Tamperelainen pelistudio keräsi yli 1,3 miljoonan euron rahoituksen Kommentit pois päältä artikkelissa Tamperelainen pelistudio keräsi yli 1,3 miljoonan euron rahoituksen

Makea Games

Play Venturesin johtaman preseed-kierroksen aikana keräsi yli 1.3 miljoonaa euroa rahoitusta. Helmikuussa 2022 perustetun pelistudion rahoituskierrokseen osallistui myös Business Finland sekä useita kokeneita pelialan enkelisijoittajia. Kierros saatiin päätökseen elokuussa 2022, vain kuusi kuukautta yrityksen perustamisen jälkeen. Rahoitus mahdollistaa kehitystiimin vahvistamisen uusilla pelialan huippuosaajilla ja esikoistuotteen nopean lanseeraamisen kansainvälisille markkinoille.

“Pelaamisen tulevaisuus on pelaajalähtöisissä sisällöissä, yhteisöllisissä maailmoissa ja jaetuissa kokemuksissa. Makea Gamesin kilpailullinen moninpelialusta ”” – ja alan parhaimmat sisällön tuottamisen työkalut – tarjoavat pelaajille lukemattomia tunteja luovuutta ja viihdettä. Makea Gamesilla on uniikki sekoitus nuoruuden intoa ja pelialan ammattikokemusta, joka on loistava pohja rakentamaan kokemuksia uudelle pelaajasukupolvelle. Meille on hienoa olla mukana sijoituksellamme tukemassa yhtiön tulevaa kasvua.”

kertoo Harri Manninen Play Venturesilta.

Yhteisölliset kokemukset ovat yksi pelialan suurimmista trendeistä

Makea Gamesin valttikortti on pelaajayhteisöjen omaa luovuutta hyödyntävä pelialusta. Sen avulla syntyy pelejä aina urheilusta kilpa-ajoon ja räiskintään. Tavoitteena on tuottaa yhdessä pelaajien kanssa loputon määrä sisältöä, jonka myötä pelaajille rakentuu jatkuvasti uutta koettavaa ja pelattavaa. Sisällön tuottamiseen riittää pelkkä peliohjain, eikä uusien kenttien luomiseen tarvitse erillistä editoria tai koodausosaamista.

“Erilaiset moninpelit ja pelaajien yhteisölliset pelikokemukset ovat tämän päivän pelialan kysytyin juttu. Olemmekin rakentamassa UGC (user generated content) -vetoista moninpelimaailmaa, jossa pelaajat voivat tehdä itse lähes millaista pelillistä sisältöä tahansa ja hyödyntää omaa luovuuttaan. Visiomme on, että Makea Gamesista tulee useiden pelien universumi, jossa on aina uutta pelattavaa, sillä pelisisältöjen luomiseen osallistuvat pelaajat itse. Pelialustallamme on helppo tuottaa sisältöä ja mahdollistaa luovuus. Kun saamme yhteisön mukaan kehittämiseen, heitämme ikään kuin hiekkalaatikkoon jatkuvasti lisää leluja, joista pelaajat voivat rakentaa mitä tahansa.”, kertoo Makea Gamesin toimitusjohtaja, luova johtaja ja founder Tomi Toikka.

Konseptikuva tulevan Supermoves -pelin “School Gym” -kenttäpaketista. Pelissä on useita kenttäpaketteja, joista pelaajat voivat rakentaa oman parkourpuistonsa. Muita estetiikkoja ovat mm. skeittipuisto ja Singaporen pilvenpiirtäjien katot.

Supermoves on ensimmäinen askel kohti Makea Gamesin universumia

Makea Gamesin ensimmäinen peli on parkourpeli Supermoves, jota voi kuvailla yhdistelmäksi , Tony Hawk's Pro Skater ja Mirror's Edge -pelejä, joissa yhdistyvät vapaa liikkuvuus ja ennen kaikkea vuorovaikutus muiden pelaajien kanssa. Pelaajat juoksevat seiniä pitkin, grindaavat ilmojen halki ja kilpailevat yhdessä parkourtemppujen siivittämänä. Supermovesin pelimuotoihin lukeutuu muun muassa Rising Tide, jossa pelaajat välttävät hyökyaallon lailla nousevaa pallomerta ja Chase Tag, joka on pelaajien välinen hippa. Pelaajat voivat rakentaa omia pelikenttiä ja -maailmoja yhtä nappia painamalla erittäin helppokäyttöisellä editorilla – pelkällä peliohjaimella – täydessä moninpelissä ystävien kanssa. Supermoves käyttää uusinta -pelimoottoria, joka mahdollistaa muun muassa täysin reaaliaikaisen valaistuksen ja massiiviset moninpeliareenat. Supermoves tulee olemaan saatavilla :lle ja konsoleille.

