The Last of Us -sarjan 2. kaudella itiöt tekevät paluun – mutta miksi? Kommentit pois päältä artikkelissa The Last of Us -sarjan 2. kaudella itiöt tekevät paluun – mutta miksi?

The Last of Us

-sarjan toisella kaudella nähdään merkittävä muutos: itiöt tekevät paluun. Showrunnerit Neil Druckmann ja Craig Mazin vahvistivat, että ensimmäisellä kaudella pois jätetty tartuntamekanismi palaa juoneen tärkeästä syystä.

Miksi itiöt puuttuivat ensimmäiseltä kaudelta?

Alkuperäisessä pelissä cordyceps-sieni leviää itiöiden välityksellä, pakottaen hahmot käyttämään kaasunaamareita. :n sarjassa tämä jätettiin pois käytännöllisistä syistä – tähtinäyttelijät, kuten Pedro Pascal, eivät olisi halunneet piiloutua naamareiden taakse suurimmaksi osaksi ajasta. Tämän sijaan sarjassa esiteltiin kauhistuttavat tartuntatuntosarvet (tendrils), jotka leviävät juuriverkoston tavoin.

Miksi itiöt palaavat nyt?

Druckmann kertoi SXSW 2025 -tapahtumassa, että toinen kausi laajentaa tartunnan muotoja ja sen leviämistä. Traileri näyttää Ellien katsomassa tartunnan saanutta henkilöä, jonka hengitys vapauttaa itiöitä ilmaan – aivan kuten peleissä.

Druckmannin mukaan kaikki sarjan elementit palvelevat draamaa, ja nyt itiöille on keksitty tarinallisesti merkittävä syy. Sarjan toinen kausi tuo myös lisää tartunnan saaneiden muotoja ja suurempia vihollisjoukkoja, mikä nostaa panoksia entisestään.

The Last of Us -sarjan tulevaisuus

HBO on jo paljastanut, että -peli ei mahdu yhteen kauteen, toisin kuin ensimmäinen peli. Toinen kausi koostuu seitsemästä jaksosta, mutta tarina on rakennettu niin, että kolmas kausi voi jatkaa siitä luontevasti.

The Last of Us: Season 2 saa ensi-iltansa vuonna 2025 HBO Maxilla.

Kesäkuun katsotuimmat leffat ja sarjat: Jännitystä, tieteisseikkailuja ja pelottavan tuttuja tulevaisuuksia Kommentit pois päältä artikkelissa Kesäkuun katsotuimmat leffat ja sarjat: Jännitystä, tieteisseikkailuja ja pelottavan tuttuja tulevaisuuksia

28 Years Later

Kesäkuu toi mukanaan hurjan määrän katsottavaa – eikä suomalaiset jääneet laakereilleen lepäämään. Striimauspalveluissa ahmittiin sekä uusia julkaisuja että vanhoja suosikkeja, ja erityisesti trillerit, scifi ja toiminta näyttivät pitävän pintansa. Tässä katsaus kuukauden puhutuimpiin nimikkeisiin!

Kesäkuun elokuvasuosikit: Paluuta menneisyyteen ja kurkistuksia tulevaan

Kesän alussa listojen kärkeen nousi 28 viikkoa myöhemmin, jatko-osa legendaariselle zombileffalle 28 päivää myöhemmin. Leffasarjan juuri ilmestynyt uusin osa 28 vuotta myöhemmin on selkeästi herättänyt kiinnostuksen myös aiempiin osiin.

Toinen isosti puhuttanut tapaus oli -elokuva, joka onnistui kääntämään ikonisen pelin visuaalisen tyylin viihdyttäväksi koko perheen seikkailuksi. Leffa jakoi mielipiteitä, mutta sai silti hurjasti katselukertoja.

Myös toimintaa kaivattiin. toi mukanaan salaisuuksia ja salamurhaajia, kun taas muistutti siitä, ettei Tom Cruisen vetovoima ota laantuakseen, vaikka elokuva julkaistiin jo aiemmin.

Scifin ystäviä hemmoteltiin kunnolla: The Substance, ja Predator: Killer of Killers veivät katsojat aivan toisiin maailmoihin. Myös Ridley Scottin eeppinen jatko-osa Gladiator II keräsi runsaasti uteliaita silmäpareja.

