Tetris Effect koukuttaa ja tuo palikat uniin asti Kommentit pois päältä artikkelissa Tetris Effect koukuttaa ja tuo palikat uniin asti

Tetris Effect (PC/Epic)

9.6 / 10
Hyvää Ihan kaikki. Peli on aivan käsittämättömän kaunista katseltavaa ja pelattavaa. Huonoa Voi nujertaa aloittelijan. Lyhyesti Tetris Effect on itse peliin hyvin hienovaraisesti, mutta tunnelmaan raskaalla kädellä tarttuva variaatio kaikkien tuntemasta klassikosta, joka poikkeuksellisesti onnistuu tekemään lähes täydellisestä vielä paremman.

Markkinoilla on tällä hetkellä kolme erittäin hyvää variaatiota Aleksei Pažitnovin luomasta, kenties kaikkien aikojen parhaasta pelistä, jonka nimen kaikki tuntevat: Tetris. Puyo Puyo ja ovat moninpelattavia variaatioita modernista Tetriksestä. Modernin ja klassisen tetriksen erot ovat siinä, että modernissa Tetriksessä palikan, eli tetraminon asentoa annetaan usein korjata pidemmän aikaa kuin klassisessa ja jossa täten voi tehdä erikoisliikkeitä kuten T-kappaleen mahdottoman oloiseen väliin mahduttava T-spin. Modernissa Tetriksessä on usein myös muita apuja, kuten palikan loppuasennon näkeminen ennen putoamista. Pelkästään yksinpelattava ja virtuaalitodellisuutta tukeva Tetris Effect taas on klassikkoa hyvin hienovaraisesti, mutta kuitenkin merkittävästi uudistava peli.

Resonair ja Monstars inc. ovat tehneet yhteistyötä aikaisemmin rytmipeli Rez Infiniten kanssa, ja Resonairilla on aikaisempaa kokemusta puzzle-genrestä -pelin kanssa. Effect ei muuta Tetriksen pelitapaa sen totutusta modernista variaatiosta käytännössä milllään tavalla. Pelin tunnelma taas on heitetty aivan täysin päälaelleen rytmipelielementtien, taustalla sekä palikoiden lomassa tapahtuvien tapahtuvien efektien ja dynaamisen musiikin avulla. Pelin jokainen ympäristö on interaktiivinen taideteos, jossa musiikin sävy, palikoiden ääniefektit ja palikoiden visuaalinen tyyli on synkronoitu tiettyyn tunnelmaan – oli se sitten kaupunkimainen fuusiojazz-maailma tai psytrancen tahdittama tulenpalvontaympäristö.

Effect on kaikilta osa-alueiltaan, oli se sitten äänimaailma, visuaalinen anti tai pelituntuma, aivan käsittämättömän upea kokonaisuus. Peli onnistuu vetämään puolelleen patakonservatiivisimmatkin klassisen Tetriksen pelaajat, joihin itse lukeudun. Pelimoodeja on lukuisia, rentoutumisesta tiukempaan ennätysten metsästämiseen ja Tetris Effect sopii hyvin esimerkiksi Tetris-kisoihin valmistautuvan rutiineihin suurelta osalta sen vuoksi miten miellyttävää sen pelaaminen on. Yksi asia, missä löytyy pientä kritisoitavaa on pelin aloittelijaystävällisyys. Kilpapelaaja pelaa kaikki vaikeustasot kohtalaisen helposti läpi, mutta olen kuullut jopa helpoimman vaikeustason tuottaneen harjaantumattomille pelaajille merkittäviä ongelmia.

Pelin kauppasivu

Kommentoi

Pac-Man -aiheinen battle royale peli ilmestyi yksinoikeudella Switchille Kommentit pois päältä artikkelissa Pac-Man -aiheinen battle royale peli ilmestyi yksinoikeudella Switchille

Pac-Man 99

Nintendo on julkaissut uuden Pac-Man 99 pelin Switch -konsolilleen.

Samaan tapaan kuin aiemmin ilmestyneet 99 ja 5 -pelit, Pac-Man 99 vie pelaajat retroilevaan moninpeliin. Siinä pelaajat etenevät omilla ruuduillaan ja koittavat häiritä mahdollisimman paljon muiden pelaajien edistymistä.

Pelata voi muita pelaajia vastaan tai halutessaan voi harjotella tietokonetta vastaan. Pelata voi myös aikaa vastaan ja saatavilla on myös 20 erilaista retroaihesta teemaa kuten Galaga, Xevious ja Dig Dug.

Peli on parhaillaan saatavilla Nintendo Online -tilaajille ilmaiseksi, mutta siihen on ostettavissa myös lisäkilkkeitä erilaisten lisäosien muodossa.

Kommentoi

Oletko aina halunnut meikata itsestäsi yhtä värikkään kuin Tetris-palikka? Nyt se on mahdollista Tetris-meikkien ansiosta Kommentit pois päältä artikkelissa Oletko aina halunnut meikata itsestäsi yhtä värikkään kuin Tetris-palikka? Nyt se on mahdollista Tetris-meikkien ansiosta

Vaikka Tetris onkin jo tässä kohtaa todella vanha videopeli, sen suosio jatkuu edelleen. Pelistä on olemassa lukuisia eri versioita eri teemoilla, vaikeusasteilla ja grafiikoilla, mutta sen keskeinen idea on säilynyt läpi vuosikymmenien.

Mikäli olet aina kokenut vetoa Tetris-palikoiden väreihin ja muotoihin, voit nyt meikata itsestäsi hieman samanlaisen – tai sitten ainakin vain osoittaa rakkautesi klassista videopeliä kohtaan.

Suosittu meikkivalmistaja NYX on nimittäin julkistanut uuden Tetris-kokoelmansa, johon lukeutuvat eyeliner, luomiväri sekä kaksi erillistä huulipunasettiä. Pakkaus meikeille noudattaa luonnollisesti Tetrikselle uskollista teemaa.

Tetris-kokoelma lanseerataan 28. maaliskuuta Nyxin kotisivuilla.

Hinnasto näyttää seuraavalta:

  • Tetris Epic Liner Kit — $30
  • Tetris Jumbo Shadow Palette — $45
  • Tetris Lip Kit 1 — $8
  • Tetris Lip Kit 2 — $8

Kommentoi