Testi: OnePlus 13 on pohjoisen luontokuvaajan ja vaativan nörtin paras ystävä Kommentit pois päältä artikkelissa Testi: OnePlus 13 on pohjoisen luontokuvaajan ja vaativan nörtin paras ystävä

on julkaissut uusimman lippulaivamallinsa, joka kantaa rohkeasti epäonnisen maineen saaneen numeron 13. Paperilla laite vaikuttaa unelmapuhelimelta, mutta Errorin katsastuskonttori halusi selvittää, pitääkö se paikkansa käytännössä. Kuinka hyvin suoriutuu päivittäisessä sisällöntuotannossa ja multimediakäytössä? Se selviää alla olevasta arvostelusta:

Näyttö ja konepellin alla oleva tekniikka suorittaa väkevästi

OnePlus 13:n 6,8-tuumainen QHD+ -näyttö häikäisee niin kokonsa, 120 Hz:n virkistystaajuutensa kuin huikean 4 500 nitin kirkkaudenkin ansiosta. Eikä sikäli ihme, sillä kyseessä onkin maailman ensimmäinen DisplayMaten A++ -arvosanan saanut näyttö. Talvinen aurinko ei tämän näytön yksityiskohtia peitä, kun luontokuvaaja rämpii metrisiä hankia, Pohjois-Pohjanmaan viimaisessa metsikössä. Näyttö on täydellinen sekä mediaelämyksille että vaikkapa mobiilipelaamiseen.

Snapdragon 8 Elite -piirisarja ja vähintään 12 gigatavua RAM-muistia pitävät huolen siitä, ettei hidastelua esiinny. Arkikäytössä puhelin toimii kuin unelma, toki tavan tallaajillehan vähempikin jo riittäisi. Mutta sitten olemme me kovan luokan nörtit, joilla vaatimustasot puuhasteluiden suhteen ovat täysin omaa luokkaansa. Tuolloin vaativimpienkin sovelluksien täytyy pyöriä mutkattomasti. Suorituskyky puhelimessa miellyttää vaativampaakin käyttäjää.

Erityinen yllätys on 6 000 mAh:n akku, joka kestää kevyesti kaksi päivää normaalikäytössä, mutta aktiivisessa toiminnassa itselläni se hyytyi 15-20h käytön jälkeen. Onneksi akun täyttää noin puolikkaaseen tuntiin, erikseen toimitettavan 100w laturin kanssa. Myös 50 W:n langaton lataus on kätevä lisä (toki vaatii erillisen magneettisen kotelon tätä varten). Laturin johtojen asettelu on tehty niin, että puhelimella kuitenkin onnistuu samanaikaisesti kuluttamaan vaikka mediaa, ilman suurempia ärsytyksiä.

Uniikkia, massasta poikkeavaa muotoilua

OnePlus 13 ei tyydy massatuotteiden kaavaan, ja siitä kyllä nousee pohjanmaalainen karvalakki ilmaan. Midnight Ocean -variantin vegaaninen nahkapinta herättää tunteita, jotka täällä päässä ovat enempikin positiiviseen suuntaan. Sen väri miellyttää ja osuu kohdilleen, ja sopii kuin ”nappi silmään” täällä meidän ”Suomen muotoisen pilven alla”. Jos kyseinen väri ei kelpaa, niin onneksi tarjolla on myös variantit: mustana, valkoisena ja tummansinisenä vegaanisella nahkapinnalla.

Puhelin tuntuu myös, ainakin omissa käsissäni erinomaiselta ja mukavalta pidellä. Tosin materiaali hieman epäilyttää pidemmän päälle. Vasta pidempi aika kuitenkin kertoo, kuinka kestävä tuo materiaali todellisuudessa onkaan metsissä rymyämisen suhteen.

