Tennispeli Top Spin tekee paluun 2K Gamesin toimesta – katso ensimmäinen traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Tennispeli Top Spin tekee paluun 2K Gamesin toimesta – katso ensimmäinen traileri

TopSpin 2K25

on tuomassa takaisin 2000-luvun tennispelisarjan uuden -pelin myötä. Voit katsoa pelin ensimmäisen trailerin alta.

Pelisarja sai alkunsa vuonna 2003 kun ensimmäinen -peli llmestyi Xboxille, PC:lle sekä PlayStation 2:lle. Peli sai jatkoa vuosina 2006 ja 2008 sekä 2011, jolloin ilmestyi edellinen Top Spin 4 -peli.

Painimestarit areenalla – arvostelussa WWE 2K23 Kommentit pois päältä artikkelissa Painimestarit areenalla – arvostelussa WWE 2K23

WWE 2K23

WWE 2K23 (Xbox Series X)

8 / 10
Hyvää WWE-universumi näyttää aidommalta kuin koskaan. Ottelut alkavat olemaan jo melko realistisia. Mekaniikat ja kontrollit ovat huippuluokkaa. MYGM-mode on paranneltu viime vuodelta ja onnistuu jo jopa hieman koukuttamaankin. Huonoa Tuntuu silti vain pieneltä ehostukselta edelliseen verrattuna.

Kun tänäkin vuonna TO-DO listalle ilmestyi uusin -sarjan pelitulokas, nousi hymy huulilleni oitis.

Vanhalle showpainifanille genren videopelit olivat suurta nannaa kultaisina nuoruusvuosinani. Playstation 2-aikakauden merkkiteos WWE Smackdown! Here Comes The Pain (2003) löytyy allekirjoittaneen pölyttyneistä arkistoista vielä tänäkin päivänä. Jotain varhaisesta painitietämyksestä kertoo sekin, että tuo peli tuli hankittua hetimmiten julkaisupäivänään, jo lähes kaksikymmentävuotta sitten. Ja näiden hankintahan jatkui aina PS3-aikakaudelle, jolloin itselle viimeiseksi tärkeäksi teokseksi jäi vuonna 2009 julkaistu Smackdown vs. Raw 2010. Tuolloin omaa ”oikeaa” painiharrastustani lukuun ottamatta kyseinen genre jäi taka-alalle, kunnes se on jälleen viime vuosina alkanut nostamaan päätään pensaasta. Vuonna 2020 kokeilut pelisarjan ääressä palasivat, kuitenkin rajujen pettymysten saattelemana.

Viime vuonna ilmestynyt WWE 2K22 onnistui monissa määrin nostamaan pelisarjan uskottavuutta – onneksi! Onko tänä vuonna juna suistunut raiteiltaan, vai porskuttaako se edelleenkin vahvasti kohti asemaa?

Welcome to the suplex city, b*ith!

Kun astutaan edeltäjästään :n saappaisin, näyttää pelin käyttöliittymä varsin tutulta. Tyylit ja valikot ammentavat miltei samaa kuten aiemmatkin sarjan pelit, toki päheämmän soundtrackin sävyttämänä kun esimerkiksi Metallicaa ja Ozzy Osbournea pääsemme kuulemaan samalla kun kustomoimme tulevaa matsiamme tai luomme omaa painijaamme, mistä muuten annetaankin kunnia miten onnistunut käyttöliittymä oman painijan luomisessa tänä vuonna onkaan.

Itse painikehässä tapahtuviin asioihin ei ole juurikaan tapahtunut suurempia muutoksia verrattuna edeltäjäänsä. Turpaan vain, väliin vielä pientä suplex citya ja kun mittarit on kovimmillaan, niin ei muuta kuin finisheriä kehiin ja selättämään ja sitten hehkutellaan yleisön kanssa miten kovat tähdet matsille tulikaan. Kontrollit ovat kuitenkin laadukkaasti toteutettu, joten kompojen, liikkeiden ja erilaisten viime hetken torjuntojen tekeminen on toteutettu edelleenkin varsin mallikkaasti. Pelikokemus itsessään on varsin miellyttävä ja mekaniikat pelittää, kuten odottaa saattaakin.

Kestävyyteen on kuitenkin panostettu tänä vuonna, joten on ilo huomata, miten realistisesti painijat käyttäytyvät ottelun edetessä. Sata lasissa ei mennäkään koko 20min mittelöä loppuun saakka, vaan välissä pitää pötkötellä!

Käytän nyt samaa klisettä kuten aiemminkin, että edelleenkään kyseessä ei ole mikään ultimaattinen N64:llä julkaistu No Mercy, jota pidän edelleenkin kaikkien aikojen ”painisimulaattorina”. Lähelle kuitenkin ollaan jo menossa tällä suuntauksella mitä WWE 2K23 & 2K22 ovat antaneet.

To be the man, you gotta BEAT THE MAN!

WWE 2K23 sisältää edeltäjänsä kaltaiseseti runsaasti eri pelitiloja. MyGM-pelitila, jossa pelaaja pääsee leikkimään oikeaa WWE:n General Manageria. Tätä onkin paistutettu tänä vuonna edeltäjästään niin, että kyseisen moodin pelaaminen koukuttaakin hieman enemmän. Buukkaat esityksiä, PPV-tapahtumia ja kaikkea pientä siitä väliltä. Enää ei teekään niin paljon mieli kultaisen :lle julkaistun Extreme Warfare Revengen pariin.

