Terminator-ohjaaja: ”Tekoäly on ehkä jo vallannut maailman, mutta emme vain tiedä sitä” Kommentit pois päältä artikkelissa Terminator-ohjaaja: ”Tekoäly on ehkä jo vallannut maailman, mutta emme vain tiedä sitä”

ja Avatar-elokuvista tunnettu ohjaajamestari James Cameron vieraili hiljattain Sean Hayesin, Will Arnettin ja Jason Batemanin SmartLess-podcastissa. Keskustelun aiheeksi jaksossa päätyi myös parhaillaan maailmaa villitsevä tekoäly, kuten esimerkiksi paljon puhuttu Chat GPT. Cameronin Terminator-elokuvat kertovat ajasta, jolloin tekoäly ottaa vallan ja koneet hyökkäävät ihmiskuntaa vastaan.

Cameron ilmaisi jaksossa huolensa tämän hetkisestä tilanteesta:

”En pelkää, mutta olen melko huolissani tekoälyn mahdollisesta väärinkäytöstä. Minusta tekoäly voi olla aika hieno asia. Mielestäni se voi myös olla kirjaimellisesti maailmanloppu. Kun puhut kaikille tekoälytieteilijöille, aina kun nostan käteni ylös heidän seminaareissaan, he alkavat nauraa. Kyse on siitä, että mitään teknologiaa ei ole koskaan käytetty aseena”

Cameron jatkoi uhkakuvien spekuloimista viitaten myös tämän hetkiseen maailmantilanteeseen:

”Haluammeko todella taistella jotain meitä älykkäämpää vastaan, joka ei ole me? Omassa maailmassamme vieläpä? En usko! Tekoäly on voinut ottaa maailman haltuunsa ja manipuloida sitä jo nyt, mutta emme vain tiedä sitä, koska sillä olisi täysi valta kaikessa mediassa ja kaikessa. Mikä olisi parempi selitys sille, miten absurdia kaikki on tällä hetkellä? Mikään ei ole minusta järkevämpää.”

Ja uutisen loppuun vielä pieni kevennys, mitä maailma voisi pian olla, mikäli Cameronin ennusteet toteen käyvät, olkaa hyvät!

Terminator: Survivors vie pelaajat selviytymään tuomiopäivän jälkeiseen maailmaan Kommentit pois päältä artikkelissa Terminator: Survivors vie pelaajat selviytymään tuomiopäivän jälkeiseen maailmaan

Terminator: Survivors

James Cameronin luomat -elokuvat ovat tehneet pysyvän vaikutuksen populaarikulttuuriin. Nyt ikoninen elokuvasarja saa uutta eloa pelattavassa muodossa, kun Terminator: Survivors -toimintaseikkailupeli julkaistaan lokakuussa.

Peli sijoittuu tuomiopäivän jälkeiseen maailmaan, jossa ihmiskunta on Skynet-tekoälyn armoilla. Pelaajan tehtävänä on selviytyä tässä armottomassa ympäristössä ja taistella koneita vastaan.

Terminator: Survivors ei ole pelkkä räiskintäpeli, vaan se yhdistää selviytymispelien elementtejä hiippailuun ja tutkimiseen. Pelaajan on etsittävä resursseja, rakennettava tukikohta ja taisteltava terminaattorien ja muiden vihollisten joukkoja vastaan. Peli tarjoaa avoimen pelimaailman, joka mahdollistaa monipuolisen ja jännittävän pelikokemuksen.

Yksinpelin lisäksi Terminator: Survivorsissa on myös yhteistyöpelitila, jossa pelaajat voivat kokea seikkailun enintään kolmen muun pelaajan kanssa. Yhteistyötilassa pelaajat voivat hyödyntää toistensa vahvuuksia ja suunnitella yhteisiä taktiikoita vihollisten voittamiseksi.

Terminator: Survivors julkaistaan PC:lle 24. lokakuuta 2024 early access -pelivaiheeseen ja myöhemmin se on tulossa myös PlayStation 5 ja Xbox Series X sekä S -konsoleille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Terminator: Survivorsin ensimmäiset yksityiskohdat paljastavat selviytymispelin, joka sijoittuu juuri ”Tuomiopäivän” jälkeisiin tapahtumiin Kommentit pois päältä artikkelissa Terminator: Survivorsin ensimmäiset yksityiskohdat paljastavat selviytymispelin, joka sijoittuu juuri ”Tuomiopäivän” jälkeisiin tapahtumiin

: Survivors on avoimen maailman selviytymispeli, joka sijoittuu tunnetun tieteiselokuvasarjan Terminatorin maailmaan, jonka loivat James Cameron ja Gale Anne Hurd vuonna 1984.

Tässä alkuperäisessä tarinassa, joka tapahtuu ensimmäisten kahden elokuvan jälkeen, otat hallintaasi selviytyjäryhmän Tuomiopäivän jälkeen, joko yksin tai yhteistyötilassa, kohdaten lukuisia tappavia vaaroja tässä postapokalyptisessa maailmassa. Mutta et ole yksin. Skynetin koneet vainoavat sinua armotta ja kilpailevat ihmiskunnan muut osapuolet taistelevat samoista resursseista, joita tarvitset epätoivoisesti.

Haasta koneet ja rakenna vastarinta Terminator: Survivors julkaistaan varhaisen pääsyn kautta PC:lle (Steam) 24. lokakuuta 2024 ja saapuu myöhemmin PlayStation 5:lle ja Xbox Series X|S:lle.

Pelin juuri julkaistun trailerin voit ottaa haltuun alta: