Total Party Kill on peli, jossa joutuu tekemään uhrauksia Kommentit pois päältä artikkelissa Total Party Kill on peli, jossa joutuu tekemään uhrauksia

Total Party Kill [PC/Steam]

7.8 / 10
Hyvää Pelin idea on erinomainen jonka lisäksi Total Party Kill on koukuttava, viimeistelty ja ulkoisesti miellyttävä. Huonoa 60 kenttää on nopeasti pelattu läpi ja peliin toivoisi piilotettuja ominaisuuksia haasteita kaipaaville. Lyhyesti Total Party Kill on koukuttava ja hyvin rakennettu pikselipuzzle suurten uhrauksien tekemisestä pienten voittojen eteen.

Pikselipeleistä tunnetun kotimaisen Adventure Islandsin puzzlepelissä Total Party Killissä yhden kolmehenkisen seikkailijaryhmän jäsenistä on päästävä ovelle – hinnalla millä hyvänsä. Seikkailijoita on kolmenlaisia. Miekkaa lyövä ritari, jousimies ja kanssaseikkailijan jääkuutioksi jähmettävä velho. Kukin osaa uhrata jonkin ryhmästä niin, että tämän kalmo painaa nappia tai toimii tasona, jonka päältä hypätä korkeammalle. Pelissä on sen verran hankalaa selvitä uhraamatta yhtään seikkailijaa, että siitä on oma saavutus pelin saavutusluettelossa.

Total Party Killin idea on kaikessa yksinkertaisuudessaan toimiva ja koukuttava. Se on myös testattu Ludum Daren viime vuonna järjestetyssä järjestyksessään 43:nnessa compo -kisaosiossa, jonkaa overall- ja teema-kategoriat voitti. Pelin 60 kenttää selvittää parissa tunnissa ja siihen muutaman euron hintalappu sopii oikein hyvin.

Ainoat puutteet pelissä ovat peruspelin lyhyyden ohella melko laiha metapeli, joka painottuu lähinnä Steam -saavutuksiin. Pelissä olisi ollut mukavaa etsiä esimerkiksi vaihtoehtoisia tapoja päästä osa kentistä läpi tai löytää piilotettuja esineitä, joilla saa auki vaikeampia erikoiskenttiä että pelattavaa olisi myös pidemmälle aikavälille.