Tetris Effect koukuttaa ja tuo palikat uniin asti Kommentit pois päältä artikkelissa Tetris Effect koukuttaa ja tuo palikat uniin asti

Tetris Effect (PC/Epic)

9.6 / 10
Hyvää Ihan kaikki. Peli on aivan käsittämättömän kaunista katseltavaa ja pelattavaa. Huonoa Voi nujertaa aloittelijan. Lyhyesti Tetris Effect on itse peliin hyvin hienovaraisesti, mutta tunnelmaan raskaalla kädellä tarttuva variaatio kaikkien tuntemasta klassikosta, joka poikkeuksellisesti onnistuu tekemään lähes täydellisestä vielä paremman.

Markkinoilla on tällä hetkellä kolme erittäin hyvää variaatiota Aleksei Pažitnovin luomasta, kenties kaikkien aikojen parhaasta pelistä, jonka nimen kaikki tuntevat: . ja ovat moninpelattavia variaatioita modernista Tetriksestä. Modernin ja klassisen tetriksen erot ovat siinä, että modernissa Tetriksessä palikan, eli tetraminon asentoa annetaan usein korjata pidemmän aikaa kuin klassisessa ja jossa täten voi tehdä erikoisliikkeitä kuten T-kappaleen mahdottoman oloiseen väliin mahduttava T-spin. Modernissa Tetriksessä on usein myös muita apuja, kuten palikan loppuasennon näkeminen ennen putoamista. Pelkästään yksinpelattava ja virtuaalitodellisuutta tukeva taas on klassikkoa hyvin hienovaraisesti, mutta kuitenkin merkittävästi uudistava peli.

ja . ovat tehneet yhteistyötä aikaisemmin rytmipeli Infiniten kanssa, ja Resonairilla on aikaisempaa kokemusta puzzle-genrestä -pelin kanssa. Tetris Effect ei muuta Tetriksen pelitapaa sen totutusta modernista variaatiosta käytännössä milllään tavalla. Pelin tunnelma taas on heitetty aivan täysin päälaelleen rytmipelielementtien, taustalla sekä palikoiden lomassa tapahtuvien tapahtuvien efektien ja dynaamisen musiikin avulla. Pelin jokainen ympäristö on interaktiivinen taideteos, jossa musiikin sävy, palikoiden ääniefektit ja palikoiden visuaalinen tyyli on synkronoitu tiettyyn tunnelmaan – oli se sitten kaupunkimainen fuusiojazz-maailma tai psytrancen tahdittama tulenpalvontaympäristö.

Tetris Effect on kaikilta osa-alueiltaan, oli se sitten äänimaailma, visuaalinen anti tai pelituntuma, aivan käsittämättömän upea kokonaisuus. Peli onnistuu vetämään puolelleen patakonservatiivisimmatkin klassisen Tetriksen pelaajat, joihin itse lukeudun. Pelimoodeja on lukuisia, rentoutumisesta tiukempaan ennätysten metsästämiseen ja Tetris Effect sopii hyvin esimerkiksi Tetris-kisoihin valmistautuvan rutiineihin suurelta osalta sen vuoksi miten miellyttävää sen pelaaminen on. Yksi asia, missä löytyy pientä kritisoitavaa on pelin aloittelijaystävällisyys. Kilpapelaaja pelaa kaikki vaikeustasot kohtalaisen helposti läpi, mutta olen kuullut jopa helpoimman vaikeustason tuottaneen harjaantumattomille pelaajille merkittäviä ongelmia.

Pelin kauppasivu

Paluu menneisyyten – alkuperäinen Tetris-peli on nyt pelattavissa selaimessasi Kommentit pois päältä artikkelissa Paluu menneisyyten – alkuperäinen Tetris-peli on nyt pelattavissa selaimessasi

Juhlistaakseen -elokuvan julkaisua +:ssa, Tetris-yhtiö on julkaissut erikoisversion pelistä selaimille, joka pyrkii emuloimaan alkuperäistä vuoden 1984 versiota.

Tämä versio perustuu alkuperäiseen versioon, jonka Alexey Pajitnov loi Dorodnitsynin tietotekniikkakeskuksessa Moskovassa vanhaa Neuvostoliitossa valmistettua Elektronika 60 -tietokonetta varten ja käyttää vihreitä sulkeita (brackets) kiinteiden lohkareiden sijaan.

Antoisiin pelihetkiin pääset tämän linkin kautta

Pac-Man -aiheinen battle royale peli ilmestyi yksinoikeudella Switchille Kommentit pois päältä artikkelissa Pac-Man -aiheinen battle royale peli ilmestyi yksinoikeudella Switchille

Pac-Man 99

on julkaissut uuden battle royale pelin -konsolilleen.

Samaan tapaan kuin aiemmin ilmestyneet 99 ja -pelit, Pac-Man 99 vie pelaajat retroilevaan moninpeliin. Siinä pelaajat etenevät omilla ruuduillaan ja koittavat häiritä mahdollisimman paljon muiden pelaajien edistymistä.

Pelata voi muita pelaajia vastaan tai halutessaan voi harjotella tietokonetta vastaan. Pelata voi myös aikaa vastaan ja saatavilla on myös 20 erilaista retroaihesta teemaa kuten Galaga, Xevious ja .

Peli on parhaillaan saatavilla Nintendo Online -tilaajille ilmaiseksi, mutta siihen on ostettavissa myös lisäkilkkeitä erilaisten lisäosien muodossa.