Time Transit VR on kipuamista esihistoriallisissa ympäristöissä Kommentit pois päältä artikkelissa Time Transit VR on kipuamista esihistoriallisissa ympäristöissä

Time Transit VR (Vive/PC/Steam)

4.6 / 10
Hyvää Time transitin ympäristö on kaunis ja vangitseva. Myös muinaisten eläinlajien tutkiminen on hauskaa puuhaa. Huonoa Suurin osa pelistä on kiipeilyä harvoilla tallennuspaikoilla ja se muuttuu hyvin raskaaksi ja tylsäksi. Kiipeilyä olisi voinut tasapainottaa rytmittämällä peliä eri tavalla. Hajauttamalla esimerkiksi puzzleja sinne tänne ja laittamalla eläinten ja kasvien tutkimista osaksi peliä vapaaehtoisen sijaan. Lyhyesti Time Transit VR on hyvä idea, jonka pilaa liian pitkä ja liian pelkkää kiipeilyä sisältävä osuus. Siinä tallennusväli saattaa olla kymmeniä minuutteja joka on kymmeniä minuutteja liian pitkä tämäntyyppiseen pelaamiseen.

Dinosaurukset ja mennyt aika ovat kiehtovia varsinkin meille lapsena Jurassic Parkia fanittaneille, ja moni -peli onkin tarttunut tähän kutkutukseen. Freetime Studion VR aloittaa meren pohjasta ja päästää pelaajan ihastelemaan muinaisia trilobiittejä ja kotiloita, jonka jälkeen astutaan aikakoneeseen ja itse pelaaminen alkaa. Dinosaurusten aikana pelaajan tielle tulee jos minkälaista estettä, joiden yli päästään kiipeämällä niin puissa kasvavia pahkoja, oksia ja köynnöksiä kuin kallionseinämästä törröttäviä kivenlohkareita pitkin. VR-maailman ulkopuolella pelaaja tosin näyttää lähinnä tekevän kummituskaupan inventaariota.
Oi Davy Jones, mitä sinulle on oikein tapahtunut?

Esihistoriallinen fantasia toimii yllättävän pitkän aikaa, joten olisin toivonut, että pelissä ei ole deal breakeria, eli suunnitteluvirhettä joka muuttaa käsityksen koko pelistä. Suunnitteluvirhe on tallennuspisteen laittaminen 20 minuutin päähän, seuraavan osuuden alkupuolen jälkeen. Sen ansiosta pelin siihen asti ainoan suhteellisen intensiivisen, joskin riskittömän hetken ja tallennuspisteen väliin jää hyvin puuduttava kiipeilyosuus joka jäi tallentumatta pelin kaatumisen takia ensimmäisellä kerralla ja toisella tuudittautuessa mahdolliseen tallentamiseen uuteen alkuun.

Arvostelupelin pelaaminen vaihtui let’s playn katsomiseen pelaamattomasta osuudesta. Siinä pelaaja valitti pelin puuduttavasta rytmistä, joka synnytti minussa pelon. Entä jos jonkin itse tekemäni ja julkaisemani pelin kanssa käy samalla tavalla? Pelaaja on jonkin yksittäisen suunnitteluvirheen ansiosta niin sanotusti ’done’, vaihtaa jonkin videopalvelun let’s play -pätkään ja löytää seuraa turhautumiselleen. Pelistä, joka on valtavan kaunis, pitää sisällään paljon hyvää, mutta josta löytyi sillä hetkellä pelkkää huonoa.

Jouduin pitämään taukoa arvostelun kirjoittamiseen muistaakseni Time Transit :n hyvät puolet; miten hyvin siinä on esimerkiksi suunniteltu ohjainten värinäpalaute ja miten äänimaailma saa sen tuntumaan oikealta esihistorialliselta seikkailulta. Peli on kuitenkin muutakin kuin arvostelijan ja tubettajan heikon hetken yhteinen vihollinen, mutta se olisi pitänyt testauttaa paremmin. Läpipeluun pitää tuntua hyvältä – jos se ei tunnu, ketju on niin vahva kuin sen heikoin lenkki.

Kommentoi

VR-pelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta Kommentit pois päältä artikkelissa VR-pelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta

Superhot VR

Humble Bundle tarjoilee parhaillaan edullista pelipakettia, joka sisältää erilaisia -pelejä. Mukana on mm. Cook-Out, Until You Fall, Superhot sekä I Expect You to Die.

Paketti maksaa yhteensä 12,05 euroa ja siihen kuuluvat nämä pelit:

  • Cook-Out
  • Acron: Attack of the Squirrels
  • Until You Fall
  • The Wizards – Times
  • Sairento
  • Superhot
  • Car Mechanic Simulator
  • Shooty Fruity
  • The Curious Tale of the Stolen Pets
  • A Fisherman’s Tale

Kaikki pelit ovat Steam -koodeja PC:lle ja vaativat toimiakseen -lasit kuten HTC Vive, Quest tai Mixed Reality. Paketti on hankittavissa aina joulukuun 9. päivä asti.

Kommentoi

Turtle Beach julkaisi latausaseman Meta Quest 2 -VR-laseille Kommentit pois päältä artikkelissa Turtle Beach julkaisi latausaseman Meta Quest 2 -VR-laseille

Turtle Beach® Fuel Compact VR

Pelioheislaitevalmistaja Turtle Beach on esitellyt uuden latausjärjestelmän, joka tarjoaa luotettavaa virtaa ja kätevää säilytystä Meta Quest -virtuaalitodellisuuden faneille. Fuel Compact VR -latausasema Meta Quest 2:lle varmistaa, että pelaajien laitteet ovat täysin ladattuja ja valmiita tuntikausia kestävään käyttöön.

Fuel Compact VR -latausasema tarjoaa virtaa ja tallennustilaa sekä Meta Quest 2 -kuulokkeille että niiden ohjaimille. Kaksi 20 tunnin akkua ohjaimiin takaavat, että VR-pelaajat eivät menetä hetkeäkään, kun taas magneettinen latausjärjestelmä pitää kuulokkeet ja ohjaimet paikoillaan, ladattuina ja valmiina syvälliseen sekä mukaansatempaavaan VR-pelaamiseen.

”Jatkamme myydyimmän Turtle Beach -brändimme kasvattamista pelikuulokkeiden ulkopuolelle. Tänä vuonna olemme laajentaneet huippusuosittuja peliohjaimia ja simulaatiotuoteperheitä uraauurtavilla ja innovatiivisilla uusilla tuotteilla, ja nyt astumme VR-kategoriaan Fuel VR -latausaseman myötä. Sen lisäksi, että Fuel VR pitää pelaajien Meta Quest 2 -varusteet ladattuina ja käyttövalmiina, se näyttää myös modernilta ja tyylikkäältä sekä tarjoaa järjestäytyneen, tilaa säästävän ratkaisun, joka sopii täydellisesti kaiken säilyttämiseen, kun palaat takaisin oikeaan maailmaan.”

sanoo Jürgen Stark, Turtle Beach Corporationin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

Fuel Compact VR -latausasema Meta Quest 2:lle on nyt ennakkotilattavissa valmistajan sivuilta ja osallistuvilta jälleenmyyjiltä Suomessa 83.99 euron hintaan ja se julkaistaan 21. marraskuuta 2022..

Kommentoi