Testi: OnePlus Buds Pro 3 -kuulokkeet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun ja tehokkaan melunvaimennuksen Kommentit pois päältä artikkelissa Testi: OnePlus Buds Pro 3 -kuulokkeet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun ja tehokkaan melunvaimennuksen

Buds Pro 3 on herättänyt huomiota äänimaailmassaan vaikuttavan äänenlaadun ja aktiivisen melunvaimennuksen (ANC) ansiosta. Saimme Errorilla tilaisuuden testata kyseisiä kuulokkeita myös, ja tässä tarkastellaan niiden äänenlaatua, ANC-toimintoa ja kokonaistarjontaa.

OnePlus mainostaa kuulokkeiden olevan heidän ”parhaimmat” kuulokkeet ikinä. Valitettavasti yhtiön äänitarjonta on meille aiemmin tuntematonta, joten vertausta aiempaan emme voi tehdä – sen sijaan käymme kuulokkeet läpi ”itsenäisenä” tuotoksena ilman vertausta yhtiön menneisyyteen.

Kuva: Nova Kallio

OnePlus Buds Pro 3:n äänenlaatu on ehdottomasti yksi sen tärkeimmistä piirteistä. Kuulokkeet on varustettu kaksitoimisilla ”ajureilla” ja Dynaudion hienosäätämällä ääniprofiililla, joka tarjoaa syvät, iskuvoimaiset bassot ilman, että ne peittäisivät keskitaajuuksia tai korkeita taajuuksia. Laulut erottuvat selkeinä ja yksityiskohtaisina, mikä tekee musiikin kuuntelusta todellisen nautinnon kultakorville, olipa kyseessä sitten klassinen, rock tai vaikkapa humppaiskelmä.

Äänimaisema on niin vaikuttava, että se vetää vertoja jopa tämän kultakorvan mielestä ihan ns. ”high-end-malleille”, luoden melko päräyttävän kokemuksen, joka kyllä vangitsee kuulijan kerrassaan.

Kuulokkeiden kahdet kasvot

OnePlus Buds Pro 3:n vastamelu-toiminto on yhtä vaikuttava kuin sen äänenlaatukin. Se suodattaa tehokkaasti 50db:n voimalla ympäristön hälyääniä, mikä tekee kuulokkeista loistavan valinnan niin matkustamiseen kuin meluisissa ympäristöissä työskentelyyn. Kuulokkeita testattiin myös kuntosaliympäristössä, eikä täten juurikaan kanssaharrastelijoiden jutteluita tarvinnut kuunnella. Eikä punttien kilistelyitä!

Silikonipäiden istuvuus vaikuttaa myös tähän sekä äänenlaatuun. Jos päät eivät istu kunnolla korvaan niin äänenlaatu kuulostaa kuin se tulisi halvan puhelimen kaiuttimista. Kunnolla istuvat päät taas tekevät kuulokkeiden äänenlaadusta todella vakuuttavan, joten tähän käyttäjän kannattaa ehdottomasti panostaa ennen kuulokkeiden käyttöönottoa.

Älykkäät EQ-asetukset antavat käyttäjälle mahdollisuuden hienosäätää ääntä mieltymystensä mukaan. Esimerkiksi taustamelun vaimennus toimii erinomaisesti, ja käyttäjä voi itse valita, kuinka tehokkaasti haluaa melua suodattaa. Esiasetuksista löytyy muun muassa erinomaisesti toimiva vastamelutoiminto, jonka avulla taustamelun tasoa voi hallita – korkeimmalla asetuksella toiminto suoriutuu tehtävästään todella hyvin. Myös muut asetukset, kuten basson ja laulujen korostaminen, ovat helposti säädettävissä, vaikkakin näiden välillä erot eivät ole erityisen suuria.

Golden Sound -ominaisuus on erityisen mielenkiintoinen: se skannaa käyttäjän korvakäytävät ja optimoi ääniasetukset henkilökohtaisesti, tarjoten yksilöllisen kuuntelukokemuksen. Tämä on mielestämme lisäarvoa tuova ominaisuus kokonaisuuteen.

Läpinäkyvyystila on myös toteutettu erinomaisesti, sillä se mahdollistaa ympäröivien äänien kuulemisen ilman, että kuulokkeita tarvitsee riisua kesken kaiken pois korvista.

Kuva: Nova Kallio

Käyttäjäystävällinen valinta, mutta totutteluakin vaaditaan

OnePlus Buds Pro 3 -kuulokkeet eivät petä myöskään käyttömukavuudessa. Niiden muotoilu on ergonominen, ja kuulokkeet istuvat mukavasti korviin pitkienkin kuuntelusessioiden aikana. Käyttöliittymä on intuitiivinen ja selkeä, ja komennot toimivat pääosin sujuvasti. Tosin kosketusohjaimet, erityisesti kuulokkeiden alaosassa, voivat olla hankalia käyttää ja vaativat hieman pidempää totuttelua.

