Täydellisyyttä hipoen – arvostelussa Astro C40 TR -ohjain Kommentit pois päältä artikkelissa Täydellisyyttä hipoen – arvostelussa Astro C40 TR -ohjain

Astro C40 TR

Astro C40 TR (PS4/PC)

8.5 / 10
Hyvää Jämäkkä rakenne ja miellyttävät pintamateriaalit, akun kesto, muokattavuus. Huonoa Korkea hinta, ei Bluetooth -yhteyttä ja puuttuvia ominaisuuksia PS4:llä. Yhteenveto Erityisesti ammattipelaajille suunnattu, mutta mikäli arvostaa laadukasta laitetta pitkiin pelisessioihin niin Astro C40 TR on varteenotettava vaihtoehto.

Korkealuokkaisten ja ammattilaisille suunnattujen peliohjaimien eli padien joukossa ei ole kovin montaa kilpailijaa, mutta yksi erottuu ominaisuuksiltaan muista. Astron C40 TR on ja -yhteensopiva ohjain, jossa on modulaarinen rakenne.

Modulaarisuus tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että ohjaustattien paikka ja itse tatit ovat vaihdettavissa. Ohjainta voi käyttää, joko symmetrisenä kuten alkuperäisessä DualShock 4-ohjaimessa tai epäsymmetrisenä, joka noudattelee -ohjaimista tuttua asettelua. Sama ominaisuus löytyy myös Razerin Raiju Ultimate -ohjaimesta.

Astro C40 TR

Ohjaimesta löytyvät myös vakiona takana olevat näppäimet, jotka DualShock 4 -ohjain sai jälkeenpäin erillisen lisälaitteen muodossa aiemmin tänä vuonna. Myös liipasimille löytyy erilliset lukitsimet ohjaimen alta, jotka mahdollistavat nopeammat painallukset.

Yhteys laitteisiin tapahtuu, joko langattomasti 2.4Ghz:n erillisen USB-lähettimen avulla ja 5ms latenssilla tai langallisesti Micro-USB -liittimen avulla. Ohjaimessa on integroitu ladattava litiumioni-akku ja akunkestoksi luvataan yli 12 tuntia. Ohjaimesta löytyy myös 3,5 mm kuulokeliitäntä.

Ohjaimen mukana toimitetaan myös kovakantinen kuljetuslaukku, joka sisältää vaihdettavia kuoria analogitateille, ruuvimeisselin tattien irroittamista varten, 2 metrin latauskaapelin sekä USB-lähettimen. Ohjaimen 12 -näppäintä on täysin muokattavissa ohjaimen oman ohjelman avulla.

Painoa ohjaimelle kertyy 310 grammaa ja se on esimerkiksi kevyempi kuin Razerin Raiju Ultimate (370g), mutta painavempi kuin Revolution Unlimited Pro (274g), johon voi kuitenkin asentaa lisäpainoja.

Astro C40 TR x DualShock 4

Pintamateriali on miellyttävä mattapintainen ja rakenteeltaan ohjain tuntuu erittäin tukevalta ja laadukkaalta, mitä tämän hintaiselta ohjaimelta voisikin olettaa. Laite on kookkaampi kuin DualShock 4 ja tuntuu istuvan paremmin ainakin allekirjoittaneen lapasiin. Myös liipasimet ovat hieman kookkaammat, niiden kuitenkin toivoisi olevan myös hieman pidemmät.

PC:llä ohjain pääsee loistamaan muokattavuudensa ansiosta ja mukana tulevan säätöohjelman vuoksi. Playstation 4 -konsolilla puolestaan ohjaimesta puuttuu vakio-ominaisuuksia kuten konsolin käynnistäminen suoraan ohjaimesta ja usein lisänäppäimiä tulee painettua vahingossa.

Ohjaimien vertailutaulukko:

Paino Mitat (L x P x K) Akun kesto (tuntia) Langaton yhteys Hinta
C40 TR 310g 168 x 108 x 53 mm 12 2,4 Ghz n. 200 €
Raiju Ultimate 370g 155 x 106 x 66 mm 11 Bluetooth n. 240 €
Nacon Revolution Unlimited Pro 274g 153 x 101 x 47 mm 7 Bluetooth n. 169 €
Dualshock 4 210 g 162 × 98 x 52 mm 4 – 8 Bluetooth n. 60 €

Kommentoi

Knockout City -polttopallomoninpelin beta-versiota ladattiin miljoona kertaa Kommentit pois päältä artikkelissa Knockout City -polttopallomoninpelin beta-versiota ladattiin miljoona kertaa

Knockout City

EA:n ja Velan Studiosin tulevan Knockout City -polttopallomoninpelin beta-kokeilu järjestettiin viime viikonloppuna. Peliä ladattiin yhteensä miljoona kertaa.

Lisäksi peliä pelattiin yli 116 miljoonaa minuuttia ja sitä katsottiin Twitch -palvelussa yli 93,7 miljoonaa minuuttia.

Knockout City on vauhdikas moninpeli, jossa pelaajat tarvitsevat polttopallosta tuttuja heittämisen, kiinniottamisen ja väistämisen taitoja pärjätäkseen kilpailuhenkisissä otteluissa.

Aluksi pelissä tulee olemaan viisi moninpelikarttaa erityisine esteineen ja ominaisuuksineen. Saatavilla on myös harjoitusalue, jossa voit treenata joukkueesi kanssa. Pelivälineitä on valittavana kuusi erilaista aina räjähtävästä Bomb Ball -pallosta painovoimaa vastustavaan Moon Ball -palloon.

Pelata voi joko 3 vastaan 3, 4 vastaan 4 tai kaikki kaikkia vastaan -pelitiloissa. Yhteensä joukkueessasi voi olla pelaajia 32 kappaletta. Pelihahmoja voi luonnollisesti tuunata makunsa mukaan erilaisten vaatteiden ja varusteiden avulla.

Knockout City ilmestyy , One ja Nintendo Switch -konsoleille sekä :lle toukokuun 21. päivä. Pelin beta-versio on pelattavissa huhtikuun 2.-4. päivä. Peli on takaisinpäin yhteensopiva myös Playstation 5 ja Xbox Series X sekä S -konsoleilla. Voit tutustua peliin tarkemmin täällä.

Kommentoi

Huhu: The Last of Us -uusinto tuloillaan – Days Gone jatko-osa kuopattu Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu: The Last of Us -uusinto tuloillaan – Days Gone jatko-osa kuopattu

The Last of Us

Huhujen mukaan suosittu toimintaseikkailu The Last of Us olisi saamassa uusinnon PlayStation 5 -konsolille. Huhut ovat peräisin Bloombergin artikkelista.

Projekti alkoi alunperin Sonyn toimesta pienen kehitystiimin voimin, mutta sittemmin sen kehityksestä on vastannut alkuperäinen kehittäjä Naughty Dog. The Last of Us ilmestyi alunperin vuonna 2013 PlayStation 3 -konsolille ja sai uusinnon :lle seuraavana vuonna.

HBO on julkaisemassa The Last of Us -aiheista tv-sarjaa, jonka pääosassa nähdään Game of Thrones näyttelijät Pedro Pascal ja Bella Ramsey.

Samaisen artikkelin mukaan myös Days Gone olisi saanut jatkoa, mutta Sony on hylännyt projektin. Pelin kehittäjänä toiminut Sony Bend siirrettiin sittemmin työstämään uutta Uncharted -peliä, mutta pelot fuusiosta Naughty Dogin kanssa sai kehittäjät vetäytymään projektista. Days Gone ilmestyi PlayStation 4 -konsolille vuonna 2019.

Kommentoi