Tanssii telkkarin kanssa – arvostelussa Just Dance 2022 Kommentit pois päältä artikkelissa Tanssii telkkarin kanssa – arvostelussa Just Dance 2022

Just Dance 2022 -pelin pelikuvaa

Just Dance 2022 (Switch)

8.9 / 10
Hyvää Hauskaa liikuntaa, pitkän ajan kuluessa hiottu pelattavuus. Huonoa Ei tänäkään vuonna Immortalin Blashyrkhiä biisilistalla

Olen itse myöhäisherännäinen pelisarjaan, koska en ensinnäkään edes kuuntele erityisen tanssittavaa musiikkia. Sekin edes etäisesti elektronista musiikkia muistuttava joka soittolistaltani löytyy on sen laadun minimaalista technoa, jonka tahtiin joko nörtit nyökkäilevät rillit huurussa tai yön sankarit liitävät MDMA-päissään Berliinin yöhön hytkymään aamuun asti. Itse kuulun nyökkäileviin nörtteihin, jotka viettävät yönsä selvin päin nukkumalla. Soittolista ei ole ihan omaan makuuni. Sen sijaan minulla on tenavia, jotka pitävät juuri siitä radiohötöstä mitä suunnilleen kaikissa rytmipeleissä, mukaanlukien, on.

Lasten kanssa vietetty aika on instrumentaalista, eli hyödyllistä hupia ja kunhan siihen lisää vielä liikunnan, saadaan aika hyvä kombo. Jopa niin hyvä, että musiikkimaulla ei ole ollut pitkään aikaan mitään väliä, tietenkin siihen asti kunnes ei vaan lähde Good 4 u tai Believer. Tässä kohtaa täytyy muistuttaa myös, että mukana ei ole pelkkiä musiikkikappaleita vaan myös leikkejä, joita usein ohjastavat jonkinlaisissa kostyymeissa olevat tanssijat. Nämä sopivat erityisesti pienemmälle väelle, jotka eivät ole monen alakoululaisen tavoin altistuneet pop-musiikin kaupallisimmalle terälle.

Gyroskopiaa

Peli toimii aivan rikollisen hyvin siihen nähden miten paljon se nojaa liikeohjaukseen, joka on totuttuun tapaan ollut epätarkkaa. Pelisarjaan aikaisemmin tutustuneet tietävät tämän toki jo, mutta aloitin itse skeptikkona. Siksi ohitin aika usein sarjan pelit vain omalla ennakkokäsitykselläni, että eihän tämä nyt millään voi toimia kunnolla. Olen myös itse pelinkehittäjä ja tiedän kokemuksesta miten haastavaa on saada aikaan kunnolla toimiva gyroskooppinen ohjaus.

Biisilistasta. Se on, sanotaanko nyt vähän ulkopuolisen tarkkailijan toimesta, aika hyvä. Pelkkää länsimaista tavaraa plus K-pop ei ole, vaan on otettu jokunen kappale muualtakin. HLBTI-väkeä on myös muistettu Todrick Hall -yhteistyön lisäksi parilla klassikolla, joista toinen on Bronski Beatin seesteisempi Smalltown Boy ja toinen taas yli kolme vuosikymmentä sitten edesmenneen Sylvesterin diskobängeri You Make me Feel (Mighty Real). Yleisesti ottaen biisilistoja kokoavat tuntuvat olevan aika hyvin perillä tämän hetken momentumista, josta kertoo ainakin se, että K-popia on tälläkin listalla melko paljon, joka on maailmanlaajuiseksi levinneenä ilmiönä positiivinen globalisaation sivujuoni.

Yhteenveto

Pelimoodeja on kivasti. Peruspelin ohelle löytyvät ainakin lapsille sopivat leikit, kaksin voi pelata niin vastakkain kuin yhteen pistepottiin tähdäten ja treenaamiseen sopiva hikimoodikin löytyy. ja sarjansa on keskeisimpiä Switchille saatavia exergaming -pelejä, joilla saa varmasti kunnon kohoamaan kunhan jaksaa sitoutua

Mitä voin tästä sanoa? Onko tämä hyvä? Ilman muuta. Onko tämä järjellistä liikuntaa? Ehdottomasti. Ei tämä samoista naruista vedä kuin joku muu joulumarkkinoiden kärkilistalla oleva peli, mutta jos haluaa koko perheelle oikeasti hyvän liikunnallisen pelin, niin tämä kannattaa laittaa pakettiin. Lasten energiaa tällä saa myös aika hyvin purettua. Sen saa Nintendon omasta kaupasta ja myös todennäköisesti sieltä mistä sen maidonkin ostaa.

