TikTok haastaa Spotifyn laajentamalla musiikin suoratoistotestausta kolmeen uuteen maahan Kommentit pois päältä artikkelissa TikTok haastaa Spotifyn laajentamalla musiikin suoratoistotestausta kolmeen uuteen maahan

Aikaisemmin tässä kuussa ilmoitti aloittavansa musiikin suoratoistosovelluksen käyttöönoton Brasiliassa ja Indonesiassa. Huomisesta alkaen se laajentaa TikTok Music:n rajoitetulle käyttäjäjoukolle Australiassa, Meksikossa ja Singaporessa, kertoi yhtiön edustaja Insiderille.

Käyttäjät, jotka hyväksytään mukaan suljettuun beeta-testaukseen uusilla markkinoilla, saavat kolmen kuukauden ilmaisen kokeilujakson palvelulle.

Jos TikTok Music lopulta saapuu muihin maihin, kuten Yhdysvaltoihin, jossa se jätti tavaramerkkihakemuksen toukokuussa 2022, siitä tulisi välittömästi merkittävä kilpailija suoratoistopalveluille, kuten Spotifylle, Apple Musicille ja Tidalille.

TikTokin edustaja kertoi myös, että yhtiöllä on lisää uutisia jaettavana TikTok Musicin julkaisusta tulevien kuukausien aikana.

Maksaisitko artistina 0,38 euroa jokaista Spotify-soittoa kohden? – Onko ”Showcase” tulevaisuuden trendi vai rahastus? Kommentit pois päältä artikkelissa Maksaisitko artistina 0,38 euroa jokaista Spotify-soittoa kohden? – Onko ”Showcase” tulevaisuuden trendi vai rahastus?

Maailman suurin musiikin striimauspalvelu on julkaissut palvelussaan upouuden Showcase-ominaisuuden. Spotifyn Showcase-ominaisuus veloittaa artisteja mainostamaan musiikkiaan maksettuna bannerimainoksena Spotifyn kotisivun yläosassa, mitä palvelu kutsuu ”todennäköisiksi kuuntelijoiksi Spotifyssa”.

Yrityksen tiedotteen mukaan Spotify sijoittaa kotisivun ”Spotifyn vierailluimmaksi paikaksi, jossa miljoonat kuuntelijat päättävät, mitä he haluavat kuunnella ja se johtaa miljardeihin striimeihin joka päivä”, ja mainitsee samalla että ihmiset, jotka ”näkevät Showcasen alkavat kuusi kertaa todennäköisemmin suoratoistaa mainostettua julkaisua.

Tässä kohdin varmaan muusikkona mietit kuinka paljon musiikin esittely sitten Showcasessa maksaa? Artikkelin mukaan esittely Showcasessa alkaa 100 dollarista (94 euroa) ja yhden kappaleen klikkaus (CPC) maksaa artistille 0,4 dollaria (0,38 euroa). Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että maksat 0,38 euroa kappaleesi yhdestä soitosta kun palvelu kerryttää yhtyeellesi tuloja 0,005 euroa. Jokainen voi tässä kohdin jo laskea, että Showcasen matematiikka on varsin hataralla pohjalla sillä klikkauksen jälkeen ko. artistin kappaleita pitäisi saman käyttäjän kuunnella useita kymmeniä ennenkuin klikkaus maksaisi itsensä takaisin.

Spotify huomauttaa lehdistötiedotteessaan, että esittäjillä on oltava vähintään 1 000 suoratoistoa viimeisen 28 päivän aikana vähintään yhdellä käytettävissä olevista kohdemarkkinoista voidakseen käyttää Showcasea, ja artistiryhmän laskutusmaa on asetettava Yhdysvaltoihin.

Jo aiemmin tänä vuonna yritys ilmoitti nostavansa Premium-tilaustensa hintaa ja antavansa artisteille yhä pienempiä rojalteja näkyvyyttä vastaan. Myös ladattavien kappaleiden määrä palvelussa kasvaa räjähtävää vauhtia kokoajan, joten itsenäiselle muusikolle tilanne on melko lohduton.

Samsung ja TikTok lanseeraavat uuden StemDrop -musiikkialustan Kommentit pois päältä artikkelissa Samsung ja TikTok lanseeraavat uuden StemDrop -musiikkialustan

StemDrop

Uusi kansainvälinen musiikkialusta heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä. Julkaisun yhteydessä tuottaja Max Martin julkaisee lisäksi eksklusiivisen kappaleen, josta on mahdollista tehdä omia versioita.

