussan uusi käyttöjärjestelmä OxygenOS 14 – ”Ennennäkemättömän nopea ja sulava kokemus” Kommentit pois päältä artikkelissa Tällainen on OnePlussan uusi käyttöjärjestelmä OxygenOS 14 – ”Ennennäkemättömän nopea ja sulava kokemus”

Globaali teknologiabrändi julkisti juuri virallisesti -käyttöjärjestelmänsä. Uusimpien teknologioiden ja algoritmien avulla toimiva OxygenOS 14 sisältää uusia ominaisuuksia, jotka tarjoavat käyttäjille älykkäämmän ja kätevämmän käyttökokemuksen.

”OxygenOS 14 parantaa käyttökokemusta tarjoamalla nopeamman ja sulavamman kokemuksen, vakaamman suorituskyvyn, hienostuneen muotoilun ja korkeamman tuottavuuden, perustuen yhteisömme palautteeseen. Useiden itse kehitettyjen algoritmiemme ansiosta OxygenOS 14 on yksi historiamme älykkäimmistä ohjelmistotuotteista.”

sanoi Zach Lin, OxygenOS-tuotepäällikkö

Ennennäkemättömän nopea ja sulava kokemus Trinity Enginen ansiosta

OxygenOS 14 esittelee Trinity Enginen, edistyneen patentoidun alustan, joka sisältää kuusi innovatiivista ja älykästä teknologiaa. Trinity Engine on suunniteltu selviytymään vaativista skenaarioista, kuten sovellusten moniajosta ja pitkäaikaisesta käytöstä.

Trinity Enginen ytimessä ovat teknologiat ovat CPU Vitalization, RAM Vitalization ja ROM Vitalization. Nämä pitävät huolen siitä, että älypuhelimen resurssit tarjoavat parhaan mahdollisen
suorituskyvyn, pidennetyn akun käyttöiän ja pitkän aikavälin sulavan käyttökokemuksen. CPU Vitalization on alan johtava järjestelmätason laskentatehon ajoitusteknologia, joka määrittää parhaan tasapainon suorituskyvyn ja pienemmän virrankulutuksen välillä eri käyttötilanteissa. Tämän seurauksena akun käyttöikä pidentyy jopa 20 minuutilla OxygenOS 14:llä toimivassa OnePlus 11:ssä verrattuna OxygenOS 13:een, tinkimättä kuitenkaan suorituskyvystä.

Saumattoman sovellusten käyttökokemuksen varmistamiseksi RAM Vitalization otettiin ensimmäisen kerran käyttöön OxygenOS 13:ssa. Muistin suorituskyvyn optimointitekniikka on päivitetty OxygenOS 14:ssä, parantaen 10 %:n sujuvuutta jokapäiväisessä käytössä ja se esimerkiksi sallii usein käytettyjen sovellusten toimimisen taustalla jopa 72 tunnin ajan. Lisäksi ROM Vitalization auttaa tarjoamaan nopean ja sulavan käyttökokemuksen jopa 48 kuukauden tyypillisen käytön jälkeen. Se ratkaisee tehokkaasti pitkäaikaisen käytön aiheuttamia suorituskyvyn heikkenemisongelmia esimeriksi tehokkailla pakkausalgoritmeilla, tiedostojen eheyttämisellä ja muistin kiihdytysteknologialla.

OxygenOS 14:n mobiilipelikokemuksesta tulee mukaansatempaavampi ja sulavampi HyperRendering-, HyperTouch- ja HyperBoost-tekniikoiden ansiosta. HyperRendering on grafiikan optimointialgoritmi, joka auttaa luomaan parempilaatuista grafiikkaa mobiilipeleissä. HyperTouch puolestaan takaa uskomattoman tasaisen, tarkan ja vakaan kosketusnäytön käyttökokemuksen, ja seuraavan sukupolven HyperBoost tarjoaa koneoppimiseen pohjaavaa älykästä suorituskykyä ja grafiikkaelementtien järjestelyteknologiaa.

Priorisoitu yksityisyyden ja turvallisuuden suoja uusilla ominaisuuksilla

Älykkyys ei tule OxygenOS 14:ssä yksityisyyden ja turvallisuuden kustannuksella. OxygenOS 14 integroi yksityisyyden ja turvallisuuden algoritmit ja ominaisuudet tarjoten kattavan suojan laite-, sovellus- ja datatasolla.

Device Security Engine 3.0 perustuu Trusted Execution Environment (TEE) -ympäristöön ja se varmistaa tehokkaan laitteen suojauksen. Tietoturvakeskus on myös päivitetty ja sen avulla käyttäjät voivat helposti hallita laitteen suojaustilaa ja yksityisyysasetuksia, sekä se varoittaa mahdollisista tietoturvariskeistä. Lisäksi OxygenOS 14:ssä on otettu käyttöön sirutason suojausteknologia Strong Box4, joka perustuu sisäänrakennettuun eSE:n (embedded Secure Element) suojaussiruun, joka varmistaa, että kolmannen osapuolen salasanojen käyttö on suojattu perustavanlaatuisella tietoturvatasolla.