Rakenteellisesti OnePlus 13 kestää enemmän kuin yksikään aiempi OnePlus-laite. IP68/69-luokitus takaa suojan paitsi vedeltä, myös korkeapaineisilta vesivirroilta. Tämä tekee puhelimesta kestävän kumppanin myös vaativiin olosuhteisiin, eli luontokuvaajalle se on lähes täydellinen ystävä.

OnePlus 13 kuva: Jaakko Nygård / Errori.net

OnePlus 13:n vahvin valttikortti löytyy sen kameroista

Kolmoiskamera, jonka kaikki linssit ovat 50 megapikseliä, on jo OnePlussalle entuudestaankin tuttu kokonaisuus, mutta rautapuolelle on tuotu tiettyjä ominaisuuksia, jotka parantavat kameroiden suorituskykyä huomattavasti. Hasselbladin säätöjen ansiosta kuvat näyttävät upeilta, erityisesti pääkameralla. Telekameran 3x optinen zoomi ja ultralaajakulman 120 asteen näkökenttä täydentävät kokonaisuutta, ollen myös varsin asiansa ajavia kokonaisuuksia.

Uusi Dual Exposure Algorithm parantaa kuvanlaatua erityisesti hämärässä, jolloin yksityiskohdat säilyvät ja kohinan määrä vähenee. Silti yökuvauksessa tekoälyllä on taipumus ylivalottaa kuvia hieman liikaa, mikä voi antaa niille keinotekoisen ilmeen.

Muotokuvatila ansaitsee erityismaininnan: se erottuu kyvyllään käsitellä liikettä ja hämärää valaistusta, säilyttäen kohteen tarkkuuden ja kauniin, jopa ihan hyvännäköisenkin bokeh-efektin taustalla.

Dual Exposure -algoritmi mullistaa myös sarjakuvauksen OnePlus 13:ssa uuden Clear Burst -ominaisuuden ansiosta. Nopeiden hetkien pysäyttämiseksi tarvitsee vain painaa ja pitää suljinpainiketta pohjassa. OnePlus 13 tallentaa useita Clear Burst -kuvia säilyttäen entistä enemmän muistojesi yksityiskohtia.

Action Modessa OnePlus 13 tuplaa sensorin suorituskyvyn 30 kuvasta sekunnissa 60 kuvaan sekunnissa. Erittäin nopea suljinaika mahdollistaa nopeatempoisten kohteiden kuvaamisen ilman liike-epäterävyyttä, tallentaen hetkiä, jotka ovat liian nopeita jopa ihmisen silmälle. Tätä mainittua ominaisuutta kamerasta tuli testattua mm. painikisojen nopeatempoisessa melskeessä.

Puhelimella otettuja testikuvia:

Videpuolelta löytyy myös vahvaa suorittamista. Dolby Visionin avulla OnePlus 13 säilyttää korkean värintarkkuuden HDR-videoissa. Se myös vapauttaa videokuvaukseen lisää mahdollisuuksia: kun 4K Dolby Vision on käytössä, voit zoomata vapaasti eri linssien välillä, ottaa käyttöön Ultra Steady Mode -tilan, säätää valotusarvoa (EV) ja paljon muuta. Tämä on suuri etu verrattuna muihin brändeihin, jotka eivät salli zoomausta linssien välillä 4K HDR -tilassa tai alentavat resoluution 2.8K-tasolle vakaustilan ollessa päällä.

Ohjelmistotuki, joka ei tarpeeksi kauas kanna

Käyttöliittymäpuolella OxygenOS 15 tarjoaa selkeän ja intuitiivisen käyttökokemuksen, joka mielestäni on edelleenkin A-luokkaa. AI-toiminnot, kuten Circle to Search, ovat hyödyllisiä ja pikkuhiljaa varmastikin käyttäjäkuntaansa paremmin saavuttavia ominaisuuksia. Myös OnePlussan uusi sovellus, jolla tiedostoja voidaan jakaa nyt myös Apple-leiriläisten keskuudessa saumattomasti, on varsin tervetullut lisä.

