The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time täyttää tänään 25 vuotta Kommentit pois päältä artikkelissa The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time täyttää tänään 25 vuotta

21. marraskuuta 1998, Nintendo 64-toimintaseikkailu mullisti Zeldan pelisarjan, tuoden sen ensimmäistä kertaa kolmiulotteiseen maailmaan. Peli loi historiaa yhdessä ydinryhmän, kuten Eiji Aonuman, Yoshiaki Koizumin, Kensuke Tanaben ja sarjan luoja Shigeru Miyamoton, kanssa. Aikaspiraalissa seuraava Ocarina of Time näkee päähenkilön Linkin matkaavan valtakuntaan nimeltä Hyrule ja liikkuvan ajan halki.

Peli saapui Pohjois-Amerikkaan 23. marraskuuta 1998 ja Eurooppaan 11. joulukuuta.

Myymällään seitsemällä miljoonalla kappaleella, Ocarina of Time oli murskaava kaupallinen menestys, mutta ehkäpä vieläkin vahvemmin muistissa on kriitikoiden vuonna 1998 antama ylistys.

Tänään peli täyttää 25 vuotta, ja se jatkaa muistojen ja pelaajien sydämissä.

Unreal-pelimoottorilla toteutettu The Legend of Zelda: Ocarina of Time uusinto päivittyi – katso video Kommentit pois päältä artikkelissa Unreal-pelimoottorilla toteutettu The Legend of Zelda: Ocarina of Time uusinto päivittyi – katso video

-pelin fanit voivat nyt kokea pelin uudella tavalla uudelleenjulkaisun myötä, jonka on luonut modaaja CryZENx.

Uudessa versiossa pelaajat pääsevät seikkailemaan Kakarikon Villagessa, Deathmountain Traililla sekä Goron Cityssä.

Uusintoon on myös lisätty välivideoita ja uudistettu inventaariojärjestelmä, joka antaa pelaajille uudenlaisen kokemuksen klassisesta pelistä. Pelin valaistukseen käytetään Unrealin Lumen mallinnusta, mikä mahdollistaa aidon tuntuiset varjot ja diffuusiovalaistuksen. Hahmomallit ovat myös vaikuttavia, ja Linkin hahmo sisältää tarpeeksi -magiaa, jotta se tuntuu todelliselta Zelda-peliltä.

Vaikka uudelleenjulkaisu ei ole virallinen, se tarjoaa faneille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea peli uudella tavalla. Uudelleenjulkaisu on nyt ladattavissa Patreonin kautta täältä.

Huhu: Nintendo kehittelee elokuvia Luigista ja The Legend Of Zeldasta Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu: Nintendo kehittelee elokuvia Luigista ja The Legend Of Zeldasta


Nintendon huhutaan työskentelevän kahden uuden animoidun elokuvan parissa, jotka liittyvät ja Luigi -hahmoihin. Bros. -elokuvan valtava menestys elokuvateattereissa tänä vuonna on käytännössä taannut sen, että haluaa laajentaa elokuvamaailmaan.

Kyseinen huhu tulee Zippo-nimiseltä lähteeltä, joka on osoittanut olevansa luotettava Nintendon suhteen aiemminkin. Heidän viimeisimmässä blogissaan paljastettiin, että Nintendo työskentelee yhteensä neljän projektin parissa. Yksi näistä on jatko-osa Super Mario Bros. -elokuvalle, kun taas toinen liittyy Donkey Kong -projektiin. Nämä kaksi animoitua elokuvaa keskittyvät The Legend of Zelda -hahmoihin, ja toinen on spin-off Mario Bros. -elokuvasta, joka keskittyy Luigiin.

Nintendo ei ole vielä kommentoinut huhuja uusien Super Mario -elokuvien saapumisesta, mutta esimerkiksi elokuvan äärellä toimineet tahot ovat vihjailleet, että tuloillaan olisi jopa kaksi jatko-osaa edellä mainitulle teokselle.