Tamagotchi-kupla puhkesi äkisti – miljoonia leluja haudattiin maahan? Kommentit pois päältä artikkelissa Tamagotchi-kupla puhkesi äkisti – miljoonia leluja haudattiin maahan?

90-luvun ikoninen Tamagotchi-virtuaalilemmikki on tehnyt paluun uutisiin yllättävällä tavalla. Vaikka lelu oli valtava hitti julkaisussaan vuonna 1996, myynti hiipui nopeasti, ja jäi valtavan ylivaraston kanssa käsiinsä.

Japanilainen viihdeohjelma nosti asian esiin vuonna 2022. Tuolloin keskusteltiin siitä, miksi Bandai ei tuota enempää suosittuja -mallisetskejään, jotka myydään usein loppuun välittömästi. -fiaskoa pidetään yhtenä syynä Bandain nykyiseen varovaisuuteen tuotantomäärien suhteen.

Ohjelman mukaan Bandai uskoi virheellisesti myynnin pysyneen korkealla, sillä uusista malleista tehtiin jatkuvasti varauksia useampaan liikkeeseen kerrallaan. Todellisuudessa asiakkaat ostivat vain yhden lelun, vaikka varauksia oli useita. Tämä vääristi kuvaa todellisesta kysynnästä.

Lopputuloksena Bandai valmisti aivan liian monta Tamagotchi-lelua, ja yli 2,5 miljoonaa kappaletta jäi myymättä. Tämä aiheutti yritykselle noin 38 miljoonan dollarin tappiot.

Shikujiri Sensei vihjaa myös huhuun, jonka mukaan myymättömät Tamagotchit haudattiin Tokion Odaiban keinotekoiselle saarelle. Tämä muistuttaa legendaa Atari-peleistä, joita väitetysti kaadettiin aavikolle. Sittemmin kyseinen Atari-legenda osoittautui todeksi.

Tamagotchi-kuplan puhkeamisesta huolimatta Bandai on uskonut leluun edelleen ja julkaissut siitä uusia versioita, vaikkakaan ei lähellekään 90-luvun mittakaavaa.

Pokémon Go -kehittäjän seuraava peli on Tamagotchi-henkinen Peridot Kommentit pois päältä artikkelissa Pokémon Go -kehittäjän seuraava peli on Tamagotchi-henkinen Peridot

Peridot

Suursuositun -pelin kehittäjä on lanseerannut seuraavan AR-peliprojektinsa, joka on nimeltään .

Peridot yhdistelee Pokémon Go -pelin AR-elementtejä sekä -tyyppistä hahmon kasvattamista. Peridotissa pelaajien täytyy suojella maagisia otuksia sukupuutolta valmentaen, ruokkien ja leikkien niiden kanssa.

Pelissä jokainen otus on uniikki ja niillä on oma ”DNA”, joka simuloi oikean elämä DNA:ta. Pelaajat etsivät oikeasta maailmasta pesiä, joissa olennot pesivät. Pelaajat voivat myös lenkittää otuksia ja etsiä niiden lempiruokaa maastosta.

Peridot ilmestyy huhtikuussa valikoiduilla markkinoilla ja -laitteille.

90-luvun klassikkolelu Tamagotchi tekee paluun – mukana kamera Kommentit pois päältä artikkelissa 90-luvun klassikkolelu Tamagotchi tekee paluun – mukana kamera

Tamagotchi Pix

90-luvun klassikkolelu on tekemässä paluuta uuden Pix -laitteen myötä. Laitteessa on tutut perusominaisuudet virtuaalisen lemmikin ylläpitämiseen, mutta mukana on nyt myös kamera.

Kameran avulla voi ottaa kuvia virtuaalisen lemmikin kanssa. Voit esimerkiksi kokkaa sille ruokaa kameran avulla tai hoivata sitä maalaamalla.

Laitteessa on myös sosiaalinen puoli ja voit yhdistää sen kavereidesi laitteeseen Tama -koodin avulla. Myös laitteen näyttöruutu on myös päivitetty värilliseen.

Hintaa Tamagotchi Pix -laitteelle kertyy n. 50 euroa ja se tulee myyntiin heinäkuussa.