Taru Sormusten Herrasta ja Hobitti-trilogiat uudelleenjulkaistaan 4K-kuvanlaadulla – Ensireaktiot ylistäviä Kommentit pois päältä artikkelissa Taru Sormusten Herrasta ja Hobitti-trilogiat uudelleenjulkaistaan 4K-kuvanlaadulla – Ensireaktiot ylistäviä

Lord of the Rings

Sopivasti lomakausille Warner Bros. on päättänyt uudelleenjulkaista sekä -trilogiat, mutta tällä kertaa -kuvanlaadulla.

The Digital Bitsin Bill Hunt kehuu erityisesti The Ride of Rohirrimin kohtausta, joka hänen mukaan erottuu edukseen parhaimman kuvantarkkuuden ja -värien ansiosta. ”Tämä saattaa hyvinkin olla paras elokuvateatterikokemus, jota voin kotisohvalta saada” hän kertoo Twitter-julkaisussa alla.

Hunt myös kertoi, että erikoisefektit näyttävät hieman teollisilta. ”Uusi värikorjaus ja HDR sulautuvat hyvin näyteltyihin kohtauksiin, hyvin vähän kohinaa havaittavissa, mutta yksityiskohdat näyttävät paremmilta”

 Ars Technican arvion mukaan uusintajulkaisut ovat pakkohankintoja kotiteatteri-intoilijoille. ”Kyse ei ole nyt siitä, että pitäisikö teidän hankkia nämä vaan milloin.” kertoo arvostelija Sam Machkovech.

Taru Sormusten Herrasta ja Hobitti-trilogioiden 4K-julkaisut saapuvat kaupoille joulukuun ensimmäinen päivä. Molemmilla paketeilla on hintaa noin yhdeksänkymmentä euroa, sillä kummassakin kokoelmassa on mukana teatterijulkaisut sekä pidennetyt versiot.

Unity osti Peter Jacksonin Weta -erikoisefektifirman Kommentit pois päältä artikkelissa Unity osti Peter Jacksonin Weta -erikoisefektifirman

War for the Planet of the Apes

Pelinkehitysalustastaan tunnettu on ostanut ohjaaja Peter Jackson perustaman erikoisefektifirman Digitalin 1,625 miljardilla dollarilla.

Weta on tunnettu useista palkituista elokuvista ja TV-ohjelmista kuten The Lord of the Rings, , sekä .

Unity saa kaupassa käyttöönsä Wetan osaamisen, työkalut sekä data-alustan, joka helpottaa artistien yhteistyötä. Näitä työkaluja tulee myöhemmin myös pelinkehittäjien saataville pilvipalvelun kautta.

Wetan elokuviin keskittynyt tiimi jatkaa Unityn alaisuudessa WetaFX nimellä ja on suurilta osin edelleen Jacksonin omistuksessa.