Tässä villissä lännessä on parasta jättää aivot kokonaan narikkaan – arvostelussa Evil West Kommentit pois päältä artikkelissa Tässä villissä lännessä on parasta jättää aivot kokonaan narikkaan – arvostelussa Evil West

Evil West

Evil West (Xbox Series X)

6 / 10
Hyvää Aivot voi jättää huoletta narikkaan. Aseisiin ja skilsseihin sai paljon päivityksiä pelin edetessä. Peli tuntui ja yllättäin jopa näyttikin hyvältä! Huonoa Paljon pieniä pikkuvikoja. Taistelut kävivät pidemmän päälle tylsäksi vaihtelun puutteen vuoksi. Pelissä ei myöskään päässyt etenemään taakse päin, vaikka maailmassa olisi ollut paljon tutkittavaa.

PAN Vision Finlandin jakelema ja Focus Entertainmentin julkaisema Evil West -toimintapeli ammentaa kuvastonsa villin lännen maisemista ja tarjoaa energisiä taisteluita.

Mitä jos Amerikan kuuluisa villi länsi olisi vieläkin villimpi ja täynnä toinen toistaan kammottavampia ja verenhimoisempia hirviöitä? Evil West sijoittuu vaihtoehtoiseen ja mielikuvitukselliseen historiaan, jossa lehmipoikien ja pyssysankareiden rinnalla elävät myyttiset hirviöt ja verenjanoiset vampyyrit. Idea kuulostaa lähes yhtä kiehtovalta, kuin aikoinaan ilmestyneen ”Cowboys & Aliens” elokuvan asetelmalta, jossa konkarit Harrison Ford- sekä Daniel Graig pääsivät avaruusolioiden lahtaamisen makuun villissä lännessä. Meneekö lopputulos kuitenkin tässä lähes samaan suuntaan kuin edellämainitussa elokuvassakin? Ainakaan kummankaan tarinoista ei jää jälkipolville kauheasti kerrottavaa, mutta Evil Westissäkään sitä tuskin on kovin aktiivisesti edes takaa haetukaan.

Evil West

Pelissä pelaat Jesse Rentierinä, vampyyrien metsästäjänä. Amerikan rajaseudut ja korpimaat ovat vielä tuntematonta aluetta. Kun totuus uudesta maailmasta alkaa pala palalta valjeta, käykin pelaajalle selväksi, että ihmiskunto on melkoisen uhan edessä! Varjoista on nimittäin saapuva esiin sellaisia vampyyreita, että ihmiskunta saa alkaa kaivamaan varastoistaan esille kaikkea sellaista, joka on kelpaava aseeksi. Villi länsi nimittäin tarvitsee sinua kipeästi tällä kertaa.

Evil Westiä ei voida kutsua suoraviivaiseksi kolmannen persoonan -mätkeeksi, sillä pelin edetessä myös hahmomme Jessen taidot kehittyvät. Pelkät tuliaseet eivät siis ole ainoassa roolissa vaan perinteiseen ”turpasaunaankin” on turvautuminen. Myös erilaiset taisteluliikkeiden combot ovat arkipäivää Evil Westissä. Ja niiden combojen opettelu onkin yksi haasteellinen urakkansa pelissä, johon saakin uppoamaan mukavan määrän pelaajan aikaa. Pelin kontrollit ovat siis syystäkin pidetty varsin selkeinä ja helppoina, toki poislukien muutamat erittäinkin haasteelliset combot.

Tarina Evil Westissä on mitä on, mutta pelattavuuden ja mekaanikkojen kehittelyssä ei onneksi ole niin ainakaan niin pahasti jätetty aivoja narikkaan. Pelimoottori toki kärsii useistakin ongelmista, mutta ainakin arvostelukappaleen kohdilla niitä ilmoitettiin korjattavan päivityksillä hyvinkin pikaisessa aikataulussa. Pelin graafinen ilme on myöskin varsin komeaa katseltavaa. Myös värimaailma saa kunniamaininnan, johon on selkeästi panostettu, kuten myös muidenkin yksityiskohtien hiominen. Maisemia tässä villissä lännessä on myös ilo katsella.

