Täydellisyyttä hipovaa sankaristrategiaa – arvostelussa Marvel’s Midnight Suns Kommentit pois päältä artikkelissa Täydellisyyttä hipovaa sankaristrategiaa – arvostelussa Marvel’s Midnight Suns

Marvel's Midnight Suns (Xbox Series X)

9 / 10
Hyvää Pelimekaniikka. Koukuttava taistelusysteemi. Kiinnostavat hahmot. Ihmissuhdesimulaattori kaupanpäälle. Huonoa Graafinen ilme, joka muistuttaa välissä jopa mobiilipelejä. Vastustaja ei osaa piiloutua niin hyvin, kuten esimerkiksi XCOMissa. Tarina jää vähän b-luokan tasolle.

2K ja ovat julkaisemassa uuden taktisen ’s Midnight Suns -roolipelin, joka sijoittuu Marvel-universumin synkemmälle puolelle. 

’s Midnight Suns ei pelkästään tarjoa pelaajille tilaisuutta elää legendaaristen sankareiden rinnalla, vaan he voivat myös kokea uuden alkuperäistarinan, joka sukeltaa syvälle Marvel-universumin kammottaviin varjoihin. Pimeys laskeutuu. Nouse!

Pelin on kehittänyt Firaxis Games, ylistetyistä ja maailmankuuluista Civilization- ja -pelisarjoista vastannut legendaarinen studio. ’s Midnight Suns sisältää kuuluisan kattauksen sankareita mm. Avengersista, X-Menistä ja Runawaysistä, ja se lupaa elokuvallisen taktista taistelua supersankariotteella, peliin vaikuttavia ystävyyksiä ja Marvelin synkempää puolta käsittelevän unohtumattoman seikkailun.

Kun XCOMin tekijät lähtevät tekemään strategiapeliä omalle tyylilleen uskollisena, saattoi monen odottavan aika käydä turhankin pitkäksi. Odottavan aika kuitenkin päättyi vuoden 2022 loppupuoliskolla, kun Marvel’s Midnight Suns viimein ilmestyi kauppojen hyllyille. Eikä tuo odotus näyttänyt tuottavan intohimoisille faneilleen pettymystä, kun se samalla löi luun kurkkuun myös hitusen pessimistisimmille pelaajillekin – kuten myös allekirjoittaneillekin.

Marvel's Midnight Suns

Myönnettäköön, että suurenluokan nörttinä Marvelin teokset ovat kuitenkin aina olleet itselleni vähän toissijaisia juttuja, joten taustoista tai hahmoista ei voi sen kummemmin sanoa juurikaan mitään. Siksi pelkkä myyntinimike ”Marvel” ei pelkästään aiheuta juurikaan suurempia kylmiä väreitä. Ehkä Midnight Sunsilla on kuitenkin jokseenkin positiivinen vaikutus siinä mielessä, että muutama vähän tuntemattomampi hahmo alkoi kiinnostamaan hitusen enemmänkin, joten taustoja on todellakin pengottu pelikokemuksen aikana.

Tehtävänäsi on Lilithin jälkeläisenä rekrytoida kasaan sellainen joukkio, jolla estetään horisontissa lähestyvät pahuuden voimat- sekä väistämättömältä vaikuttava maailmanloppu. Pelaajan hahmo pelissä ei siis ole mikään valmis Marvelin hahmo, vaan se kustomoidaan itsellesi mieluisaksi sankariksi- tai sankarittariksi. Muut hahmot ympärilläsi vaikuttavat hahmot koostuvat aina jo massallekin tunnetusta Iron Manista aina vähän varjoihin jääneistä hahmoista. Jokaisella hahmolla on omat uniikit erityistaitonsa, jotka auttavat pelin taisteluissa huomattavissa määrin. Erityisen miellyttävää pelissä onkin se, että siitä osaa nauttia silti täysillä vaikka universumin hahmot olisivatkin kaikki sinulle täysin tuntemattomia – etenkin jos -tyylinen paahto on sinulle erityistä herkkua.

Kyseessä on strategiapeli isolla S:llä. Pahuuden voimat on niputettava vuoropohjaisella mätöllä tehokkaasti, jos suinkin mielii jäädä eloon ja edetä eteenpäin. Jos vuoropohjaista taistelua lähdetään vertaamaan vanhoihin kunnon XCOMeihin, jäädään pelin vaikeudessa ja mielenkiinnon ylläpitämisessä hieman jalkoihin. Nämä örkit kun eivät osaa juurikaan piiloutua, kuten avaruusoliot edellämainituissa teoksissa. Täten Midnight Sunsin mäiske on huomattavasti tylsempää. Tämä puute kuitenkin paikataan pelin toisenlaisella sisällöillä.

Midnight Protocol

Midnight Suns on jokseenkin erikoinen kombinaatio, sillä strategian ja roolipelin lisäksi se sisältää myös jonkinlaista sosiaalistakin simulaattoria (Sims?). Yhdellä iskulla on onnistuttu lyömään siis useampikin kärpänen. Se tarjoaa päätehtävän lisäksi myös suuren määrän sivuhommia, mutta ne eivät juurikaan sytyttäneet ja täten saivat jäädä luvan odottelemaan ns. ”parempia maailmanaikoja”. Eikä pelin päätarinakaan tosin mistään penaalin terävimmästä päästä ole, mutta onneksi muu sisältö on toteutettu niin laadukkaasti, että B-luokan tarinointi ei juurikaan harmaita hiuksia tuota.