Kommentoi

Ubisoft julkaisee VR-pelin jossa sammutat Notre-Damen paloa Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft julkaisee VR-pelin jossa sammutat Notre-Damen paloa

Assassin's Creed Unity - Notre Dame

on julkaisemassa yhdessä ranskalaisen filmituotantoyhtiö Pathén kanssa -kokemusta, jossa pelaajat pääsevät sammuttamaan pariisilaisen Notre-Dame katedraalin paloa vuonna 2019.

Notre-Dame on Fire -peli ilmestynee maaliskuussa ja samalla aiheesta saadaa myös samaa nimeä kantava IMAX dokumenttidraama.

Peli sisältää pulmanratkontaa ja toimimista yhdessä joukkuekavereiden kanssa. Pelissä edetään kirkon sisällä, etsitään arvoesineitä ja tietenkin sammutetaan tulipaloa.

Katedraali on Ubisoftille tärkeä koska sillä oli merkittävä rooli yhtiön vuoden 2014 Pariisiin sijoittuvassa Assassin’s Creed Unity -pelissä. Tarkkaan mallinnetun katedraalin 3D-tiedostoja käytetään myös hyödyksi rakennuksen jälleenrakentamisessa. lahoitti jälleenrakentamiseen 500 000 euroa vuonna 2019.

Kommentoi

Odotettu The Settlers -strategiapeli ilmestyy maaliskuussa – betaversio jo ensi viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Odotettu The Settlers -strategiapeli ilmestyy maaliskuussa – betaversio jo ensi viikolla

The Settlers

Rakastetun ja lähes 30 vuotta vanhan pelisarjan paluuta on odotettu toiveikkaasti. Pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin jo vuonna 1993, jolloin se valloitti pelaajien sydämet ainutlaatuisella yhdistelmällä värikylläistä grafiikkaa ja ensiluokkaista pelattavuutta. Sittemmin pelisarja on kasvanut osa osalta monipuolisemmaksi ja entistä hiotummaksi kokonaisuudeksi unohtamatta alkuperäisiä juuriaan.

Reaaliaikaisten strategiapelien perinteiden tapaan myös antaa pelaajien käyttöön ison pelimaailman täynnä tutkittavaa ja löydettävää. Pelaaja kerää raaka-aineita ja resursseja omien asukasyhteisöjen, kuten kylien, rakentamiseen sekä värvää asukkaista kyvykkäitä yksilöitä joko rakentamaan lisää rakennuksia tai oppimaan sodankäynnin taitoja. Näitä myös tarvitaan, sillä vartioimaton yhteisö voi joutua vihollisten kynsiin hyvin nopeasti. Pelaaja voi myös löytää unohdettuja aarteita tai ainutlaatuisia paikkoja sekä muiden kansojen asuttamia alueita. Sodankäyntiin on siis hyvä valmistautua, mikä osaltaan vaatii resursseja ja omia sotilaita.

Uusin The Settlers -peli on ottanut paljon vaikutteita etenkin 3- ja The Settlers 4 -peleistä, jotka ovatkin olleet sarjan pidetyimpiä osia. Uudessa pelissä hyödynnetään Ubisoftin omaa Snowdrop Engine -pelimoottoria, joka tarjoaa yksityiskohtaista ja värikylläistä peligrafiikkaa, upeaa hahmonanimaatiota ja sulavaa pelattavuutta.

Yksinpelin lisäksi sisältää Onslaught- ja Skirmish-pelitilat, joissa pelaaja pääsee mittaamaan taitojaan niin tekoälyohjattuja vastuksia vastaan kuin myös muiden pelaajien joukkojen kanssa. Myös yhteistyöhenkinen pelimuoto löytyy kattavasta tarjonnasta. Enimmillään moninpelissä voi olla jopa kahdeksan ihmispelaajaa.

Pelin beetaversioon voi rekisteröityä täältä, jolloin on mahdollisuus osallistua 20. tammikuuta alkavaan testijaksoon. Beetaversio tulee ladattavaksi 18. tammikuuta.

ilmestyy maaliskuun 17. päivä 2022 PC:lle Games Store ja Store -kauppapaikkojen kautta. Peli ilmestyy julkaistaan kolmena eri versiona, joita ovat peruspelin sisältävä Basic-versio, sekä esineitä että digitaalisia lisäominaisuuksia sisältävä Entdecker-versio ja digitaalista lisäsisältöä sisältävä Deluxe-versio.

Kommentoi