Tony Hawk’s Pro Skater saamassa jatkoa? Kommentit pois päältä artikkelissa Tony Hawk’s Pro Skater saamassa jatkoa?

Tony Hawk's Pro Skater 5

Rakastetun Tony Hawk’s Pro Skater -skeittipelin ympärillä pyörii tällähetkellä kaksi huhua. Yhden mukaan alkuperäinen peli ja sen jatko-osa olisi saamassa uusinnot Activisionin toimesta. Toisen huhun mukaan pelisarja olisi saamassa täysin uuden pelin.

Ensimmäisen huhun taustalla on tietovuotaja Sabi, jonka mukaan Tony Hawk’s Pro Skater 1 ja 2 -pelien uusinnot pyörisivät Activisionin toimistolla.

Toinen huhuista on puolestaan lokakuulta, jolloin ammattiskeittaaja Lizzie Armanto kertoi antamassaan haastattelussa, että hän tulisi esiintymään tulevassa Tony Hawk’s Pro Skater -pelissä. Armanto nähtiin vuonna 2015 ilmestyneessä murska-arviot saaneessa Tony Hawk’s Pro Skater 5 pelissä, joka on toistaiseksi pelisarjan viimeisin peli.

Kommentoi

Tamperelainen pelistudio keräsi yli 1,3 miljoonan euron rahoituksen Kommentit pois päältä artikkelissa Tamperelainen pelistudio keräsi yli 1,3 miljoonan euron rahoituksen

Makea Games

Play Venturesin johtaman preseed-kierroksen aikana Makea Games keräsi yli 1.3 miljoonaa euroa rahoitusta. Helmikuussa 2022 perustetun pelistudion rahoituskierrokseen osallistui myös Business Finland sekä useita kokeneita pelialan enkelisijoittajia. Kierros saatiin päätökseen elokuussa 2022, vain kuusi kuukautta yrityksen perustamisen jälkeen. Rahoitus mahdollistaa kehitystiimin vahvistamisen uusilla pelialan huippuosaajilla ja esikoistuotteen nopean lanseeraamisen kansainvälisille markkinoille.

“Pelaamisen tulevaisuus on pelaajalähtöisissä sisällöissä, yhteisöllisissä maailmoissa ja jaetuissa kokemuksissa. Makea Gamesin kilpailullinen moninpelialusta ”Supermoves” – ja alan parhaimmat sisällön tuottamisen työkalut – tarjoavat pelaajille lukemattomia tunteja luovuutta ja viihdettä. Makea Gamesilla on uniikki sekoitus nuoruuden intoa ja pelialan ammattikokemusta, joka on loistava pohja rakentamaan kokemuksia uudelle pelaajasukupolvelle. Meille on hienoa olla mukana sijoituksellamme tukemassa yhtiön tulevaa kasvua.”

kertoo Harri Manninen Play Venturesilta.

Yhteisölliset kokemukset ovat yksi pelialan suurimmista trendeistä

Makea Gamesin valttikortti on pelaajayhteisöjen omaa luovuutta hyödyntävä pelialusta. Sen avulla syntyy pelejä aina urheilusta kilpa-ajoon ja räiskintään. Tavoitteena on tuottaa yhdessä pelaajien kanssa loputon määrä sisältöä, jonka myötä pelaajille rakentuu jatkuvasti uutta koettavaa ja pelattavaa. Sisällön tuottamiseen riittää pelkkä peliohjain, eikä uusien kenttien luomiseen tarvitse erillistä editoria tai koodausosaamista.

“Erilaiset moninpelit ja pelaajien yhteisölliset pelikokemukset ovat tämän päivän pelialan kysytyin juttu. Olemmekin rakentamassa UGC (user generated content) -vetoista moninpelimaailmaa, jossa pelaajat voivat tehdä itse lähes millaista pelillistä sisältöä tahansa ja hyödyntää omaa luovuuttaan. Visiomme on, että Makea Gamesista tulee useiden pelien universumi, jossa on aina uutta pelattavaa, sillä pelisisältöjen luomiseen osallistuvat pelaajat itse. Pelialustallamme on helppo tuottaa sisältöä ja mahdollistaa luovuus. Kun saamme yhteisön mukaan kehittämiseen, heitämme ikään kuin hiekkalaatikkoon jatkuvasti lisää leluja, joista pelaajat voivat rakentaa mitä tahansa.”, kertoo Makea Gamesin toimitusjohtaja, luova johtaja ja founder Tomi Toikka.

