Time Transit VR on kipuamista esihistoriallisissa ympäristöissä Kommentit pois päältä artikkelissa Time Transit VR on kipuamista esihistoriallisissa ympäristöissä

Time Transit VR (Vive/PC/Steam)

4.6 / 10
Hyvää Time transitin ympäristö on kaunis ja vangitseva. Myös muinaisten eläinlajien tutkiminen on hauskaa puuhaa. Huonoa Suurin osa pelistä on kiipeilyä harvoilla tallennuspaikoilla ja se muuttuu hyvin raskaaksi ja tylsäksi. Kiipeilyä olisi voinut tasapainottaa rytmittämällä peliä eri tavalla. Hajauttamalla esimerkiksi puzzleja sinne tänne ja laittamalla eläinten ja kasvien tutkimista osaksi peliä vapaaehtoisen sijaan. Lyhyesti Time Transit VR on hyvä idea, jonka pilaa liian pitkä ja liian pelkkää kiipeilyä sisältävä osuus. Siinä tallennusväli saattaa olla kymmeniä minuutteja joka on kymmeniä minuutteja liian pitkä tämäntyyppiseen pelaamiseen.

Dinosaurukset ja mennyt aika ovat kiehtovia varsinkin meille lapsena Jurassic Parkia fanittaneille, ja moni -peli onkin tarttunut tähän kutkutukseen. Freetime Studion aloittaa meren pohjasta ja päästää pelaajan ihastelemaan muinaisia trilobiittejä ja kotiloita, jonka jälkeen astutaan aikakoneeseen ja itse pelaaminen alkaa. Dinosaurusten aikana pelaajan tielle tulee jos minkälaista estettä, joiden yli päästään kiipeämällä niin puissa kasvavia pahkoja, oksia ja köynnöksiä kuin kallionseinämästä törröttäviä kivenlohkareita pitkin. VR-maailman ulkopuolella pelaaja tosin näyttää lähinnä tekevän kummituskaupan inventaariota.
Oi Davy Jones, mitä sinulle on oikein tapahtunut?

Esihistoriallinen fantasia toimii yllättävän pitkän aikaa, joten olisin toivonut, että pelissä ei ole deal breakeria, eli suunnitteluvirhettä joka muuttaa käsityksen koko pelistä. Suunnitteluvirhe on tallennuspisteen laittaminen 20 minuutin päähän, seuraavan osuuden alkupuolen jälkeen. Sen ansiosta pelin siihen asti ainoan suhteellisen intensiivisen, joskin riskittömän hetken ja tallennuspisteen väliin jää hyvin puuduttava kiipeilyosuus joka jäi tallentumatta pelin kaatumisen takia ensimmäisellä kerralla ja toisella tuudittautuessa mahdolliseen tallentamiseen uuteen alkuun.

Arvostelupelin pelaaminen vaihtui let's playn katsomiseen pelaamattomasta osuudesta. Siinä pelaaja valitti pelin puuduttavasta rytmistä, joka synnytti minussa pelon. Entä jos jonkin itse tekemäni ja julkaisemani pelin kanssa käy samalla tavalla? Pelaaja on jonkin yksittäisen suunnitteluvirheen ansiosta niin sanotusti 'done', vaihtaa jonkin videopalvelun let's play -pätkään ja löytää seuraa turhautumiselleen. Pelistä, joka on valtavan kaunis, pitää sisällään paljon hyvää, mutta josta löytyi sillä hetkellä pelkkää huonoa.

Jouduin pitämään taukoa arvostelun kirjoittamiseen muistaakseni VR:n hyvät puolet; miten hyvin siinä on esimerkiksi suunniteltu ohjainten värinäpalaute ja miten äänimaailma saa sen tuntumaan oikealta esihistorialliselta seikkailulta. Peli on kuitenkin muutakin kuin arvostelijan ja tubettajan heikon hetken yhteinen vihollinen, mutta se olisi pitänyt testauttaa paremmin. Läpipeluun pitää tuntua hyvältä – jos se ei tunnu, ketju on niin vahva kuin sen heikoin lenkki.

Beat Saberiin saapui Daft Punk-musiikkipaketti Kommentit pois päältä artikkelissa Beat Saberiin saapui Daft Punk-musiikkipaketti

Beat Saberin odotettu -paketti on vihdoin täällä, ja se sisältää 10 legendaarisen elektronisen duon ikonista kappaletta.

Viipaloi tiensä läpi hiteistä kuten ”Around the World”, ”Harder, Better, Faster, Stronger” ja ”Get Lucky”. Paketti maksaa 12,90€, ja yksittäiset kappaleet ovat saatavilla 1,99€ kappale.

Hauskuushan ei nimittäin pääty vielä tähän. Uisin päivitys tuo myös parannetun haptiikan Quest-sarjaan. - ja -pelaajat kokevat merkittävimmän päivityksen laajojen, äänikelojen moottoreiden ansiosta. Nämä uudet haptiikat luovat realistisemman ja tekstuurisemman tunteen, tehden jokaisesta iskusta immersiivisemmän. Jopa Quest 2 -pelaajat huomaavat joitain haptiikkaparannuksia.

