The Elder Scrolls-fanit saivat juuri mieluisan yllätyksen – uusi mobiilipeli julkaistiin täysin puskan takaa Kommentit pois päältä artikkelissa The Elder Scrolls-fanit saivat juuri mieluisan yllätyksen – uusi mobiilipeli julkaistiin täysin puskan takaa

The Elder Scrolls: Castles

Bethesda Games Studios on juuri julkaissut uuden pelin fantasiamailmassaan ilman, että siitä juurikaan toreilla etukäteen huudeltu. Kyseessä on Android-järjestelmälle tehty .

Peli on nyt ladattavissa ilmaiseksi Google Play Storesta ja on vielä varhaisessa julkaisuvaiheessa. : Castles antaa pelaajille mahdollisuuden hallita keskiaikaista dynastiaa ja ohjata linnaa vuosien varrella. Peli ei ole toistaiseksi saatavilla iOS:ssa tai PC:llä, eikä sitä ole virallisesti ilmoitettu.

Pelikuvakaappaukset muistuttavat Bethesdan vuoden 2015 mobiilipeliä Fallout Shelter, jossa pelaajat hallitsivat yhtä ikonista suojaa post-apokalyptisestä RPG-sarjasta. Toisessa kuvakaappauksessa pelaajia kehotetaan suorittamaan ”epic quests” ja näyttää ryhmän hahmoja taistelemassa massiivista punaista lohikäärmettä vastaan.

The Elder Scrolls: Castles ei ole ensimmäinen mobiilipeli Nirn-maailmassa. Korttipeli, The Elder Scrolls: Legends, julkaistiin mobiilille ja PC:lle vuonna 2017. Toinen Elder Scrolls -mobiilipeli, ensimmäisen persoonan dungeon-peli The Elder Scrolls: Blades, julkaistiin vuonna 2019.

Starfieldin kehittelijät ovat uuden Indiana Jones -pelin kimpussa – mahdollinen julkistus tulee ensi vuonna Kommentit pois päältä artikkelissa Starfieldin kehittelijät ovat uuden Indiana Jones -pelin kimpussa – mahdollinen julkistus tulee ensi vuonna

Indiana Jones

Bethesda Game Studiosin johtaja Todd Howard on antanut vihjeitä, että lisätietoa MachineGamesin -peliprojektista jaetaan kansalle ensi vuonna. Bethesda kertoi hiljattain pelin kehityksen olevan puolessa välissä, mikä antaa toivoa faneille, jotka ovat odottaneet lisätietoja.

Indiana Jones -pelin julkaisu saattaa olla vasta vuonna 2025, mutta fanit voivat odottaa syvällisempää kurkistusta peliin ensi vuonna. Tämä vastaisi heidän uteliaisuuttaan siitä, kuinka MachineGames yhdistää genret ja siirtyy uuteen natsinvastaiseen sarjaan.

Kun on viimein julkaistu, Howard on jo saanut kysymyksiä siitä, milloin faneille annetaan lisää tietoa Bethesdan seuraavasta suuresta projektista, Indiana Jonesista. Peli ilmoitettiin vuonna 2021, eikä siitä tiedetä vielä paljon. Pelinkehittäjät ovat kuitenkin innokkaita kuulemaan lisää MachineGamesin näkemyksestä historialliseen sarjaan.

Haastattelussa Howard oli selvästi innoissaan ja halusi antaa lisää tietoa pelistä, mutta ei ehkä voinut. Sen sijaan hän vain hymyili ja sanoi:

”Puhutaan ensi vuonna.”

Game Music Collective Restart -pelimusiikkikonsertti viivästyy toukokuulle Kommentit pois päältä artikkelissa Game Music Collective Restart -pelimusiikkikonsertti viivästyy toukokuulle

Game Music Collective

Tuleva pelimusiikkikonsertti Game Music Collectiven Restart on jouduttu viivästyttämään uuteen ajankohtaan tartuntatilanteesta johtuvan epävarmuuden takia. Tapahtuma siirtyy maaliskuun alulta toukokuun 11. päivään.

Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan uutena päivänä. Mikäli uusi tapahtumapäivä ei syystä tai toisesta sovi, on lippurahojen palautusta mahdollista hakea maaliskuun 31. päivä mennessä täältä.

Pelimusiikkiorkesteri esiintyy toukokuussa Helsingin Kulttuuritalolla uudistetussa RESTART- konsertissaan uudella ohjelmistollaan. Konsertissa kuullaan pandemian aikana syntynyt Game Music Collectiven suomalaisen pelimusiikin parhaimmistoa esittelevän äänitteen ohjelmistoa. Tämän lisäksi konsertissa kuullaan täysin uusia sovituksia kansainvälisistä pelimusiikkiklassikoista.

Konsertissa kuullaan musiikkia mm. Seuraavista pelisarjoista: , , , , , Battlelands, , Heroes of Warland, , Iron Danger, , Oceanhorn sekä .

Konsertti on keväällä julkaistavan äänitteen lähtölaukaus ja ennakkoesitys. Alfred Kordelinin ystävällisesti myöntämän suurille suomalaisille kulttuurihankkeille myönnetyn apurahan turvin tehty kokoelmaäänite julkaistaan keväällä 2022.

Lisätietoja ja lipunmyynti löytyvät täältä.