Konseptikuva tulevan Supermoves -pelin “School Gym” -kenttäpaketista. Pelissä on useita kenttäpaketteja, joista pelaajat voivat rakentaa oman parkourpuistonsa. Muita estetiikkoja ovat mm. skeittipuisto ja Singaporen pilvenpiirtäjien katot.

Supermoves on ensimmäinen askel kohti Makea Gamesin universumia

Makea Gamesin ensimmäinen peli on parkourpeli Supermoves, jota voi kuvailla yhdistelmäksi Fall Guys, ’s Pro Skater ja Mirror’s Edge -pelejä, joissa yhdistyvät vapaa liikkuvuus ja ennen kaikkea vuorovaikutus muiden pelaajien kanssa. Pelaajat juoksevat seiniä pitkin, grindaavat ilmojen halki ja kilpailevat yhdessä parkourtemppujen siivittämänä. Supermovesin pelimuotoihin lukeutuu muun muassa Rising Tide, jossa pelaajat välttävät hyökyaallon lailla nousevaa pallomerta ja Chase Tag, joka on pelaajien välinen hippa. Pelaajat voivat rakentaa omia pelikenttiä ja -maailmoja yhtä nappia painamalla erittäin helppokäyttöisellä editorilla – pelkällä peliohjaimella – täydessä moninpelissä ystävien kanssa. Supermoves käyttää uusinta Engine 5 -pelimoottoria, joka mahdollistaa muun muassa täysin reaaliaikaisen valaistuksen ja massiiviset moninpeliareenat. Supermoves tulee olemaan saatavilla PC:lle ja konsoleille.

“Tällä hetkellä haasteena on vaikeakäyttöiset luomisen työkalut, jotka ovat estäneet suurinta osaa pelaajista tuottamasta itse sisältöä peleihin. Supermovesiin syntyy vahva pelaajayhteisö ja kaikkea sisältöä voi pelata yksin tai kavereiden kanssa, mutta myös omien kenttien luominen onnistuu Makea Gamesin helppokäyttöisen pelialustan avulla, jolla voi tulevaisuudessa tehdä melkein mitä tahansa. Näin pyrimme rakentamaan yhtenäistä Makeaverse -peliuniversumia, jossa pelejä kehitetään yhdessä peliyhteisön kanssa.”

Toikka kertoo.
Makea Games vuonna 2022. Vasemmalta oikealle alkaen ylärivistä; Tony Kihlberg (Founder, Lead Artist), Suman Rath (Founder, Chair of the Board), Eszter Puzsik (3D Artist), Severi Suominen (Founder, Lead Programmer), Bea Saikko (Founder, Art Director). Vasemmalta oikealle eturivissä; Ville Valtiala (Founder, Chief Technology Officer), Tomi Toikka (Founder, Director & Chief Executive Officer), Teemu Vilén (Chief Operating Officer).

Makea Gamesin esikoispeliä Supermovesia pääsee testaamaan vuonna 2023. Makea Games hakee aktiivisesti uusia pelialan ammattilaisia ja tulee osallistumaan Slush 2022 -tapahtumaan Helsingissä 17.11. – 18.11.2022. Voit lukea lisätietoja täältä.

Kommentoi

The Division -pelisarja laajenee kolmen pelin ja osin suomalaisen RedLynx-studion voimin Kommentit pois päältä artikkelissa The Division -pelisarja laajenee kolmen pelin ja osin suomalaisen RedLynx-studion voimin

The Division: Heartland

Ubisoft Forward -pelitapahtumassa luotiin ensisilmäys tulevaan ’s The Division Heartland -toimintapeliin. Samalla Ubisoft julkisti The Division Resurgence -mobiilipelin suljetun beetatestausvaiheen ja uudistukset The Division 2 -pelin 10. pelikaudelle.

’s The Division Heartland

The Division Heartland on ilmaiseksi pelattava selviytymisvetoinen toimintapeli, jonka tapahtumat sijoittuvat amerikkalaiseen pikkukaupunkiin Division-pelisarjan maailmassa. Pelin ydin rakentuu moninpelattavan toiminnan ympärille, jossa pelaajat ottavat yhteen toistensa kanssa ryhmävetoisesti. Pelin tarinaa ja pelimaailman tapahtumia viedään entistä pidemmälle uusin tapahtumin ja juonenkääntein ympäristössä, joka tuo pelisarjaan ja sen tapahtumiin kiinnostavaa vaihtelua.