Kuulokkeiden akunkesto vakuutti kokonaisen työviikon ajan, ja kuulokkeet lyötiinkin vasta raskaan viikon päätteeksi (niin, että kotelostakin oli virta loppunut). Ja kylläpäs muuten lautautuikin nopsaan!

Kuva: Nova Kallio

Pelaajat eivät jää OnePlus Buds Pro 3:n kohdalla huomiotta. Pelitila synkronoi äänen ja videon minimoiden viiveen, mikä parantaa pelinautintoa huomattavasti. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen intensiivisissä pelitilanteissa, joissa millisekunneillakin on merkityksensä.

Marssisinko seuraavana kuulokekaupoille?

OnePlus Buds Pro 3 tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen, yhdistäen huippuluokan äänenlaadun, tehokkaan ANC:n (eli vastamelu) ja mukavan istuvuuden. Vaikka markkinoilla on kalliimpia ”premium” vaihtoehtoja, näiden kuulokkeiden tarjoamat ominaisuudet tekevät niistä houkuttelevan valinnan kultakorville, kuin myös hintatietoisille kansalaisille.

Jos etsit kuulokkeita, jotka voivat nostaa kuuntelukokemuksesi uudelle tasolle kohtuullisella hintalapulla, OnePlus Buds Pro 3 on ehdottomasti harkinnan arvoinen vaihtoehto. Ne ovat käypä valinta niin toimistotyöhön, kuin vaikkapa salille ja muuhun urheiluun.

Testi: Jaakko Nygård, Nova Kallio & Aaron Veijalainen

OnePlus Buds 3 Pro

8 / 10
Hyvää Erinomainen äänenlaatu- ja äänimaisema. Upea vastamelutoiminta. Golden Sound -ominaisuus, joka tekee oman kuulijaprofiilin. Käyttömukavuus. Tyylikäs kotelo Huonoa Kosketusohjaimet: Erityisesti alaosassa sijaitsevat ohjaimet voivat olla hankalia käyttää ja vaativat totuttelua. EQ-asetukset: Vaikka ne ovat hyödyllisiä, eivät ne loppupeleissä anna juurikaan lisäarvoa. Yhteenveto Jos etsit kuulokkeita, jotka voivat nostaa kuuntelukokemuksesi uudelle tasolle varsin kohtuullisella hintatasolla, OnePlus Buds Pro 3 on ehdottomasti harkinnan arvoinen vaihtoehto. Ajavat asiansa meluisassa toimistoympäristössä, kuin vaikkapa kuntosalilla.

Ennen kuntoilun mittareita, nyt kätevä apu oman terveyden seurantaan – näin paljon älykellot ovat kehittyneet OnePlussan raportin mukaan Kommentit pois päältä artikkelissa Ennen kuntoilun mittareita, nyt kätevä apu oman terveyden seurantaan – näin paljon älykellot ovat kehittyneet OnePlussan raportin mukaan

Puettava teknologia on harpannut uudelle aikakaudelle. Siinä missä älykellot olivat aiemmin lähinnä kuntoilun mittareita, tarjoavat ne nykyään kehittyneitä terveyden seurannan ominaisuuksia, jotka voivat auttaa käyttäjiä tunnistamaan jopa vakavia sairauksia. Uusimmat mallit, kuten Watch 3, tuovat sydämen, verisuonten ja unen tarkkailun jokaisen ulottuville.

Globaali teknologiabrändi OnePlus nostaa esiin kolme keskeistä ominaisuutta, joiden avulla omaa terveydentilaa voi seurata helposti kotona – tai vaikka lenkkipolulla.

1. EKG-seuranta – sydämen rytmihäiriöt ajoissa kiinni

EKG eli sydänfilmi on aiemmin ollut sairaalaympäristöön sidottu mittaus. Nyt se löytyy useista huippuluokan älykelloista. EKG seuraa sydämen sähköistä toimintaa ja voi tunnistaa epäsäännöllisiä sydämenlyöntejä tai rytmihäiriöitä.

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat edelleen yksi suurimmista työikäisten kuolinsyistä Suomessa, joten varhainen havainnointi voi olla elintärkeää. Jos älykello havaitsee poikkeavaa sykettä, on suositeltavaa kääntyä lääkärin puoleen lisätutkimuksia varten.

2. Verisuonten kunto ja veren happipitoisuus – elintärkeää tietoa kehon toiminnasta

Valtimoterveyden mittaaminen oli vielä muutama vuosi sitten harvojen herkkua, mutta nyt myös se onnistuu ranteesta. arvioi verisuonten elastisuutta, joka kertoo valtimoiden joustavuudesta. Elastisuuden heikentyminen voi olla merkki alkavasta korkeasta verenpaineesta tai muista verenkiertoelimistön ongelmista.

