Terminator-ohjaaja: ”Tekoäly on ehkä jo vallannut maailman, mutta emme vain tiedä sitä” Kommentit pois päältä artikkelissa Terminator-ohjaaja: ”Tekoäly on ehkä jo vallannut maailman, mutta emme vain tiedä sitä”

ja Avatar-elokuvista tunnettu ohjaajamestari James Cameron vieraili hiljattain Sean Hayesin, Will Arnettin ja Jason Batemanin SmartLess-podcastissa. Keskustelun aiheeksi jaksossa päätyi myös parhaillaan maailmaa villitsevä tekoäly, kuten esimerkiksi paljon puhuttu Chat GPT. Cameronin Terminator-elokuvat kertovat ajasta, jolloin tekoäly ottaa vallan ja koneet hyökkäävät ihmiskuntaa vastaan.

Cameron ilmaisi jaksossa huolensa tämän hetkisestä tilanteesta:

”En pelkää, mutta olen melko huolissani tekoälyn mahdollisesta väärinkäytöstä. Minusta tekoäly voi olla aika hieno asia. Mielestäni se voi myös olla kirjaimellisesti maailmanloppu. Kun puhut kaikille tekoälytieteilijöille, aina kun nostan käteni ylös heidän seminaareissaan, he alkavat nauraa. Kyse on siitä, että mitään teknologiaa ei ole koskaan käytetty aseena”

Cameron jatkoi uhkakuvien spekuloimista viitaten myös tämän hetkiseen maailmantilanteeseen:

”Haluammeko todella taistella jotain meitä älykkäämpää vastaan, joka ei ole me? Omassa maailmassamme vieläpä? En usko! Tekoäly on voinut ottaa maailman haltuunsa ja manipuloida sitä jo nyt, mutta emme vain tiedä sitä, koska sillä olisi täysi valta kaikessa mediassa ja kaikessa. Mikä olisi parempi selitys sille, miten absurdia kaikki on tällä hetkellä? Mikään ei ole minusta järkevämpää.”

Ja uutisen loppuun vielä pieni kevennys, mitä maailma voisi pian olla, mikäli Cameronin ennusteet toteen käyvät, olkaa hyvät!

Kommentoi

Terminator -aiheinen selviytymispeli tulossa – katso ensimmäinen traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Terminator -aiheinen selviytymispeli tulossa – katso ensimmäinen traileri

Terminator

Julkaisija ja sen milanolainen kehitystiimi ovat julkaisemassa -aiheista selviytymispeliä. Voit katsoa ensimmäisen trailerin alta.

Toistaiseksi nimetön peli tulee olemaan ensimmäisen persoonan avoimen maailman peli. Peli tapahtumat sijoittuvat Judgement Dayn jälkeiseen aikaan ja ennen vuonna 2019 ilmestyneen -pelin tapahtumia.

Pelistä ei vielä sen koommin tiedetä enempää, muuta kuin että se ilmestyy :lle ja joillekkin konsoleille.

Kommentoi

Terminator -aiheinen strategiapeli ilmestyy PC:lle ensi vuoden puolella Kommentit pois päältä artikkelissa Terminator -aiheinen strategiapeli ilmestyy PC:lle ensi vuoden puolella

Terminator: Dark Fate - Defiance

-elokuvista ammentava reaaliaikainen strategiapeli Terminator: Dark Fate – Defiance ilmestyy :lle vuonna 2022. Voit katsoa pelin trailerin ja pätkän pelivideota alta.

Pelissä käydään taistelua ihmiskunnan ja Legioonan synteettistä älyllistä verkostoa vastaan. Peliä voi pelata joko yksin tai moninpelissä. Pelattavana on kolme eri ryhmittymää Founders, Legion sekä Resistance.

Pelin taustalla on kehittäjä , joka on aiemmin työstänyt mm. -strategiapelin. Julkaisijana toimii .

Terminator: Dark Fate – Defiance ilmestyy PC:lle ensi vuoden puolella.

Kommentoi