Huono puoli on lyhyempi ohjelmistotuki: neljä vuotta OS-päivityksiä ja kuusi vuotta tietoturvapäivityksiä eivät pärjää muutamankaan nimeltämainitsemattoman kilpailijan seitsemän vuoden siunatuille lupauksille.

Kenelle onnennnumero 13 on sitten tarkoitettu?

OnePlus 13 on erinomainen valinta heille, jotka arvostavat huippuluokan suorituskykyä, silmiä hivelevää näyttöä ja edistyneitä kameraominaisuuksia. Se sopii erityisesti teknologiaharrastajille, mobiilipelaajille ja luoville käyttäjille, jotka haluavat hyödyntää puhelintaan työkaluna esimerkiksi valokuvauksessa tai videotuotannossa. Myös kestävä muotoilu ja premium-tason materiaalit tekevät tästä houkuttelevan vaihtoehdon, kun ulkonäöllä ja laadukkuudella on väliä.

OnePlus 13 lupaa olla erittäinkin säänkestävä, soveltuan täydellisesti äärimmäisiin olosuhteisiin. kuva: Jaakko Nygård / Errori.net

Sen sijaan OnePlus 13 ei ehkä ole paras valinta niille, jotka etsivät erityisen pitkäkestoista ohjelmistotukea tai budjettiystävällistä puhelinta. Vaikka laite tarjoaa paljon, sen korkea hinta (alkaen 999€) ja ohjelmistopäivitysten hieman lyhyempi kesto voivat kääntää osan käyttäjistä vanhempien, vielä saatavilla olevien mallien puolelle. Lisäksi, jos olet satunnainen käyttäjä, jolle riittää perustason suorituskyky ja kameraominaisuudet, tämän luokan premium-laite saattaa olla yli tarpeidesi.

Jos kaipaat vaihtoehtoa perinteisille huippumalleille ja arvostat pitkäkestoista akkua, lähes erinomaista kameraa sekä sulavaa suorituskykyä, OnePlus 13 on loistava valinta. Tämä puhelin osoittaa, että OnePlus osaa vihdoin painia kaikista suurimmalla painiareenalla muiden isojen nimien rinnalla.

OnePlus 13

9 / 10
Hyvää +Erinomainen näyttö +Kestävä akku +nopea lataus +Erinomainen kamerakokonaisuus +Uniikki muotoilu +Kestävyys vaativimmissakin olosuhteissa +-Tiedostojen jako Apple-kansan kesken nyt mahdollista Huonoa -Ohjelmistopäivityksien kesto jää kilpailijoiden varjoon -Tekoäly ei vielä vakuuta

Arvonta: Voita itsellesi juuri julkistettu OnePlus Nord 5 -älypuhelin Kommentit pois päältä artikkelissa Arvonta: Voita itsellesi juuri julkistettu OnePlus Nord 5 -älypuhelin

julkisti taannoin viisi uutta tuotetta vahvistaakseen asemaansa yhtenä johtavista teknologiabrändeistä. Uutuuksien joukossa on mm. odotettu -älypuhelin, jonka Errori laittoi arvontaan yhteistyössä OnePlussan ja Radio Hiekan kanssa.

OnePlus Nord 5 on Nord-sarjan kaikkien aikojen tehokkain laite. Se hyödyntää Snapdragon 8s Gen 3 -mobiilialustaa, joka tarjoaa huippuluokan suorituskyvyn ja pelaamista tehostavan Snapdragon Elite Gaming™ -teknologian. Puhelimen 144 Hz:n AMOLED-näyttö, LPDDR5X RAM, ja edistynyt Cryo-Velocity VC -jäähdytys tekevät siitä erityisen kiinnostavan teho- ja pelikokemuksen kannalta.

Uusi Plus Key -painike toimii oikopolkuna erilaisiin toimintoihin ja tekoälyominaisuuksiin, kuten AI Plus Mind, joka tunnistaa näytön sisällön ja tallentaa sen käyttäjän ”Mind Space” -tilaan. Tämä mahdollistaa kalenteritapahtumien automaattisen luomisen ja tietojen helpon haun.

