Time Transit VR on kipuamista esihistoriallisissa ympäristöissä Kommentit pois päältä artikkelissa Time Transit VR on kipuamista esihistoriallisissa ympäristöissä

Time Transit VR (Vive/PC/Steam)

4.6 / 10
Hyvää Time transitin ympäristö on kaunis ja vangitseva. Myös muinaisten eläinlajien tutkiminen on hauskaa puuhaa. Huonoa Suurin osa pelistä on kiipeilyä harvoilla tallennuspaikoilla ja se muuttuu hyvin raskaaksi ja tylsäksi. Kiipeilyä olisi voinut tasapainottaa rytmittämällä peliä eri tavalla. Hajauttamalla esimerkiksi puzzleja sinne tänne ja laittamalla eläinten ja kasvien tutkimista osaksi peliä vapaaehtoisen sijaan. Lyhyesti Time Transit VR on hyvä idea, jonka pilaa liian pitkä ja liian pelkkää kiipeilyä sisältävä osuus. Siinä tallennusväli saattaa olla kymmeniä minuutteja joka on kymmeniä minuutteja liian pitkä tämäntyyppiseen pelaamiseen.

Dinosaurukset ja mennyt aika ovat kiehtovia varsinkin meille lapsena Jurassic Parkia fanittaneille, ja moni -peli onkin tarttunut tähän kutkutukseen. Freetime Studion VR aloittaa meren pohjasta ja päästää pelaajan ihastelemaan muinaisia trilobiittejä ja kotiloita, jonka jälkeen astutaan aikakoneeseen ja itse pelaaminen alkaa. Dinosaurusten aikana pelaajan tielle tulee jos minkälaista estettä, joiden yli päästään kiipeämällä niin puissa kasvavia pahkoja, oksia ja köynnöksiä kuin kallionseinämästä törröttäviä kivenlohkareita pitkin. VR-maailman ulkopuolella pelaaja tosin näyttää lähinnä tekevän kummituskaupan inventaariota.
Oi Davy Jones, mitä sinulle on oikein tapahtunut?

Esihistoriallinen fantasia toimii yllättävän pitkän aikaa, joten olisin toivonut, että pelissä ei ole deal breakeria, eli suunnitteluvirhettä joka muuttaa käsityksen koko pelistä. Suunnitteluvirhe on tallennuspisteen laittaminen 20 minuutin päähän, seuraavan osuuden alkupuolen jälkeen. Sen ansiosta pelin siihen asti ainoan suhteellisen intensiivisen, joskin riskittömän hetken ja tallennuspisteen väliin jää hyvin puuduttava kiipeilyosuus joka jäi tallentumatta pelin kaatumisen takia ensimmäisellä kerralla ja toisella tuudittautuessa mahdolliseen tallentamiseen uuteen alkuun.

Arvostelupelin pelaaminen vaihtui let’s playn katsomiseen pelaamattomasta osuudesta. Siinä pelaaja valitti pelin puuduttavasta rytmistä, joka synnytti minussa pelon. Entä jos jonkin itse tekemäni ja julkaisemani pelin kanssa käy samalla tavalla? Pelaaja on jonkin yksittäisen suunnitteluvirheen ansiosta niin sanotusti ’done’, vaihtaa jonkin videopalvelun let’s play -pätkään ja löytää seuraa turhautumiselleen. Pelistä, joka on valtavan kaunis, pitää sisällään paljon hyvää, mutta josta löytyi sillä hetkellä pelkkää huonoa.

Jouduin pitämään taukoa arvostelun kirjoittamiseen muistaakseni Time Transit :n hyvät puolet; miten hyvin siinä on esimerkiksi suunniteltu ohjainten värinäpalaute ja miten äänimaailma saa sen tuntumaan oikealta esihistorialliselta seikkailulta. Peli on kuitenkin muutakin kuin arvostelijan ja tubettajan heikon hetken yhteinen vihollinen, mutta se olisi pitänyt testauttaa paremmin. Läpipeluun pitää tuntua hyvältä – jos se ei tunnu, ketju on niin vahva kuin sen heikoin lenkki.

Kommentoi

Half-Life: Alyx modi Levitation tuo lisää pelattavaa – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Half-Life: Alyx modi Levitation tuo lisää pelattavaa – katso traileri

Half-Life: Alyx Levitation

Valven Half-Life: Alyx -peli on saamassa varsin varteenotettavan modin nimeltään Levitation. Voit katsoa modin trailerin alta.

Modi tuo peliin täysin uuden seikkailun, jossa nähdään mm. pelisarjasta tuttu päähahmo Gordon Freeman sekä mysteerinen G-Man. Mukana on myös lähitaistelua ja kiivaita ammuskeluita.

Levitation -modin taustalla on modaajat FMPONE sekä Corey Laddo. Modin on määrä ilmestyä tämän vuoden aikana.

Half-Life: Alyx on saatavilla PC--laitteille Steamin kautta.

Kommentoi

Green Hell -selviytymispelin VR-versio ilmestyi – katso julkaisutraileri Kommentit pois päältä artikkelissa Green Hell -selviytymispelin VR-versio ilmestyi – katso julkaisutraileri

Green Hell VR

Green Hell -viidakkoselviytymispelin VR-versio on vihdoin ilmestynyt ja Oculus -laitteille. Voit katsoa uuden julkaisutrailerin alta.

Äärimmäiseen realismiin pyrkivässä pelissä pääset selviytymään Amazonin sademetsässä tekemällä tulta, kalastamalla sekä kokkaamaalla. Rakenna jousi tai kirves, etsi parantavia kasveja sekä hyödynnä paikallisten heimojen tietoutta.

Lue myös: Viidakkoseikkailu on hiomaton timantti – arvostelussa Green Hell

Peli ilmestyi alunperin vuonna 2018 :lle Steamin Early Accessin kautta. Sen lopullinen versio ilmestyi vuonna 2019 ja Nintendo Switch -konsolille peli saapui vuonna 2020. Peli on saatavilla myös ja Xbox One -konsoleille.

VR on saatavilla ja Oculus -laitteille.

Kommentoi