“Tällä hetkellä haasteena on vaikeakäyttöiset luomisen työkalut, jotka ovat estäneet suurinta osaa pelaajista tuottamasta itse sisältöä peleihin. Supermovesiin syntyy vahva pelaajayhteisö ja kaikkea sisältöä voi pelata yksin tai kavereiden kanssa, mutta myös omien kenttien luominen onnistuu Makea Gamesin helppokäyttöisen pelialustan avulla, jolla voi tulevaisuudessa tehdä melkein mitä tahansa. Näin pyrimme rakentamaan yhtenäistä Makeaverse -peliuniversumia, jossa pelejä kehitetään yhdessä peliyhteisön kanssa.”

Toikka kertoo.
Makea Games vuonna 2022. Vasemmalta oikealle alkaen ylärivistä; Tony Kihlberg (Founder, Lead Artist), Suman Rath (Founder, Chair of the Board), Eszter Puzsik (3D Artist), Severi Suominen (Founder, Lead Programmer), Bea Saikko (Founder, Art Director). Vasemmalta oikealle eturivissä; Ville Valtiala (Founder, Chief Technology Officer), Tomi Toikka (Founder, Creative Director & Chief Executive Officer), Teemu Vilén (Chief Operating Officer).

Makea Gamesin esikoispeliä Supermovesia pääsee testaamaan vuonna 2023. Makea Games hakee aktiivisesti uusia pelialan ammattilaisia ja tulee osallistumaan Slush 2022 -tapahtumaan Helsingissä 17.11. – 18.11.2022. Voit lukea lisätietoja täältä.

Assassin’s Creed Shadows ilmestyy marraskuussa – katso traileri ja kuvat pelistä Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed Shadows ilmestyy marraskuussa – katso traileri ja kuvat pelistä

vie pelaajat marraskuussa kiehtovalle seikkailulle 1500-luvun Japaniin, Assassin's Creed Shadows -pelin myötä. Nyt pelin eri julkaisuversiot ja niiden sisällöt on paljastettu. Näet ne alta.

Pelin eri versiot:

  • Peruspeli: ilmestyy 15. marraskuuta.
  • Gold Edition: Sisältää peruspelin ja kausikortin, joka tuo mukanaan lisätehtävän ja kaksi pelilaajennusta sekä kolmen päivän ennakkokokeilun.
  • Ultimate Edition: Sisältää Gold Editionin sisällön lisäksi Sekiryu-hahmopaketin ja -piilopaikkasisällön, viisi hahmopistettä ja punamustan valokuvatilan suotimen.
  • Collectors Edition: Kaikkein laajin versio, joka sisältää peruspelin, kausikortin, Ultimate Editionin sisällön, metallisen Steelbook-pelikotelon, pelimaailman kartan, Naoe- ja Yasuke-figuurit, Naoen katanan tsuban, seinäkäärön, 84-sivuisen taidekirjan ja kaksi sumi-e-litografialaattaa.

Pelin tarinassa pelataan kahden hahmon näkökulmasta: shinobi Naoen ja legendaarisen samuraisoturin Yasuken. Heidän tiensä risteävät ja seikkailut alkavat.

Peli tarjoaa upean avoimen pelimaailman, jossa sää ja vuodenajat vaihtelevat. Tutkittavana on paljon ja tunnelma on ainutlaatuinen.

Assassin's Creed Shadows julkaistaan 15. marraskuuta 2024 :lle, /S:lle, :lle ja :lle. Lisäksi peli tulee saataville Ubisoft+ -pelipalveluun 12. marraskuuta 2024 alkaen. Pelin ennakkoon tilaaville luvassa bonustehtävä. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Dragon Age: Inquisition ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Dragon Age: Inquisition ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Dragon Age: Inquisition

hemmottelee tällä viikolla kaikkien aikojen myydyimmän Dragon Age -pelin Game of the Year Editionilla – täysin ilmaiseksi. Tämä on loistava tilaisuus uppoutua eeppiseen fantasiaseikkailuun, jossa valintasi muovaavat Thedasin kohtaloa.

Alun perin vuonna 2014 ilmestynyt on BioWare-studion kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema toimintaroolipeli. Se on Dragon Age -sarjan kolmas pääosa, joka vie pelaajat Thedas-maailman pelastusretkelle. Pelissä luot oman sankarin, joka johtaa Inquisitionia taistelussa kaaosta levittäviä demoneja vastaan. Tutkit valtavia ja yksityiskohtaisia ympäristöjä, taistelet haastavia vihollisia strategisen taistelusysteemin avulla ja teet tärkeät valinnat, jotka vaikuttavat pelin kulkuun ja hahmojen kohtaloihin.

Dragon Age: Inquisition – Game of the Year Edition sisältää myös pelin kaikki kolme julkaistua lisäosaa, jotka laajentavat tarinaa ja tarjoavat uusia seikkailuja.

Voit ladata Dragon Age: Inquisition – Game of the Year Edition -pelin ilmaiseksi täältä, ensi viikon torstaihin asti.