Gemini on esiasennettuna ja tarjoaa käyttäjille henkilökohtaisen tekoälyavustajan, jonka avulla voi ideoida, oppia ja hallita päivittäisiä tehtäviä. Kolmen kuukauden ilmainen kokeilujakso Google AI Prosta sisältyy laitteen ostoon.

Kamerapuolella Nord 5 tarjoaa kaksi 50 MP:n kameraa – takana lippulaivamallista tuttu LYT-700 ja edessä ISOCELL JN5. Molemmat tukevat 4K 60 fps -videokuvausta ja Live Photo -ominaisuus on päivitetty tukemaan Ultra HDR -laatua.

Nord 5 on saatavilla kolmessa värissä: Phantom Grey (musta), Dry Ice (vaaleansininen) ja Marble Sands (valkoinen).

Arvontaan voit osallistua Errorin Instagrammissa aina 22.7 asti. Linkki alla:

Testi: OnePlus Nord 5 todistaa, että treffeillä ohitettu harmaa tyyppikin voi lopulta olla kultakimpale Kommentit pois päältä artikkelissa Testi: OnePlus Nord 5 todistaa, että treffeillä ohitettu harmaa tyyppikin voi lopulta olla kultakimpale

OnePlus Nord 5

Nord -sarja syntyi aikanaan lupauksesta tuoda lippulaivapuhelinten ominaisuuksia ja kokemuksia saavutettavampaan keskihintaluokkaan. Vuosien varrella sarja on etsinyt identiteettiään, mutta Suomessa 8. heinäkuuta 2025 julkaistu pyrkii palaamaan kunnianhimoisesti omille juurilleen. Se tekee sen tavalla, joka on sekä vaikuttava että täynnä tarkkaan harkittuja kompromisseja, mutta toki alkuun kevyiltä mielensäpahoituksiltakaan ei voinut välttyä.

OnePlussan markkinointi maalaa kuvan laitteesta, joka on ”Light Speed. Night Legend.” – nopea ja legendaarinen yökuvauksessa. Lupaukset ovat kovia: lippulaivatason 50 megapikselin kamerat sekä edessä että takana, massiivinen akku ja joukko uusia, älykkäitä tekoälytoimintoja. Suomessa puhelin asettuu erittäin kilpailtuun hintaluokkaan, 449 euron (8+256 Gt) ja 499 euron (12+512 Gt) hinnoillaan.

Tässä arvostelussa pureudutaan siihen, onko Nord 5 todellinen ”lippulaivantappaja”, vai onko kyseessä järkevä kompromissi kilpailtuun keskihintaluokkaan.

Premium-tuntua muovikehyksellä, joka kevyesti saa ikävöimään kesää 2024

Puhelin on suhteellisen kookas, mutta tuntuu kädessä silti erittäin tasapainoiselta. Materiaalivalinnoissa on siirrytty alumiinikehyksestä muoviin, mikä toisaalta harmittaa OnePlus Nord 4:sen hulppeaan ”Made of Metal” -teemaan kiintyneenä.

Selventääkseen siis: Viime vuoden Nord-mallistoa markkinoitiin näyttävästi Made of Metal” -teemalla, ja brändin kasvoina nähtiin jopa Lordi, jota myös Errorin puolella päästiin haastattelemaan kampanjan vuoksi. Tänä vuonna tyyli on vaihtunut siltä osin hyvinkin paljon maltillisempaan suuntaan. Nord 5:n muovirunko ja kiiltävä selkäpaneeli tuntuvat kyllä mukavilta ja viimeistellyiltä, mutta kokonaisuus ei ole yhtä rohkean erottuva kuin edeltäjässään. Tyylisuunta on muuttunut hillitymmäksi, mikä jakanee takuulla minunkin lisäkseni mielipiteitä.