Samalla älykello mittaa veren happipitoisuutta (SpO2), joka kertoo, kuinka hyvin keuhkot ja sydän toimivat yhdessä. Normaali taso on 94–100 %. Jos arvot ovat toistuvasti matalat, kyse voi olla esimerkiksi hengitysongelmista tai unihäiriöistä.

3. Unenlaadun seuranta ja apu unihäiriöihin

Suomalaisten univaje on merkittävä kansanterveysongelma – lähes viidesosa kertoo nukkuvansa liian vähän. OnePlus Watch 3 ei mittaa ainoastaan univaiheita (kevyt, syvä, REM), vaan myös kuorsauksen voimakkuutta, kestoa ja esiintymistiheyttä. Kello voi myös havaita hengityshäiriöitä, jotka voivat viitata esimerkiksi uniapneaan.

Muutaman yön käytön jälkeen kello luo käyttäjälleen unen laatuprofiilin ja antaa henkilökohtaista palautetta ja vinkkejä unen parantamiseen. Näin käyttäjä saa työkaluja parempaan palautumiseen ja yleiseen hyvinvointiin.

Teknologia terveyden tukena – ei diagnoosin korvaajana

Vaikka älykellot, kuten OnePlus Watch 3, eivät ole lääkinnällisiä laitteita, ne tarjoavat käyttäjille arvokasta suuntaa antavaa tietoa terveydestä ja auttavat tekemään parempia arjen valintoja.

Edistyneet ominaisuudet tukevat ennaltaehkäisyä ja voivat toimia tärkeänä muistutuksena siitä, että sydämen ja unen hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota – jo ennen kuin oireita ilmenee.

Epävarmuus jarruttaa suomalaisten seikkailuhaaveita – OnePlus ja tunnetut tähdet rohkaisevat arjen irtiottoihin Kommentit pois päältä artikkelissa Epävarmuus jarruttaa suomalaisten seikkailuhaaveita – OnePlus ja tunnetut tähdet rohkaisevat arjen irtiottoihin

Vaikka seikkailut houkuttelevat monia suomalaisia, suuri osa kokee esteitä niiden toteuttamiseen. OnePlussan tuore kysely paljastaa, että kolmasosa suomalaisista ei tiedä, mistä aloittaa, ja siksi haaveet jäävät helposti arjen jalkoihin. Nyt yhdistää voimansa kolmen tunnetun suomalaisvaikuttajan kanssa kannustaakseen ihmisiä rikkomaan rutiinejaan, ja seikkailemaan omalla tavallaan.

OnePlussan tutkimuksen mukaan suurimpia esteitä seikkailuille ovat epävarmuus ja tietämättömyys (30 %), taloudelliset rajoitteet (49 %), ajan puute (25 %) ja itsevarmuuden puute (20 %). Kysely liittyy -lippulaivapuhelimen lanseeraukseen, jossa korostuvat korkea suorituskyky, kestävyys ja luotettavuus – ominaisuuksia, jotka sopivat täydellisesti arjen pieniin ja suuriin haasteisiin.

Mukana kampanjassa on kolme suomalaista nimeä, joiden elämässä seikkailut ja vastoinkäymisten ylittäminen ovat arkea: rap-artisti Ege Zulu, vuorikiipeilijä Lotta Hintsa ja muotisuunnittelija Bakari Diarra.

”Mun arki on aika hektistä ja tykkään olla monessa jutussa mukana. Parhaat seikkailut ei ole aina ne pisimmät tai kalleimmat, vaan ne, jotka haastaa. On tärkeää uskaltaa kokeilla uutta ja tukea muita niiden omissa jutuissa”, Ege Zulu kertoo.

Hintsa puolestaan painottaa valmistautumisen ja rohkeuden yhdistelmää:


”Isot vuoret on joskus arjen nousumetrejä. Pitää uskaltaa kokeilla ja välillä poistua mukavuusalueelta, mutta toisia ei saa unohtaa – tukeminen on tärkeä osa seikkailua.”

Bakari Diarra muistuttaa, että kaikki seikkailut eivät näytä samanlaisilta:


”Mä oon aina tehnyt omaa juttua. Joskus on ollut mutkia matkassa, mutta parhaat ideat syntyy just silloin. Pitää vaan miettiä boksin ulkopuolelta ja olla valmis näkemään vähän vaivaa.”

OnePlus kannustaa kampanjallaan suomalaisia tekemään tilaa omannäköisille irtiotoille – olivat ne sitten luontoretkiä, luovia projekteja tai itsensä ylittämistä arjessa. Seikkailun ei tarvitse olla suuri tai kallis ollakseen merkityksellinen.