StemDrop julkaistaan virallisesti 26. lokakuuta TikTokissa Simon Cowellin Syco Entertainmentin ja Universal Music Groupin luovalla ohjauksella sekä Samsungin tukemana. StemDrop antaa musiikintekijöille ennennäkemättömän mahdollisuuden tehdä yhteistyötä maailman parhaiden lauluntekijöiden kanssa. Ensimmäiseksi tämä onnistuu viisinkertaisen Grammy-voittaja Max Martinin ja hänen tuotteliaan hittitiiminsä Savan Kotechan ja Ali Payamin kanssa, jotka julkaisevat 60 sekunnin pätkän uudesta singlestään yksinoikeudella TikTokissa koko maailman miksattavaksi.

“Olemme innoissamme voidessamme vihdoin julkistaa StemDropin maailmalle. Viihteen, musiikin ja teknologian suurimpiin lukeutuvat tahot tehostavat yhdessä musiikin löytämistä hyödyntäen ennennäkemättömällä tavalla TikTokin voimaa. Päivittäin tuntemattomat artistit jakavat musiikkiaan TikTokissa löytääkseen maailmanlaajuisen yleisön. StemDrop nostaa nämä lahjakkuudet nyt valokeilaan toimien ponnahduslautana uralle.”

sanoo TikTokin musiikin johtaja Ole Obermann

”Hittikappaleet ovat kuin timantteja ja ne voivat muuttaa artistin uran yhdessä yössä. Joka päivä ladataan kymmeniä tuhansia kappaleita, ja tämä idea antaa artisteiksi pyrkiville mahdollisuuden tehdä yhteistyötä joidenkin maailman menestyneimpien lauluntekijöiden kanssa. Nähtäväksi jää mitä tapahtuu. Tiedän, että on monia uskomattoman lahjakkaita ihmisiä, jotka yrittävät erottua joukosta ja uskon, että tällä voi olla suuri merkitys.”

toteaa Simon Cowell

Samsungin historia muuntautuvan teknologian kehittämisessä tukee luovaa ilmaisua. Niin aloittelevat kuin nykyiset artistit voivat tehdä ja kuunnella StemDropejaan helposti käytössä olevilla laitteillaan, kuten esimerkiksi Samsungin tuoreimpia innovaatioita sisältävän Galaxy Z Flip4 -taittuvanäyttöisen älypuhelimen tai huippuluokan Hi-Fi-äänenlaadun omaavien Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeiden avulla.

Max Martinin singlen julkaisun jälkeen -yhteisö pääsee miksaamaan kappaleen yksittäisiä komponentteja, kuten rumpuja, bassoa ja laulua TikTok Soundsin kautta. Samsungin kehittämä, mutta kaikille avoin StemDrop Music Mixer antaa tekijöille mahdollisuuden tuottaa kappaleesta omia versioita. Amerikkalainen Ari Elkins (@arijelkins), norjalainen Astrid S (@astridsofficial) ja englantilainen Your Boy Moyo (@yourboymoyo) on nimitetty StemDropin maailmanlaajuisiksi lähettiläiksi ja he isännöivät kaikkea päivittäistä sisältöä StemDropin TikTok-kanavalla.

Yhtenä älypuhelinteollisuuden globaalina johtajana Samsungilla on syvä ymmärrys siitä, miten ihmiset ilmaisevat itseään laitteidensa kautta. Nykyään ilmaisussa on kyse erityisesti lyhytmuotoisen sisällön tuottamisesta.

“Ymmärrämme, että viihde, kuten elokuvat, pelit ja musiikki on jännittävintä kehittyessään. Kumppanuus TikTokin, Syco Entertainmentin ja Universal Music Groupin kanssa on mielenkiintoinen vaihe, joka voi määritellä musiikin luomisen uudelleen. Olemme erittäin innoissamme voidessamme kehittää kasvavaa rooliamme musiikkiteollisuudessa sekä inspiroidessamme teknologisia innovaatioita.”

kertoo Samsungin Euroopan markkinointijohtaja Benjamin Braun

StemDropin virallinen TikTok-kanava (@StemDrop) julkaisee tänään useita videoklippejä juhlistaakseen lanseerausta ja herättääkseen TikTok-yhteisön kiinnostuksen.