Kuva: Jaakko Nygård / Errori

Uutena lisänä runkoon on lisätty ohjelmoitava Plus Key -painike, joka korvaa aiemmin nähdyn Alert Sliderin. Tässä kohtaa allekirjoittanut kyllä muutamaan otteeseen kirosi, että ”p*rkeleen OnePlus minkä teki”, sillä itse olen ollut suuri Alert Sliderin fani. Aika aikaansa kutakin. Puhelimen niin sanottu Plus Key, on jotain aivan muuta. Vasemmalta kyljestä löytyvä nappula toimii yhä profiilinvaihtajana, kuin tuo rakastettu sliderikin (äänetön, värinä, äänet päällä), mutta nyt sen saa koulutettua myös uusiin temppuihin.

Plus keyn voi asetuksista asettaa mm. avaamaan kameran, sytyttävän taskulampun, avaamaan kääntäjän tai pyöräyttävän käyntiin Mind Space -tekoälytilan. Tämä tuo mukavasti lisäarvoa ja tekee laitteesta monipuolisemman ja nopean työkalun. Nappulan käyttöönotossa oli alkuun hieman mutisemista, mutta pitemmän testisession jälkeen ”vanhan jäärän” oli annettava periksi, ja todettava, että kyllähän tässä on melko kätevä uudistus kyseessä.

Näyttö on yksi Nord 5:sen komeimmista puolista

Nord 5:n 6,83 tuuman Swift AMOLED -näyttö on yksi puhelimen kovimmista ässistä hihasta. 1.5K-tarkkuus, jopa 144 Hz:n mukautuva virkistystaajuus ja 10-bittinen väritoisto tekevät käyttökokemuksesta sulavan ja miellyttävän niin mobiilipelaamisessa- kuin muussakin viihdekäytössä. Ja kyllähän kyseisellä näytöllä multimedian parissa touhuaminen on kivaa katseltavaa. Kirkkaus nousee 1800 nittiin, joka kyllä ajaa asiansa kesäisellä terassilla, mutta jää siinä mielessä varjoon ihan kärkiluokan puhelimista ja myös hieman edellisen vuoden mallistosta.

Näytön kohdalla hinta-laatu on siltikin erittäinkin kohdillaan, petraten tietyiltä osin Nord 4:sta, mutta hieman karsien myös näytön kirkkaudesta. Muutoin näytöstä ei tässä hintaluokassa jää juurikaan mitään negatiivista sanottavaa, vaan se on kyllä erinomainen taikatemppu OnePlussalta.

Kuva: Jaakko Nygård / Errori

Konepellin alla ei ole turboa, mutta….

Snapdragon 8s Gen 3 -piirisarja on huippuluokan suoritin, joka tuo puhelimeen kevyehkön lippulaivaviban heti ensihetkistä lähtien. Yhdistettynä LPDDR5X-muistiin ja UFS 3.1 -tallennustilaan, puhelin toimii sujuvasti niin sovelluksissa kuin vaativimmissa mobiilipeleissäkin

Vaikka järjestelmäpiiri todellisuudessa on teknisesti hieman karsitumpi versio kuin Snapdragon 8 Gen 3, käytännön suorituskyky on kohtuullisella tasolla, ja tässä hintaluokassa ei ole kyllä hevosen hampaita suuhun katsominen. Lämpenemistä hallitaan hyvin, eikä tehon rajoittamista esiinny normaalikäytössä. Jäähdytys toimi varsin hyvin myös melko tukalissa olosuhteissa paahtavan ranta-auringon alla.

Nord 5:llä on myös toinen ässä hihassaan ja se on kamera, mutta toinen puoli kortista on edelleenkin kulunut

OnePlus on päättänyt, että huippukameroiden ei pitäisi olla vain premium-luokan puhelinten etuoikeus. Siksi Nord 5:ssä on tarjolla lippulaivaluokan kuvatekniikkaa molemmilla puolilla luuria.