Mekaniikoiltaan Midnight Suns on onnistunut kokonaisuus, mutta graafisesti se jättää hieman toivomisen varaa. Välissä se saattaa muistuttaa tyyliltään vanhentunutta mobiilipeliä, mutta eipäs se strategiamaailmassa niin paljoa kuitenkaan häirinnyt. Musiikeista ja ääninäyttelystä erikseen vielä pienet plussat. Kun peli suorittaa muilta osin niinkin koukuttavasti, että vuorokausien pelaamiset saa toivomaan vain lisää ja lisää, on suurimmalti osin onnistuttu toimittamaan lähes kiitettävällä tasolla.

Toivon mukaan Midnight Suns tulee saamaan joku päivä jatko-osan ja tuolloin näillä muutamilla puuttuvilla osa-alueilla ollaan hiottu särmiä niin, että kyseessä olisi tuolloin lähes täyden kympin pelikokonaisuus. Joka tapauksessa, jos Marvel’s Midnight Suns ei ole sinulle vielä tuttu teos, nyt viimeistään on aika toimia ja poimia peli itsellesi laarista. Kyseessä on yksi vuoden 2022 kiinnostavimmista pelitapauksista.

Kommentoi

Brawlhalla -taistelupelin uuden kauden seikkailuissa tutustutaan roolipelien maailmaan Kommentit pois päältä artikkelissa Brawlhalla -taistelupelin uuden kauden seikkailuissa tutustutaan roolipelien maailmaan

Brawlhalla

Perinteiset pöytäroolipelit rakentuvat usein eeppisten seikkailujen, jännittävien taisteluiden ja elämää suurempien hahmojen ympärille. Näistä on haettu innoitusta myös Brawlhallan uusiin hahmoihin ja pelimuotoon, jonka lisäksi pelin seitsemäs kausi saa täytettäväksi uuden Battle Pass -etenemismittarin.

Uusi Battle Pass on 85-portainen ja tarjoaa kerättäväksi kiehtovia palkintoja. Näitä ovat sekä kosmeettiset päivitykset että ilmaiseksi pelattavat lisätehtävät omine käänteineen. Etenemisessä auttavat sekä päivittäisten että viikoittaisten taisteluhaasteiden suorittaminen, joista palkintoina saatavilla jalokivillä Battle Pass edistyy. Halutessaan käyttöön voi ostaa myös maksullisen premium-radan, jonka myötä tarjolla on entistä enemmän kiehtovia palkintoja.

Uuden pelikauden Battle Pass -kausi kestää kaikkiaan 12 viikkoa. Lisätietoa seikkailullisen ja roolipelimäisen tarinan edistysaskeleista voi lukea täällä.

Peli on ladattavissa ilmaiseksi sekä 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S, ja Switch -konsoleille että :lle. Lisäksi peli on saatavilla mobiililaitteille.

Kommentoi

Ubisoft julkaisi uuden polttopalloaiheisen OddBallers -moninpelin Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft julkaisi uuden polttopalloaiheisen OddBallers -moninpelin

OddBallers

Polttopallo on kaikkien tuntema palloleikki, jossa muita pelaajia pudotetaan pois pelistä osumalla heihin pallolla. Tästä yksinkertaisesta ideasta on alkunsa saanut myös intensiivisyyspainikkeen yhteentoista vääntävä OddBallers. Se tuo tuttuun leikkiin kahmalokaupalla hauskuutta, värikylläistä leikkisyyttä ja mielikuvitusta kutkuttavaa absurdiutta.

-bilepelin keskiössä on helposti opittava pelattavuus ja iloluonteinen pelimaailma sekä tietenkin keskeisenä asiana hauska pelaaminen. Koska polttopallo on leikkinä yksinkertainen, OddBallers on lisännyt joukkoon runsaasti omia mausteita ja villejä ideoita. Näin myös pelaajilta odotetaan epäreilujen keinojen ja luovien ratkaisujen käyttöä pelissä menestyäkseen. Mukana on aimo valikoima viihdyttäviä minipelejä, joilla tarjotaan pelaajille hauskanpitoa myös lyhyempiin pelihetkiin.

Mukana on yli 30 erilaista pelikenttää ja yksilöllistä minipeliä, jotka tarjoavat viihdettä ja stressinpurkua pienissä erissä. myös kannustaa pelaajia tarttumaan kaikenlaiseen kättä pidempään pelin tiimellyksessä ja syöksemään apuvälineet sekä ammukset muiden pelihahmojen pärstävärkkeihin.

Pelaajan tavoitteena on saada kisapiste, joka on saavutettavissa keräämällä ennalta määrätty määrä pelipisteitä. Kisapiste voidaan kääntää voitoksi voittamalla kierros minipelissä. Tyypillinen ottelu kestää kymmenestä kahteenkymmeneen minuuttia pelaajien määrittämien voittotavoitteiden mukaan.

Värikkäitä pelihahmoja voi räätälöidä oman maun mukaisesti päästä varpaisiin sadoilla erilaisilla vaihtoehdoilla. Näihin lukeutuvat paitsi erilaiset vaatteet ja asusteet, myös monipuoliset kampaukset.

on pelattavissa moninpelinä paikallisesti ja verkossa. Paikallispeli onnistuu enintään kuuden pelaajan kesken. Tästä poikkeuksena enintään neljää pelaajaa tukeva /5. Verkkopeliä voi pelata enimmillään kuusi pelaajaa. Kattavan ristiinpelattavuuden ansiosta pelistä voi nauttia eri pelialustoilla pelaavien kavereiden kanssa.

Oddballers on saatavilla PlayStation 4-, Xbox One- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että PC:lle. PC-versio on saatavana Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikoista. Peli toimii yhteensopivuustilan kautta myös PlayStation 5, Xbox Series X ja S -pelikonsoleilla.

Kommentoi