Tetriksen seitsenkertainen maailmanmestari Jonas Neubauer on kuollut 39-vuotiaana Kommentit pois päältä artikkelissa Tetriksen seitsenkertainen maailmanmestari Jonas Neubauer on kuollut 39-vuotiaana

Jonas Neubauer - Tetris

Tetriksen maailmanmestari yhdysvaltalainen Jonas Neubauer on kuollut 39-vuotiaana. Asiasta kerrottiin Neubauerin Twitter-tilillä.

Monilla tahoilla kuten Classic Tetris World Championship -kilpailun virallisella Twitter-tilillä otettiin osaa menetykseen. Neubauer oli CTWC-kilpailun seitsenkertainen voittaja.

Neubauerin muistolle on myös pystytetty GoFundMe -keräys, jonka sivulta löytyy lisätietoa tämän elämästä.

Kommentoi

EmuOS mahdollistaa klassikkopelien pelaamisen suoraan selaimessa Kommentit pois päältä artikkelissa EmuOS mahdollistaa klassikkopelien pelaamisen suoraan selaimessa

EmuOS

Kiinnostaako retropelit kuten Pong, Pac-Man ja miksei myös alkuperäinen Quake? Ja mikä parasta vielä autenttisessa Windows 95, 98 tai ME tunnelmissa? EmuOS mahdollistaa tämän ja mikä parasta se toimii suoraan selaimessasi.

EmuOS:ssä voit valita haluamasi käyttöjärjestelmäteeman ja se käynnistyy autenttisesti virheilmoitusten kera. Pelattavana on niin klassisia Windows -pelejä kuten miinaharava, mutta myös pelejä kuten Worms 2, Diablo 1, Command & Conquer sekä retroklassikoita kuten Pong ja .

Pelien lisäksi EmuOS:stä löytyy myös hyötyohjelmia kuten Notepad, Winamp ja tietenkin Paint. Siitä löytyy myös Office -paketin rakastettu ja vihattu Clippy -hahmo. Projektin tarkoitus on toimia klassisten pelien ja sovellusten arkistona.

Voit kokeilla EmuOS:n beta-versiota täällä.

Kommentoi

Tetris Effect koukuttaa ja tuo palikat uniin asti Kommentit pois päältä artikkelissa Tetris Effect koukuttaa ja tuo palikat uniin asti

Tetris Effect (PC/Epic)

9.6 / 10
Hyvää Ihan kaikki. Peli on aivan käsittämättömän kaunista katseltavaa ja pelattavaa. Huonoa Voi nujertaa aloittelijan. Lyhyesti Tetris Effect on itse peliin hyvin hienovaraisesti, mutta tunnelmaan raskaalla kädellä tarttuva variaatio kaikkien tuntemasta klassikosta, joka poikkeuksellisesti onnistuu tekemään lähes täydellisestä vielä paremman.

Markkinoilla on tällä hetkellä kolme erittäin hyvää variaatiota Aleksei Pažitnovin luomasta, kenties kaikkien aikojen parhaasta pelistä, jonka nimen kaikki tuntevat: . Puyo Puyo ja 99 ovat moninpelattavia variaatioita modernista Tetriksestä. Modernin ja klassisen tetriksen erot ovat siinä, että modernissa Tetriksessä palikan, eli tetraminon asentoa annetaan usein korjata pidemmän aikaa kuin klassisessa ja jossa täten voi tehdä erikoisliikkeitä kuten T-kappaleen mahdottoman oloiseen väliin mahduttava T-spin. Modernissa Tetriksessä on usein myös muita apuja, kuten palikan loppuasennon näkeminen ennen putoamista. Pelkästään yksinpelattava ja virtuaalitodellisuutta tukeva Effect taas on klassikkoa hyvin hienovaraisesti, mutta kuitenkin merkittävästi uudistava peli.

Resonair ja Monstars inc. ovat tehneet yhteistyötä aikaisemmin rytmipeli Rez Infiniten kanssa, ja Resonairilla on aikaisempaa kokemusta puzzle-genrestä Lumines-pelin kanssa. Tetris Effect ei muuta Tetriksen pelitapaa sen totutusta modernista variaatiosta käytännössä milllään tavalla. Pelin tunnelma taas on heitetty aivan täysin päälaelleen rytmipelielementtien, taustalla sekä palikoiden lomassa tapahtuvien tapahtuvien efektien ja dynaamisen musiikin avulla. Pelin jokainen ympäristö on interaktiivinen taideteos, jossa musiikin sävy, palikoiden ääniefektit ja palikoiden visuaalinen tyyli on synkronoitu tiettyyn tunnelmaan – oli se sitten kaupunkimainen fuusiojazz-maailma tai psytrancen tahdittama tulenpalvontaympäristö.

Tetris Effect on kaikilta osa-alueiltaan, oli se sitten äänimaailma, visuaalinen anti tai pelituntuma, aivan käsittämättömän upea kokonaisuus. Peli onnistuu vetämään puolelleen patakonservatiivisimmatkin klassisen Tetriksen pelaajat, joihin itse lukeudun. Pelimoodeja on lukuisia, rentoutumisesta tiukempaan ennätysten metsästämiseen ja Tetris Effect sopii hyvin esimerkiksi Tetris-kisoihin valmistautuvan rutiineihin suurelta osalta sen vuoksi miten miellyttävää sen pelaaminen on. Yksi asia, missä löytyy pientä kritisoitavaa on pelin aloittelijaystävällisyys. Kilpapelaaja pelaa kaikki vaikeustasot kohtalaisen helposti läpi, mutta olen kuullut jopa helpoimman vaikeustason tuottaneen harjaantumattomille pelaajille merkittäviä ongelmia.

Pelin kauppasivu

Kommentoi