Tetris Effect koukuttaa ja tuo palikat uniin asti Kommentit pois päältä artikkelissa Tetris Effect koukuttaa ja tuo palikat uniin asti

Tetris Effect (PC/Epic)

9.6 / 10
Hyvää Ihan kaikki. Peli on aivan käsittämättömän kaunista katseltavaa ja pelattavaa. Huonoa Voi nujertaa aloittelijan. Lyhyesti Tetris Effect on itse peliin hyvin hienovaraisesti, mutta tunnelmaan raskaalla kädellä tarttuva variaatio kaikkien tuntemasta klassikosta, joka poikkeuksellisesti onnistuu tekemään lähes täydellisestä vielä paremman.

Markkinoilla on tällä hetkellä kolme erittäin hyvää variaatiota Aleksei Pažitnovin luomasta, kenties kaikkien aikojen parhaasta pelistä, jonka nimen kaikki tuntevat: . ja ovat moninpelattavia variaatioita modernista Tetriksestä. Modernin ja klassisen tetriksen erot ovat siinä, että modernissa Tetriksessä palikan, eli tetraminon asentoa annetaan usein korjata pidemmän aikaa kuin klassisessa ja jossa täten voi tehdä erikoisliikkeitä kuten T-kappaleen mahdottoman oloiseen väliin mahduttava T-spin. Modernissa Tetriksessä on usein myös muita apuja, kuten palikan loppuasennon näkeminen ennen putoamista. Pelkästään yksinpelattava ja virtuaalitodellisuutta tukeva taas on klassikkoa hyvin hienovaraisesti, mutta kuitenkin merkittävästi uudistava peli.

ja . ovat tehneet yhteistyötä aikaisemmin rytmipeli Infiniten kanssa, ja Resonairilla on aikaisempaa kokemusta puzzle-genrestä -pelin kanssa. Tetris Effect ei muuta Tetriksen pelitapaa sen totutusta modernista variaatiosta käytännössä milllään tavalla. Pelin tunnelma taas on heitetty aivan täysin päälaelleen rytmipelielementtien, taustalla sekä palikoiden lomassa tapahtuvien tapahtuvien efektien ja dynaamisen musiikin avulla. Pelin jokainen ympäristö on interaktiivinen taideteos, jossa musiikin sävy, palikoiden ääniefektit ja palikoiden visuaalinen tyyli on synkronoitu tiettyyn tunnelmaan – oli se sitten kaupunkimainen fuusiojazz-maailma tai psytrancen tahdittama tulenpalvontaympäristö.

Tetris Effect on kaikilta osa-alueiltaan, oli se sitten äänimaailma, visuaalinen anti tai pelituntuma, aivan käsittämättömän upea kokonaisuus. Peli onnistuu vetämään puolelleen patakonservatiivisimmatkin klassisen Tetriksen pelaajat, joihin itse lukeudun. Pelimoodeja on lukuisia, rentoutumisesta tiukempaan ennätysten metsästämiseen ja Tetris Effect sopii hyvin esimerkiksi Tetris-kisoihin valmistautuvan rutiineihin suurelta osalta sen vuoksi miten miellyttävää sen pelaaminen on. Yksi asia, missä löytyy pientä kritisoitavaa on pelin aloittelijaystävällisyys. Kilpapelaaja pelaa kaikki vaikeustasot kohtalaisen helposti läpi, mutta olen kuullut jopa helpoimman vaikeustason tuottaneen harjaantumattomille pelaajille merkittäviä ongelmia.

Pelin kauppasivu

”Mene ulos, hae raitista ilmaa. Tetriksen voittaminen ei ole elämäntavoite” – Sky Newsin juontaja lähetti tylyt terveiset tuoreelle Tetris-mestarille Kommentit pois päältä artikkelissa ”Mene ulos, hae raitista ilmaa. Tetriksen voittaminen ei ole elämäntavoite” – Sky Newsin juontaja lähetti tylyt terveiset tuoreelle Tetris-mestarille

Kuten jotkut teistä ehkä jo tietävätkin, 13-vuotias Willis Gibson saavutti mahdottomalta tuntuvan saavutuksen voittaessaan Tetriksen Nintendon 8-bittisellä konsolilla, jota monet pitivät vielä muutama vuosi sitten täysin saavuttamattomana.

Kun pelin ”tapporuutu” ilmestyi yhtäkkiä hänen ennätystä tavoittelevien lukuisten live-pelisessioidensa aikana, hurraa-huudot ja ylistys olivat välittömiä. Sky Newsin toimittajalla oli kuitenkin erilainen näkemys asiasta, ja hän päätti sen sijaan haukkua poikaa.

”Äitinä sanoisin vain, että astu pois ruudun äärestä, mene ulos, hae raitista ilmaa… Tetriksen voittaminen ei ole elämäntavoite.”

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

NES Tetris on vihdoin voitettu 34 vuoden jälkeen Kommentit pois päältä artikkelissa NES Tetris on vihdoin voitettu 34 vuoden jälkeen

34 vuoden jälkeen 13-vuotias Willis ”Blue Scuti” Gibson -niminen ”ihmelapsi” on vihdoin voittanut Tetriksen NES-version. Saavutukseen yllettiin joulukuussa 2023, kun Tetriksen pelattavuuteen oli tehty useita innovaatioita ja parannuksia.

Tetriksen NES-versiota pidetään yhtenä pelin haastavimmista versioista, koska siitä puuttuu ominaisuuksia, kuten mahdollisuus tallentaa paloja. Monien vuosien ajan sitä pidettiin mahdottomana suorittaa loppuun. Vuonna 2021 käyttöön otettu uusi tekniikka nimeltä ”rolling” mullisti kuitenkin -yhteisön ja johti lukuisiin uusiin maailmanennätyksiin.

Blue Scutin voitto on vedenjakaja Tetris-yhteisölle, ja se on innoittanut pelaajia jatkamaan pelin rajojen pidentämistä. Jotkut pelaajat katsovat nyt jopa mahdollisuutta saavuttaa taso 255, mikä olisi todellinen osoitus heidän taidoistaan ja päättäväisyydestään.