Suurin ongelma pelissä on kuitenkin itsensä toistaminen ja varmastikin useamman tunnin kohdalla samat jutut ovat jo kertaalleen, ellei toisenkin nähty. Olisiko matka mielenkiintoisempi kuitenkin kera ystävän? Näin on ainakin mikäli internetin-palstoja on lainkaan uskominen. Valitettavasti arvostelijalta puuttui tällä kertaa oikea ystävä, jonka kanssa pelailla, joten siihen emme täysin vilpittömästi voi ottaa kantaa.

Evil West ei onnistunut viihdyttämään koko rahan edestä, mutta toivottomaksi tapaukseksi sitä ei todellakaan voi kutsua. Toki siinä on omat ongelmansa, mutta kun otat pelin kannen hyppysiisi ja luet mitä tuleman pitää, tuskin tulet odottamaankaan mitään GOTY-kokemusta. Se mitä kuitenkin saat, on erittäinkin viihdyttävää- sekä aivotonta peliviihdettä, jolla mennään hymyssä suin useankin viikonlopun ajan. Mutta sitten se pakollinen hintapolitiikka. Onko peli tällaisen nautinnon arvoinen nykyisellä lähes 60€ hintalapullaan? No ei! Entäpä kun se ilmestyy noin 40€ lapulla varustettuna lähimmän tavaratalosi alelaariin? Kyllä, tuolloin voidaan puhua helpostikin ns. koko rahan edestä nautinnollisesta pelikokemuksesta.

Kommentoi

Farming Simulator 22 -maataloussimulaatio laajenee toisen pelivuoden myötä Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 22 -maataloussimulaatio laajenee toisen pelivuoden myötä

Farming Simulator 22

PAN Vision Finlandin jakeleman ja GIANTS Softwaren julkaiseman 22 -maatalouspelin toisen pelivuoden kausipassi lupaa lisää tekemistä alehintaan.

22 on pelisarjansa upein ja monipuolisin julkaisu. Sen ensimmäinen pelivuosi sisälsi runsaasti tekemistä paitsi emopelissä, myös kiehtovissa lisäosissa. Pelin toinen vuosi sisältää runsaasti kiinnostavaa tekemistä. Laajennusten tiekartta kattaa neljä lisäosapakettia sekä yhden isomman pelilaajennuksen.

Paketeista ensimmäinen julkaistaan alkuvuodesta 2023. Sen jälkeen osat kaksi ja kolme julkaistaan vuoden keskivaiheilla. Neljäs lisäosapaketti sekä isompi pelilaajennus tuodaan saataville loppuvuodesta. Aktiivipelaajille ja pelin faneille onkin järkevintä ostaa toisen pelivuoden kausikortti, joka sisältää kaikki vuoden aikana julkaistavat laajennukset ja lisäosat yhdellä hinnalla. Lisäksi kausikortin ostajat saavat bonuksena järeän ja tehokkaan BM-Volvo LM 845 -työkoneen.

Lisäosia on myös mahdollista hankkia erikseen. Kausikortin ostaja kuitenkin säästää hinnassa noin 30 prosenttia yksittäisten lisäosien ostajiin verrattuna.

22 Platinum Edition ja Farming Simulator 22 on saatavilla 5, Xbox Series X ja S, PlayStation 4 sekä Xbox One -konsoleilla että :llä ja :llä.

Kommentoi

Vatupassi on yllättäväkin suorassa – arvostelussa Construction Simulator Kommentit pois päältä artikkelissa Vatupassi on yllättäväkin suorassa – arvostelussa Construction Simulator

Construction Simulator (Xbox Series X)

8 / 10
Hyvää Yllättävän laaja skaala tekemistä. Tarjoaa riittävästi haastetta. Moninpelistä ylimääräiset plussapisteet. Huonoa Hitusen liian kolkko.

