Team Fortress Classic täytti 20 vuotta – pelillä edelleen aktiivinen fanijoukko Kommentit pois päältä artikkelissa Team Fortress Classic täytti 20 vuotta – pelillä edelleen aktiivinen fanijoukko 8

Valven klassikko moninpeliräiskintä täyttää 20 vuotta. Alunperin vuonna 1999 ilmestynyt peli perustuu saman nimiseen -modiin, joka ilmestyi muutamaa vuotta aiemmin.

Team Fortress Classic toi luokkiin perustuvat räiskintäpelit suosituiksi sekä se oli myös ensimmäinen peli jossa nähtiin pääosumia. Pelaajat käyttivät hyödykseen pelin bugeja, kuten liikkuivat nopeammin räjähdysten avulla. Team Fortress Classic kiihdytti myös -modien kehitystä.

Team Fortress Classic on edelleen hengissä ja sen voi poistaa Steamistä 4€ hintaan.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi

Bethesda tuo sittenkin uudet pelinsä Steam -palveluun Kommentit pois päältä artikkelissa Bethesda tuo sittenkin uudet pelinsä Steam -palveluun 24

Bethesda on muuttanut mieltään ja tuo sittenkin uudet pelinsä Steam -palveluun oman Bethesda Storen lisäksi. Yhtiö ilmoitti aiemmin julkaisevansa Rage 2 ja Doom Eternal -pelit vain omassa kaupassaan.

Nyt kuitenkin näiden pelien lisäksi myös Fallout 76 on saapumassa Steam -palveluun myöhemmin tänä vuonna. Edellä mainittujen lisäksi palveluun saapuvat myös Wolfenstein: Youngblood ja Wolfenstein: Cyberpilot -pelit.

Steamin ja Epic Games Storen välinen kamppailu on kärjistynyt tänä vuonna, mutta toistaiseksi Bethesda on tuomassa pelit vain Valven Steam -kauppaan.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi

20 vuotta vanha pelimoottori elää ja voi hyvin – Wrath: Aeon of Ruin -retroräiskintä ilmestyy tänä kesänä Kommentit pois päältä artikkelissa 20 vuotta vanha pelimoottori elää ja voi hyvin – Wrath: Aeon of Ruin -retroräiskintä ilmestyy tänä kesänä 20

Muun muassa Duke Nukem, Prey ja Max Payne peleistä tunnettu 3D Realms on herättämässä henkiin 90-luvun räiskintäpelit uudella Wrath: Aeon Of Ruin -pelillä tänä kesänä. Erikoisen siitä tekee sen pelimoottori, joka samainen jota käytettiin vuonna 1996 ilmestyneessä -pelissä.

Pelissä omaksutaan Outlanderin rooli ja seikkaillaan muinaisilla raunioilla ja tuhotaan kaikki mitä eteen tulee. Mikäli Doom, Quake, Duke Nukem 3D, Blood, Unreal ja Hexen -pelit ovat tuttuja niin tämä on varmasti jotain mihin kannattaa tutustua.

Nopeatempoisen pelin (ruudunpäivitys on rajattu 666 ruutuun sekunnissa) äänimaailmasta vastaa Andrew Hulshult (Quake Champions, Rise of the Triad, Dusk and Amid Evil) sekä Bjorn Jacobson (CyberPunk 2077, Hitman, EVE Online).

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi

EA lopettaa FIFA-valuutan myynnin Belgiassa lakimuutoksen vuoksi Kommentit pois päältä artikkelissa EA lopettaa FIFA-valuutan myynnin Belgiassa lakimuutoksen vuoksi 22

Electronic Arts on päättänyt lopettaa FIFA sarjojen pelivaluutan myynnin Belgiassa. Maassa astui voimaan viime vuoden alussa lakimuutos, jonka mukaan peleissä esiintyvät niin sanotut maksettavat loot boxit rikkoivat maan uhkapelilakia. Monet muut pelifirmat poistivat loot boxien ostamismahdollisuuden peleistään Belgiassa jo aiemmin. Näiden mukana olivat mm. , 2K Games sekä Blizzard. EA oli sen sijaan eri mieltä ja kiisti rikkovansa kyseistä lakia.

Belgia ei ole yksin sotajalalla loot boxeja vastaan, sillä Hollanti kielsi ne jo aiemmin. Myös Suomi on ollut mukana Belgian tutkinnoissa EA:n puuhasteluja. Myös muualla maailmassa ollaan samalla kannalla. Kiina ja Japani ovat siirtymässä loot boxien rajoittamisen kannalle ja myös Yhdysvalloissa asiaa tutkitaan.

Nähtäväksi jää reagoivatko pelifirmat kieltoihin muuten kuin yksinkertaisesti poistamalla lakeja rikkovat menetelmät vai kehitetäänkö rinnalle muita tapoja lisärahoittaa pelinkehitystä. Jokavuotista urheilupelien julkaisukimaraa EA tuskin lopettaa.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi