Tositarinaan perustuva The Tattooist of Auschwitz -minisarja sai ensimmäisen trailerin Kommentit pois päältä artikkelissa Tositarinaan perustuva The Tattooist of Auschwitz -minisarja sai ensimmäisen trailerin

The Tattooist of Auschwitz

SkyShowtimen tositarinaan perustuva (Auschwitzin tatuoija) on saanut ensimmäisen trailerin. Sarjan kaikki jaksot tulevat striimattaviksi yksinoikeudella SkyShowtimeen 7. kesäkuuta.

Tämä Heather Morrisin kansainväliseen menestysromaaniin perustuva kuusiosainen minidraamasarja on saanut innoituksensa Lali ja Gita Sokolovin tosielämän tarinasta. Pari tapasi toisensa ollessaan vankeina Auschwitzin keskitysleirillä toisen maailmansodan holokaustin aikaan.

Sarjan trailerissa nähdään vanhempi Lali (Harvey Keitel) kertomassa Auschwitzin kokemuksistaan Heather Morrisille (Melanie Lynskey). Lalin vaikuttava tarina vie katsojan mukaan matkalle muistoihin kyseisestä ajasta. Ensimmäisessä trailerissa nähdään myös nuorempi Lali (Jonah Hauer King) tutustumassa ja rakastumassa Gita an (Anna Próchniak).

Trailerin taustalla kuullaan koskettava alkuperäiskappale useita Oscar-palkintoja saaneelta säveltäjältä Hans Zimmeriltä sekä Kara Talvelta, jotka ovat yhdessä myös säveltäneet sarjan soundtrackin.

The Tattooist of Auschwitz kertoo slovakianjuutalaisesta Lalista (Hauer King), joka karkotettiin vuonna 1942 Auschwitzin keskitysleirille, missä yli miljoona juutalaista murhattiin holokaustin aikana. Pian saapumisensa jälkeen Lalista tehtiin ”Tätowierer” (tatuoija), jonka tehtävä oli tatuoida tunnistenumeroita muiden vankien käsivarsiin. Eräänä päivänä hän kohtaa Gitan (Próchniak) tatuoidessaan vankinumeroa tämän käsivarteen, minkä seurauksena syttyy ympäröiviä kauhuja uhmaava rakkaus. Tästä käynnistyy rohkea ja ikimuistoinen tarina. Arvaamattoman SS upseeri Stefan Baretzkin (Jonas Nay) jatkuvassa valvonnassa Lali ja Gita pyrkivät tekemään kaikkensa pitääkseen toisensa hengissä.

Noin 60 vuotta myöhemmin yli 80 vuotiaaksi ehtinyt Lali (Keitel) tapaa aloittelevan kirjailijan Heather Morrisin (Lynskey). Hiljattain leskeksi jäänyt Lali saa viimein kerättyä tarpeeksi rohkeutta kertoakseen tarinansa maailmalle. Kertoessaan menneisyydest ään Heatherille Lali joutuu kasvotusten nuoruutensa traumaattisten tapahtumien kanssa ja elää uudelleen muistonsa rakastumisesta yhdessä maailman synkimmistä paikoista.

The Tattooist of Auschwitz -sarjan vastaava tuottaja on Claire Mundell yrityksensä Synchronicity Filmsin kautta yhteistyössä Sky Studiosin kanssa. Sarjan on ohjannut Tali Shalom Ezer. Jacquelin Perske on sarjan toinen vastaava tuottaja sekä pääkäsikirjoittaja yhdessä erillisten jaksojen käsikirjoittajien Evan Placeyn (apulaistuottaja) ja Gabbie Asherin kanssa. Vastaava tuottaja Sky Studiosin puolelta on Serena Thompson.

The Tattooist of Auschwitz (Auschwitzin tatuoija) saapuu striimattavaksi yksinoikeudella SkyShowtimeen 7. kesäkuuta.

Legendaarinen laulaja Barbra Streisand julkaisee uuden singlen tulevalle The Tattooist of Auschwitz -sarjalle Kommentit pois päältä artikkelissa Legendaarinen laulaja Barbra Streisand julkaisee uuden singlen tulevalle The Tattooist of Auschwitz -sarjalle

Barbra Streisand

81-vuotias supertähti Barbra Streisand julkaisee uuden singlen ”Love Will Survive” tulevalle -alkuperäissarjalle . Kappale on sarjan tunnuslaulu, ja se on Streisandin ensimmäinen sävellys televisiosarjalle. Single julkaistaan maailmanlaajuisesti Columbia Recordsin kautta 25. huhtikuuta, eli ennen sarjan Suomen ensi-iltaa 7. kesäkuuta.

Kappaleen on säveltänyt Oscar-palkittu Hans Zimmer yhteistyössä Emmy-ehdokkaan Kara Talven ja Grammy-voittajan Walter Afanasieffin kanssa. Sanoituksista vastaa Grammy- ja Golden Globe -ehdokas Charlie Midnight. Zimmer ja Talve ovat säveltäneet myös sarjan alkuperäisen musiikin.

”Love Will Survive” -kappaleessa Streisandin säestää maailmankuulu Lontoon sinfoniaorkesteri William Rossin johdolla. Kappaleen on tuottanut useampi Grammy-voittaja Walter Afanasieff ja Peter Asher. Barbra Streisand, Jay Landers ja Russell Emanuel ovat sarjan vastaavia tuottajia.

”Antisemitismin kasvun vuoksi halusin laulaa 'Love Will Survive' -kappaleen tämän sarjan yhteydessä muistuttaakseni kuudesta miljoonasta ihmisestä, jotka menettivät henkensä alle 80 vuotta sitten. Haluan myös sanoa, että jopa pimeimmissä ajoissa rakkauden voima voi voittaa ja kestää.”

Streisand kommentoi kappaleen syntyä

The Tattooist of Auschwitz kertoo Slovakialaisen juutalaisen Lalin (Hauer-King) tarinan. Vuonna 1942 hänet lähetettiin Auschwitziin, keskitysleiriin, jossa natsit murhasivat yli miljoonan juutalaista. Pian saapumisen jälkeen Lalista tehtiin tatuointiartisti, jonka tehtävänä oli tatuoida tunnistusnumerot muiden vankien käsivarsiin. Eräänä päivänä hän tapasi Gitan (Próchniak) tatuoidessaan tämän vankinumeroa. Siitä syntyi rakkaus, joka uhmasi ympärillä vallinneita kauhuja. Näin alkoi rohkea ja unohtumaton tarina.

Sarja on kunnianosoitus Lalin ja Gitan rakkaudelle sekä kaikille niille, jotka selvisivät keskitysleireiltä.

The Tattooist of Auschwitz -sarjan kaikki jaksot striimattavissa SkyShowtimella 7. kesäkuuta alkaen.

Jännäridraama Apples Never Fall saapuu SkyShowtimeen ensi viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Jännäridraama Apples Never Fall saapuu SkyShowtimeen ensi viikolla

Apples Never Fall

Tähtien täyttämä jännitysdraamasarja saapuu yksinoikeudella -palveluun 23. huhtikuuta alkaen. Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Melanie Marnich (The OA, The Affair) ja sen on tuottanut David Heyman (Wonka, Barbie). Se perustuu Liane Moriartyn (Big Little Lies, 9 Perfect Strangers) New York Times -menestysromaaniin.

Pääosissa nähdään Annette Bening, Sam Neill, Alison Brie, Jake Lacy, Conor Merrigan-Turner ja Essie Randles.

Täydellinen perhe, synkät salaisuudet

Apples Never Fall esittelee meille Delaneyn perheen, joka vaikuttaa ulospäin täydelliseltä. Entiset tennisvalmentajat Stan (Sam Neill) ja Joy (Annette Bening) ovat myyneet menestyksekkään tennisakatemiansa ja nauttivat eläkepäivistään. He odottavat innolla aikaa neljän aikuisen lapsensa (Alison Brie, Jake Lacy, Conor Merrigan-Turner, Essie Randles) kanssa. Kaikki muuttuu kuitenkin, kun haavoittunut nuori nainen ilmestyy heidän ovelleen ja tuo mukanaan jännitystä, jota he ovat kaivanneet.

Kun Joy katoaa yllättäen, Delaneyn lapset joutuvat tarkastelemaan vanhempiensa liittoa uusin silmin ja perheen synkät salaisuudet alkavat paljastua.

En ole koskaan voinut vastustaa tarinaa, joka tuntuu lomalta elämästä – ja kertoo samaan aikaan herkullisella tavalla nimenomaanelämästä. Täydellinen esimerkki on Apples Never Fall, jonka on kirjoittanut Liane Moriarty.

Kiehtovan ja käänteiden täyteisen mysteerin keskiössä on Delaneyn perhe, jonka nokkeluudet, haavat, halut ja monisävyisyys herättivät minussa halun tuoda tämä upea kirja televisioruuduille ja saivat minut tuntemaan, että heillä oli jotain sanottavaa meille kaikille. Delaynen perheen kautta tarina tutkii mutkikkaita haasteita, jotka liittyvät rakkauteen, pitkään avioliittoon ja vaikeuksiin määritellä oma paikka perheessä ja sen ulkopuolella. Oli innostavaa kirjoittaa kypsien aikuisten ongelmista, joiden kanssa Delaneyt kamppailevat. Esimerkiksi ajottain jopa armottomista uhrauksista, joita vanhemmat tekevät pitääkseen avioliittonsa ja perheensä koossa. Olimme myös armottoman rehellisiä työssäkäyviä äitejä ja vaimoja kohtaavien vaatimusten suhteen seuratessamme Joyta sarjan ytimessä olevan mysteerin keskelle.

Viime kädessä Apples Never Fall on hyvin rehellinen sarja siitä, millaista on kuulua hyvin mutkikkaaseen perheeseen. Ja sitähän kaikki perheet lopulta ovat, vai mitä? Kuten tapasimme käsikirjoittajien kokouksissa sanoa… Delaneyn talossa on saattanut tapahtua jotain kauheaa, mutta sinne tekee silti mieli gin & tonicille.

Kiitos kun katsot sarjamme. Toivottavasti nautit siitä.

Melanie Marnich (käsikirjoittaja, showrunner ja vastaava tuottaja) kertoo

Apples Never Fall on Liane Moriartya parhaimmillaan, ja olen valtavan kiitollinen ja ylpeä, että hän on antanut minulle mahdollisuuden sovittaa sen televisiosarjaksi. Täydellisen pinnan alla salaisuuksia piilottelevan Delaneyn perheen syöksykierteen seuraaminen on välillä pirullisen hauskaa ja välillä sydämellisen koskettavaa, mutta aina koukuttavaa. Lianen hahmot ovat eläviä ja mutkikkaita, ja hänen tarinansa kertoo siitä, miten kaikkein läheisimmät ihmiset voivat satuttaa meitä kipeimmin. Mielestäni kasassa oli kaikki mukaansatempaavan televisiosarjan ainekset. Sensaatiomainen showrunnerimme Melanie Marnich sekä upea näyttelijäkaarti Sam Neillin ja Annette Beningin johdolla ovat herättäneet kirjan henkiin todella jännittävällä ja koskettavalla tavalla.

Vastaava tuottaja David Heyman kertoo

Uusia jaksoja viikoittain

Sarjan ensimmäinen jakso julkaistaan 23. huhtikuuta, jonka jälkeen uusia jaksoja julkaistaan viikoittain.

Apples Never Fall on jännittävä ja mukaansatempaava draama, joka pitää katsojat otteessaan alusta loppuun. Se on täydellinen valinta niille, jotka pitävät mysteereistä ja perhedraamoista.