Hieman kevyemmästä päästä löytyi , joka yhdisti rikosdraamaa ja tyylikästä 90-luvun estetiikkaa, kun taas Conclave veti mystiikallaan puoleensa etenkin draaman ystäviä.

Kesäkuun top 10 kiinnostavinta elokuvaa:

  1. 28 Viikkoa myöhemmin
  2. Minecraft
  3. The Accountant 2
  4. The Substance
  5. Conclave
  6. Mickey 17
  7. Gladiator II
  8. Predator: Killer of Killers
  9. Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One
  10. Deep Cover

Sarjapuolella synkkyyttä, selviytymistä ja sarkasmia

Kesäkuun sarjakatselu oli kaikkea muuta kuin kevyttä puuhastelua. Synkät rikokset, karut tulevaisuudet ja moraaliset pulmat olivat selvästi kansan mieleen.

Brittisarja on ollut suuri hitti Suomessa – jäätävän tehokas rikosdekkari vetää mukaansa heti ensi minuuteista alkaen. Samalla linjalla jatkoi The Sinner, jonka jokainen kausi onnistuu pureutumaan eri tavalla ihmismielen pimeyteen.

Scifin puolella The Last of Us jatkoi vahvana – sarja on vakiinnuttanut asemansa yhtenä viime vuosien parhaista pelisovituksista. Tähtiportti (eli Stargate) puolestaan houkutteli uudelleenkatseluun nostalgian nälkäisiä.

Yksi yllättäjistä oli Mobland, intensiivinen rikosdraama, joka sai erityisesti toiminnan ja gangstertarinoiden ystävät innostumaan. Myös Murhabotin päiväkirjat (), joka yhdistää mustaa huumoria ja synkkää tulevaisuusvisiointia, on saanut hiljalleen jalansijaa.

Samaan aikaan The Bear tarjosi keittiökaaosta ja tunteiden vuoristorataa, ja jatkoi tasaista suosiotaan kevyemmän rikosdraaman ystävien keskuudessa.

Maininnan ansaitsevat vielä ja – erityisesti jälkimmäinen tuntuu puhuttelevan monia ajankohtaisine selviytymisteemoineen.

Kesäkuun top 10 kiinnostavinta sarjaa:

  1. Mobland
  2. Dept. Q
  3. The Rookie
  4. Murderbot
  5. The Last of Us
  6. Stick
  7. Stargate
  8. The Bear
  9. The Survivors
  10. The Sinner

Lähde: JustWatch

PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista

Sony

Muistatko ajan, jolloin tuntui puskevan uutta peliä joka kuukausi? No, ne ajat ovat rakkaat kansalaiset nyt takanapäin. Uusi analyysi paljastaa, että Sonyn omien studioiden tekemien ensimmäisen osapuolen (first-party) pelien määrä on laskenut yli 70 % :n kulta-ajoista.

:n aikana (2006–2013) julkaisi peräti 91 omaa peliä, mukana oli jättihittejä kuten , ja The Last of Us, mutta myös kokeellisia pieniä helmiä, joita harva enää muistaa. Verrattuna siihen :llä julkaistiin enää 34 ensipeliä, ja :llä tähän mennessä vain 18. Tahti on kuin hidastetusta videosta.

Mutta mistä oikein on kyse? Ei huonosta menestyksestä tai laiskuudesta, päinvastoin. Jokainen uusi peli on nykyisin jättihanke, jonka tekemiseen saattaa kulua jopa seitsemän vuotta ja yli 270 miljoonaa euroa, kuten :n tapauksessa. Sony on siirtynyt vähemmän, isompia, parempia -strategiaan, panostetaan jättipeleihin, jotka viedään myös :lle ja ehkä valkokankaalle.

Tämä muutos ei ole pelkästään numeroita, se vaikuttaa siihen, miltä PlayStation tuntuu. Ennen tarjolla oli yllätyksiä, outouksia ja pientä hulluutta. Nyt painopiste on elokuvamaisissa jättiseikkailuissa. Laatu on yhä huipussaan, mutta vaihtelu, luovuus ja yllättävyys ovat kutistuneet.