Tetris Effect koukuttaa ja tuo palikat uniin asti Kommentit pois päältä artikkelissa Tetris Effect koukuttaa ja tuo palikat uniin asti

Tetris Effect (PC/Epic)

9.6 / 10
Hyvää Ihan kaikki. Peli on aivan käsittämättömän kaunista katseltavaa ja pelattavaa. Huonoa Voi nujertaa aloittelijan. Lyhyesti Tetris Effect on itse peliin hyvin hienovaraisesti, mutta tunnelmaan raskaalla kädellä tarttuva variaatio kaikkien tuntemasta klassikosta, joka poikkeuksellisesti onnistuu tekemään lähes täydellisestä vielä paremman.

Markkinoilla on tällä hetkellä kolme erittäin hyvää variaatiota Aleksei Pažitnovin luomasta, kenties kaikkien aikojen parhaasta pelistä, jonka nimen kaikki tuntevat: . Puyo Puyo ja ovat moninpelattavia variaatioita modernista Tetriksestä. Modernin ja klassisen tetriksen erot ovat siinä, että modernissa Tetriksessä palikan, eli tetraminon asentoa annetaan usein korjata pidemmän aikaa kuin klassisessa ja jossa täten voi tehdä erikoisliikkeitä kuten T-kappaleen mahdottoman oloiseen väliin mahduttava T-spin. Modernissa Tetriksessä on usein myös muita apuja, kuten palikan loppuasennon näkeminen ennen putoamista. Pelkästään yksinpelattava ja virtuaalitodellisuutta tukeva taas on klassikkoa hyvin hienovaraisesti, mutta kuitenkin merkittävästi uudistava peli.

ja . ovat tehneet yhteistyötä aikaisemmin rytmipeli Infiniten kanssa, ja Resonairilla on aikaisempaa kokemusta puzzle-genrestä -pelin kanssa. Tetris Effect ei muuta Tetriksen pelitapaa sen totutusta modernista variaatiosta käytännössä milllään tavalla. Pelin tunnelma taas on heitetty aivan täysin päälaelleen rytmipelielementtien, taustalla sekä palikoiden lomassa tapahtuvien tapahtuvien efektien ja dynaamisen musiikin avulla. Pelin jokainen ympäristö on interaktiivinen taideteos, jossa musiikin sävy, palikoiden ääniefektit ja palikoiden visuaalinen tyyli on synkronoitu tiettyyn tunnelmaan – oli se sitten kaupunkimainen fuusiojazz-maailma tai psytrancen tahdittama tulenpalvontaympäristö.

Tetris Effect on kaikilta osa-alueiltaan, oli se sitten äänimaailma, visuaalinen anti tai pelituntuma, aivan käsittämättömän upea kokonaisuus. Peli onnistuu vetämään puolelleen patakonservatiivisimmatkin klassisen Tetriksen pelaajat, joihin itse lukeudun. Pelimoodeja on lukuisia, rentoutumisesta tiukempaan ennätysten metsästämiseen ja Tetris Effect sopii hyvin esimerkiksi Tetris-kisoihin valmistautuvan rutiineihin suurelta osalta sen vuoksi miten miellyttävää sen pelaaminen on. Yksi asia, missä löytyy pientä kritisoitavaa on pelin aloittelijaystävällisyys. Kilpapelaaja pelaa kaikki vaikeustasot kohtalaisen helposti läpi, mutta olen kuullut jopa helpoimman vaikeustason tuottaneen harjaantumattomille pelaajille merkittäviä ongelmia.

Pelin kauppasivu

Kommentoi

Ikoninen videopeli Tetris täytti 35 vuotta – tältä näyttää sen uusi logo Kommentit pois päältä artikkelissa Ikoninen videopeli Tetris täytti 35 vuotta – tältä näyttää sen uusi logo

Ikoninen videopeli viettää tänä vuonna 35-vuotisjuhlaa ja on sen kunniaksi uudistanut logonsa. The Company, Inc. -nimellä kulkevan yrityksen repertuaariin kuuluu pelien lisäksi lukuisia erilaisia tuotteita aina vaatteista leluihin.

