Tältä näyttää Playstation 5 -konsolin täysin uudistunut käyttöliittymä Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää Playstation 5 -konsolin täysin uudistunut käyttöliittymä

Playstation 5 UI

on vihdoin paljastanut pitkään uupuneen palasen tulevasta seuraavan sukupolven -konsolista. Sen käyttöliittymästä on saatu vihdoin ensimmäistä videomateriaalia.

Videolta nähdään, että käyttöliittymä on uudistunut täysin aiemmasta mitä on totuttu ja -konsoleilla. Pelit on edelleen totutusti rivissä, mutta niistä aukeaa täysin uusia mahdollisuuksia kuten voit käynnistää tietyn pelitilan tai tapahtuman suoraan Playstation -kotinäkymästä. Myös PS4 -pelit tukevat tätä ominaisuutta.

Activities näkymä näyttää yksittäisiä kortteja jotka edustavat tiettyä pelitilaa tai tasoa. Näkymä näyttää myös etenemisesi ja arvion ajasta kuinka kauan sinulta kestää läpäistä taso.

Päävalikosta näkee myös uutisia Sonyltä ja pelinkehittäjiltä sekä suosittuja pelivideota ja klippejä. Control Center puolestaan mahdollistaa asioiden kuten ilmoitusten asettamisen, musiikin hallitsemisen ja muiden konsoliominaisuuksien kuten ohjaimen asetukset ja latausten näkemisen.

Game Help -osio puolestaan tarjoilee ohjevideoita ja apua tiettyyn tilanteeseen pelissä. Saatavilla on on myös kuva kuvassa -tila tai jaettu ruutu -tila, jotta voit edetä helpommin ohjeiden mukaan.

Playstation 5 -konsoli ilmestyy Euroopassa marraskuun 19. päivä.

Kommentoi

P.T. -kauhupelidemo ei tule toimimaan Playstation 5 -konsolilla Kommentit pois päältä artikkelissa P.T. -kauhupelidemo ei tule toimimaan Playstation 5 -konsolilla

P.T.

Keskeytyneen Silent Hills -pelin pelattava demo P.T. (Playable Teaser) ei tule olemaan saatavilla seuraavan sukupolven -konsolilla. Konami on varmistanut asian GamesRadar -sivustolle.

P.T. ilmestyi alunperin vuonna 2014 -konsolille ja sen oli tarkoitus toimia tulevan Silent Hills -pelin demona. Pelin kehityksestä vastasi Kojima Productions salanimellä 7780s Studio ja julkaisu piti tapahtua Konamin kautta. Mukana projektissa olivat myös Death Stranding -pelissä nähdyt elokuvaohjaaja Guillermo Del Toro sekä näyttelijä Norman Reedus.

Projekti kuitenkin keskeytyi kun Kojiman ja Konamin tiet erkaantui vuonna 2015. Samalla Konami yritti myös kieltää pelin olemassaolon poistamalla viitaukset siihen.

Pelejä pystyy siirtämään Playstation 4 -konsolilta Playstation 5 -konsolilta, mutta tämä ei kuitenkaan tule toimimaan P.T. -pelin tapauksessa.

Kommentoi

Tältä näyttää täysin musta PS5 DualSense -ohjain Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää täysin musta PS5 DualSense -ohjain

Playstation 5 DualSense

Sonyn tulevan sukupolven -konsoli ollaan nähty toistaiseksi ainoastaan valkoisessa ulkoasussaan valkoisen ohjaimen kera. Nyt kuitenki Yhdysvaltain telehallintoviraston sivulle on ilmaantunut kuva täysin mustasta DualSense -ohjaimesta.

Nähtäväksi jäänee onko kyseessä ainoastaan kehittäjille suunnattu versio ohjaimesta vai myyntiin saapuva versio. Todennäköistä on kuitenkin, että jossain vaiheessa saadaan erivärisiä ohjaimia Playstation 5 -konsolille.

Playstation 5 saapuu markkinoille Euroopassa marraskuun 19. päivä.

Kommentoi