Nord 5:n etukamera on varustettu 50 megapikselin ISOCELL JN5 -sensorilla, joka on toistaiseksi tarkin OnePlussan etukamera. Samaa sensoria käytetään erään toisen valmistajan vuoden 2025 Ultra-mallin takakamerassa, joten mistään perus-selfiekamasta ei todellakaan ole kyse.

Kameran suuri kenno nappaa runsaasti valoa, mikä näkyy yksityiskohtaisina ja eloisina kuvina myös hämärässä. Dual VTG -tekniikka vähentää kohinaa ja parantaa sävyjen erottelua erityisesti haastavassa valaistuksessa. Lisäksi kamerasta löytyy automaattitarkennus, mikä on harvinaista herkkua etukameroissa ja mikä tekee siitä loistavan valinnan myös ryhmäkuviin ja vaikkapa vloggaamiseen.

Puhelimen pääkamerana toimii 50 megapikselin Sony LYT-700 -sensori, joka on tuttu myös OnePlusin huippumalleista. Kamerassa on kolmella akselilla toimiva optinen kuvanvakain (OIS), joka pitää kuvat terävinä myös liikkeessä. HDR- ja luonnollisen värintoiston algoritmit ovat suoraan -sarjasta, ja ne takaavat tasapainoiset sävyt ja hyvän valotuksen haastavissakin olosuhteissa.

Mukana on myös 8 megapikselin ultralaajakulma, joka sopii mainiosti maisemakuvaukseen ja laajoihin ryhmäkuviin.

Nord 5 tukee myös Live Photo -ominaisuutta, joka tallentaa 1,5 sekuntia ennen ja jälkeen jokaisen kuvan. Uutena temppuna Live Photot tukevat nyt Ultra HDR -laatua, joka tuo kuviin enemmän dynamiikkaa ja syvyyttä. Halutessasi voit poimia Live Photosta minkä tahansa yksittäisen hetken ja tallentaa sen 4K HDR -still-kuvaksi yhdellä napautuksella.

Pääkamera tuottaa erinomaisia kuvia hyvässä valossa, ja yökuvaus on kyllä melko asiallisella tasolla. Väritoisto on tasapainoa pullollaan, yksityiskohtien määrä hyvä, ja automaattinen HDR toimii sukkelaan. Etukamera on yllättävä voimannäyte,50 MP tarkkuus tuo selfieihin terävyyttä, joka jokseenkin on harvinaista kyseisessä hintaluokassa. Joten tässäkään ei mässäillty pelkillä mainospuheilla.

Heikkouksia löytyy ultralaajasta, mikä on edelleenkin sarjan puhelimen heikoin lenkki, tässä tapauksessa siis erittäinkin vaatimaton. OnePlus Nord 5 osaa kuvata 4K-videota 60 ruudun sekuntivauhdilla niin etu- kuin takakamerallakin, ja tämä on kyllä komea suoritus.

OnePlus Nord 5:n tekoälytoiminnot auttavat kuvien sommittelussa ja editoinnissa. Ne toimivat vaihtelevalla menestyksellä, mutta tarjoavat hauskaa kokeiltavaa ihmisille, jotka haluavat helppoa lähestymistapaa luovempaan toimintaan.

Alla muutamia testikuviani galleriana:

Mitenkäs se akku?

Akku on 5200 mAh, mikä on kokoluokassaan suuri. Kevyemmällä käytöllä virtaa riittää helposti muutamaksi arkipäiväksi, ja aktiivikäytössäkin akku kestää koko päivän ongelmitta. Aktiivikäyttö minun tapauksessani oli aktiivista kameran kyykyttelyä ympäri Pohjois-Savon luontoa.

OnePlussan 80W SUPERVOOC-pikalataus lupaa akun täyttymisen reilussa puolessa tunnissa mutta muistutuksena: laturi ei tule pakkauksen mukana. Langatonta latausta ei ole, mutta tässä hintaluokassa sitä ei aina odotetakaan. Täten omalla laturillani ei ihan näin hurjiin lukemiin päästy, mutta arvioltani akku täyttyi 45-50min ajassa nollasta sataan.