Auto Pixelate -ominaisuus saa myös päivityksen OxygenOS 14:ään. Auto Pixelate 2.0:lla arkaluontoiset tiedot, kuten yhteystiedot ja esimeriksi luottokorttien numerot voidaan nyt automaattisesti pikselöidä kuvakaappauksia jaettaessa.

Toinen uusi ominaisuus on Photo Management Permission. Kun sovellusten käyttöoikeus kuviin ja videoihin pääsyyn on ”Kysy joka kerta” -asetuksella, kaikkien sovelluksen on pyydettävä lupaa ponnahdusikkunan kautta aina ennen kuin se käyttää puhelimessa olevia valokuvia ja videoita. Ponnahdusikkunassa on myös vaihtoehto, jonka avulla käyttäjä voi valita pääsyn vain tiettyihin valokuviin ja videoihin galleriassa.

Intuitiivisempi käyttöliittymä hienostuneella muotoilulla

OxygenOS 14 jatkaa luonnollista ja yksinkertaistettua Aquamorphic Design -tyyliä, joka esiteltiin ensimmäisen kerran OOS 13:ssa. Aquamorphic Design 2.0:n suunnittelufilosofia on intuitiivinen, opastaen käyttäjää tarpeiden mukaan.

Aquamorphic Design 2.0:n näkyvin uusi ominaisuus on Fluid Cloud. Se mahdollistaa aivan uuden tavan olla vuorovaikutuksessa Aquamorphic Design -filosofiaan perustuvan tiedon kanssa. Fluid Cloud näyttää ilmoitukset kuplien, kapseleiden ja paneelien sisällä luonnollisesti sulautuvalla tavalla. Tämä tilapalkin uudelleen muotoiltu versio voi esittää erilaisia palveluita minimaalisella häiriöllä näytön yläreunassa henkilökohtaisten mieltymystesi ja prioriteettiesi mukaan.

OxygenOS 14:n väriteema muuttuu dynaamisesti esimerkiksi kellonajan, älypuhelimen tilan ja sisällön mukaan, kuten esimeriksi akun latautuessa tai jos vaikka treenaat. Ääni on myös suunniteltu uudelleen. Aquamorphic-teemalla varustettuja ääniä on yhdeksää eri tyyliä, sisältäen soittoäänet, hälytysäänet ja ilmoitukset. Go Green AOD-näytön avulla käyttäjien on puolestaan helpompi tehdä terveellisempiä valintoja joka päivä ja se kannustaa ekologisuuteen. AOD-teema muuttuu päivittäisen askelmääräsi perusteella ja näyttää, kuinka useampi askel voi vähentää hiilidioksidipäästöjä ekologisena liikkumisvaihtoehtona.

Korkeampi tuottavuus ja mukaansatempaavaa viihdettä uusilla älykkäillä ominaisuuksilla

File Dock -ominaisuus mahdollistaa tiedon keräämisen, analysoinnin ja jakamisen Dockin tai muiden sovellusten kautta yksinkertaisesti. Muistiinpanot-ominaisuus on myös päivitetty parantamaan käyttökokemusta tarjoamalla kätevämpiä, monipuolisempia ja älykkäämpiä muokkausominaisuuksia OxygenOS 14:ssä. Se mahdollistaa nyt erilaisia muotoiluvaihtoehtoja, värejä, alleviivauksia, yliviivauksia ja eri kirjasinkokojen ja tyylien käytön.

OnePlus-puhelimet ja muut laitteet, kuten OxygenOS 14 -tabletit, voivat muodostaa saumattomasti yhteyden toisiinsa nopeammin ja vakaammin kuin koskaan ennen jos sinulla on laitteilla käytössä sama tili. Kun yhteys on muodostettu, voit työskennellä helposti eri laitteiden välillä. Lisäksi jopa kolme yksittäistä kohdetta voidaan tunnistaa yhdestä valokuvasta ja rajata ne yksinkertaisesti painamalla pitkään kohdetta kuvassa tai videossa. Smart Cutout -ominaisuus pystyy myös tunnistamaan ja erottamaan kohteen tarkasti monimutkaisista taustoista tai ryhmäkuvista. OnePlus aikoo julkaista virallisen OxygenOS 14:n ensin OnePlus 11 5G:lle marraskuun puolivälissä ja tuoda OxygenOS 14:n myöhemmin muihin laitteisiin.