On kuitenkin pieni pettymys: Daft Punkin Tron: Legacy -ääniraita ei sisälly pakettiin lisenssirajoitusten vuoksi. Kuitenkin mukana olevat 10 kappaletta kattavat duon uran, tarjoten upean valikoiman -faneille.

Lähde: RoadtoVR

Maaliskuun kiehtovimmat peliuutuudet VR-pelaajille Kommentit pois päältä artikkelissa Maaliskuun kiehtovimmat peliuutuudet VR-pelaajille

VR

Virtuaalitodellisuuden maailma laajenee jatkuvasti uusilla ja jännittävillä pelijulkaisuilla, jotka tarjoavat pelaajille mahdollisuuden astua uusiin ulottuvuuksiin ja seikkailla aivan uusissa maailmoissa. Tässä artikkelisarjassamme esittelemme teille, rakkaat lukijamme, parhaat ja mielenkiintoisimmat -pelijulkaisut kuluvalle kuukaudelle.

Olitpa sitten kokenut virtuaalipelaaja tai vasta-alkaja, löydät varmasti jotain kiinnostavaa ja ainutlaatuista jokaisesta kuukausittaisesta listauksestamme.

Paint The Town Red (Quest, Steam, PSVR 2)

Julkaisu 14.3.2024

Kaksi vuotta sitten alunperin South East Games:in julkaiseman kutsuu itseään ”kaaottiseksi” ensimmäisen persoonan lähitaistelupeliksi, jossa on vokseligrafiikkaa. Peli sijoittuu eri aikakausiin ja paikkoihin, ja vihollisia ”voidaan lyödä, hakata, potkia, puukottaa ja viipaloida täysin dynaamisesti käyttämällä melkein mitä tahansa, mikä ei ole naulattu kiinni.”

Max Mustard (Quest, Steam)

Julkaisu 21.3.2024

Toast Interactive studio tunnettiin aiemmin huonekävelysimulaattoristaan, mutta nyt se suuntaa kohti jotain uutta: VR-tasohyppelypeliä. Heidän tuleva Max Mustard -peli yhdistää ensimmäisen ja kolmannen persoonan tasohyppelyn luoden yllättävän mutta miellyttävän muutoksen. On jo jonkin aikaa tiedetty, että Toast Interactive on kehittämässä jotain ”paljon kunnianhimoisempaa”, mutta en usko kenenkään arvanneen sen olevan Max Mustardin kaltainen kokemus.

Little Cities: Bigger! (PSVR 2)

Julkaisu 12.3.2024

¨¨ -pelin paranneltu VR-kaupunkisimulaattori saapuu PSVR 2:lle ensi kuussa. Purple Yonderin kehittämä Little Cities: Bigger! sisältää kaikki aiemmin Questille julkaistut päivitykset – Sandbox -tilan, Snowy Islands -lisäosan, Attractions ja Little Citizens -ominaisuudet. Julkaisija nDreams vahvistaa, että PSVR 2 -versiossa on paranneltu kuvataajuus, 4K-tarkkuus, silmäseuranta ja haptisen palautteen tuki.

Medieval Dynasty New Settlement (Quest)

Julkaisu 28.3.2024

Sukella uuteen maailmaan ”Medieval Dynasty New Settlement” -pelin myötä. Tämä VR-spin-off-peli yhdistää saumattomasti hiekkalaatikon, roolipelin, simulaation ja tutkimisen elementtejä. Pelaaja astuu henkeäsalpaavan keskiaikaisen maailman keskelle, jossa hänen edessään on monumenttimainen tehtävä: perustaa ja kehittää kukoistava asutus ja aloittaa dynastiansa.


Päähenkilönä keskityt selviytymistaisteluun, resurssien keräämiseen ja kunnianhimoiseen dynastian luomiseen. VR-teknologian immersiivisten ominaisuuksien avulla osallistut fyysisesti rakennusten rakentamiseen, ruoanlaittoon, metsästykseen ja viljelykseen hedelmällisillä pelloilla. Tämän kaiken ja paljon muun tekeminen varmistaa, että koet tyytyväisyyden katsellessasi asutuksesi nousevan vaatimattomasta alusta majesteettiseksi keskiaikaiseksi keskukseksi.

Mixture (Quest 2, PSVR 2)

Julkaisu 1.3.2024


Pelissä ”Mixture” ohjaat samanaikaisesti kahta hahmoa. Toinen on Sola, pieni sirppikätinen yöperhosritari, ja toinen on Sepharios, mestarialkemisti. Pelaat Sephariona huonetilassa seisten ja katsot alaspäin Solaa, joka liikkuu ympäristössä.

Lähde: UploadVR.com