Siinä missä alkuperäiset The Division -pelit sijoittuvat suurkaupunkeihin, The Division Heartland rakentuu pienen maalaismiljöön maisemiin Yhdysvaltojen keskilännessä. Pikkukaupunki Silver Creekin idylli on tuhottu, kun epidemian aiheuttama kaaos on levittänyt ryöstelevät jengit ja rikolliset ympäri maata. Pelaajien ohjastamat Division-agentit selvittävät tapahtumia ja yrittävät ehkäistä sekasortoa laajentumasta. Vastassa on kuitenkin tahoja, joille yhteiskunnan tuho on väylä valtaan.

Peliä kehittää useampi Ubisoftin studio, joista suomalaisten pelaajien näkökulmasta tärkein on helsinkiläinen Ubisoft RedLynx. Kehityksen päävastuussa on kuitenkin maineikas Red Storm Entertainment -pelistudio, joka tunnetaan The Division -pelin alkuperäisenä luojana.

The Division Heartlandin julkaisupäivä ilmoitetaan myöhemmin. Peli tulee saataville -tietokoneille, pelikonsoleille ja pilvipalveluihin.

’s

Niin ikään ilmaiseksi pelattava The Division Resurgence -toimintapeli yhdistää toisiinsa roolipeleistä tuttua hahmonkehitystä ja kolmannen persoonan kuvakulmasta koettavaa ammuntaa. Mobiilipeli aloittaa pian suljetun beetatestivaiheen, johon pelaajat voivat nyt ilmoittautua joko pelin kotisivuilta tai Play -kauppapaikan kautta.

Aiemmin heinäkuussa peli kävi läpi onnistuneen alfatestauksen, joka antoi pelaajien kokea pelin kiehtovan avoimen pelimaailman sekä hyväksi havaitun pelimekaniikan. Tänä syksynä pelaajat voivat kokea päivitetyn version pelistä, kun beetatestivaihe käy läpi päivitettyjä ominaisuuksia ja antaa pelaajille mahdollisuuden nauttia The Division -pelisarjan toiminnasta iOS- ja Android-pelilaitteilla. Beetatestivaihe tarjoaa pelattavaksi erilaisia pelaajien välisiä moninpelimuotoja, kuten pelaajahahmojen ja tekoälyohjattujen sotilaiden yhteisen Zone -alueen. Näiden lisäksi muita testattavia pelimuotoja ovat The Division 2 -pelistä tuttu Conflict sekä uudenlainen Domination. Lisää pelimuotoja on tulossa myöhemmin.

The Division Resurgencen julkaisupäivä ilmoitetaan myöhemmin. Peli tulee ilmaiseksi ladattavaksi iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille App Store- ja Play -kauppapaikoista.

’s The Division 2: Price of Power

Price of Power on vuonna 2019 julkaistun The Division 2 -pelin 10. pelikauden lisäosa. Se tuo mukanaan uusia haasteita Countdown-pelitilaan sekä kaksi uutta linnoitusta ja lukemattomia pienempiä päivityksiä ja uudistuksia. Näitä ovat muun muassa uudet pelitapahtumat, uusi kausikortti ja monet peliparannukset.

Lisäosan tarinassa jäljitetään vallanahnetta kenraali Peter Andersonia, joka hakee paikkaansa valtatyhjiössä True Sons -jengin kanssa. Antwon Ridgewayn kaatumisen jälkeen Anderson näkee mahdollisuuden nousta valtaan ja tuhota The Division -tiimi. Mikä pahinta, Anderson hieroo rauhaa Black Tusk -ryhmän kanssa, joka osaltaan vaarantaa Division-agenttien kohtalon. Tämä luo paineita agenteille tehtävässään, sillä epäonnistuminen ei ole vaihtoehto.

Lisätietoja The Division -pelin 10. pelikaudesta julkistetaan pelin striimilähetyksessä 12. syyskuuta kello 17.00 Suomen aikaa.

’s The Division 2 -toimintapeli on saatavana sekä 5-, PlayStation 4- , Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että -tietokoneille. Lisäksi peli on saatavilla Stadia-, Amazon Luna- ja Ubisoft+-palveluissa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Kommentoi