OnePlus 12 -puhelin julkistetaan todennäköisesti joulukuussa – yhtiö antoi ensimmäiset infot tulevasta lippulaivamallistaan Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus 12 -puhelin julkistetaan todennäköisesti joulukuussa – yhtiö antoi ensimmäiset infot tulevasta lippulaivamallistaan

antoi vilauksen odotetusta -puhelimestaan, paljastaen uuden muotoilunsa. Puhelin perii aiemman OnePlus 11 -lippulaivamallin tyylin, mutta pienin muutoksin.

Merkittävin muutos OnePlus 12:n muotoilussa on Alert Slider -tilakytkimen siirtyminen puhelimen oikealta reunalta vasemmalle puolelle. Tämä muutos mahdollistaa uuden integroidun antennin käytön, erityisesti parantaen suorituskykyä pelaamisen aikana.

OnePlus on testannut, että paras antennien asento on käyttäjän etusormien välissä, kun puhelinta pidetään vaakatasossa, juuri Alert Slider -tilakytkimen kohdalla. Uuden muutoksen myötä OnePlus pyrkii varmistamaan parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

OnePlus 12 tulee saataville uudessa smaragdinvihreässä värissä nimeltä Flowy Emerald. Inspiraatio tähän vihreään sävyyn on peräisin Uudessa-Seelannissa sijaitsevasta Dart-joesta. Suunnittelutiimi on käyttänyt edistyksellisiä tekniikoita, kuten periskooppitelekameraa ja AG-tekniikkaa, tuodakseen elävyyttä ja harmoniaa puhelimen muotoiluun.

OnePlus 12 odotetaan julkaistavan joulukuussa 2023.

Pop-taiteilija Philip Colbert viimeisteli Michelangelon keskeneräisen Manchester Madonna -teoksen älypuhelinta apuna käyttäen Kommentit pois päältä artikkelissa Pop-taiteilija Philip Colbert viimeisteli Michelangelon keskeneräisen Manchester Madonna -teoksen älypuhelinta apuna käyttäen

Englantilainen nykytaiteilija Philip Colbert on viimeistellyt ja nykyaikaistanut Michelangelon historiallisen ja keskeneräisen mestariteoksen, Manchester Madonnan yhteistyössä OnePlussan kanssa. Poikkeuksellisen tästä modernisoinnista teki se, että Colbert käytti ainoana työkalunaan taittuvanäyttöistä OnePlus Open – älypuhelinta.

Lontoossa asuva Philip Colbert on tunnettu moderneista hummeriteemaisista poptaiteen töistään ja nyt hän otti vastaan OnePlussalta tehtävän viimeistellä Michelangelon 500-vuotta vanha, keskeneräisen teos omalla modernilla tyylillään. Tämä Michelangelon, Colbertin ja OnePlussan kohtaaminen yhdistää menneisyyden loiston nykyajan innovatiiviseen teknologiaan, tuoden klassisen mestariteoksen modernille aikakaudelle.

Colbertin versio taideteoksesta paljastettiin äskettäin Lontoon National Gallery -museon interaktiivisessa projektiossa. Itse projektio toteutettiin myös Open -laitteella ja valmis työ esiteltiin Michelangelon alkuperäisen maalauksen rinnalla, joka on edelleen keskeneräinen.

Koska teos toteutettiin kokonaan -puhelimella, Colbertin ei tarvinnut työskennellä pelkästään Itä-Lontoossa sijaitsevalla studiollaan vaan hän työskenteli teoksen parissa mm. National Galleryssa, kotonaan sekä matkustaessaan, missä tahansa inspiraation iskiessä.

”On todellinen kunnia tuoda uusi henki Michelangelon ikoniseen Manchester Madonnaan käyttämällä OnePlus Openia. Tämä yhteistyö edustaa taiteen, teknologian ja historian lähentymistä älypuhelimen antamalla vapaudella työskennellä milloin ja missä tahansa, inspiraation iskiessä.” Colbert kertoo työprosessista.

Taittuvanäyttöisen OnePlus Openin teknologia helpottaa työskentelyä, sillä sen suuri sisänäyttö mahdollistaa jopa kolmen sovelluksen käyttämisen kerralla, joten Colbert pystyi ensimerkiksi pitämään työstettävää taideteosta ja muistiinpanoja auki samanaikaisesti näytöllä. Video teoksen luomisprosessista katsottavissa alta.

”Olemme äärettömän ylpeitä voidessamme osallistua Michelangelon Manchester Madonnan viimeistelemiseen yhteistyössä Philip Colbertin kanssa. Philipin leikkisä tyyli tuo uutta elämää alkuperäiseen teokseen ja vapauttaa sen potentiaalin” Celina Shi, OnePlussan Euroopan markkinointijohtaja sanoi.