PAN Vision Finlandin jakelema ja Astragonin julkaisema Construction Simulator -rakennussimulaatio mahdollistaa raskailla työkoneilla kulkemisen ja rakentamisen ilon kotoa käsin ilman turvakenkien ja huomiliivien päälle pukemista. Toki, jos oikein tunnelmaan tahtoo virittäytyä niin mikäpäs siinä – turvakengät jalkaan ja raksalle. Mitäs Construction Simulatorin raksaolot meille sitten tarjosikaan? Oliko kyseessä autenttinen kokemus vai mentiinkö vatupassilla niin vinoon kuin vain mahdollista?

Isot rakennusprojektit ja valtavilla työkoneilla ajaminen on vain harvojen hupia, ja heillekin useimmiten raskasta ja vaativaa työtä. Ajaminen onkin pelissä erityisen suuressa roolissa. Tehtävänä pelissä on nousta pienestä rakennuspuolen tekijästä suureksi pohataksi. Ja se jos mikä, vaatiikin pelaajalta työtä! Ja sehän pelissä onkin yksi koukuttavimmista tekijöistä. Rakentamista pääsee toteuttamaan niin Euroopan mantereella, kuin myöskin suuressa- ja mahtavassa Amerikassakin. Kumpainenkin pelikartta sisältää omat kampanjansa, sekä huomattavan määrän erilaisia tehtäviä. Esimerkkeinä mainittakoon esimerkiksi satama-alueen uudistamisen ja erinäisten turistikohteiden rakentamisen. Eräänlaisesta saneerauksesta- siis uudisrakentamiseen lähes! Pelissä on myös moninpeli, joka oli ainakin täällä päässä erittäinkin positiivinen yllätys.

Pelissä on kattava tutoriaali, joka neuvoo kuin rakennuspuolen opettajat konsanaan, kuinka laatua syntyykään. Kun oppi on käyty läpi, on aika todistaa itsensä, kuin rakennusmestari ikään ja katsoa kuinka pitkälle oman elämän rakennusnosturisi yltääkään. Yksityiskohtia Construction Simulatorista ei juurikaan puutu, mikä yllätti arvosteluraadin suurestikin. Peli on nimittäin yllättävänkin realistinen siinä mielessä, että turhan helpolla se ei kaikissa tehtävissään päästäkään. Tosin ei välttämättä ole jokaisen ”pala kakkua” sillä jotkin työtehtävät vaativat ehkä turhankin paljon hienosäätöä. Tämä toki on alalle varsin luonnollista, mutta se toimiiko se pelimuodossa, on eri asia. Rakennuspuolen tekijät ja aiheesta ylipäänsäkin kiinnostuneet varmastikin saavat vaativuustasosta paljonkin irti.

Construction Simulatorissa on toki puutteensa ehkä jokseenkin tylsän visuaalisen miljöön ja niissä kovin vähäisesti liikkuvien virikkeiden vuoksi (kolkko maailma). Silti kaikessa yksinkertaisuudessaan- sekä koukuttavassa tekemisessä se vie paatuneemmankin skeptikon sydämen puolelleen. Ennakko-odotukset olivat matalat, mutta niin vain rakennusmaailmaan sijoittuva simulaattori otti ja veti pelaajan puolelleen. Se tarjoaa pitkäksi aikaa ajanvietettä sellaiselle, joka syttyy kaivinkoneilla ja kuormureilla päristelylle ja mielikuvituksellisen rakennusfirman pyörittämiselle. Mikään ultimaattinen ”vuoden pelikokemus” ei tokikaan ole kyseessä, mutta tällaisia harvoin simulaattoreilta onkaan odotettavissa. Ennakko-odotuksiin nähden vatupassi näytti erittäinkin suoraa.

Kommentoi