Tältä näyttää Tetriksen uusi logo.

Vuonna 1984 luotu peli löytyy tähän mennessä yli 500 miljoonasta mobiililaitteesta ja sitä on käännetty yli 50 erilaiselle alustalle 200 eri maahan. Tetris on myös lisensoitu yli 60 erilaiselle yhteistyökumppanille.

Tältä vanha logo näytti.

Kommentoi

Bigscreen VR – Kuulokkeet silmille Kommentit pois päältä artikkelissa Bigscreen VR – Kuulokkeet silmille

Aika moni tyyriiden VR-lasien ostaja saattaa miettiä tällä hetkellä, että mitähän nyt tuli hankittua. Sen jälkeen kun on käyttänyt rahaa pariin kohtalaiseen peliin ja moneen huonoon, jotka ovat heikoimmillaan kokemuksena verrattavissa vähän lemmehtyneisiin ostereihin saattaa tuntea itsensä kansanomaisesti sanottuna tolloksi. Teknologia on verrattaen uutta, ja sille sovelluksia kehittävät tuntuvat vasta raaputtavan pintaa hyvin vaihtelevilla seurauksilla. Isot talot tekevät usein laadukasta jälkeä, mutta sekään ei tunnu täysin riittävältä koska laatu tarkoittaa enimmäkseen sitä, että laatta ei lennä tai silmät eivät väsy ihan heti. Bigscreen tuo sen lisäarvon mitä VR-lasit tarvitsevat.

Mielenkiintoisin virtuaalilaseihin liittynyt ajatus tuli pari kuukautta sitten eräässä tulevan -pelin ennakossa, johon on lisätty myös VR-tuki. VR-tuki itsessään muuttaa vain näkymän, jossa pelaaja näkee putoavat palikat etäältä, mutta ei itse liiku pelialueella. Ennakossa kuvailtiin sitä sanoilla ”kuulokkeet silmille”. Juuri sitä tekee Bigscreen, jossa on vaihdettavat ympäristöt, mahdollisuus ryhmähuoneisiin ja kahteen näyttökuvaa peilaavaan paneeliin. Antoisin kokemus oli videopalvelujen, kuten Netflix katsominen, jossa esimerkiksi tekstitykset ovat niin suuria, että lasien reunojen sumenema ei haittaa lukemista.

En käynyt ryhmähuoneissa, koska en halua tavata täysin tuntemattomia ihmisiä internetissä, ellei siihen ole esimerkiksi verkkopelaamisen vuoksi velvoittavaa pakkoa. Tarjolla on arvostelua kirjoittaessa muutenkin pari, lähinnä vieraskielistä kanavaa, joihin ei innosta mennä kuokkimaan. Tuttujen kanssa elokuvien katsomiseen Bigscreen soveltunee mainiosti, mutta parhaimmillaan se on yksin. Bigscreen on kaikessa yksinkertaisuudessaan ollut omassa VR-käytössä selvästi muita edellä oleva sovellus, varsinkin kun VR-pelaaminen ei ole vielä löytänyt standardejaan. Tämä kannattaa ehdottomasti ladata, jos ei muun niin elokuvien vuoksi. VR-lasit ovat myös yksityisyyteen mainioita, koska niitä voi käyttää myös kun tietokoneen näyttö on pois päältä.

Lataa Bigscreen VR

Kommentoi

Bigscreen VR

7.5 / 10
Hyvää Oikeasti mukava tapa katsoa elokuvia ja pelata pelejä VR-laseilla. Valkokankaan/näytön säätäminen toimii. Ruudun valo tuo mukavaa ympäristön efektiä. Toimii sukkelasti myös pelien kanssa. Toimii hitaammalla koneella. Huonoa Beta bugittaa etenkin Steam-versiona. Ympäristöjä ei voi luoda itse kuten SteamVR:ssä. Chat tuntemattomien kanssa ei kiinnosta. Kaipaisi ääniä taustalle. Lyhyesti Bigscreen VR:ssä on puutteita, mutta se on silti ilmaisena aivan välttämätön hankinta VR-lasien omistajille.
Testattu: HTC Vive, Oculus Rift