Tässä villissä lännessä on parasta jättää aivot kokonaan narikkaan – arvostelussa Evil West Kommentit pois päältä artikkelissa Tässä villissä lännessä on parasta jättää aivot kokonaan narikkaan – arvostelussa Evil West

Evil West

Evil West (Xbox Series X)

6 / 10
Hyvää Aivot voi jättää huoletta narikkaan. Aseisiin ja skilsseihin sai paljon päivityksiä pelin edetessä. Peli tuntui ja yllättäin jopa näyttikin hyvältä! Huonoa Paljon pieniä pikkuvikoja. Taistelut kävivät pidemmän päälle tylsäksi vaihtelun puutteen vuoksi. Pelissä ei myöskään päässyt etenemään taakse päin, vaikka maailmassa olisi ollut paljon tutkittavaa.

PAN Vision Finlandin jakelema ja Focus Entertainmentin julkaisema -toimintapeli ammentaa kuvastonsa villin lännen maisemista ja tarjoaa energisiä taisteluita.

Mitä jos Amerikan kuuluisa villi länsi olisi vieläkin villimpi ja täynnä toinen toistaan kammottavampia ja verenhimoisempia hirviöitä? Evil West sijoittuu vaihtoehtoiseen ja mielikuvitukselliseen historiaan, jossa lehmipoikien ja pyssysankareiden rinnalla elävät myyttiset hirviöt ja verenjanoiset vampyyrit. Idea kuulostaa lähes yhtä kiehtovalta, kuin aikoinaan ilmestyneen ”Cowboys & Aliens” elokuvan asetelmalta, jossa konkarit Harrison Ford- sekä Daniel Graig pääsivät avaruusolioiden lahtaamisen makuun villissä lännessä. Meneekö lopputulos kuitenkin tässä lähes samaan suuntaan kuin edellämainitussa elokuvassakin? Ainakaan kummankaan tarinoista ei jää jälkipolville kauheasti kerrottavaa, mutta Evil Westissäkään sitä tuskin on kovin aktiivisesti edes takaa haetukaan.

Evil West

Pelissä pelaat Jesse Rentierinä, vampyyrien metsästäjänä. Amerikan rajaseudut ja korpimaat ovat vielä tuntematonta aluetta. Kun totuus uudesta maailmasta alkaa pala palalta valjeta, käykin pelaajalle selväksi, että ihmiskunto on melkoisen uhan edessä! Varjoista on nimittäin saapuva esiin sellaisia vampyyreita, että ihmiskunta saa alkaa kaivamaan varastoistaan esille kaikkea sellaista, joka on kelpaava aseeksi. Villi länsi nimittäin tarvitsee sinua kipeästi tällä kertaa.

Evil Westiä ei voida kutsua suoraviivaiseksi kolmannen persoonan -mätkeeksi, sillä pelin edetessä myös hahmomme Jessen taidot kehittyvät. Pelkät tuliaseet eivät siis ole ainoassa roolissa vaan perinteiseen ”turpasaunaankin” on turvautuminen. Myös erilaiset taisteluliikkeiden combot ovat arkipäivää Evil Westissä. Ja niiden combojen opettelu onkin yksi haasteellinen urakkansa pelissä, johon saakin uppoamaan mukavan määrän pelaajan aikaa. Pelin kontrollit ovat siis syystäkin pidetty varsin selkeinä ja helppoina, toki poislukien muutamat erittäinkin haasteelliset combot.

Tarina Evil Westissä on mitä on, mutta pelattavuuden ja mekaanikkojen kehittelyssä ei onneksi ole niin ainakaan niin pahasti jätetty aivoja narikkaan. Pelimoottori toki kärsii useistakin ongelmista, mutta ainakin arvostelukappaleen kohdilla niitä ilmoitettiin korjattavan päivityksillä hyvinkin pikaisessa aikataulussa. Pelin graafinen ilme on myöskin varsin komeaa katseltavaa. Myös värimaailma saa kunniamaininnan, johon on selkeästi panostettu, kuten myös muidenkin yksityiskohtien hiominen. Maisemia tässä villissä lännessä on myös ilo katsella.

Suurin ongelma pelissä on kuitenkin itsensä toistaminen ja varmastikin useamman tunnin kohdalla samat jutut ovat jo kertaalleen, ellei toisenkin nähty. Olisiko matka mielenkiintoisempi kuitenkin kera ystävän? Näin on ainakin mikäli internetin-palstoja on lainkaan uskominen. Valitettavasti arvostelijalta puuttui tällä kertaa oikea ystävä, jonka kanssa pelailla, joten siihen emme täysin vilpittömästi voi ottaa kantaa.

Evil West ei onnistunut viihdyttämään koko rahan edestä, mutta toivottomaksi tapaukseksi sitä ei todellakaan voi kutsua. Toki siinä on omat ongelmansa, mutta kun otat pelin kannen hyppysiisi ja luet mitä tuleman pitää, tuskin tulet odottamaankaan mitään GOTY-kokemusta. Se mitä kuitenkin saat, on erittäinkin viihdyttävää- sekä aivotonta peliviihdettä, jolla mennään hymyssä suin useankin viikonlopun ajan. Mutta sitten se pakollinen hintapolitiikka. Onko peli tällaisen nautinnon arvoinen nykyisellä lähes 60€ hintalapullaan? No ei! Entäpä kun se ilmestyy noin 40€ lapulla varustettuna lähimmän tavaratalosi alelaariin? Kyllä, tuolloin voidaan puhua helpostikin ns. koko rahan edestä nautinnollisesta pelikokemuksesta.

