Torille! – Kotimainen Skábma voitti parhaan pohjoismaisen pelin palkinnon Kommentit pois päältä artikkelissa Torille! – Kotimainen Skábma voitti parhaan pohjoismaisen pelin palkinnon

Skábma - Snowfall

-palkintogaalat vietettiin eilen toukokuun 25. päivä Ruotsin Malmössä ja parhaan pohjoismaisen pelin palkinnon nappasi kotimainen Skábma – Snowfall -peli. Tapahtuma oli osa vuosittaista pelialan konferenssia.

Illan suuri voittaja Skábma – Snowfall on saanut inspiraationsa saamelaisten alkuperäiskansojen vanhoista uskomuksista ja kansantarinoista. Peli voitti vuoden parhaan pohjoismaisen pelin palkinnon lisäksi myös parhaan taiteen palkinnon.

Nordic Game on ainoa maailmanlaajuinen tapahtuma, jossa keskitytään erityisesti pohjoismaiseen peliteollisuuteen, ja nyt viidennentoista kerran järjestetty Nordic Game Awards -seremonia oli jälleen yksi konferenssin kohokohdista. Edellisvuosien tapaan Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin alan vertaisista koostuva tuomaristo valitsi finalistit ja voittajat.

Palkintogaalaa isännöivät PixelTV:n Thomas Bense ja David Bateson, joka on kuuluisien -pelien agentti 47:n ääninäyttelijä. Dynaaminen kaksikko viihdytti upeasti liveyleisöä ja julkisti Nordic Game Awards 2023 -voittajat:

  • Vuoden paras pohjoismainen peli: Skábma – Snowfall, kehittäjä Red Stage Entertainment, Suomi
  • Vuoden paras pohjoismainen peli, pieni näyttö: Source of Madness, kehittäjä Carry Castle, Ruotsi
  • Paras taide: Skábma – Snowfall, kehittäjä Red Stage Entertainment, Suomi
  • Paras pelisuunnittelu: , kehittäjä The Outsiders, Ruotsi
  • Paras teknologia: Virtuoso, kehittäjä Really Interactive, Ruotsi
  • Paras audio: Metal Hellsinger, kehittäjä The Outsiders, Ruotsi
  • Parasta hauskanpitoa kaikille: Time on Frog Island, kehittäjä Half Past Yellow, Tanska
  • Paras debyytti: Raft – The Final Chapter, kehittäjä Redbeet Interactive, Ruotsi

Lisäksi tuomaristo päätti antaa erityismaininnan tanskalaiselle pelille The Forest Quartet, jonka on kehittänyt Mads & Friends.

Katso kaikki ehdolla olleet nimikkeet täältä.

Kommentoi

Pako Highway valittiin vuoden 2022 parhaaksi suomalaiseksi peliksi The Finnish Game Awards -gaalassa Kommentit pois päältä artikkelissa Pako Highway valittiin vuoden 2022 parhaaksi suomalaiseksi peliksi The Finnish Game Awards -gaalassa

The Finnish Game Awards 2023

Suomalainen peliala vietti perinteistä -palkintogaalaansa tällä viikolla ja palkitsi -mobiilipelin vuoden 2022 parhaaksi peliksi kahdesti.

Suomen Pelinkehittäjät ry ja Suomen pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry järjestivät perinteikkään The Finnish Game Awards -palkintogaalan tänä iltana Vanhalla Ylioppilastalolla. Gaalassa oli ehdolla 11 suomalaista peliä useassa eri palkintokategoriassa.

Illan suurimmaksi voittajaksi nousi Tree Men Games pelillään Pako Highway saatuaan sekä Vuoden 2022 parhaan pelin että Vuoden 2022 parhaan mobiilipelin palkinnot. Nopeatahtisessa Pako Highway -ajopelissä vauhti kiihtyy ottamalla riskejä ja tekemällä täpäriä ohituksia. Todellinen maanteiden kuningas myös virittää ajokkinsa huippukuntoon. Reittien kulkiessa öisten suurkaupunkien halki ja rantabulevardien poikki autoradiossa soi tyylikäs elektroninen musiikki. Tree Men Games on Aalto Yliopiston Media Labissa alkunsa saanut, kolmen kehittäjän 10-vuotias indie-studio.

Vuoden 2022 paras - ja konsolipeli on 10tons-pelistudion . Pelissä epäkuolleiden kaupunki Necropolis on raunioitunut, ja pelaajan on rakennettava se uuteen loistoon kalmanhajuisen armeijan avustuksella. Sarjakuvamaiset grafiikat elävöittävät jälleenrakennusta ja taisteluja. Rooli- ja strategiapelin elementtejä yhdistelevä toimintapeli Undead Horde 2: Necropolis on jatko-osa studion Undead Horde -pelille vuodelta 2019, joka on ehditty kääntää niin konsoli- kuin mobiiliversioksikin. 10tons on jo 20 vuoden kypsään ikään yltänyt tamperelainen indie-studio, joka työllistää noin 10 henkilöä. Tiimi kehittää ja julkaisee pelinsä kokonaan itse.

