The Fisherman – Fishing Planet lupailee realististinta kalastussimulaattoria tähän asti Kommentit pois päältä artikkelissa The Fisherman – Fishing Planet lupailee realististinta kalastussimulaattoria tähän asti

Kalastuspeli mikä minuun on tehnyt suurimman vaikutuksen koskaan oli Sega Dreamcastille aikanaan julkaistu Bass Fishing. Alunperin kolikkopelinä toiminut kalastushuvittelu oli kääntynyt kotikonsolille mukavasti jopa vavan vartta ja siimakelaa matkivan erikoisohjaimen myötä.

The Fisherman – Fishing Planet on uusi kalastuspeli, mikä julkaistaan 17. päivänä Xbox Onelle, PS4:lle sekä :lle. Alunperin peli oli ilmainen pelata, mutta sisälsi mikro-ostoksia ja DLC-paketteja, mitä ilman peli jäi hiukan köyhäksi kokemukseksi. Ei ole siis ollenkaan hullu idea julkaista peli muodossa, missä kaikki lisäsisältö on verkotettu yhteen katiskaa, varsinkin kun peli on hintalapultaan hieman edullisempi kuin useimmat uudet pelit.

Peli tarjoaa moninpeli, 143 eri kalalajia, lähes 20 erilaista kalastuspaikkaa Amerikan ja Euroopan mantereilla, eli kalastustekniikoita, 1000 kalastustuotetta ja paljon muuta. Kalastettavaa on tarjolla siis paljon!

Jos olet jo hankkinut alkuperäiseen peliin sisältöä, pääset ostamaan uuden pelin jo nyt (tai niin ne väittää, allekirjoittanut tätä ei pysty varmentamaan, sillä ei alkuperäistä iteraatiota omista).

Peli itse kertoo itsestään seuraavaa (vapaasti suomentaen):

Kultainen standardi kalastuspeleille nyt saatavilla kokonaisena versiona! Koe kalastuksen kaikki huvi ja hiero taitojasi yksin- ja moninpeleissä. Eksklusiivinen sisältö tuo uuden kartan Ranskan Creusessa, uistelun, neljä uutta kalalajia ja kaksi moottorivenettä. 143 kalaa todellisella käyttäytymisellä. 19 eri ympäristöä Euroopassa ja Yhdysvalloissa. 4 eri kalastustekniikkaa. Yli 1000 erilaista kalastusvälinettä ainutlaatuisine ominaisuuksineen. Dynaamiset sää, vuorokaudenvaihtelu ja vuodenajat.

Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen

on päivittynyt versioon 1.6, joka tuo peliin ilmaista lisäsisältöä ja useita parannuksia. Päivitys sisältää uusia työkoneita ja traktoreita sekä lukuisia optimointeja ja pelattavuusuudistuksia.

Uusia laitteita päivityksessä ovat:

  • Albutt f155A -paalinostin
  • CLAAS FL 140 -etukuormain
  • John Deere 683R -etukuormain
  • CLAAS ARION (550 – 530) -traktori
  • John Deere 6R -sarjan traktori

Päivitys parantaa pelin suorituskykyä ja vakautta sekä tuo mukanaan useita muutoksia ja parannuksia. Näihin kuuluvat muun muassa ModHub-päivityspainike, parannukset tekoälyn toimintaan ja eläinten tuottavuuslaskelmiin sekä lukuisat korjaukset ja optimoinnit.

25 on myynyt jo yli kolme miljoonaa kappaletta. Peli on saatavilla :lle, |S:lle, :lle ja Macille. jatkaa pelin kehittämistä ja tukemista säännöllisillä päivityksillä ja sisältölisäyksillä.

†

Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen Kommentit pois päältä artikkelissa Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen

on uusi suomalainen videopeli, joka sijoittuu vuoteen 1994 kuvitteelliseen Nykylän kaupunkiin. Peli yhdistää avoimen maailman toimintaa, RPG-elementtejä ja synkkää huumoria. Tarina perustuu tosielämän kokemuksiin ja käsittelee teemoja kuten ystävyys, riippuvuus ja lunastus.

Peli erottuu joukosta ainutlaatuisella sekoituksella synkkää huumoria, ronskia tarinankerrontaa ja unohtumattomia hahmoja, kuten Rahikainen, Kuikka ja Seppo (Zeze).

Pelin on kehittänyt ja sen toimitusjohtaja Henri Koskinen kuvaa peliä ”vanhaksi kunnon 1990-luvuksi”. Peli on rakennettu Unreal Engine 5:llä ja siinä on ammattimainen ääninäyttely.

Last Dropin kehityksessä on ollut mukana yli 90 harjoittelijaa ja opinnäytetyöntekijää suomalaisista ammattikorkeakouluista. Projekti on saanut 25 000 euron apurahan Digidemo Avek -rahastosta vuonna 2021.

Peli jatkaa suomalaisen peliteollisuuden perinnettä, joka alkoi 1980-luvulla harrastelijoiden toimesta ja kehittyi 1990-luvulla demoskenen kautta ammattimaisemmaksi. Last Drop edustaa uutta sukupolvea suomalaisessa pelinkehityksessä, yhdistäen paikallista kulttuuria ja kansainvälistä pelattavuutta.