Showcase-pelitila on jälleen mukana ja tällä kertaa pääosissa siinä on itse ainoa ja oikea – John Cena. Pelitilassa pelataan läpi Cenan uran merkittävimpiä otteluita aina EWC-debyytista (tai hyppäyksestä ECW-leiriin hetkeksi fanien buuattavaksi) aina merkittävimpiin mestaruusotteluihin. Ja poikkeuksellista onkin tänä vuonna se, että nyt pelaaja ottaakin haltuun Cenan vastustajat.

Viime vuoden tapaan mukana on myös MyRise. Kävele verhojen läpi kohti kehää tehdessäsi WWE-debyyttisi ja määrää, miten urasi painilafkassa lähteekään kehittymään.

Mielenkiintoisin ja kiitollisin lisäys on uusi War Games-ottelutyyppi, joka debytoi WWE 2K23 -pelissä tarjoten raivokasta 3 vs. 3- ja 4 vs. 4-moninpelimättöä kahden vierekkäisen painikehän sisässä, helvetillisten tuplateräshäkkien ympäröimänä. Tällaista kun olisi saanut pelata kultaisina nuoruusvuosina kaveriporukan kanssa äidin ja isin poissa ollessaan kotoa, niin ai että!

Juna kulkee kohti Wrestlemanian päätösottelua, mutta….

Onko tänä vuonna juna suistunut raiteiltaan, vai porskuttaako se edelleenkin vahvasti kohti asemaa? Juna ei ole suistunut raiteiltaan, eikä se vielä sitä uhkaa tehdäkään. Vauhti sen sijaan on kuitenkin hidastumaan päin, eikä viime vuotiseen tapaan edeltäjäänsä onnistuta selättämään niin tehokkaasti, kuten odottaa olisi voinut. WWE 2K23 tarjoaa kuitenkin erittäin viihdyttävän pelikokemuksen, että pelisarjan fanit ja uudetkin pelaajat saavat siitä takuulla pitkäksi aikaa iloa irti.

UpUpDownDown ja 2K paljastavat WWE 2K23-pelin MyGM:n ominaisuudet Kommentit pois päältä artikkelissa UpUpDownDown ja 2K paljastavat WWE 2K23-pelin MyGM:n ominaisuudet

on julkaisemassa uutta 2K23 -peliään maaliskuun 17. päivä. Xavier Woods ja Tyler Breeze – WWE:n suositun UpUpDownDown YouTube-kanavan vetäjät paljastivat yhdessä 2K:n kanssa :n MyGM-tilaan tulevat uudet ominaisuudet kanavansa uusimmassa jaksossaan, joka on nyt julkaistu.

MyGM antaa pelaajille mahdollisuuden asettua WWE:n toimitusjohtajan rooliin, jolloin he voivat laatia pelaajaluettelon, hallita federaation budjettia, allekirjoittaa vapaita agentteja, valita erilaisia ottelutyyppejä, areenapaikkoja, tuotantotekijöitä ja paljon muuta, tavoitteena voittaa kilpaileva toimitusjohtaja viikoittaisissa katsojalukutaisteluissa.

MyGM on laajentunut merkittävästi WWE 2K23:ssa, ja sen ominaisuuksia on lisätty ja parannettu. Uusiin pelattaviin GM:iin kuuluvat Woods ja Breeze sekä Eric Bischoff, Kurt Angle ja Mick Foley, ja uusiin hallittaviin tuotemerkkeihin kuuluvat NXT 2.0 ja WCW. Uusia ottelutyyppejä ja -määräyksiä, kuten Triple Threat, Fatal 4-Way, Steel Cage, Backstage Brawl, Falls Count Anywhere, Submission, Iron Man, Last Man Standing ja Tornado Tag, on myös saatavilla.

MyGM mahdollistaa nyt jopa neljän pelaajan osallistumisen toimintaan paikallisesti, ja uudet kaudet ja kausihaasteet tarjoavat valtavasti uudelleenpeluuarvoa. Shake-upit ovat käytettävissä kauden aikana, mikä muuttaa pelin kulkua, ja Slammy-palkintoja voi nyt ansaita jokaisen kauden lopussa. Keeperit ovat uusi ominaisuus, joka antaa GM:ille mahdollisuuden pitää osan pelaajistostaan ennen seuraavan kauden draftia, riippuen eroamiskustannuksista ja pelaajamoraalista. WWE 2K23:n uutuus on myös Hall of Fame. Parhaat GM:t, jotka keräävät kymmenen Hall of Fame -pokaalia suorittamalla kausihaasteita, varmistavat paikkansa Hall of Fameen sekä kehumisoikeudet.

WWE 2K23 Deluxe Edition ja Icon Edition ovat ostettavissa 14. maaliskuuta 2023. WWE 2K23 Standard Edition ja Cross-Gen ovat ostettavissa 17. maaliskuuta 2023.

Lisätietoja WWE 2K23:sta saat pelin virallisilta verkkosivuilta.