Farming Simulator 22 päivittyy kaupankäynnin ja tuotannon parannuksilla Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 22 päivittyy kaupankäynnin ja tuotannon parannuksilla

Farming Simulator 22

-maailma laajenee entisestään uuden Farm Production Pack -lisäosan myötä. Tämä tuo peliin runsaasti uusia ominaisuuksia ja mahdollisuuksia, jotka tekevät pelin kaupankäynnistä entistä monipuolisempaa ja palkitsevampaa.

Päivittäin vaihtuva kysyntä ja dynaaminen hinnoittelu

Farm Production Packin yksi merkittävimmistä uudistuksista on päivittäin vaihtuva kysyntä ja dynaaminen hinnoittelu. Tämä tarkoittaa, että eri tuotteiden hinta vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaan. Nopeimmat tavarantoimittajat voivat hyötyä tästä järjestelmästä, sillä monet myyntipaikat ovat rakentaneet toimintansa viljelijän toimituskyvyn varaan.

Uusia tuotteita ja jalostusmahdollisuuksia

Lisäosa tuo peliin useita uusia tuotteita, kuten sokerijuurikkaat, viljat ja perunat. Nämä tuotteet vaativat jalostusta ennen kuin niitä voidaan myydä eteenpäin. Tähän tarkoitukseen pelissä on nyt useita uusia jalostuslaitteita, kuten sokerijuurikkaiden puhdistuslaitteet ja leikkaavat koneet sekä viljanmyllyt.

Varastotilaa ja uusia laitteita

Uusien tuotteiden säilytykseen pelaajat tarvitsevat tilaa. Farm Production Packissa onkin mukana uusi varastointi- ja jakelukeskus, joka tarjoaa 4 000 neliömetriä säilytystilaa valmiille tuotteille. Tuotteiden käsittelyä helpottaa trukkityöskentely.

Lisäksi mukana on uusia laitevaihtoehtoja, kuten automaattisesti lannoitteita käsittelevä Lely Sphere sekä sokerijuurikkaat puhdistava ja leikkaava VDW Cleaner Tiger. Nämä investoinnit maksavat itsensä takaisin ajan myötä, kun valmiit tuotteet voi myydä raakatuotteita korkeampaan hintaan.

Sekä Farming Simulator 22 ja Farming Simulator 22: Premium Edition ovat saatavilla , ja S, sekä -pelikonsoleille, että - ja :lle. Pelin ikäraja on PEGI 3. Farm Production Pack -lisäosa on nyt saatavilla pelin kaikille alustoille.

Farming Simulator 22 saa kattavasti lisäsisältöä huhtikuun lopulla Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 22 saa kattavasti lisäsisältöä huhtikuun lopulla

Farming Simulator 22

PAN Vision Finlandin jakelema ja GIANTS Softwaren julkaisema Farm Production Pack -lisäosa monipuolistaa suosittua -peliä huhtikuun lopulla.

Virtuaalisen maanviljelyn keihäänkärki, Farming Simulator 22, on pitänyt miljoonat pelaajat kiireisinä monipuolisen agraarielämän parissa niin eläintenhoidon kuin viljelykasvienkin saralla. Huhtikuun lopulla julkaistava Farm Production Pack -laajennuspaketti tuo kymmeniä uudistuksia jo entuudestaan monipuoliseen pelikokonaisuuteen. Ennen kaikkea lisäosa tekee farmarielämästä entistä monimuotoisempaa.

Uutta ovat muun muassa dynaaminen hinnoittelu ja päivittäin vaihtuva kysyntä, joista rakentuva järjestelmä palkitsee nopeat tavarantoimittajat hyvin. Monet myyntipaikat laskevat viljelijän toimituskyvyn varaan. Esimerkiksi maatalouskauppa tarvitsee myyntiin maatalouden raakatuotteita, kun taas ruokakauppa kaipaa valikoimaansa prosessoitua ruokaa ja muita tuotteita. Vastaavasti erilaiset ruoka- ja juoma-automaatit vaativat niille sopivia jalostettuja tuotteita valikoimiinsa. Uutta lisäosassa ovat myös tuuliturbiinit ja aurinkopaneelit näitä huoltavine robotteineen.

Myös maatalouteen on tullut uusia laitevaihtoehtoja, kuten lannoitteita automatisoidusti käsittelevä Lely Sphere tai sokerijuurikkaita puhdistava ja leikkaava VDW Cleaner Tiger. Näiden tuottamat ja käsitellyt maataloustuotteet maksavat itsensä takaisin ajan myötä, kun valmiit tuotteet voi myydä eteenpäin raakatuotteita korkeampaan hintaan.

Varastointitilaa kaipaaville viljelijöille tervetullut uutinen on entistä suurempi varastointi- ja jakelukeskus, joka sisältää peräti 4 000 neliömetriä säilytystilaa valmiille tuotteille. Tämä tilava säilytystila koostuu tukevista hyllyistä, jotka kestävät suuriakin kuormia ja niiden operointi sujuu helposti trukkia hyödyntämällä. Niiden avulla suuretkin paketit on vaivaton säilöä ja siirtää tarpeen mukaan.

Varaston lisäksi pelaajalle on tarjolla pienempiä säilytysvajoja ja siiloja, joita voi räätälöidä helposti oman tarpeen mukaan. Näitä voidaan käyttää niin tavaroiden kuin työkoneiden ja laitteidenkin varastointiin. Eikä tule unohtaa omaa korjauspajaa, joka soveltuu helposti isommaksikin verstaaksi.

Design, Modeling & Innovation -studion luoma Farm Production Pack -lisäosa julkaistaan pelin kaikille alustoille 30. huhtikuuta 2024.

Sekä Farming Simulator 22 ja Farming Simulator 22: Premium Edition ovat saatavilla , ja S, sekä -pelikonsoleille, että - ja :lle. Pelin ikäraja on PEGI 3.