Puhelimessa pyörii OxygenOS 15, joka perustuu :ään. Kokemus on edelleenkin puhdas, kevyt ja sulava, mutta mukana on nykyään enemmän esiasennettuja sovelluksia kuin aiemmin. Neljän vuoden Android-päivityslupaus ja kuuden vuoden tietoturvapäivitykset ovat reipas lupaus tässä hintaluokassa, joten siitäkään ei voi kylillä ihmisille juurikaan valittaa.

Uudet AI-toiminnot, kuten Mind Space (visuaalinen haun työkalu) ja Smart Cutout, ovat kokeilun arvoisia, mutta eivät vielä arkipäivän must-have-ominaisuuksia, eivätkä omassa käytössä toimineetkaan ihan niin kuin mainospuheet väittävät.

Yhteenveto

Viime vuotiseen ulkoiseen suoritukseen pettyneenä voin kuitenkin suoraselkäisesti todeta, että älkäämme rakkaat veljet ja sisaret koskaan luottako pelkkään ensivaikutelmaan – ja ei, en puhu itsestäni.

OnePlus Nord 5 on kuin ensitreffeillä ohitettu flanellipaitainen ja hiljainen tyyppi, joka paljastuu pikkuhiljaa täydeksi helmeksi. Ulkoisesti ja ensivaikutelmaltaan se on ensin hieman tylsähkö, eikä pakettiin sisälly koreita lahjuksia. Mutta sen pinnan alta löytyy suorituskykyä, näyttöä ja kameraa, jotka kilpailevat suoraan hieman kalliimpien laitteiden kanssa. 

Kyseessä ei ole kompromissien uhri, vaan itseään työstävä laite, joka päästää irti menneisyydestään kehittyäkseen ja kasvaakseen vieläkin suuremmaksi. Oikeista kohdista riisuttu, mutta ydinasioissa säkenöivä. Jos etsit alle 500 eurolla luuria, joka tekee arjesta sujuvaa, viihteestä sulavaa ja kuvista kauniita, Nord 5 ei katso sinua nokanvartta pitkin. Se ojentaa lopulta kukkasen ja katsoo sinua suoraan silmiin….

OnePlus Nord 5

8 / 10
Hyvää +Huippuluokan näyttö +Laadukas pää- ja etukamera +Ohjelmistotuki +Akkukesto +Mukava kädessä +Plus key on lopulta onnistunut lisä +Edistyneet video-ominaisuudet Huonoa -Runko on huomattavasti vaatimattomampi kuin edellisenä vuonna -Ei parhainta mahdollista vesitiiveyttä -Tekoälytoiminnot jäävät valjuksi -Langaton lataus puuttuu Yhteenveto OnePlus Nord 5 on kuin ensitreffeillä ohitettu flanellipaitainen ja hiljainen tyyppi, joka paljastuu pikkuhiljaa täydeksi helmeksi. Ulkoisesti ja ensivaikutelmaltaan se on ensin hieman tylsähkö, eikä pakettiin sisälly koreita lahjuksia. Mutta sen pinnan alta löytyy suorituskykyä, näyttöä ja kameraa, jotka kilpailevat suoraan hieman kalliimpien laitteiden kanssa.  Kyseessä ei ole kompromissien uhri, vaan itseään työstävä laite, joka päästää irti menneisyydestään kehittyäkseen ja kasvaakseen vieläkin suuremmaksi. Oikeista kohdista riisuttu, mutta ydinasioissa säkenöivä. Jos etsit alle 500 eurolla luuria, joka tekee arjesta sujuvaa, viihteestä sulavaa ja kuvista kauniita, Nord 5 ei katso sinua nokanvartta pitkin. Se ojentaa lopulta kukkasen ja katsoo sinua suoraan silmiin....