Vuoden 2022 paras luova suoritus on Red Stage Entertainmentin tekemä seikkailupeli Skábma – Snowfall. Se on saanut innoituksensa saamelaisista tarinoista ja kulttuurista. Nuoren poropaimenen Áilun matka näkijäksi ja parantajaksi on myös ääninäytelty pohjoissaamen kielellä. Lumoavan kaunis visuaalinen maailma on täynnä elementtejä Lapin luonnosta. Tamperelainen kahdeksan työntekijän Red Stage Entertainment on luonut pelinsä huolellisesti alkuperäiskansan perinteitä kunnioittaen.

”Suomen pelialaa juhlitaan nyt kymmenettä kertaa Pelinkehittäjät ry:n toimesta. Moni asia on näinä vuosina muuttunut, mutta pelialan yhteisö on edelleen voimissaan ja se antaa luottamusta siihen, että myös tulevina vuosina Suomen peliala kasvaa ja vahvistuu kuten tähänkin asti.”

toteaa Suomen Pelinkehittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Loukiainen

Muita juhlaillan palkittuja olivat One Trick Entertainment (Vuoden 2022 tulokas), Critical Force -pelistudion perustaja Veli-Pekka Piirainen (Power Player of the Year 2022), Ren Soharab (Vuoden 2022 IGDA-vapaaehtoinen) ja Olli Juhola (Finnish Game Jamin Jampion of the Year 2022).

Gaalajuhlallisuudet ovat katsottavissa YouTube-videotallenteena alta.

Vuoden 2023 peligaalaa sponsoroivat platinatasolla Metacore, kultatasolla Next Games, Rovio Entertainment ja Supercell sekä hopeatasolla Colossal Order, Epic Games, Fingersoft, Housemarque, HypeHype, Lightheart Entertainment, Metaplay, Small Giant Games ja Ubisoft RedLynx.

Suomen pelialan keskus Neogames julkaisee kattavan selvityksen suomalaisen pelialan tilanteesta toukokuun puolivälissä Finnish Game Industry Report 2022 -raportissaan.

Kommentoi

Hitman-pelisarja on jäämässä tauolle Kommentit pois päältä artikkelissa Hitman-pelisarja on jäämässä tauolle

:n johtava kehittäjä vahvistaa, että sarja siirtyy pitkälle tauolle Hitman: World of Assassination julkaisun jälkeen.

World of Assasination on Hitman 3:in uudelleenbrändäys ja -julkaisu. Sarjan viimeisimmän osan kehitys oli osittain hankalaa mutta nyt kehittäjät ovat valmiina siirtymään uusien ideoiden pariin. Studio työstää uutta 007-aiheista peliä ja toistaiseksi tuntematonta fantasia roolipeliä. Tuoreessa haastattelussa Eurogamer:in kanssa, IO Interactive:n osaomistaja ja luova päällikkö, Christian Elverdam kertoi että ”sarja on pienellä tauolla”. Hän tarkensi, että 007-peli vaatii paljon studion ajasta mutta että studio palaa takaisin pidetyn Agentti 47 pariin kun aika on kypsä.

Työskenneltyään usean vuoden ajan pelkästään Hitman pelien parissa on luonnollista, että studio haluaa tehdä jotain uutta ja erillaista mutta mahdollisesti tuttua, jolla viitataan mysteeriseen James Bond teemaiseen Projekti 007 peliin. Siitä huolimatta Elverdam vinkkasi, että Hitman sarjan fanit saattavat saada tulevaisuudessa uutta sisältöä World of Assassination:iin. ”Meillä on niin hieno alusta, jossa kokeilla uusia ideoita”, hän selvensi.

Vaikka nämä vinkit eivät ole missään tapauksessa varmistuksia, niin Hitman: World of Assassination sopii hyvin myöhemmin julkaistavalle sisällölle ja päivityksille. Hyvänä esimerkkinä toimii Hitman 3:sen Ambrose Island, sillä kenttä toimi, vaikka pelin pääjuoni on viety sen loppuun asti. On mielenkiintoista nähdä kuinka Hitman sarjan kanssa työskenteleminen näkyy tulevassa IO Interactive:in fantasia roolipelissä. Useat Hitman sarjan mekaniikat ja ominaisuudet sopivat hyvin James Bond aiheiseen peliin, mutta sama ei välttämättä toimi fantasia roolipeli asetelmassa. Kuitenkin studio varmisti, että sarjan faneilla on reilusti pelattavaa, kunnes sarja palaa takaisin tauolta, mikä paransi studion asemaa kritisoidun Hitman: Absolution julkaisun jälkeen.

Kommentoi